Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 14 שעות, DareDevil כתב:

ממה שאני רואה מדובר בהערה של השופטת לכך שיהיה מאוד קשה להוכחה על ידי העוררת שכן מדובר במגע עם סוכן זר.

זו לא הייתה "הערה", זה היה הנימוק למה כן הסכים העליון לשחרר למעצר בית, כשהוא מגבה את מה שקבע המחוזי.

משום שמספר יסודות מהחוק והפסיקה לעבירה של סיוע לאוייב בזמן מלחמה, אין להם ראיות במה שהוצג בבית המשפט

1. מגע עם סוכן זר או ארגון הטרור

2. אספקת אמצעי לחימה

3. הסתברות שהנאשם ידע שהוא מסייע לאוייב ישירות מתוך מניע אחר מבצע כסף

4. ראיות שהכסף הגיע לחמאס

ושבעבר עבירות של הברחה לא הורשעו בגין סעיף זה.

מדובר על החלטת מחוזי שקיבלה גיבוי בעליון.

שני שופטים.

מבחינתי האישית שייתלו אותם בכיכר העיר, אבל מבחינת מה שהפסיקה אומרת עד עכשיו, אין ראיות שתומכות בהרשעה על סעיף סיוע לאוייב.

כמובן שבמשפט עצמו דברים יכולים להשתנות.

בית המשפט יכול להרחיב את הפסיקה בעניין בשל הנסיבות של טבח אוקטובר, יכולות להיות עוד ראיות שיוצגו וכו', אבל כרגע אין בכלל ויכוח - אף אחד מעולם לא הורשע במעשה דומה בסעיף הזה.

לפני 9 שעות, פינדר כתב:

היועמ״שית הוציאה הנחייה למפכ״ל להפסיק את הפעילות של המדור החדש הזה, בגלל חשש לפגיעה בחופש הביטוי.

המפכ״ל ענה לה במכתב שאפשר לסכם אותו בזה שהוא שם עליה ז*ן.

אז לא נהיה דמוקרטיה. לא נורא. העיקר שאירן חטפו מאיתנו בים 10 אלף פצצות ובאויר 20 אלף פצצות וביבשה חמישים ומאתיים אלף פצצות.

המפכ"ל כפוף להחלטות של הייעוץ המשפטי בעניין הזה?

עזוב שאני חושב שהפעולה של המשטרה בכיוון מעוררת חלחלה, בעיקר בגלל מי שיזם אותה ואופן הניסוח של המפקד האחראי.

מבחינת חוקית ופרוצדורלית, הייעוץ המשפטי יכול לבטל מדיניות של שר והחלטת מפכ"ל, על דעתו הוא בלבד?

לדעתי - לא, אבל אני לא בקיא מספיק.

אם חושב הייעוץ המשפטי שהפעולה מפרה חוק, שייפנה לבגצ ויוציא צו מניעה.

• אהבתי 1

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תגובות 86.4 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7478

• פינדר

6178

• יבגניפ

5966

• Night Driver

5079

פורסם
לפני 16 דקות, falou כתב:

ה היה הנימוק למה כן הסכים העליון לשחרר למעצר בית, כשהוא מגבה את מה שקבע המחוזי.

אם אין מסוכנות, אין חשש לשיבוש ואין חשש להימלטות מהארץ אין סיבה להחזיק במעצר גם אם בית המשפט בטוח באשמתו.

מעצר זה לא עונש.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 16 שעות, יבגניפ כתב:

אני מתפלא על השרשור כאן, וגם די עצוב מהתגובות, כי זה מוכיח את הטענה / תחושה שלי: לא משנה כמה ישראל תתנהל בצורה מחורבנת במלחמות - האזרחים יישרו קו וישתקו. 

במציאות הבטחונית ראש הממשלה אמור לתת דין וחשבון על יציאה למלחמה. הצבא אמור לתת דין וחשבון על המוכנות שלו. עמידה או אי עמידה ביעדים. על המוכנות של העורף, מיגון, יכולת לעמוד ביעדים - בטח כאלו שהמדינה כשם קודם מכוונת אליהם 30 שנה.

שום דבר מזה לא קורה. כלום. נתניהו מסמס לחלוטין את עניין ועדת החקירה סביב ה7.10. מבקר המדינה אומר עכשיו שיש דוח שלו על מיגון בפריפריה (אבל למה ללכת רק לפריפריה? הרי גם במרכז ת״א המיגון שווה לתחת), אבל ביבז לא מתייחס לזה. הצבא לא דופק דין וחשבון על שקרים שהפיץ יחד עם ביבי על נצחון לדורות קדימה. 

ואתם חוזרים כל פעם ״אבל לא חייבים לחשוף לך תוכניות מטכליות!!״... לא על זה מדובר בכלל. מדובר על זה שישראל לא קרובה ללנצח כרגע - ואני עדין כאן. ואיש מכם לא שואל אפילו האם זה המקסימום או מה הלאה או האם אולי יש בעיה עם זה שהגענו בכלל למצב שיש להם תעשיית נשק שאין לנו יכולת להשמיד.

ואני לא יודע את התשובות. אני חושב שאין לנו עתיד, כי אפילו אנשים כמוך לא שואלים את השאלות. אז מה נשאר? שמצביעי ביבי בשדרות, דימונה וקריית שמונה יזכרו לשאול את זה?

קודם כל, אני לא חושב שהשימוש במושג "לנצח" הוא נכון במקרה של מלחמה. 

בראייה מפוכחת, אני מסתכל על המצב לפני ואחרי מלחמה, איפה מצבנו השתפר והיכן הוא נהיה גרוע יותר.

וזה נתון לפרשנות ומשתנה על ציר הזמן.

מלחמת לבנון השנייה נתפסה מיד אחריה ככישלון.

לאחר מכן כהצלחה מסויימת, כי נתפס שהושגה הרתעה.

מצד שני, חיזבאללה התעצם מאוד מאז.

בראייה אסטרטגית וטקטית, המלחמה הובילה לפיתוח יכולות נגד טילים ורקטות, והביאה את תוכניות המלחמה היותר מוצלחות נגד חיזבאללה, שראינו במלחמות האחרונות.

הצלחה?

כישלון?

תלוי במה.

אפשר להציג תמונה מורכבת גם לגבי ששת הימים.

מבחינות מסויימות, הצלחה, כביכול.

אבל אם מסתכלים על כל התהליכים אחריה שהובילו ליום הכיפורים (כולל ההתשה)... לא יודע.

בגלל זה אני לא מייחס חשיבות רבה לאמירות בתקשורת, כי הדיון הוא לרב במונחים ובראייה פשטנית, שלא אומרת לי כלום.

אם אני מסתכל על כל מה שקרה מאז טבח אוקטובר, מצבנו, לעניות דעתי, השתפר מאוד מבחינות מסויימות, ונהיה בעייתי באחרות. 

אבל ככה זה. המציאות היא מורכבת.

מלבד דבר אחד: ביבי אחראי לטבח אוקטובר והוא מנסה למסמס את זה עם תעמולה זולה ומכוערת.

לפני 11 דקות, Night Driver כתב:

אם אין מסוכנות, אין חשש לשיבוש ואין חשש להימלטות מהארץ אין סיבה להחזיק במעצר גם אם בית המשפט בטוח באשמתו.

מעצר זה לא עונש.

נכון, אבל מי שמאושם בסיוע לאוייב, עצם ההאשמה יוצרת מסוכנות.

לפני 7 שעות, stx כתב:

אני לא בטוח אם אתה מתכוון לישראל, לאמריקאים או למפרציות.

בכל מקרה, דיון הכטב״מים התחיל מזה שהאנס כתב שצבא נמדד היום ביכולת שלו להתמודד עם כטב״מים וזו נראתה לי הגזמה. כטב״ם זה טיל שיוט מאוד איטי ומאוד זול. זה יעיל בעיקר נגד מטרות אזרחיות לא מוגנות.

אני לא יודע, כי אין לנו מושג על סדר גודל הפגיעה בבסיסים.

• אהבתי 1

פורסם
לפני 11 שעות, teyal כתב:

אני מחשיב את עצמי לבר דעת וכאשר רוה"מ שלי עומד מול הפודיום

ומכריז שהסרנו את האיום אז אני נוטה להאמין לו.

מי ראש הממשלה שלך?

כי אצלנו זה (קורא בארכיון)- "שקרן בן שקרן".

לפני 57 דקות, Night Driver כתב:

ליירוט עצמו גם וולקן פשוט מספיק.

ובמקום כטב"מ אחד יש לך גם כמה אלפי קליעים שינחתו איפה שהוא. קצת בעייתי. הלייזר פותר את זה (והיה ירוט אחד לפחות, לפי מה שפורסם עד כה- עוד בלבנון בהוכחת היתכנות)

אני רק שאלה. 

זוכרים שכשהיה ירי של החות'ינים לישראל, היה מודגש בחדשות ש"הירוט בוצע לפני שהטיל הגיע לשטח הארץ"?

למה זה לא קורה עם איראן????????

מה ההבדל - חוץ מהמבטא של הטיל? 

למה את אלו מתימן מירטים לפני שהטיל חוצה אלינו אבל את אלו מאיראן, שגורמים להרבה מאד נזק, לא? 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני כשעה, falou כתב:

קודם כל, אני לא חושב שהשימוש במושג "לנצח" הוא נכון במקרה של מלחמה. 

בראייה מפוכחת, אני מסתכל על המצב לפני ואחרי מלחמה, איפה מצבנו השתפר והיכן הוא נהיה גרוע יותר.

וזה נתון לפרשנות ומשתנה על ציר הזמן.

מלחמת לבנון השנייה נתפסה מיד אחריה ככישלון.

לאחר מכן כהצלחה מסויימת, כי נתפס שהושגה הרתעה.

מצד שני, חיזבאללה התעצם מאוד מאז.

בראייה אסטרטגית וטקטית, המלחמה הובילה לפיתוח יכולות נגד טילים ורקטות, והביאה את תוכניות המלחמה היותר מוצלחות נגד חיזבאללה, שראינו במלחמות האחרונות.

הצלחה?

כישלון?

תלוי במה.

אפשר להציג תמונה מורכבת גם לגבי ששת הימים.

מבחינות מסויימות, הצלחה, כביכול.

אבל אם מסתכלים על כל התהליכים אחריה שהובילו ליום הכיפורים (כולל ההתשה)... לא יודע.

בגלל זה אני לא מייחס חשיבות רבה לאמירות בתקשורת, כי הדיון הוא לרב במונחים ובראייה פשטנית, שלא אומרת לי כלום.

אם אני מסתכל על כל מה שקרה מאז טבח אוקטובר, מצבנו, לעניות דעתי, השתפר מאוד מבחינות מסויימות, ונהיה בעייתי באחרות. 

אבל ככה זה. המציאות היא מורכבת.

מלבד דבר אחד: ביבי אחראי לטבח אוקטובר והוא מנסה למסמס את זה עם תעמולה זולה ומכוערת.

נכון, אבל מי שמאושם בסיוע לאוייב, עצם ההאשמה יוצרת מסוכנות.

אני לא יודע, כי אין לנו מושג על סדר גודל הפגיעה בבסיסים.

יש מלחמות בהן הושג נצחון מובהק. למשל יפן ארהב במלחמת העולם השניה, מלחמת העצמאות.

אתה לא צריך להכנס לניתוחים היסטורים ארוכי טווח, כדי לדעת שכאן והיום נתניהו ומערכת הבטחון לא דופקים לך כאזרח שום חשבון. וגם כדי להבין שמרגילים אותך שטילים בליסטיים זה נורמה חדשה לחיים פה, כולל להמונים שאין להם מיגון.

ואני חושש שבנקודה הזו, המלחמה היא גם הפסד ישראלי אמריקאי מובהק. זה כמובן יכול להשתנות. אבל כשאותם הזחוחים בדיוק מתחילים לדבר על זמן במונחים אבסטרקטיים, אתה יכול להבין את הכיוון.

ושוב, זה תמיד יכול לקרות. הבעיה שלי - ואמורה להיות גם שלך - היא העדר מוחלט של דין וחשבון וביקורת. כי, שוב, רוב מוחלט אפילו לא מבין שזה נדרש, בגלל סוג של כשל לוגי שאומר שאם איראן זה רע, אזי כל מה שנעשה נגדה נכון וטוב.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 6 דקות, יבגניפ כתב:

יש מלחמות בהן הושג נצחון מובהק. למשל יפן ארהב במלחמת העולם השניה, מלחמת העצמאות.

מלחמת העולם השנייה זו הדוגמא היחידה שאני מכיר, שלא כוללת השמדה של הצד השני.

אולי מלחמות שחרור ועצמאות כנגד כוח זר שנסוג.

בפרספקטיבה של זמן, מלחמת העצמאות לא נגמרה, היא ממשיכה. עדיין מנסים לחסל את המדינה ואתה עדיין נלחם עליה.

לפני 7 דקות, יבגניפ כתב:

אתה לא צריך להכנס לניתוחים היסטורים ארוכי טווח, כדי לדעת שכאן והיום נתניהו ומערכת הבטחון לא דופקים לך כאזרח שום חשבון. וגם כדי להבין שמרגילים אותך שטילים בליסטיים זה נורמה חדשה לחיים פה, כולל להמונים שאין להם מיגון.

זו פרשנות, לא עובדה. 

אני לא חושב שטילים בליסטיים זו נורמה. בזמנו הימין טען שאוסלו הביא לנרמול של מחבלים מתאבדים, למשל.

לפני זה הנורמה היו פאדיון, ירי על הקיבוצים סביב הכנרת, קטיושות על קריית שמונה...

אין כאן שומדבר חדש.

לפני 18 דקות, יבגניפ כתב:

אני חושש שבנקודה הזו, המלחמה היא גם הפסד ישראלי אמריקאי מובהק. זה כמובן יכול להשתנות. אבל כשאותם הזחוחים בדיוק מתחילים לדבר על זמן במונחים אבסטרקטיים, אתה יכול להבין את הכיוון.

כמו שכתבתי בהודעה הקודמת, האמירה "הפסד מובהק" לא מתכתבת עם מציאות מורכבת יותר מהאמירה "ניצחון מוחלט". הסברתי שם למה אילו מונחים תלושים מהמציאות, שהיא גם יותר מורכבת וגם נקבעת לפי ציר הזמן שמודדים אותו.

ואפשר להיות זחוחים מאוד ממה שהושג עד עכשיו.

מאוד.

כל זה נחשב פנטזיה לא מעשית עד לא כ"כ מזמן.

פורסם
לפני כשעה, ברווז כתב:

וכרים שכשהיה ירי של החות'ינים לישראל, היה מודגש בחדשות ש"הירוט בוצע לפני שהטיל הגיע לשטח הארץ"?

למה זה לא קורה עם איראן????????

מה ההבדל - חוץ מהמבטא של הטיל? 

למה את אלו מתימן מירטים לפני שהטיל חוצה אלינו אבל את אלו מאיראן, שגורמים להרבה מאד נזק, לא? 

עלות ומלאי טילים. קיימת טבלת תיעדוף מטרות שאינה מפורסמת. עלות חץ 2 נאמדת ב-1.5 עד 2 מיליון דולר, חץ 3 ב-2 עד 3.5 מיליון דולר וקלע דוד ב-700000 עד מיליון דולר (להמחשה בלבד, תלוי בחוזי הרכש). חץ 3 מיירט מחוץ לאטמוספירה (100 ק"מ ומעלה), חץ 2 מיירט בשכבה העליונה (40–60 ק"מ) וקלע דוד מגיע לגובה יירוט מרבי של 15–20 ק"מ. אני מניח שכאשר תדירות הייתה נמוכה, טיל אחד או שניים, נעשה שימוש בחץ בלבד.

• מעניין 1
פורסם
לפני 16 דקות, יבגניפ כתב:

יש מלחמות בהן הושג נצחון מובהק. למשל יפן ארהב במלחמת העולם השניה, 

אין דין מלחמה עם אוייב שפועל בצורה לוגית והגיונית כדין מלחמה עם אוייב פנאטי דתי. האפשרות היחידה לניצחון מובהק על אוייב פנאטי דתי זה השמדה טוטאלית - כפי הנראה יצריך השמדה טוטאלית של כל המדינה שבה האוייב נמצא, ברוב המוחלט של המקרים. 

לפני 16 דקות, יבגניפ כתב:

ושוב, זה תמיד יכול לקרות. הבעיה שלי - ואמורה להיות גם שלך - היא העדר מוחלט של דין וחשבון וביקורת. כי, שוב, רוב מוחלט אפילו לא מבין שזה נדרש, בגלל סוג של כשל לוגי שאומר שאם איראן זה רע, אזי כל מה שנעשה נגדה נכון וטוב.

אתה מגיע מתוך פוזיציה ולא מתוך לוגיקה. 

ההיגיון שלי פשוט. 

איראן רוצה גרעין. זו אותה איראן שצועקת מוות לישראל. זו אותה איראן ששיגרה עלינו מטח של מאות טילים וכטב"מים פעמיים לפני שבאמת עשינו לה משהו עם זה. זו אותה איראן שכבר העשירה אורניום לרמה קרובה דיה לפצצת גרעין. אותה איראן שצועקת מוות לישראל...

אין דרך אחרת שהיא לא מלחמה כדי לטפל באיום הזה. הלוואי והייתה. 

הלוואי והיה לנו מנהיג שמשאיר את איראן על סדר היום במהלך הבערך 20 שנה האחרונות. אחד כזה לא היה.

**במובן של לטפל באיום- לא במובן של לצעוק ולצווח כדי להפחיד אותנו ולקרוא לערוצים שמדווחים את זה "ערוצי תבהלה" אחרי כן.

המלחמה הזו מוצדקת ונחוצה. אם היא לא הייתה מגיעה עכשיו מצד ארה"ב ומצידנו, היא הייתה מגיעה אלינו בהפתעה יחסית מצד איראן.

פורסם
לפני 1 דקה, stx כתב:

יפן של מלחה״ע יכולים ללמד את איראן כמה שיעורים על פנאטיות.

עם כל הכבוד לאיראנים, הם אפילו לא קרובים למה שהיפנים עוללו לקוריאנים ולסינים.

הם יצאו בזול עם שתי פצצות אטום ועם אבדות קטנות, יחסית, לאוכלוסיה האזרחית שלהם.

מזלם שהם פחדו יותר מהסובייטים ממה שפחדו מהאמריקאים...

אם לא היה אטום והם לא היו נכנעים, היו מביאים מאירופה מלא B17 לאוקינאווה ומשם הם היו שורפים את כל יפן בהפצצות שטח.

• רעיון טוב! 1

פורסם
לפני 6 דקות, ברווז כתב:

אין דין מלחמה עם אוייב שפועל בצורה לוגית והגיונית כדין מלחמה עם אוייב פנאטי דתי. האפשרות היחידה לניצחון מובהק על אוייב פנאטי דתי זה השמדה טוטאלית - כפי הנראה יצריך השמדה טוטאלית של כל המדינה שבה האוייב נמצא, ברוב המוחלט של המקרים.

לא, הגרמנים והיפנים לא היו פחות פנאטיים מהאיראנים. אולם, הדבר מצריך כיבוש שטח מלא, כינון שלטון אזרחי וחינוך מחדש של דור שלם כפי שנעשה בגרמניה וביפן - תהליך שישראל לא הצליחה ליישם אפילו בקרב ערביי יפו ורמלה.

פורסם
לפני 7 דקות, mikyl כתב:

לא, הגרמנים והיפנים לא היו פחות פנאטיים מהאיראנים. אולם, הדבר מצריך כיבוש שטח מלא, כינון שלטון אזרחי וחינוך מחדש של דור שלם כפי שנעשה בגרמניה וביפן - תהליך שישראל לא הצליחה ליישם אפילו בקרב ערביי יפו ורמלה.

ההבדל המרכזי היה שגם ביפן וגם בגרמניה הנאצית, הפאשיסטים השתלטו על מוסדות שלטון קיימים, כך שלהוציא את האידיאולוגיה מהמנגנון היה קל יחסית. 

באירן, הרפובליקה האיסלמית הקימה את כל מנגנוני השלטון והכלכלה הקיימים והם מתקיימים כבר כ-50 שנה. האפרטוס הצבאי שזור בתוך מוסדות הכלכלה, השפיטה וכו'. האחיזה שלהם במדינה ואחוז ההשתפות של האוכלוסיה בהם, אלו שמחוברים לעטיני השלטון, הרבה יותר גדול.

נ.ב. פירוק אירן יהיה הרבה יותר דומה לפירוק ברית המועצות.

• מעניין 1

פורסם (נערך)

אם כבר יפן, זה גם מקרה נדיר יחסית של מנהיג דתי שעשה פנייה של 90 מעלות

והעם הלך אחריו, חוץ מכמה ניסיונות הפיכה צבאית קלושים למדי.

כמו הפצצה עצמה, זה היה אירוע די חד-פעמי בהיסטוריה האנושית, שאי אפשר להפוך אותו לכלל/מגמה/שיטה.

(למה 90 ולא 180? תקראו את נאום ה״כניעה״ שלא מכיל את המילה ״כניעה״ בשום מקום :) )

עריכה אחרונה על ידי hans

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

אחת ההערכות היא שהיפנים היו מבועתים מהאפשרות שרוסיה תפלוש. היתה להם היסטוריה לא רחוקה של עימותים צבאיים שרוסיה יצאה מהם לא מי יודע כמה...

פורסם
לפני 32 דקות, mikyl כתב:

לא, הגרמנים והיפנים לא היו פחות פנאטיים מהאיראנים. 

צ'מע,

מלחמת העולם הראשונה. סוף דצמבר (חג המולד). 

פלוגה בריטית ופלוגה גרמנית החליטו בינהם לעשות פאוזה ולחגוג את החג. אפילו שחקו קצת כדורגל. 

מעניין אבל אני לא רואה את זה קורה עם חמאס למשל. או איראן. או חיזבאללה. 

מה ההבדל בינהם? אה, נכון. 

אה, גם - מה קורה בחגים של היהודים מול החג ההוא של הנוצרים? לא יודע, חגים כמו יום כיפור או שמחת תורה. חגי תשרי כזה. ממתין כרגע גם לפסח. 

• תוכן חדש...