Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שמן מנוע

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4926 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

אפשר לקבל הסבר לגבי סוגי שמן מנוע? יש לי פוקוס 2008 ובטיפול שמו לי 5W30

מה ההבדלים בין השמנים? מה מיצגות האותיות?

יש אפשרות לשים שמן אחר שישפר ביצועים או צריכת דלק?

תודה.

פורסם

שלום לך, קודם כל בדוק מהי המלצת היצרן בספר רכב.

דבר שני, חפש בפורום. נושא השמנים נדון כאן לעיתים קרובות מאוד ומשתתפים בדיונים הללו מיטב המוחות של הפורום. בטוח שתקבל תשובה לשאלותייך שם. צריך רק לחפש.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

לפי הוראת יצרן השמן הוא 5/30 אני אנסה להעלות תמונה של מפרט טכני בהמשך, בעקרון אני לא יודע מה משמעות האות w, אבל המספרים מייצגים את הצמיגות, כאשר השמן קר הצמיגות שלו היא 5, כאשר השמן חם (טמפרטורת עבודה) הצמיגות היא 30, ככל שמס׳ עולה כך הצמיגות עולה.

volkswagen golf mk2 1.3

volkswagen golf mk2 1.6

Volkswagen golf mk2 1.3

פורסם

לא נכון. נו בחיאת, בצעו חיפוש.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אבי, משמעות האות W היא מהמילה WINTER, חורף באנגלית. המספר הראשוני ליד האות W מייצגת את הצמיגות של השמן כאשר המנוע קר. המספר השני מייצג את צמיגות השמן כאשר המנוע חם ועובד בטמפרטורת עבודה. רק כדרך אגב, כאשר בודקים את השמן במעבדה הטמפרטורה הקרה היא 40 מעלות צלזיוס והטמפרטורה החמה שמייצגת טמפרטורת עבודה היא 100 מעלות צלזיוס.

עוד עובדה חשובה שהרבה אולי לא מודעים לה והיא המנוע נפטר מ 80-85 אחוזים מחום המנוע בעזרת השמן. מערכת הקירור אם ככה אחראית רק ל 15-20 אחוזים מקירור המנוע ברכב.

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A9%D7%9E%D7%9F_%D7%9E%D7%A0%D7%95%D7%A2

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

• תוכן חדש...