Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4921 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
נכנס לכיס וגם שזה נשמר גם ללא חשמל.

מה, כמו זיכרון פלאש? אל דאגה, היפסטרים ידאגו לשמר את הפינקסים והעטים (כשכל מה שיהיה כתוב בהם זה קישקושים מבדיקה שהעט כותב) לצד האייפון והאייפד.

ב1990 חשבתי שב2013 יהיו מכוניות מעופפות וטיסות סדירות לירח, בפועל קיבלנו רפואה קצת יותר מתקדמת, ומשהו שנקרא "האינטרנט", וגם זה במחיר של הפיכת מוזיקה וסרטים לזבל.

מאמין שגם ה20 שנה הקרובות יהיו ככה

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

סיימתי בדיוק לקרוא ספר מצוין של יובל נח הררי שנקרא "קיצור תולדות האנושות" וכשמו כן הוא, בעצם.

בסופו יש פרק על העתיד שלנו, של ההומו סאפיינס. והוא לא מעודד, לפי הכותב. או שכן, תלוי את מי שואלים.

לטענתו, הגענו לשלב ראשון מסוגו בהיסטוריה, בו אנחנו מסוגלים לבצע "עיצוב תבוני" (שזה קצת אירוני, כי כל הבריאתנים הדתיים טוענים שהעולם נוצר ע"י עיצוב תבוני, ועכשיו זה מתחיל להיות נכון...). היום ניתן להבחין ב-3 דרכים מרכזיות לעיצוב תבוני ע"י האנושות:

1. הנדסה ביולוגית.

2. הנדסת סייבורגים.

3. הנדסת חיים לא אורגניים.

ההנדסה הביולוגית תאפשר לנו ליצור אנשים מושלמים וליצור מינים חדשים. נוכל בעתיד להאריך את החיים שלנו פי כמה, לרפא את כל סוגי המחלות וליצור אנשים גאונים, או אפילו להחזיר לחיים את הניאנדרתלים!

סביר להניח שבעתיד הקצת יותר רחוק, רק כמה מאות שנים מאיתנו, ההנדסה הביולוגית תגרום להיעלמות המין האנושי כפי שאנו מכירים אותו היום. האנשים של עוד כמה מאות שנים יהיו שונים בתכלית מאיתנו.

הנדסת הסייבורגים, אגב, תאפשר לנו לעשות דברים מדהימים באמצעות אלקטרוניקה וחיישנים שיוכנסו למוחנו: לשלוט בחפצים, לקרוא מחשבות ולחבר את המוח האנושי למחשב. לא נצטרך לזכור כלום - הכל יהיה לנו אוטומטית בראש, כי נחובר לרשת האינטרנט. יכולות אנושיות בסיסיות כמו מחשבה, תקשורת וזיכרון יהיו שונים בתכלית ממה שהם היום.

לסיום, ניתן יהיה להנדס יצורים חיים לא אורגניים כמו תוכנות מחשב שלומדות ומתפתחות באופן עצמאי. זה הרבה יותר מסוכן ממה שזה נשמע, ובכלל שלושת הדרכים הללו עשויות להיות הרסניות למין האנושי - בשימוש לא זהיר הן יכולות לפגוע באופן אנוש בחירות האנושית שלנו.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
סיימתי בדיוק לקרוא ספר מצוין של יובל נח הררי שנקרא "קיצור תולדות האנושות" וכשמו כן הוא, בעצם.

בסופו יש פרק על העתיד שלנו, של ההומו סאפיינס. והוא לא מעודד, לפי הכותב. או שכן, תלוי את מי שואלים.

לטענתו, הגענו לשלב ראשון מסוגו בהיסטוריה, בו אנחנו מסוגלים לבצע "עיצוב תבוני" (שזה קצת אירוני, כי כל הבריאתנים הדתיים טוענים שהעולם נוצר ע"י עיצוב תבוני, ועכשיו זה מתחיל להיות נכון...). היום ניתן להבחין ב-3 דרכים מרכזיות לעיצוב תבוני ע"י האנושות:

1. הנדסה ביולוגית.

2. הנדסת סייבורגים.

ההנדסה הביולוגית תאפשר לנו ליצור אנשים מושלמים וליצור מינים חדשים. נוכל בעתיד להאריך את החיים שלנו פי כמה, לרפא את כל סוגי המחלות וליצור אנשים גאונים, או אפילו להחזיר לחיים את הניאנדרתלים!

סביר להניח שבעתיד הקצת יותר רחוק, רק כמה מאות שנים מאיתנו, ההנדסה הביולוגית תגרום להיעלמות המין האנושי כפי שאנו מכירים אותו היום. האנשים של עוד כמה מאות שנים יהיו שונים בתכלית מאיתנו.

הנדסת הסייבורגים, אגב, תאפשר לנו לעשות דברים מדהימים באמצעות אלקטרוניקה וחיישנים שיוכנסו למוחנו: לשלוט בחפצים, לקרוא מחשבות ולחבר את המוח האנושי למחשב. לא נצטרך לזכור כלום - הכל יהיה לנו אוטומטית בראש, כי נחובר לרשת האינטרנט. יכולות אנושיות בסיסיות כמו מחשבה, תקשורת וזיכרון יהיו שונים בתכלית ממה שהם היום.

לסיום, ניתן יהיה להנדס יצורים חיים לא אורגניים כמו תוכנות מחשב שלומדות ומתפתחות באופן עצמאי. זה הרבה יותר מסוכן ממה שזה נשמע, ובכלל שלושת הדרכים הללו עשויות להיות הרסניות למין האנושי - בשימוש לא זהיר הן יכולות לפגוע באופן אנוש בחירות האנושית שלנו.

בקיצור, הסרט "שליחות קטלנית" על כל חלקיו עלול להפוך למציאות יום אחד.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

1. הנדסה ביולוגית.

2. הנדסת סייבורגים.

לפי התחזית שלך, יש לי שאלה היפותטית. אם אחד בחמת זעמו על המחשב, קם וניפץ אותו עם פטיש 5 קילו, לדעתך הוא ייענש בעוון רצח? במקרה ולמחשב המהונדס היו מחוברים אורגניזמים חיים? מה השלב שבו תקבע מיהו אדם ומיהו דומם? אם נהרוג מישהו מהונדס זה יהיה "לא רצח", אלא רק "פירמוט"?

מה יהיה במצב שבו שבבים מושתלים במוחו של אדם, בא האקר מרושע, והופ, גורם לבנאדם להשתולל ולהרוג ולפצוע.

את מי תשים בכלא?

וכן הלאה והלאה.

אם תטפל קבוע אצל אותו מוסכניק, יגיע השלב שהוא יפסיק לעבוד עליך וסתם יהיה יקרן...
פורסם

כל מי שהדיון הזה מעניין אותו חייב לקרוא את הספר - הפיזיקה של העתיד מאת מיצו קאקו

http://www.nuritha.co.il/a350489-%D7%94%D7%A4%D7%99%D7%96%D7%99%D7%A7%D7%94-%D7%A9%D7%9C-%D7%94%D7%A2%D7%AA%D7%99%D7%93-%D7%9E%D7%99%D7%A6-%D7%99%D7%95-%D7%A7%D7%90%D7%A7%D7%95-%D7%A1%D7%A4%D7%A8

הוא מפרט את העתיד בעוד 30 50 ומאה שנים

מתבסס על הבנתו העמוקה ביותר בפיזיקה ודיונים שערך עם מאות מדענים אחרים על הטכנולוגיות שכרגע בחיתולים

אתר הבישולים שלי:

DrorZi.com

פורסם

בבקשה אם מישהו מהעתיד הולך לראות את זה, אז כשתפתחו טכנולוגיה להחזיר לחיים אורגניזמים מתים, תתחילו איתי!!!!

שיעורי פיסיקה גרעינית באוף טופיק.

את הריתוך יש לבצע כך שהאלקטרודה תמוקם מחוץ למאיץ באופן שיהיה קו ראייה ישיר להיקף הפנימי של הדוד, אחרת המיסוך של המאיץ יפגע אנושות באפקט ההגנה.

פורסם
לפי התחזית שלך, יש לי שאלה היפותטית. אם אחד בחמת זעמו על המחשב, קם וניפץ אותו עם פטיש 5 קילו, לדעתך הוא ייענש בעוון רצח? במקרה ולמחשב המהונדס היו מחוברים אורגניזמים חיים? מה השלב שבו תקבע מיהו אדם ומיהו דומם? אם נהרוג מישהו מהונדס זה יהיה "לא רצח", אלא רק "פירמוט"?

מה יהיה במצב שבו שבבים מושתלים במוחו של אדם, בא האקר מרושע, והופ, גורם לבנאדם להשתולל ולהרוג ולפצוע.

את מי תשים בכלא?

וכן הלאה והלאה.

נכון, יש המון בעיות כאלו. חלקן גם מתוארות בספר. העתיד לא פשוט...

כל מי שהדיון הזה מעניין אותו חייב לקרוא את הספר - הפיזיקה של העתיד מאת מיצו קאקו

http://www.nuritha.co.il/a350489-%D7%94%D7%A4%D7%99%D7%96%D7%99%D7%A7%D7%94-%D7%A9%D7%9C-%D7%94%D7%A2%D7%AA%D7%99%D7%93-%D7%9E%D7%99%D7%A6-%D7%99%D7%95-%D7%A7%D7%90%D7%A7%D7%95-%D7%A1%D7%A4%D7%A8

הוא מפרט את העתיד בעוד 30 50 ומאה שנים

מתבסס על הבנתו העמוקה ביותר בפיזיקה ודיונים שערך עם מאות מדענים אחרים על הטכנולוגיות שכרגע בחיתולים

והנה הרצאה שלו בנושא. מאוד מעניינת (אם כי ארוכה)

http://www.youtube.com/watch?v=219YybX66MY דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

מבלי לראות את ההרצאה סתם אנקדוטה, אני לא חושב שהחיים בכדור הארץ הזה ברמת האדם הממוצע ב2030 יהיו מאוד שונים ממה שהם כיום.

את הריתוך יש לבצע כך שהאלקטרודה תמוקם מחוץ למאיץ באופן שיהיה קו ראייה ישיר להיקף הפנימי של הדוד, אחרת המיסוך של המאיץ יפגע אנושות באפקט ההגנה.

פורסם
מבלי לראות את ההרצאה סתם אנקדוטה, אני לא חושב שהחיים בכדור הארץ הזה ברמת האדם הממוצע ב2030 יהיו מאוד שונים ממה שהם כיום.

על סמך אתה מבסס את ההנחה הזאת, אם אפשר לשאול? יש לך מושג אילו התקדמויות מדעיות נעשו ב-20 השנה האחרונות?

יותר מזה, אתה זוכר איך העולם היה ב-1990? עם מחשבים שמספקים יכולות מוגבלות מאוד, אינטרנט שנמצאת בחיתוליה, ללא טלפונים סלולריים. תוסיף למהפכה הזאת עוד 20 שנה ואני מעריך שנתקשר עם העולם בצורה מאוד שונה בעתיד הקרוב.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

תראה רוני כל השוני ביני ובינך הוא על ההגדרה מתי שינויים הופכים להיות דרסטיים בחיי היום יום, כוונתי הייתה שב2030 אני לא מאמין שיהיהו סופר-בני אדם מהונדסים גנטית כנגד כל המחלות שיש, או שדרכי התחבורה שלנו בעולם הזה ישתנו משמעותית מעבר לרכבים, ספינות ומטוסים שטסים בתוך האטמוספירה (אולי יהיו טיסות מנקודה לנקודה מחוץ לאטמוספירה, או הסטטוספרה אני לא באמת זוכר מה הם מחפשים לעקוף אבל אני לא חושב שזה יהיה ברמה מסחרית) או שנראה כאן דרכים להעלאת תוחלת החיים באופן משמעותי.

מעבר לכך הדוגמאות שנתת לא נכנסות אצלי בסקאלה לשינויים גרנדיוזים, פרט לפלאפון בגלגולו הנוכחי ה"סמארטפון" שמגלם בתוכו עולם שלם ונישא.

פורסם
תראה רוני כל השוני ביני ובינך הוא על ההגדרה מתי שינויים הופכים להיות דרסטיים בחיי היום יום, כוונתי הייתה שב2030 אני לא מאמין שיהיהו סופר-בני אדם מהונדסים גנטית כנגד כל המחלות שיש, או שדרכי התחבורה שלנו בעולם הזה ישתנו משמעותית מעבר לרכבים, ספינות ומטוסים שטסים בתוך האטמוספירה (אולי יהיו טיסות מנקודה לנקודה מחוץ לאטמוספירה, או הסטטוספרה אני לא באמת זוכר מה הם מחפשים לעקוף אבל אני לא חושב שזה יהיה ברמה מסחרית) או שנראה כאן דרכים להעלאת תוחלת החיים באופן משמעותי.

מעבר לכך הדוגמאות שנתת לא נכנסות אצלי בסקאלה לשינויים גרנדיוזים, פרט לפלאפון בגלגולו הנוכחי ה"סמארטפון" שמגלם בתוכו עולם שלם ונישא.

אני חושב שהעניין העיקרי כאן הוא שאתה לא יכול לשער את העתיד בעוד 20 שנה. האם ב-1990 מישהו חשב שיהיה לנו גלקסי S3 ואייפד? שכל כך הרבה מידע יהיה בכף ידנו? שכל בנאדם שני יעבוד עם מחשב נייד?

ממליץ לך לצפות בהרצאה שבלינק. היא משעשעת וזורמת. הוא מעלה שם דברים מעניינים מאוד: משקפיים או עדשות מגע שהן בעצם מחשב שמחובר לאינטרנט ויודע לתת לך את כל המידע שתרצה על העולם - במקום להסתכל בסמארטפון שלך, כל מה שתרצה יתחבר לך לעיניים. הוא מספר שמחשבים יוכלו לסרוק את הד.נ.א שלך ולעשות לך בדיקה רפואית מלאה ולזהות מחלות עוד לפני שאתה מרגיש אותן. יהיה אפשר לגדל כל איבר בגוף האדם ועוד ועוד...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

• תוכן חדש...