Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 28 דקות, SlowRide כתב:

הצבא בין כה וכה ינצח כי זאת המטרה שלו והרקובים חסרי החזון האלה ילכו לפח הזבל של ההיסטוריה ועם קצת מזל, חלק מהם גם לכלא.

הצבא יעשה מה שרקובים האלה יגדירו לו לעשות ולא סנטימטר אחד יותר.

לפני 22 דקות, ay115 כתב:

אבל עכשיו זה הזמן לחזק את האמון של העם בממשלה, גם אם זה אומר לראות את גנץ לצד ביבי, וגם אם זה במחיר של מחיקת הקריירה הפוליטית של גנץ.

אפשר לתמוך בממשלה גם מאופוזיציה, זה כבר היה ולא פעם. כמו שעשה בגין במלחמת יום כיפור.

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם
לפני 25 דקות, bobi כתב:

רוחב רצועת עזה הוא בין 5 ל 12 ק"מ בלבד, אין שום מצב שבו פצצה גרעינית מתפוצצת מעל הרצועה, מספיק חזקה כדי להשמיד את כל מה שברצועה אבל הנשורת הגרעינית מוגבלת לשטח הרצועה ולא מתפזרת מעבר לגבול. 

לא אמרתי כל מה שברצועה, ובמילא רש"ק טקטי לא מיועד לזה ולא יעשה את העבודה, אבל שכונה או שתיים?

פורסם
לפני 5 שעות, Coro כתב:

Kobby Barda

אמל"ק:
אמנת ז'נבה איננה תקפה לחמאס לאחר שלקח בני ערובה.

אני תקוע בפרנקפורט,  ונצלתי את ההזדמנות לאכול ארוחת ערב עם חברי פרופ' גלעד בן-נון, מרצה בביה"ס ללימודים גלובאלים באוניברסיטת לייפציג לרגל יום הולדתו.
מה שהוא סיפר לי הימם אותי, טוטאלית.

את הדוקטורט שלו כתב פרופ' בן-נון על אמנת ז'נבה והוא מייעץ לגופים ומלמד בעניינים הקשורים לפשעים כנגד האנושות, משפט בינ"ל ופרשנות של אמנות וצווים בינ"ל, וכתב המון ספרים בנושא.

מה שמספר לי הבר-סמכא מהגדולים בעולם לעניין הפרשנות של חוקים בינ"ל, שצה"ל איננו כפוף לחוקי הלוחמה משעה שחמאס עבר על סעיף 3
Common article 3
Geneva
שהוא חיסול ולקיחת בני ערובה.

משעה שעלה החמאס בבחירות דמוקרטיות ויש מדינות שמכירות בו הוא נחשב ישות מדינתית.

חמאס, שאין לו תביעות טרטוריאלות באזור, נכנס לישראל למטרה של רצח ולקיחת בני ערובה.
הוא פסל את הרף שממנו ניתן לטעון לעבירות כנגד האנושות.

ואני אחדד.
משעה שהחמאס פעל כפי שפעל, הוא הפך עפ"י חוקי המלחמה לבן מוות.
המשמעות היא שאין הלכה למעשה שום בלמים ו/איזונים במסגרת החוק הבינ"ל של הבאה לדין על פשעים כנגד האנושות *בכל* פעולה שמבוצעת ע"י מדינת ישראל.

רוצה לומר, כל פעילות שתעשה מדינת ישראל, אבל כל פעילות, איננה יכולה לעמוד לטריבונל בינ"ל.

המשמעויות האסטרטגיות של הנושא ברורות, ולמעשה, לממשלת ישראל יש אשראי *בלתי מוגבל* לבצע כל אשר עולה על רוחה.

שאלתי את פרופ' בן-נון אם יהיה מוכן לעלות לדבר על זה בתקשורת והוא ישמח.

כלי תקשורת שמבקשים לקבל חוות דעת מומחה של אחד מהפרופסורים החשובים בעולם לנושא זה, מוזמנים לפנות אלי ל-DM ואני אתן את הטלפון שלו.
זה Game Changer שאני מניח שהפרקליטות הצבאית מכירה, אבל אני די בטוח שלוחמים לא מכירים.

חשוב לדעת, חשוב להדהד את המסר הזה.
אין יכולת אכיפה משפטית

של טריבונלים בינ"ל כנגד פעילות של צה"ל.

אני  לא משפטן ואני בהחלט שצריך להתנהג הפעם בצורה שונה שלא על פי אמנת ז'נבה, אבל מתוך מה שצטטת כאן מהקמת שהעין שלי קלטה מראה חוסר דיוק כתוב שם שהאמנה לא תופסת במקרה שאין לישות שבוצעה את הפשע הזה דרישות טריטריאליות- לחמאס בהחלט יש.

שוב לא משפטן ורק היגיון יומיומי שלי.

פורסם
לפני 9 שעות, Coro כתב:

לא שחלק לא נכון

עזוב חלק, בוא תגיד לי מה לא נכון. ותן קצת קרדיט, אין לי דפי מסרים, אני כמעט ולא צורך טלוויזיה ואתרי חדשות, ויש לי מחשבה משלי. ואני אחזור על השאלה - מה מתוך מה שהדגשת לא נכון?

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
לפני 40 דקות, ay115 כתב:

כניסת גנץ לממשלת אחדות, לא תעלה ולא תוריד מאופן התפקוד של צה"ל, כנ"ל גם כל הנאום הנבוב של ביבי, הרותי, הנחתי, 5 פעולות וכו'.

הסיבה היחידה שיש לגנץ להיכנס לממשלה, היא שתהיה תחושה של קונצנזוס, של אחדות, של עם אחד שמתאחד - בעולם המעשה זה כבר קרה, אנשים מכל קצוות המפה הפוליטית התגייסו, מי למילואים ומי ליוזמות אזרחיות.

לתחושת הליכדות יש ערך, לבטח בנקודת שבר כזו. יש אשמים, והרבה מהם יושבים בממשלה המכהנת, וראשים יערפו, ומי שיגן על גורם זה או אחר בשם האמונה העיוורת, יגדיל את הסיכוי שמחדל כזה יקרה שוב. 

אבל עכשיו זה הזמן לחזק את האמון של העם בממשלה, גם אם זה אומר לראות את גנץ לצד ביבי, וגם אם זה במחיר של מחיקת הקריירה הפוליטית של גנץ.

טוב שביבי עלה לנאום אתמול ובאיחור, פחות טוב שהוא המשיך בהתנהגות הרגילה, נשמע שכל במסיבת עיתונאים זה רק דיברי רהב שלא אומר הרבה חוץ משני מסרים שלשמם באמת עלה: קודם כל להכחיש את ההתרעה שקיבל ממצרים , דבר שני לעשות שרירים על הצעת גנץ להכנס לממשלה , שלא לומר להשפילו, במקום להתנהג בממלכתיות ובאחדות שהעם , חלקו לפחות, כל כך רוצה וצריך.

פורסם
לפני 11 דקות, mikyl כתב:

אפשר לתמוך בממשלה גם מאופוזיציה, זה כבר היה ולא פעם. כמו שעשה בגין במלחמת יום כיפור.

אני לא חושב שהעם נמצא באותו מקום שהוא היה במלחמת יום כיפור, הגענו למלחמה הזו בנקודה מאוד נמוכה חברתית, ציבורית וכלכלית.

כרגע הממשלה לא עושה שום פעולה שאמורה לייצר אמון, לא מודיעה על עצירת הרפורמה (השנויה במחלוקת), לא מודיע על הארכת כהונת הנגיד, לא שולחים נציגים לענות על השאלות הקשות.

הכניסה של גנץ, גם אם תהיה סימבולית, תעזור.

פורסם

מי זורק טיל אטום בימנו?

זה נשק יום הדין, כלומר אתה מאותת לעולם שאם מדינה הצליחה להשמיד אותך אתה תשמיד אותה בחזרה מהאפר שנשאר לך.

מה קשור עזה לנשק יום הדין? ימים שחורים למדינת ישראל אבל חמאס אפילו לשניה אחת לא קרוב להשמיד את מדינת ישראל.

• אהבתי 4

טסלה 3 2022

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, motizkn כתב:

אני יושב הבוקר עם אישתי ואומר לה איך שכל העולם ואישתו מדבר על מה שהיה ואין ציוץ אחד מהשרים לעם ואיזה בושה זה.

ואז אני קורא את הציוץ של טלי גודליב על שצריך להוריד את עזה עם טיל יריחו וחושב לעצמי, עדיף באמת שלא ידברו.

כי אף אחד לא הדפיס להם דף מסרים. במשך 15 נתניהו ארגן סביבו חבורה של כלומניקים. דאג להעיף מהליכוד כל אדם שיש לו טיפת שכל בקודקוד וחס וחלילה שתהיה לו דעה. על הכלומניקים הוא יודע שהם יעשו רק מה שאומרים להם, בלי שום דעה עצמאית, אסור להם לפצות פה ללא דף מסרים מוכתב מראש מרוב שהם מטומטמים וכך גם המנהיג שלהם חושב עליהם. הם מתקדמים בסולם הדרגות בליכוד בהתאם ללשון שהם מצליחים להכניס ל*** של שרה וככה הביביסטים מרוצים. 

עריכה אחרונה על ידי Uri-G
  • אהבתי 4
פורסם
לפני 16 דקות, Uri-G כתב:

כי אף אחד לא הדפיס להם דף מסרים. 

נו, כי השמאלנים גמרו את כל הדיו במדפסת. 

• מצחיק 1

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם (נערך)
לפני 15 דקות, SurfHigh כתב:

נו, כי השמאלנים גמרו את כל הדיו במדפסת. 

ממתי השמאלנים משתמשים בדיו של משרד ראש הממשלה? או אולי אתה רומז שביבי שמאלן.

הדיו במדפסת נגמר בגלל כל ההסטה כלפי החיילים המילאומניקים הגיבורים וגיבוי כל הטירוף של המשיחיסטים בממשלת ביבי עם הסוכות בחווארה ופלוגות שמגינים עליהם במקום על תושבי הדרום וגיבוי לחרדים שלא צריכים לצאת מהבתים שלהם בגלל מלחמונת קטקטונת שביבי אירגן אחרי 15 שנה של מזוודות כסף.

15 שנה ביבי מצ'פר את החמאס בכסף אחרי כל ירי טילים כלפינו ומלמד אותו שלתקוף זה טוב. ילד בן  3 יכל לנהל מדיניות יותר הגיונית מזאת. והיום, כשרואים את התוצאות, הביביסטים עדיין מנשקים לו את התחת. מדהים.

עריכה אחרונה על ידי Uri-G
  • מבאס 1
פורסם

וושינגטון פוסט מפרסם הוכחה לרצח 4 אזרחים חטופים בשטח לאחר חטיפתם.

יימח שמם, תתי אדם. 

חסכתי לכם את הסרטון, בבירור רואים אנשים הולכים עם המחבלים ולאחר כמה מאות מטרים הם נמצאים ירויים ליד הגבול..

פורסם
לפני 6 שעות, Coro כתב:

Kobby Barda

אמל"ק:
אמנת ז'נבה איננה תקפה לחמאס לאחר שלקח בני ערובה.

אני תקוע בפרנקפורט,  ונצלתי את ההזדמנות לאכול ארוחת ערב עם חברי פרופ' גלעד בן-נון, מרצה בביה"ס ללימודים גלובאלים באוניברסיטת לייפציג לרגל יום הולדתו.
מה שהוא סיפר לי הימם אותי, טוטאלית.

את הדוקטורט שלו כתב פרופ' בן-נון על אמנת ז'נבה והוא מייעץ לגופים ומלמד בעניינים הקשורים לפשעים כנגד האנושות, משפט בינ"ל ופרשנות של אמנות וצווים בינ"ל, וכתב המון ספרים בנושא.

מה שמספר לי הבר-סמכא מהגדולים בעולם לעניין הפרשנות של חוקים בינ"ל, שצה"ל איננו כפוף לחוקי הלוחמה משעה שחמאס עבר על סעיף 3
Common article 3
Geneva
שהוא חיסול ולקיחת בני ערובה.

משעה שעלה החמאס בבחירות דמוקרטיות ויש מדינות שמכירות בו הוא נחשב ישות מדינתית.

חמאס, שאין לו תביעות טרטוריאלות באזור, נכנס לישראל למטרה של רצח ולקיחת בני ערובה.
הוא פסל את הרף שממנו ניתן לטעון לעבירות כנגד האנושות.

ואני אחדד.
משעה שהחמאס פעל כפי שפעל, הוא הפך עפ"י חוקי המלחמה לבן מוות.
המשמעות היא שאין הלכה למעשה שום בלמים ו/איזונים במסגרת החוק הבינ"ל של הבאה לדין על פשעים כנגד האנושות *בכל* פעולה שמבוצעת ע"י מדינת ישראל.

רוצה לומר, כל פעילות שתעשה מדינת ישראל, אבל כל פעילות, איננה יכולה לעמוד לטריבונל בינ"ל.

המשמעויות האסטרטגיות של הנושא ברורות, ולמעשה, לממשלת ישראל יש אשראי *בלתי מוגבל* לבצע כל אשר עולה על רוחה.

שאלתי את פרופ' בן-נון אם יהיה מוכן לעלות לדבר על זה בתקשורת והוא ישמח.

כלי תקשורת שמבקשים לקבל חוות דעת מומחה של אחד מהפרופסורים החשובים בעולם לנושא זה, מוזמנים לפנות אלי ל-DM ואני אתן את הטלפון שלו.
זה Game Changer שאני מניח שהפרקליטות הצבאית מכירה, אבל אני די בטוח שלוחמים לא מכירים.

חשוב לדעת, חשוב להדהד את המסר הזה.
אין יכולת אכיפה משפטית

של טריבונלים בינ"ל כנגד פעילות של צה"ל.

השאלה אם גם אפשר להתנהג עכשיו בצורה דומה.

לדוגמא כל מחבל שזוהה חוטף ישראלי למצוא את המשפחה שלו כבני ערובה (נגיד שמבחינה טכנית זה אפשרי)

פורסם

מניח שמדובר רק באנשי חמאס.

אי שם בשנות ב80, החיזבאלה חטף דיפולמטים רוסים ואף רצח אחד מהם.

הרוסים בתגובה לא דיברו הרבה.  חטפו בן משפחה של בכיר חיזבאללה, סירסו אותו ושלחו את החלקים לאותו בכיר.

הבכיר הבין את הרמז ושחרר את כולם.

לפני 8 שעות, זבובון כתב:

המוסכניק שלי באמת נראה שעובד בניסוי והטעיה

פורסם

אף אחד לא מזכיר כאן את ההתנתקות.

בחכמת בדיעבד, מה לדעתכם היה קורה לולי אירעה ההתנתקות מעזה?

השאלה אינה פוליטית אלא ניתוח האופציות והתפתחות העניינים במקרה שכזה.

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

• תוכן חדש...