Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4904 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

אני צריך לפרק שמשה ולשים אותה אצלי.

מצאתי את זה:

Re: פרוק שמשה קידמית בBX

צריך לעשות חתך בגומיות שמחזיקות את השמשה למסגרת, ועם סכין או מברג להוציא קצת את הגומיות החוצה ואז פשוט למשוך את הגומיות עד שכולן יוצאות (עם קצת כוח).

שים לב שאם הגומי יבש מדי - צפוייה לך עבודה לא קלה.

איתמר.

איך מוציאים את השמשה מבלי לסדוק אותה?

יש גם אפשרות שאקנה שמשה מפירוק.

מישהו מכיר פירוקיה שיש לה עדיין ליאונות באיזור המרכז?

כמה זה יעלה?

תודה

נ.ב תיקון ע"י הביטוח לא רלוונטי כרגע.

פורסם

בלאונה 85+ יש ניקלים, במקום גומיות, פרוק של השמשה יצריך ממך לקנות סט ניקלים חדש, שבספק אם תמצא, החלון הראשי מודבק לפח, תצטרף עם סכין לחתוך בין החלון לפח, ורוב הסיכויים שגם תמצא לא מעט רקבונות

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם
בלאונה 85+ יש ניקלים, במקום גומיות, פרוק של השמשה יצריך ממך לקנות סט ניקלים חדש, שבספק אם תמצא, החלון הראשי מודבק לפח, תצטרף עם סכין לחתוך בין החלון לפח, ורוב הסיכויים שגם תמצא לא מעט רקבונות

הניקלים הכוונה לפסי קישוט הכסופים? אפשר להסתדר בלעדיהם לדעתי. תקן אותי אם לא.

החלודה זה כנראה הגורם לסדק.

א. לקנות שמשה מפירוק (200-300 לדעתי) ולהדביק לבד. פחחות סבירה אוכל לעשות בעצמי לדעתי.

ב. זגג - (קיבלתי הצעה על 700 כולל מעמ ללא פחחות, שמשה חדשה)

פורסם

מנסיון , החלודה חוזרת , ולא יעזור לך כלום, כמה שהעבודה תהיה יותר מעמיקה זה רק יעכב את החלודה מלעלות על פני השטח,

אף בעל מקצוע לא יסכים לעשות עבודה מעמיקה ביותר, ובטח שלא לתת אחריות, ואם כן זה יעלה לך המון, וזה לא שווה,

איך אתה חושב לעשות פחחות לבד? יש לך ידע בריתוכים עדינים? יש לך מקום לעבוד? רתכת מתאימה? ציוד?

(אם אתה מתכנן לשייף ולמרוח ממיר חלודה ועל זה שפכטל פחחים, אז חבל על הזמן וההשקעה)

אם השמשה שלך סדוקה, אז תיקח מפירוק, יהיה יותר זול , אולי עם קצת שריטות , אבל אני בטוח שתסתדר.

פרטים בה"פ .

פורסם
מנסיון , החלודה חוזרת , ולא יעזור לך כלום, כמה שהעבודה תהיה יותר מעמיקה זה רק יעכב את החלודה מלעלות על פני השטח,

אף בעל מקצוע לא יסכים לעשות עבודה מעמיקה ביותר, ובטח שלא לתת אחריות, ואם כן זה יעלה לך המון, וזה לא שווה,

איך אתה חושב לעשות פחחות לבד? יש לך ידע בריתוכים עדינים? יש לך מקום לעבוד? רתכת מתאימה? ציוד?

(אם אתה מתכנן לשייף ולמרוח ממיר חלודה ועל זה שפכטל פחחים, אז חבל על הזמן וההשקעה)

אם השמשה שלך סדוקה, אז תיקח מפירוק, יהיה יותר זול , אולי עם קצת שריטות , אבל אני בטוח שתסתדר.

אם יש לך טל' של פירוקיה שאתה יודע שיש לה לאונות אשמח לקבל. תודה.

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

הייתי אצל זגג והנה התובנות:

א. מסתבר שהחלפת שמשה בלאונה זה לא ביג דיל בכלל. (בעצם בכל רכב שרק מניחים את השמשה)

מוציאים במשיכה עדינה את פסי הקישוט. חותכים (כנראה שמסור גבס הוא הכלי שהכי מתקרב למה שצריך),

מוציאים ישנה, מנקים חלקים רופפים, מורחים פריימר על המסגרת ועל השמשה , מסטיק על מסגרת החלון והדבקה

(עם עוד בנאדם- מניחים ביחד, יד קונטרה מבפנים).

ב. לפרק שמשה מרכב ישן כלשהו להערכתי זה משהו שמצריך אימון של 3,4 שמשות - כל נגיעה קטנה סודקת אותו.

אולי עם ממיס חזק (טינר?) שימיס את הדבק זגגים זה יהיה יותר פשוט..

ג. גם על חלודה ניתן להדביק והחלון ישרוד שנים (לדברי הזגג ).

פורסם

מהמשפט האחרון שכתבת אני מסיק שהבעל מקצוע שאתה עובד לא מבין כלום, וממש לא מבין כלום,

ברגע שיש חלודה מתחת לשמשה, זה יעלה על פני השטח, ויגרום לפיצוצים בשמשה, כמובן שיכנסו לך מים בגשמים, בין הפח לשמשה והרכב יהיה מסריח כל החורף..

פרטים בה"פ .

• תוכן חדש...