Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

כמה ל-100? והאם יגיע ל-120? (-:

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4910 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לעומתי אתה אפרוח :-D

אמי אזרחית הולנד מלידה ואינה אזרחית ישראל מסיבה זו למרות שהיא חיה כאן (במעמד תושבת קבע) כבר למעלה מ-60 שנה ולי אזרחות הולנדית - בגלל בעית האזרחות הכפולה. למזלי החוקים הגרמניים יותר נוחים כך שגם אני וגם הילדים שלי קיבלנו אזרחות גרמנית, אחרי שאבא שלי הצליח להוכיח את הזכאות שלו לאזרחות, וגם זו היתה משימה לא קלה לאחר שכל המסמכים שלו אבדו בשנות השואה.

אותו הסיפור בדיוק עם אמא שלי. אבל לי מעולם לא הייתה בעיה לשמור על שתי האזרחויות....

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תגובות 47
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לעומתי אתה אפרוח :-D

אמי אזרחית הולנד מלידה ואינה אזרחית ישראל מסיבה זו למרות שהיא חיה כאן (במעמד תושבת קבע) כבר למעלה מ-60 שנה ולי אזרחות הולנדית - בגלל בעית האזרחות הכפולה. למזלי החוקים הגרמניים יותר נוחים כך שגם אני וגם הילדים שלי קיבלנו אזרחות גרמנית, אחרי שאבא שלי הצליח להוכיח את הזכאות שלו לאזרחות, וגם זו היתה משימה לא קלה לאחר שכל המסמכים שלו אבדו בשנות השואה.

לפי החוק ההולנדי החדש כנראה שאני זכאי לאזרחות הולנדית בלי לוותר על הישראלית, אבל לפי החוק הגרמני אני אאבד את האזרחות הגרמנית (מבחינת החוק הקרמני התאזרחות במדינה אחרת גורמת לאבדן האזרחות הגרמנית) כך שאני לא ארויח מזה דבר. אפילו תנאי הכניסה לארה"ב לאזרחי גרמניה עדיפים על התנאים של אזרחי אירופה, ובעצם על התנאים של כל שאר מדינות ה-VWP.

גם אמא שלי.

כמה הולנדים, אמאל'ה...

ושתי התייחסויות לעניין האזרחות:

1. המגבלה על כפל אזרחויות חלה להבנתי על מי שנולד שם. מי שקיבל אותה 'בירושה', יכול להחזיק בכפל אזרחויות, וגם לי יש אזרחות כפולה כמעט שנות דור.

2. מסתבר שיש כאן לא מעטים שיכולים 'לברוח מכאן' ובוחרים שלא לעשות כן.

מזל טוב לאופי (לא אופא?, כך אני קראתי לו). יש משהו בגנים ההולנדיים האלו...

שי

166, קאפה, GTV, קופה.

פורסם

וואלה יופי. אתם תברחו להולנד ואני לעירק?

בעסה שסבא וסבתא שלי מהצד השני עלו מוקדם מידי בשביל שאהיה זכאי לאזרחות בולגרית.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

מזל טוב. מזל טוב ועוד הרבה שנים שבריאות טובה. גופנית ונפשית

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

פורסם
היום ה-24 לדצמבר 2012.

זה סתם תאריך.

וזה סבא שלי, היום.

שמו דוד, אבל אני קורא לו אופי. זה סבא בהולנדית.

הוא עצמאי לגמרי. הולך בלי עזרים. מכין אוכל. עושה הכל בעצמו.

הוא ברח מהנאצים לפני 80 שנה, ועלה ארצה לפני 60.

יש לו חברה. צעירונת. בת 93.

הוא אוהב לשמוע מוזיקה קלאסית. הוא לא שומע כל כך טוב, אז הוא נעזר במכשיר שמיעה.

הוא נוהג. כן, גם אותנו זה קצת מטריד. אבל זו זכותו.

והוא משחק פינג-פונג. לא רע בכלל.

הוא נולד ב-24 לדצמבר 1912. גם זה סתם תאריך.

שני התאריכים הללו ביחד, יוצרים משהו די מדהים.

הלוואי על כולנו!

מחמם את הלב.

ספר קצת על ההיסטוריה. מענין. ברח מהנאצים, איך, לאיפה, מה קרה שעלה ארצה וכו'

יהודה

פורסם

כל משפחת אבי (שנולד בפרנקפורט) ואני לעומת זאת,אע"פ שזכאים לאזרחות גרמנית,לא מעלים על דעתנו להיות אזרחי גרמניה. והיו לי מקרים שאזרחות נוספת לישראלית הפרובלמטית היתה מונעת ממני עכובים ושוחדים במדינות בהן היו שלטי הערצה לקדאפי,PLO ,מלך סעודיה שתרם,וכו לאורך הכבישים ושוטרים/מוכסים/ קציני אימיגריישן/עוזרי שרים שהזדהו לגמרי איתם.אם אצטרך שוב לברוח - כמו בהפיכות בליבריה , שוב אברח לשגרירות ארה"ב (בראשונה ברחנו לאנית צים שעמדה בנמל-שגיאה).לשגרירות גרמניה ההמון הפרוע אולי ייפרוץ - מול ה navy seals שמסביב לחומות נראים שקודם כל יורים,הבלקהוק על הדשא והאניות הקרובות אולי יחשבו פעמיים.

פורסם

וואו אדיר!

הוא נראה הרבה הרבה פחות!

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם
מחמם את הלב.

ספר קצת על ההיסטוריה. מענין. ברח מהנאצים, איך, לאיפה, מה קרה שעלה ארצה וכו'

יהודה

הוא ברח מהולנד ב-1942, שנתיים אחרי שהנאצים נכנסו לשם ובערך מתי שהם התחילו להעלות את היהודים לרכבות. הגיע לשוויץ וגר שם 3 שנים עד שהולנד שוחררה, ביחד עם סבתא שלי (שצעירה ממנו בעשור, כלומר היום היא בת 90 וכמובן לגמרי בחיים ומתפקדת מעולה). ב-1953 הם החליטו לעלות למדינה שממנה לא יגורשו ושבה לא ירצחו אותה. הם היו ציונים ולכן עלו ארצה. האמינו שיהיה כאן שלום בקרוב ויהיה קל יותר לגדל את אמא שלי (הייתה אז בת חצי שנה) ואת אחותה הגדולה. היום, 60 שנה אח"כ, אנחנו עדיין מאמינים...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם
הוא ברח מהולנד ב-1942, שנתיים אחרי שהנאצים נכנסו לשם ובערך מתי שהם התחילו להעלות את היהודים לרכבות. הגיע לשוויץ וגר שם 3 שנים עד שהולנד שוחררה, ביחד עם סבתא שלי (שצעירה ממנו בעשור, כלומר היום היא בת 90 וכמובן לגמרי בחיים ומתפקדת מעולה). ב-1953 הם החליטו לעלות למדינה שממנה לא יגורשו ושבה לא ירצחו אותה. הם היו ציונים ולכן עלו ארצה. האמינו שיהיה כאן שלום בקרוב ויהיה קל יותר לגדל את אמא שלי (הייתה אז בת חצי שנה) ואת אחותה הגדולה. היום, 60 שנה אח"כ, אנחנו עדיין מאמינים...

זה מדהים. ספר עוד.

איך יצא שהחליט לנסוע לשוויץ? איך נסע בפועל (נירות מזויפים?) איך השויצרים אפשרו לו להיכנס (הם לא רצו עוד יהודים בזמן זה) ? ומה קרה למשפחתו?

יהודה

פורסם
זה מדהים. ספר עוד.

איך יצא שהחליט לנסוע לשוויץ? איך נסע בפועל (נירות מזויפים?) איך השויצרים אפשרו לו להיכנס (הם לא רצו עוד יהודים בזמן זה) ? ומה קרה למשפחתו?

יהודה

התקלת אותי. לא זוכר את הכל... צריך לשאול אותו.

אם אני זוכר נכון הוא נסע לשוויץ בגלל שהיא הייתה ניטרלית והוא חשב שבטוח שם. איך נסע בפועל - אשאל. המשפחה שלו - חלקה נספתה למיטב זכרוני אבל חלק מהאחים שלו שרדו ואחד מהם למשל עדיין בחיים וגר בארץ.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

חוזר לעדכן לאחר שהתרעננתי במידע :-D

סבא שלי ואחיו הצעיר (זה שעדיין חי פה בארץ) ברחו ברגל דרך ההרים לתוך שוויץ. הם התחבאו ביום והלכו בלילה, הסתתרו במשאיות שסחבו בהמות וסחורה. היו להם דרכונים מזויפים. חלק מהמשפחה נתפסה בהולנד והושמדה. אחותו ניצלה וגם שני ילדים של שני אחים אחרים (שנתפסו ונרצחו) הוחבאו אצל משפחות וניצלו. כל מי ששרד עלה בסוף לארץ.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

מדהים איזה תושיה ואומץ . אולי תשכנע את סבא שלך לכתוב את הסיפור. זה נראה לי מאוד חשוב.

איך הצליח להיכנס לשוויץ? השוויצרים גירשו פליטים יהודים גם כשידעו שבזה הם גוזרים מוות על היהודים.

ועדת חקירה ממלכתית בשוויץ קבעה כי:

"The Swiss Government and the army leadership knew exactly what would happen to the men women and children they turned down at the Swiss borders," he said.

"The Bergier report says there were 110,000 Jewish people turned back. And I think that`s a complicity in genocide

כל הכבוד לסבא שלך.

יהודה

פורסם

סבא שלי לא ממש אוהב לדבר על זה. סבתא שלי שמרה אז יומן שבו כתבה את סיפור הבריחה שלה בצורה מפורטת, אבל זה מסמך משפחתי שאני לא יכול להפיץ החוצה כרגע. סבתא שלי ברחה בנפרד מסבא שלי, לפני שהיא הכירה אותו (הייתה אז בת 20). הסיפור עצמו מדהים למדי וכולל רגעים של פחד נוראי של עמידה באמצע הרחוב לחכות למשאית שתקח אותם, כשגרמנים מסתובבים מסביב, התחבאות בעליות גג בשקט מוחלט במשך ימים רבים, התחמקות ממכונית נאצית ברגע האחרון לתוך תעלה לצד הכביש, ציפיה אינסופית לכל מיני "מעבירים" שאמורים היו לעזור ולא תמיד הגיעו, ביקורות גבול מפחידות, טיפוס הרים בין צרפת לשוויץ והתחבאות מחיילי משמר במרחק 5 דקות הליכה מהגבול. היא וההורים שלה ביחד עם כמה חברים עברו מהולנד לבלגיה, לצרפת ומשם לשוויץ עד לציריך, שם היו להם חברים.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

איך 100 ? נראה בקושי 98 .....

סתאאאאם , מאחל לידידנו הצעיר אריכות ימים ושהשימוש בויאגרה יהיה עם פרגיות שהוא מסתובב איתן ולא בשביל שהפיפי לא יטפטף על הנעל ....

מאחל לכולנו להיות במצבו כפי שהוא נראה ושימשיך לצעוד איתנו עוד דרך ארוכה !

אגב : בדיחידה - מה אומרים למי שהיום יום הולדתו ה120 ?

שיהיה לך יום נעים ...... :lol:

אלוף צפון אמריקה בפינג פונג כיס !

• תוכן חדש...