Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

@tinokiאני מקווה מאוד שאתה מבין שהפוסט הזה הוא ברובו שטויות.

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7472

• פינדר

6177

• יבגניפ

5965

• Night Driver

5073

פורסם
לפני 4 שעות, yor2 כתב:

חמאס מנסה בכל דרך.  לסמס תכניסה. מתוך YNET.

2015758020_.jpg.9c915a7fd390f06dda47e078e68da02b.jpg

גם לנו עלולה להיות בעיה לכפות הפסקת אש על גדודי יהודה המכבי של האפחמיטס

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני שעתיים, gadik6 כתב:

אחת הסיבות שטורקיה הייתה חילונית לאורך תקופות שונות, היא דווקא שלטון דיקטטורי או הפיכות צבאיות

מתנצל שבתגובה של 4 שורות, לא נתתי סקירה של ההיסטוריה הטורקית מימי אתאטורק.

לפני שעתיים, יובל .מ. כתב:

הבעיה שלי עם אור ופינדר זה שהם חיים באיזו אשליה שהעולם ורוד או שיש לו סיכוי להיות כזה.

אני מבטיח לך שבגיל 50, אחרי שנים של מלחמות, פיגועים, שירות צבאי ועוד, אני לא באמת חושב שהעולם ורוד.

אני גם מספיק מבוגר, מכיר קצת היסטוריה, נסעתי קצת בעולם, בשביל לדעת שאוטופיה או מלחמה מתמדת, הן לא 2 האפשרויות היחידות בעולם.

יש עוד אפשרויות.

אני חושב שהעולם מספיק גדול בשביל למצוא בו מקום שאפשר לחיות בו ברווחה ובבטחה. לא כולם. מי שרוצה ויכול. אלו בארץ שרוצים ויכולים למצוא מקום אחר, הם אותם אלו שהמדינה מתגאה ביכולות שלהם ונשענת עליהם.

לפני 34 דקות, יובל .מ. כתב:

קודם כל זה היה יותר טוב ליהודים, לא לגרמנים.

ישבתי אתמול עם חברים טובים. לאחד יש דרכון פורטוגלי ודירה מרוהטת שהוא מחזיק ברומניה.

הוא אמר שהוא תמיד חשב על זה כאופציה למקרה של שעת חירום בישראל ועכשיו כשיש שעה כזו, גם תמורת מליון שקל הוא לא עוזב את הארץ.

אמרנו לו (שאר החברים) שגם אנחנו מרגישים ככה במקרה של התקפה של אויב חיצוני. ואמרנו שהאופציות לבריחה הן למה שעלול להיות פה אחרי המלחמה.

חבר טוב אחר, אמר שמעולם לא חשב לעזוב את הארץ (הוא תמיד היה האופטימי בחבורה), אבל אם יהיו בחירות וביבי יהיה שוב ראש ממשלה, הוא מתקפל ועוזב.

היהודים כבר עוזבים ויעזבו יותר, אם ההזיה הימנית דתית תמשיך לצבור כח ושליטה.

• אהבתי 5

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

אחד הדברים המשעשעים - והמבאסים - זה עד כמה הכל יחסי בחיים.

פה בפורום רבים חושבים שאני איזה סמולן הזוי, למרות שהדעות שלי מבחינת אימפלמנטציה ברת-קיימא כנראה יותר אכזריות משלהן. כח גולדשטיין אמנם מדבר על למה זה ״בסדר להרוג מתפללים במסגד, כי (...)״, אבל בסופו של יום, במציאות במסגרתה ישראל היא מדינה מערבית בתמיכה אמריקאית (שבלעדיה מתחיל שעון עצר שבסופו אין ישראל, עוד אמת שקשה להכיל), ישראלים לא באמת יכולים ללכת לתת בראש במסגדים עד אינסוף. גם אם כולם יהפכו מחר לפסיכופתים סטייל חמאס, זה פשוט לא בר ביצוע.

קיצר אתמול העברתי שעה בשיחה עם חבר אמריקאי לא חשוב שמות פיטר שמאוד מתעניין במצב, הוא כחול אמיתי, לא כמוני (סגול), ובהתחלה הוא חשב שאני בעצמי פסיכי לגמרי. בסוף השיחה הוא שינה את דעתו והסכים עם העמדה שלי.

אולי כי כשמחזיקים בעמדה הומנית, קוהרנטית, זה הרבה יותר משכנע אנשים (חושבים) מאשר עמדה ג׳נוסיידית אינפנטילית? לא יודע.

את העמדה הכללית שלי רשמתי פה בעבר, אבל פיטר לא קורא בקארספורום: צריך לחתוך כל אספקת מים/חשמל/דלק/וואטאבר לעזה, והתחיל לייצר קירות אש שדוחקים אותם לדרום ותחילת כניסה צבאית זהירה (יענו במחיר מלא תושבים מתים) ויצירת אזור חיץ, ובד בבד להצהיר בכל מקום -

(א) אפשר לחדש אספקת תשתיות במיידי, לא צריך כסף - תחזירו לנו את האנשים שלנו. אפשר לא את כולם במכה כי בעולם האמיתי ככה מו״מ עובד, ניתן לכם יום x ימי תשתיות תמורת y חטופים משוחררים (והמפתח צריך לתת להם חלון זמן קצר יחסית).

(ב) עד שזה קורה, אנחנו נייצר פה x ק״מ של אזור חיץ בו כל דבר זז, מת. עזה צפופה? ובכן, היא הולכת להיות עוד יותר, את התודות שלחו לחמאס.

(ג) אנחנו מחוייבים לפתרון שתי המדינות, אנחנו מבינים שהאנשים בעזה זכאים לחיים, ואנחנו נשמח לעזור להם לבנות משהו. כן, מדינה, עם נמל״ת ונשק והכל(!), אבל זה ייקח זמן. צריך ערבונות בינ״ל ופירוז ובלה בלה בלה אבל המטרה הסופית היא לבנות לכם משהו להפסיד. 

״אבל אור אתה מדבר על אלפי מתים״ אמר פיטר, ואמרתי לו שנכון - וזה עצוב לאללה :( אני לא נהנה לראות תמונות של עזתים מתים, ערימות של ילדים שנחנקו עם ההורים שלהם מתחת לבניין שצה״ל הוריד, זה מזעזע. אבל אין ברירה, חמאס יצר פה סיטואציה בלתי אפשרית. אנחנו משחררים את הפלסטינים.

צריך להבין: להסביר לגורם זר שאתה מייצג את האינטרסים שלך, זה הרבה יותר קשה מלהסביר שאתה מנסה לסייע לאחר. כל הפגנות ה-free palestine צריכות, לדעתי, לקבל מאיתנו חיזוק: נכון, בואו נשחרר אותם! מהחמאס. זוכרים את החמאס? עם התינוקות המתים והאונס ההמוני ושאר הזוועות? 

נכון להיום אין הפרדה בין חמאס והפלסטינים, ואנחנו חושבים שזה עוזר לנו כי יש לנו (כציבור) פנטזיות ג׳נוסייד, אבל בפועל זה דופק לנו את הפוזיציה. מאוד מאוד קשה לשכנע שצריך להרוג/לטרנספר 2 מליון אנשים, הרבה יותר קל לשכנע שצריך להרוג רוצחי תינוקות, אבל בשביל זה צריך להגיע עם אמפתיה לפלסטינים.

**

רגע רגע רגע לפני שאתם עושים אנלייק להזיות שלי על תמיכה בפלסטינים, צריך להבין:

כשאין לך שום דבר להפסיד, קל לשכנע אותך להתאבד ב״לחימה הירואית״. נכון להיום, בעל-כורחו, צה״ל הוא חברת ההשמה של חמאס. הרצתי את המספרים, אני יודע שזה לא מעניין אתכם אבל עדיין חשוב להכיר בזה, כבר כעת האבידות בעזה מנורמלות לנפש הן פי 10 מאוק׳ שבע (כמות מתים מתוקנן לגודל אוכלוסיה). אני יודע שלא אכפת לכם, אתם לא לגמרי קולטים את זה אבל גם אותי זה לא כזה מעניין, אני לא מאבד שינה כי יש ילדים מתים בעזה אני מאבד שינה כי יש משפחות ישראליות שנמחקו ואחרות שבחרדת קיום.

אבל אני לגמרי מבין, לא מסכים - מבין - איך אנשים שנמצאים תחת פי x אוק׳ שבע כל שנתיים בערך (צוק איתן? פי 2-2.5, לפי דובר צה״ל) עוברים אינדוקטרינציה למקסימום ומתגייסים ״להלחם בכיבוש״. הרי הגענו לנקודה בה ישראלים נורמטיביים לכאורה כותבים בלי להתבייש שצריך להרוג סתם מתפללים מוסלמים כי ״לך תדע מה יצא מהם״, אז אנחנו באמת בשוק שחמאס מצליח לגייס לוחמים שאיבדו משפחה/חברים בבניין שקרס עליהם בלי שעשו כלום, בזמן שהישראלים אומרים ״ובכן, חשבנו שהיה שם בכיר כלשהו״.

האם יש איזשהו תרחיש במסגרתו מישהו מאיתנו יאמר ״הם הורידו קומה בעזריאלי? ובכן, זה הגיוני לי כי הם בטח רק ניסו לפגוע בקריה״? ברור שלא, ולכן ברור שזה לא מעניין אותם.

לכן שוב, אני מבין, לא מסכים, מבין. להבין את האויב זה טוב בשבילנ- מה, אתה עדיין הולך לרשום לי שאני מצדיק את חמאס? אוף באסה איתך :( 

**

בכ״א הסברתי לפיטר שהפואנטה של העמדה היא לדחוק את הפלסטינים ע״מ שיפרצו את הגבול עם מצריים, יתאבדו נגד המשטר הטרוריסטי שמכניס אותם לאסון הומניטרי, שירימו דגל לבן ויחזירו לנו את האנשים ונתחיל שיחה (מפחידה!) על העתיד, או שימותו ברצועה בזמן שהם מתלבטים על האופציות.

את הסיפור הזה קל מאוד להסביר החוצה, כי בסיפור הזה יש מקל וגזר. כשפיטר הביע זעזוע מכך שחבר שלו מדבר על אלפי/עשרות-אלפי אזרחים מתים, הסברתי לו שאני שונא את זה בעצמי, אבל what are our options, really?

אתם יודעים איזה סיפור אי אפשר להסביר? מקל ומקל, שזה הסיפור שמקדמת הממשלה הישראלית בלא יודע כמה שנים האחרונות, ואנחנו הישראלים בטוחים שהעולם סובב סביב ישראל ולא קולטים שלא משנה כמה ננסה להכשיר את זה, אין הסבר טוב ל״נשלוט בהם לנצח כי הם טרוריסטים״ מהסיבה שיש הסבר די מתבקש ללמה מותר לך להתנגד כשמישהו שולט בך לנצח. זה לא משנה שאנחנו אומרים שהם מוסלמים פסיכים, גם אם זה נכון (לדעתי, יש בזה הרבה אמת, דת מזעזעת) זה גם לא עוזר לכלום, כל אדם שחושב על הסיטואציה במסגרתה הוא חי בעוני תחת שליטה אינסופית של כח עויין מבין די מהר איך באים מחבלים לעולם.

לכן אני סבור שבלי שנעשה defuse לסיפור הזה, בלי שנייצר נראטיב קוהרנטי בו אנחנו לא הורגים פי 10 פלסטינים כי ״אנחנו מזרח תיכונים פסיכופתים שמדברים ערבית עם ערבים״, אלא עושים מאמצים בשביל לשחרר אותם מעצמם ע״מ לבנות להם (בתכלס? לנו) עתיד חדש, זה לא יעבוד. זה לא אפקטיבי לקרוא לשטח את עזה, אם אתה לא באמת מוכן להרוג 2 מליון עזתים.

פיטר התחיל לקחת את זה לכיוון של ״אוף אבל אם רק צהל היה עושה את העבודה, כל זה היה נמנע״, אבל מיד תיקנתי אותו: לא.

זה לא היה נמנע, זה היה נדחה. מתישהו החרא הזה היה קורה, פשוט לצערי העמוק זה קרה עם הממשלה הכי חסרת יכולת בכל ההיסטוריה של מדינת ישראל, והפתרון הישראלי של ״לשבור ימינה״ לא ממש יעבוד כי ליטרלי אין יותר ימין מזה, זהו, הגענו לfull retard - שמנו תומכי טרוריסטים במשרד הבטחון והמשטרה.

בסוף השיחה פיטר הבין שגם לו אין באמת רעיון על איך פותרים את הדבר הזה בלי משבר הומניטרי ואלפי אזרחים מתים, ולכן הסכים עם התזה, בתור ה lesser evil. כמוני, גם הוא לא מעודד או מאחל לעזתים מתים, אבל מבין שהחמאס ייצר סיטואציה.

**

אני יודע שלדבר על מדינה לפלסטינים נחשב לבגידה אצל רבים בישראל.

אני לא יודע איך לתקשר את הקטע הזה יותר ברור: אני לא רוצה שיהיה להם מה להפסיד בשבילם, אני רוצה את זה בשביל ישראל. גם אחרי כל החפירה הזו ברור לי שהמסר עדיין לא יעבור כמו שצריך, איכשהו.

צריך להפנים: ברגע שפוסלים את כל התזה הזו כי ״אתה רוצה מדינת טרור על הגבול???״ שזה בעצם ״בוא נשלוט בהם עד אינסוף ונקווה שיפסיקו להתנגד״, אז נותרים עם שלושת הפתרונות הרגילים: ג׳נוסייד ל2 מליון אנשים, טרנספר ל2 מליון אנשים, ו more of the same (שליטה ב2מ׳ אנשים עד שפתאום יהפכו לסינגפור). אנחנו מיישמים את (3) כבר ממש הרבה זמן וזה לא עובד, וזה לא מפתיע. 

2 הפתרונות הראשונים הכי נוחים לישראל, אבל לא ברי ביצוע בעולם מערבי עם תקשורת זמינה ולכן אין טעם לדבר על זה ברצינות יתרה. 

את הפתרון השלישי ישראל מיישמת ולהערכתי - ולצערי - תמשיך ליישם. אין הנהגה עם ביצים שמסוגלת לדברר את מה שאני בקושי מצליח לכתוב, יש חלזון שקרן פתולוגי שלא הייתי מוכן לחתום איתו על זכרון דברים לקניית רכב.

ולכן אני סופר פסימי. עמישראל לא רוצה לנהל דיוני עומק אלא לדבר על פנטזיות קטל, ולכן סביר שהמנהיג העליון יקטול ויקטול ויקטול בזמן שהוא מוכר את השקר הזה, כאילו אפשר לפתור צבאית סוגיה מדינית במהותה.

יאללה עכשיו זה הקטע שאתה עושה אנלייק ומסביר למה אני סמולני יפה נפש או משהו :( 

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

למעלה צירפתי את הראיון עם הפעילה, ואני מאוד סקרן לשאול את כל האנשים החכמים כאן בפורום, במקרה שישראל,באופן היפוטטי, הייתה מסכימה להתפרק מרוב מנשקה ולהסכים לכינון של מדינת כל אזרחיה(יהודים וערבים פלסטינאים ביחד), על כל שטחי מדינת ישראל כיום,כולל הסרת המצור מעל רצועת עזה באופן מוחלט, וכולל גם ובעיקר זכות שיבה לפליטים הפלסטינים שגורשו או ברחו בשנת 1948, האם לדעתכם זה משהו שיכול לעבוד ולהצליח?, חיים משותפים ממקום של שיוויון אזרחי מוחלט וצדק לפלסטינים בדיוק כמו שהם רוצים רואים את זה?

אני כמובן יודע שמבחינת מדינת ישראל ורוב ועם ישראל, מדובר בתרחיש של אימה של חיסול מוחלט המדינה היהודית, וזה משהו שבחיים לא יחשבו אפילו לבצע, לפחות לא בזמן הקרוב, אבל אני שואל באופן היפוטטי, האם לדעתכם אם תרחיש כזה היה מתקיים זה היה יכול להצליח? אולי אז היו לנו הרבה פחות שונאים בעולם, כי כרגע זה נראה שרוב העולם לא תומך בישראל בגלל המשך המצור על עזה וההפצצות על האוכלוסייה האזרחית שם שהורגות הרבה מאוד אזרחים,רבים מהם ילדים.

ישראל היא עכשיו מדינה מאוד לא אהודה(וגם הרבה קודם היא לא הייתה אהודה), כל עולם הכדורגל האירופאי מתייצב ברובו לצד הפלסטינים, למרות האירועים הכואבים והמחרידים שקרו ב-7 באוקטובר. אותי אישית, בתור אחד שכן צופה בכדורגל ומכיר הרבה כוכבים, אני די מרגיש רע עם עצמי ולא בסדר שאני חי במדינה כמו ישראל, שאפילו ולמרות המעשים הרצחניים של החמאס לפני כמעט שלושה שבועות, מבחינת הרבה אנשים בעולם הסכסוך לא התחיל ב-7 באוקטובר, והפלסטינים סובלים כבר 75 שנה בגלל ישראל, והעולם מבחינתו רואה את התמונה הכוללת, בו המצור על עזה נמשך כבר שנים רבות ולפלסטינים עדיין אין מדינה וישראל היא האחראית העיקרית לטיהור האתני שמתבצע בפלסטינים,לתפיסת רוב העולם, ולכן גם מעשי הרצח של חמאס ב-7 באוקטובר לא נולדו בוואקום, כמו שכבר אמר מזכ"ל האו"ם בתחילת השבוע.

יש הרבה מאוד ישראלים שאוהדים קבוצות כדורגל באנגליה, והנה, קבוצת ליברפול לא הרשתה לאוהדים להניף ביציעים של המגרש שלט שמנציח את אוהדי הקבוצה שנרצחו במתקפה של חמאס, למרות שלדעתם של מניפי השלט לא היה בו שום דבר פוליטי, בזמן שהיו המון דגלי פלסטין ושלטי תמיכה בפלסטינים ללא שום איסור.קבוצות כדורגל רבות הביעו תמיכה בצד הפלסטיני,והאמת שאני מבין שישראל באופן כללי היא סחורה שאין לא הרבה קונים, וכשמפציצים בעזה נהרגים המון אזרחים,אז מבחינת הרבה משפיעים תמיכה בפלסטינים היא תמיכה בזכויות אדם.כמובן שגם פעילת האקלים השבדית גרטה טונברג, שיש לה כל כך הרבה עוקבים ומעריצים בכל העולם, הביעה תמיכה בשחרור עזה ובחירות לפלסטינים.

קשה להיות מישראל או בכלל להיות יהודי בתקופות כאלה.זה מאוד מתסכל.למרות שאין לי שליטה על אירועי הנכבה שקרו לפני 75 שנה עם הקמת מדינת ישראל, קיימת בי תחושת אשמה גדולה.הרגשתי צורך גם לשתף את הסרטון כדי לשאול מה דעתכם עליו, וגם כדי לפרוק את מה שאני מרגיש ואת כל התסכול שיש לי מהמצב הזה בתקופה הזאת.

אני באמת אשמח לשמוע את דעתכם בעניין.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 17 דקות, פינדר כתב:

היהודים כבר עוזבים ויעזבו יותר, אם ההזיה הימנית דתית תמשיך לצבור כח ושליטה.

אני חושב שהאסון והמלחמה הם היא סוג של כאפה מחזירה למציאות עבור כל המשיחיים והדרישות ההזויות שלהם.

פתאום כן צריך את הסיוע של ארה"ב.

פתאום יש דברים דחופים יותר מלהעביר כסף לישיבות.

פתאום אין בעיה להפעיל רכבות בשבת.

פתאום ההומואים הם לא יותר מסוכנים למדינה מחמאס.

פתאום אנשים חרדים מבינים שזה הבית גם שלהם ומבקשים להתגייס לצה"ל.

פתאום יש דברים חשובים יותר מלאבטח סוכה באיזה כפר.

פשוט היתה תקופה טובה וארוכה מספיק בשביל שהם יצליחו להרים את הראש ולדרוש את השטויות שלהם. 

חזרו לארץ בערך 250k יהודים מאז שהתחילה המלחמה. רוב הציבור היהודי עדיין מאמין שיש לנו עתיד פה, למרות הממשלה ההזויה שהצליחה לעלות פה. לי זה מספיק.

• אהבתי 9

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 4 דקות, falou כתב:

המטרה הסופית של המלחמה הזו צריכה להיות דוקטרינת קייזר סוזה. אתם תפגעו בנו, אנחנו נהרוג אתכם ונחריב את המקום שאתם באים ממנו, על יושביו, כולם.

הבעיה שעדיין לא קם המנהיג הזה שיודע לדבר עם כל העם ולאחד אותו ומצד שני יש לו את הביצים לעשות את זה.

כולם הקודקודים חושבים פוליטיקה ואינטרסים - מה בסוף היום יוצא לי מזה.

פורסם (נערך)
לפני 13 דקות, oryo כתב:

יאללה עכשיו זה הקטע שאתה עושה אנלייק ומסביר למה אני סמולני יפה נפש או משהו :( 

i-want-attention-attention-whore.gif

עריכה אחרונה על ידי gadik6
  • אהבתי 1

פורסם
לפני 2 דקות, falou כתב:

אתה יודע למה ערביי השטחים לא מתקוממים?

הם מפחדים.

אתה כותב שהקונספט נכשל, ושורה אח״כ לכאורה מוכיח שלא: הם מפחדים באיוש, כי יש להם ממה לפחד. יש להם מה להפסיד.

בנוגע למטרות שאתה מציג - בוא תפרמל את זה למשהו קונקרטי: מה היעד? הם די חיים באוהלים/פחונים בלי מים וחשמל כבר כעת, אז הגענו ליעד?

רשמת שצריך להרוג את כולם ושורה אח״כ רשמת שלא, אז זה מבלבל.

נדמה לי שאתה אומר בדיוק את מה שאני אומר שיקרה - בואו נעשה more of the same, רק הפעם במקום להרוג רק חמשת אלפים, בואו נהרוג עשרת. עשרים? חמישים? זורם איתך, תגדיר.

היות ואנחנו מכירים אני נותן לך קרדיט ובאמת מעוניין להבין מה, מעבר לסוזה וכו׳, אתה טוען שצריך לקרות, קונקרטית.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם
לפני כשעה, יובל .מ. כתב:

קודם כל זה היה יותר טוב ליהודים, לא לגרמנים.

דבר שני אז יאללה, שהערבים יטוסו. יסגרו עניין.

דבר שלישי לנו אין עניין לכבוש את סוריה או מצרים, אז גם היהודים יהיו בסדר.

גם לגרמנים שלא שיתפו פעולה עם הנאצים וברחו. גם לחלק מהרוסים שברחו ב-1917-1294 כזה מהמדינה שלהם, אם כי לא לכולם. מניח שגם לרוב האיראנים שברחו מאז 1977. בטח יש מלא דוגמאות. 

לא הבנתי את הדבר השלישי.

לפני 13 דקות, falou כתב:

אתה יודע למה ערביי השטחים לא מתקוממים?

הם לא? יש פיגועים בשטחים \ מהשטחים כל הזמן. 

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

אני אפילו לא יודע ממה להתחיל, נראה שאימצת לחלוטין את הנרטיב הפלסטינאי המעוות. מה שקוראים לו ״הנכבה הפלסטינאית״ הוא כשלון של לאומנים ערביים להכחיד אותנו לפני 75 שנים. הסכסוך ביננו לערבים התחיל עוד הרבה לפני. נכון שבמהלך מלחמת השחרור רבים מערביי הארץ הפכו לפליטים אבל זה נכון גם לגבי יהדות ארצות ערב שנרדפה.

כל המזרח התיכון היה יחידה גיאופוליטית אחת בתקופה העותמאנית והגבולות כפי שאנו מכירים אותם נקבעו על ידי הבריטים והצרפתים. פלסטינה א״י כיחידה פוליטית נוצרה בתקופת המנדט הבריטי. הסיבה היחידה שערבי שעבר מאיזור אשדוד לעזה נחשב עדיין לפליט ויהודי מעיראק או סוריה לא נחשב כזה היא רצון של אויבנו להנציח את הסכסוך.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 44 דקות, NEW10 כתב:

למעלה צירפתי את הראיון עם הפעילה, ואני מאוד סקרן לשאול את כל האנשים החכמים כאן בפורום, במקרה שישראל,באופן היפוטטי, הייתה מסכימה להתפרק מרוב מנשקה ולהסכים לכינון של מדינת כל אזרחיה(יהודים וערבים פלסטינאים ביחד), על כל שטחי מדינת ישראל כיום,כולל הסרת המצור מעל רצועת עזה באופן מוחלט, וכולל גם ובעיקר זכות שיבה לפליטים הפלסטינים שגורשו או ברחו בשנת 1948, האם לדעתכם זה משהו שיכול לעבוד ולהצליח?, חיים משותפים ממקום של שיוויון אזרחי מוחלט וצדק לפלסטינים בדיוק כמו שהם רוצים רואים את זה?

אני כמובן יודע שמבחינת מדינת ישראל ורוב ועם ישראל, מדובר בתרחיש של אימה של חיסול מוחלט המדינה היהודית, וזה משהו שבחיים לא יחשבו אפילו לבצע, לפחות לא בזמן הקרוב, אבל אני שואל באופן היפוטטי, האם לדעתכם אם תרחיש כזה היה מתקיים זה היה יכול להצליח? אולי אז היו לנו הרבה פחות שונאים בעולם, כי כרגע זה נראה שרוב העולם לא תומך בישראל בגלל המשך המצור על עזה וההפצצות על האוכלוסייה האזרחית שם שהורגות הרבה מאוד אזרחים,רבים מהם ילדים.

ישראל היא עכשיו מדינה מאוד לא אהודה(וגם הרבה קודם היא לא הייתה אהודה), כל עולם הכדורגל האירופאי מתייצב ברובו לצד הפלסטינים, למרות האירועים הכואבים והמחרידים שקרו ב-7 באוקטובר. אותי אישית, בתור אחד שכן צופה בכדורגל ומכיר הרבה כוכבים, אני די מרגיש רע עם עצמי ולא בסדר שאני חי במדינה כמו ישראל, שאפילו ולמרות המעשים הרצחניים של החמאס לפני כמעט שלושה שבועות, מבחינת הרבה אנשים בעולם הסכסוך לא התחיל ב-7 באוקטובר, והפלסטינים סובלים כבר 75 שנה בגלל ישראל, והעולם מבחינתו רואה את התמונה הכוללת, בו המצור על עזה נמשך כבר שנים רבות ולפלסטינים עדיין אין מדינה וישראל היא האחראית העיקרית לטיהור האתני שמתבצע בפלסטינים,לתפיסת רוב העולם, ולכן גם מעשי הרצח של חמאס ב-7 באוקטובר לא נולדו בוואקום, כמו שכבר אמר מזכ"ל האו"ם בתחילת השבוע.

יש הרבה מאוד ישראלים שאוהדים קבוצות כדורגל באנגליה, והנה, קבוצת ליברפול לא הרשתה לאוהדים להניף ביציעים של המגרש שלט שמנציח את אוהדי הקבוצה שנרצחו במתקפה של חמאס, למרות שלדעתם של מניפי השלט לא היה בו שום דבר פוליטי, בזמן שהיו המון דגלי פלסטין ושלטי תמיכה בפלסטינים ללא שום איסור.קבוצות כדורגל רבות הביעו תמיכה בצד הפלסטיני,והאמת שאני מבין שישראל באופן כללי היא סחורה שאין לא הרבה קונים, וכשמפציצים בעזה נהרגים המון אזרחים,אז מבחינת הרבה משפיעים תמיכה בפלסטינים היא תמיכה בזכויות אדם.כמובן שגם פעילת האקלים השבדית גרטה טונברג, שיש לה כל כך הרבה עוקבים ומעריצים בכל העולם, הביעה תמיכה בשחרור עזה ובחירות לפלסטינים.

קשה להיות מישראל או בכלל להיות יהודי בתקופות כאלה.זה מאוד מתסכל.למרות שאין לי שליטה על אירועי הנכבה שקרו לפני 75 שנה עם הקמת מדינת ישראל, קיימת בי תחושת אשמה גדולה.הרגשתי צורך גם לשתף את הסרטון כדי לשאול מה דעתכם עליו, וגם כדי לפרוק את מה שאני מרגיש ואת כל התסכול שיש לי מהמצב הזה בתקופה הזאת.

אני באמת אשמח לשמוע את דעתכם בעניין.

מה שאתה מתאר זה פשוט "תרחיש המדינה האחת" (One State Solution) . דעתי היא שהיינו מקבלים את אירועי 7/10 בכל הארץ, ושואה שנייה לא רק מבחינת גודל הזוועות אלא גם מבחינת כמות הנשחטים.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 18 דקות, MostlyWicked כתב:

מה שאתה מתאר זה פשוט "תרחיש המדינה האחת" (One State Solution) . דעתי היא שהיינו מקבלים את אירועי 7/10 בכל הארץ, ושואה שנייה לא רק מבחינת גודל הזוועות אלא גם מבחינת כמות הנשחטים.

מה שהוא אמר.

פורסם

ערבי שלי במדינה שלנו צריך לכבד אותנו ולא לירוק לי בפנים. וערבים מבינים רק כוח כי שאתה נחמד אליו הוא חושב שאתה חלש. אז כן לא לדפוק כדור בראש אבל כם לקחת הכל אם הוא בא ומאיים על יהודי ולא שמנה אם זה עבריין עם פרוטקשן או בא לדקור יהודי. זה פאקינג אבסורד שאני מסתובב ביפו וכולי פחדים ומרגיש כאילו אני בחצר שלו והלא הוא בבית שלי. ולא אני לא מסתובב ביפו אבל זו ההרגשה שלי כשפעם אחרונה שהייתי שם

• אהבתי 1

gladen pro25+rs audio 100m- brax gx2400

eton ug20 -brax gx2000

gladen pro10- helix c one

fiio m11plus-brax dsp

• תוכן חדש...