Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 5 דקות, יובל .מ. כתב:

מבחינת מיקום בית ההשקעות? בארץ.

זה כבר לנוחיות ושמירה על ההשקעה שלך. כל אחד מחשב ולוקח את הסיכונים לפי מה שהוא מאמין.

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
  • תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם (נערך)
לפני 7 דקות, יובל .מ. כתב:

מבחינת מיקום בית ההשקעות? בארץ.

יש הבדל (למעט מצב שיקרסו פה כל בתי ההשקעות אחד אחרי השני)?

תדאג יותר ממה שהממשלה יכולה לעשות עם הכסף הזה או אילו מגבלות היא יכולה להטיל עליו מאשר מקריסה של בית ההשקעות.
האם הייתי מנהל את הכסף בחשבון בחול? כנראה שלא. אנחנו משקיעים קטנים וזה לא ממש משתלם.
למי שזה רלוונטי, מי שיש לו הרבה מיליונים, כנראה כבר העביר חלק מהכסף לחול.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

בישיבה האחרונה: חוק פרוטקשן, חוק איזוק אלקטרוני, חוק למניעת העסקת מתעללים, חלק מרפורמת נפש אחת וכנראה עוד כמה דברים.

באמא שלהם לא יכלו להעביר את אלה לפני שהתעסקו ברפורמה משפטית?

בכלל, יש לי תחושה שאם לא הרפורמה לא היינו שומעים על אנשי האופוזיציה בכלל.

• אהבתי 1
פורסם
לפני שעה, יובל .מ. כתב:

באמא שלהם לא יכלו להעביר את אלה לפני שהתעסקו ברפורמה משפטית?

חוק דרעי וטבריה יותר חשובים. לכן בג"צ מפריע להם.

בג"ץ קבע פה אחד: מקורבו של דרעי לא יוכל לרוץ בבחירות בטבריה

ציטוט

תשעה שופטים, בהם גם השמרנים סולברג, שטיין ומינץ קיבלו את עמדת היועמ"שית, וקבעו כי החוק שנועד לסייע לבועז יוסף להתמודד לראשות העיר יחול רק ממערכת הבחירות הבאה. במהלך הדיון השופטים הציעו ליוסף להסיר את מועמדותו, אך הוא סירב.

הורידו את המסכות, עכשיו הכל מותר

פורסם (נערך)
לפני 12 שעות, GTאי כתב:

וזו הסיבה חברים, שמצד האופוזיציה לא מגיעים להבנות.

יושב הדמוקרט הראשי, שמנהל מפלגה שפועלת באופן לא דמוקטית, ובטוח שהוא מנהל את המדינה.

באמת שאני לא מבין איך בחירות אחרי בחירות הוא מצליח לקבל קולות, חוץ מדיבורים לבחור אין אפילו קבלה אחת בחיים שלפני הפוליטיקה, ובטח בלמעלה מעשור בתוך המערכת הפוליטית.

סליחה, הוא היה פעיל בעמותה לילדים בסיכון והיה יו"ר של עמותת ידידי מפת"ן צפת.

לא בציניות, הרוב שנוטה לכיוון שלו הוא ציבור משכיל, בעשירונים העליונים. אני לא מצליח להבין איך פעם אחרי פעם הוא מקבל את מאות אלפי הקולות.

eVIf4k7.png

לפיד די הצליח בחיים. הוא מתבטא באופן נהיר ומעניין, הוא הקים את המפלגה שלו מאפס. הוא מעלה במרבית המקרים נק' טובות.

אגב, ההשוואה לליכוד הדמוקרטי כביכול, 

צריך איזה 20,000 קולות בשביל להכנס לכנסת. זה לא משהו דרמטי.

עריכה אחרונה על ידי Lior_Django
פורסם
לפני 7 שעות, יובל .מ. כתב:

חוק איזוק אלקטרוני,

את החוק הזה שינו ככה שכבר כמעט אין בו תועלת.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 12 שעות, farkash7 כתב:

חולק עליך. מנהל טוב ממנה אנשים מעולים תחתיו ובעצם הסברת למה לפיד יכול להיות ראש ממשלה.
ראש הממשלה הוא בסוף מנהל. הוא צריך לקבל החלטות, אבל הוא לא צריך לעשות את זה לגמרי לבד.
מנהל טוב הוא גם צנוע ולא מפחד להודות שהוא לא מבין במשהו. בשביל זה הוא ממנה אנשים, וכן מנהל טוב גם יודע לתת קרדיט ולקדם.
כן נכון להשוות אותו לביבי כי טוענים שביבי "גאון" וביבי "מנהיג שהוא ליגה אחרת".
ביבי הוא מנהל גרוע, אפשר לראות אילו אנשים הוא מינה לתפקיד, אפשר לראות איך הוא "מקדם" אנשים אפשר לראות כמה קרדיט הוא נותן לאנשים. ביבי הוא אסון ניהולי ולכן הוא ראש ממשלה כל כך גרוע.

אם הכסא היה בראש מעיניו הוא לא היה מוותר לגנץ בזמנו שירוץ בראש למרות שמבחינת מנדטים הוא היה הרחק מאחוריו והוא לא היה מוותר לבנט על תחילת הרוטציה.
בקיצור הטענות שלך לא מחוברות למציאות.
אם אני משווה את ההון האנושי של "יש עתיד" לזה של הליכוד אז לפיד מינה אנשים הרבה יותר טובים לרוץ איתו.
אני לא חושב שהוא צריך לפנות את המקום שלו כי עדיין לא ניתנה לו הזדמנות אמיתית להוביל את המדינה. הוא בנה את המפלגה מאפס ובהצלחה, מגיע לו להגשים את שאיפותיו לפני שהוא מפנה את מקומו, ואני באמת ובתמים מאמין שהוא לא יאחוז בכסא כל כך הרבה זמן.

תמשיכו להצביע לו, חבל על הזמן שלכם.

מנהל טוב צריך להתוות מדיניות ולקבל החלטות. בפועל אין לו רקורד לשום דבר חוץ מדיבורים, לא רק בפוליטיקה, אלא הרבה לפניה. 

הוא מעולם לא ניהל באמת, וגם הגיחות בתור שר היו יותר תקופת לימוד מהתווית מדיניות.

אתה רוצה לתת לראש ממשלה להוכיח את עצמו בפעם הראשונה כשהוא כבר בתפקיד? בהצלחה לכולנו.

בנט וגנץ - אתה כנראה לא זוכר את היסורים שהיו בדרך לויתורים, כל המטרה היא הישרדות פוליטית, אתה חי בסרט אם אתה חושב שהוא עשה לטובת מדינת ישראל - כם אם זה מה שמעניין אותו מזמן הוא זז לטובת מועמד שימשוך קולות מהימין.

• רעיון גרוע 1
פורסם
לפני 6 דקות, GTאי כתב:

מנהל טוב צריך להתוות מדיניות ולקבל החלטות. בפועל אין לו רקורד לשום דבר חוץ מדיבורים, לא רק בפוליטיקה, אלא הרבה לפניה. 

יאיר לפיד מנהיג מפלגה גדולה בפוליטיקה הישראלית כבר עשור. במסגרת הזו הוא מקבל אינספור החלטות ומתווה מדיניות. זה רקורד. הוא מנהל מפלגה ותנועה פוליטית משמעותית.

גם לביבי אין רקורד מחוץ לפוליטיקה, גם לדרעי לא, גם לסמוצ׳ לא, גם רוטמן לא (עו״ד זה לא תפקיד ניהולי)... למעשה לרב הפוליטיקאים אין, להוציא, בעיקר, יוצאי צבא ומערכת הביטחון.

אז מה בדיוק הטיעון שלך?

• אהבתי 4
  • רעיון טוב! 1

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 6 דקות, GTאי כתב:

בהתחלה קראתי רק את התגובה בלי הציטוט, וחשבתי שאתה מתכוון לתקופה של ביבי כמנהל ב"רים רהיטים".

מהיכרות עם בנאדם שעבד איתו בזמנו - הוא באמת היה מנהל גרוע.

לפני 8 דקות, GTאי כתב:

בנט וגנץ - אתה כנראה לא זוכר את היסורים שהיו בדרך לויתורים, כל המטרה היא הישרדות פוליטית

לכולם המטרה היא שרידות פוליטית, השאלה היחידה היא רק מי יעשה פחות נזק בדרך. בנאדם שמוותר על ראשות הממשלה בשביל להקים ממשלה יחסית רחבה ומאוד מגוונת עדיף לטעמי באלפי מונים על בנאדם שמפיל תקציב של מדינה ומכניס את המדינה ללימבו של שנתיים רק כדי להישאר ראש ממשלה.

• אהבתי 2
פורסם (נערך)

תהיות אחרי שבועיים קו בשטחים:

1. המזל שלנו הוא שהאויבים שלנו מטומטמים. מי שצוחק על הצבא הרוסי ואיך הוא בכזה ברדק כדאי שיגלה קצת צניעות.

בעיות לוגיסטיקה, שליטה ובקרה, תיאום ועוד, כולל בגדודים יותר מובחרים דוגמת גדס"רים למיניהם.

אני לא אפרט מסיבות ברורות, אבל תרבות החפיף, סמוך ויהיה בסדר לא דילגה על צה"ל. עצם העובדה שצריך קומבינות או "להכיר" אנשים כדי להשיג דברים כמו רכב ממוגן, וזה לא נעשה בצורה מסודרת, אומרת משהו על הארגון בצה"ל.

אני לא מדבר כבר על דברים שוליים כמו זה שלפעמים אני אוכל שניצל עם כף כי אין מזלגות נקיים או שצריך לקפוץ עם רכבים פרטיים למטווחים כי אין רכבי מנהלה.

החדשות הטובות הן שהמצב קצת יותר טוב בגדודים הסדירים וביחידות המיוחדות למיניהן (כולל ציוד), וכן שהכשירות המבצעית של חייל החי"ר הבודד גבוהה יחסית.

2. לוותר על שליטה בטחונית באיו"ש זה התאבדות מצד ישראל. מי שלא עמד במרפסת של המדינה (או אפילו על סתם גבעה בשומרון) ולא צפה על כל גוש דן, לא יבין. כל אזור המרכז, נתב"ג ועוד - הכל נשלט מהשטחים.

בנוסף, חופש הפעולה של צה"ל בשטחים הוא הכרחי, ואין לו שום תחליף כרגע. האדם ה"רגיל" עוד יכול לחשוב שהמצב בשטחים יחסית שקט פרט לכל מיני פעולות נקודתיות או תאי טרור מקומיים, אבל האמת היא שההיפך הוא הנכון. יש המון פעילות (מניעתית והתקפית) שפשוט לא שומעים עליה.

נכון לעכשיו, וכנראה גם בעשרות השנים הקרובות, אסור לוותר על שליטה בטחונית בכל איו"ש. מי שחושב שנצא מאיו"ש ולא נקבל גרסה של עזה 2 (במקרה הטוב), הוא או תמים או מטומטמם.

3. למרות האמור בסעיף הקודם, ההתנחלויות עצמן הן סוג של מעמסה על צה"ל. אומנם יש המון חובשי כיפות סרוגות ומתיישבים שמשרתים ביחידות לוחמות (כולל שדרת הפיקוד), ועבורם שירות בשטחים הוא סוג של קל"ב, אבל השמירה על ההתנחלויות גוזלת המון זמן, כסף ומשאבים מצה"ל.

מעבר לעובדה שצריך לשמור על כל מיני חורי תחת ו"חוות" עם מתיישבים בודדים, שמוקמות באמצע שום מקום (אני לא מדבר על ישובים גדולים יחסית דוגמת קרני שומרון), צה"ל הפך להיות סוג של בייביסיטר - יש תאונה, מתיישבת נתקעה עם תינוק ופנצ'ר, משאית תקועה?   צה"ל קופץ.

4. למרות למרות האמור בסעיפים הקודמים, במהלך רוב הזמן, יש סוג של "מרקם חיים" בשטחים, בו המתיישבים והפלשתינים גרים בסוג של הרמוניה. המוני פלשתינים שעובדים בהתנחלויות (מעניין איפה בדיוק הם יעבדו אם נוציא את כל ההתנחלויות מהשטחים) ומצד שני יהודים שעושים קניות בכפרים ועוד. המוני פלשתינים אפילו למדו לאותת כשהם פונים או עוצרים, אז כנראה שיש גם צדדים חיוביים ל"כיבוש".

בהרבה מקרים, מי שמגיע להדליק את השטח ולעשות בלאגן ביום שישי זה דווקא אנרכיסטים, שכנראה משעמם להם בקפה הקרוב לביתם בתל אביב (איך אני יודע שהם מתל אביב?   לפי רכבי המיני עם הפגושים המשופשפים שלהם).

הם מגיעים לעיתים בשיירות, מדליקים את השטח ואת הפלשתינים, ואז חוזרים הביתה לנוח בזמן שהפלשתינים והצבא נשארים עם ה"משקעים" (את מי אתם חושבים שהצבא יבוא לעצור בלילות שאחרי זריקות האבנים?   לא את האשכנזים מתל אביב עם הכובע עם הבד המגן על העורף).

עלו לי מחשבות לעקוב אחרי אחת השיירות האלו חזרה לישראל ואז לדפוק להם מכות ליד הבית, אבל אז נזכרתי שזה אומר שאצטרך לחפש חניה בתל אביב וויתרתי על הרעיון.

אנשים לא יאהבו לשמוע את זה, אבל הרבה פרצופים מזכירים חלק מהפרצופים במדורות ובהתפרעויות באיילון.

5. השיחות על פוליטיקה לא דילגו על צה"ל, וויכוחים על פוליטיקה, המהפכה ועוד הפכו להרבה יותר נפוצים, גם במהלך סיורים, בט"ש ועוד. מצד שני, לא שמעתי כמעט על מקרי סרבנות או על "חרמות" בגלל שמישהו הצביע ביבי.

המקרה היחיד עליו כן שמעתי זה של מחלקת מפקדה שסירבו להגיע עקב הרפורמה, והמח"ט העיף אותם מהחטיבה. בדיעבד התברר כי הם סירבו להגיע בגלל צו מילואים שהגיע בהתראה מאוד קצרה. בקיצור, לא כדאי להאמין בצורה עיוורת לכל מה ששומעים.

6. לאור העובדה כי לא ניתן לוותר על שליטה בטחונית בשטחים בעתיד הנראה לעין, הפתרון הסביר היחידי הוא טרנספר (מרצון) של הפלשתינים.

לא, אני לא מדבר להעמיס אותם על רכבות, אלא להציע סכומי כסף נכבדים (מאוד) על מנת שיעברו למדינות צד שלישי, תוך הסכמתן לקלוט אותם ולשלבם בחברה.

אלו שלא ירצו לעבור, ישארו באוטונומיה קטנה יותר בשטחים, ללא מתנחלים, ועם שלטון ומשטרה מקומית, אך עם שליטה בטחונית ישראלית מלאה על הגבולות והמעברים. שאר השטח, עם גושי ההתיישבות הגדולים, יסופח לישראל.

7. מי שחושב שמפקדים בכירים בצבא הם נטולי אגו, והשיקולים המנחים אותם אך ורק מקצועיים, חי בסוג של סיפורי אגדה. בדיוק כמו רופאים, שופטים ועוד לא מעט מקצועות "יוקרתיים", גם מפקדים בכירים לא חפים משיקולים זרים, אגו ועוד.

זה מתחבר לסיפור של ברק - עם כל הכבוד לפועלו ולרקורד הצבאי והבטחוני המרשים שלו, מי שלא רואה שהבן אדם ירד מהפסים, פשוט עוצם עיניים.

בלי קשר לביקורת המוצדקת בחלקה על ביבי ועל הממשלה, הבן אדם קורא לסרבנות ולהפיכה אלימה, בעוד שבעבר הוא התבטא בצורה אחרת לחלוטין. בסופו של דבר, הכל זה עניין של פוזיציה ואינטרסים, ובמקרה זה גם קנאה או שנאה יוקדת לביבי.

עריכה אחרונה על ידי gadik6
  • מעניין 2
  • רעיון טוב! 1

פורסם
לפני 31 דקות, falou כתב:

יאיר לפיד מנהיג מפלגה גדולה בפוליטיקה הישראלית כבר עשור.

דגש יפה - בפוליטיקה הישראלית.

במדינה נורמלית עם פוליטיקאים שמתחלפים היו זורקים אותו לפני כמה שנים.

בכלל - צריכים להגביל כהונה גם של חברי כנסת, אין סיבה שמישהו יחמם את הכיסא 40 שנה. שילכו לעבוד.

לפני 31 דקות, flytomars כתב:

בנאדם שמוותר על ראשות הממשלה בשביל להקים ממשלה יחסית רחבה ומאוד מגוונת עדיף לטעמי באלפי מונים על בנאדם שמפיל תקציב של מדינה ומכניס את המדינה ללימבו של שנתיים רק כדי להישאר ראש ממשלה.

הוא לא ויתר, הוא רק דחה את הכניסה לתפקיד.

אם היו מוותרים לא היו לוחצים על הראש ממשלה חליפי וכל השטויות האלה. 

פורסם
לפני 48 דקות, gadik6 כתב:

לוותר על שליטה בטחונית באיו"ש זה התאבדות מצד ישראל. מי שלא עמד במרפסת של המדינה (או אפילו על סתם גבעה בשומרון) ולא צפה על כל גוש דן, לא יבין. כל אזור המרכז, נתב"ג ועוד - הכל נשלט מהשטחים.

ספר את זה לעזה. 

"אלו שלא ירצו לעבור, ישארו באוטונומיה קטנה יותר בשטחים, ללא מתנחלים, ועם שלטון ומשטרה מקומית, אך עם שליטה בטחונית ישראלית מלאה על הגבולות והמעברים. שאר השטח, עם גושי ההתיישבות הגדולים, יסופח לישראל." אתה מודע לזה שזה בעצם הסכם אוסלו? כן?!

• מצחיק 3
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 35 דקות, gadik6 כתב:

לוותר על שליטה בטחונית באיו"ש זה התאבדות מצד ישראל. מי שלא עמד במרפסת של המדינה (או אפילו על סתם גבעה בשומרון) ולא צפה על כל גוש דן, לא יבין. כל אזור המרכז, נתב"ג ועוד - הכל נשלט מהשטחים.

אני מבין שאתה כמינימום סיימת את פו"ם? ודרגתך כמינימום תא"ל במיל'? 

עם הזמן העסק הזה יהיה רק יותר גרוע. בזמני ביו"ש היו רק מג"ב וקצת מילואימניקים והיה יחסית שקט. גולני/צנחנים אפילו לא התקרבו לשם, בלי לדבר על סיירות.

לפני 44 דקות, gadik6 כתב:

איך אני יודע שהם מתל אביב?   לפי רכבי המיני עם הפגושים המשופשפים שלהם

🤣🤣🤣

מתי פעם אחרונה היית בת"א? בכלל? ישנם גם מיני, אבל רוב הרכבים זה משפחתי וקרוסאובר.

לפני 50 דקות, gadik6 כתב:

עלו לי מחשבות לעקוב אחרי אחת השיירות האלו חזרה לישראל ואז לדפוק להם מכות ליד הבית

לפני 50 דקות, gadik6 כתב:

הפתרון הסביר היחידי הוא טרנספר (מרצון) של הפלשתינים.

אתה יודע שב-1994 תנועת כהנא חי הוגדרה בישראל כארגון טרור והוצא אל מחוץ לחוק? 

• תוכן חדש...