Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4998 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זה בסדר, אני מרוויח מספיק כדי לכסות לעצמי את הביטוח חובה.

זה שאתה רואה רוכב עוקף משאית מימין או מהשוליים, זה לא אומר לי הרבה. אותו דראק יש גם בנהגי מכוניות רק בצורות שונות, כגון:

דיבור בנייד, איפור, קריאת עיתון, להתגלח, להתפרץ לנתיב בלי לאותת, לא לתת זכות קדימה וזה רק חלק ממה שאני פוגש בכבישים.

אין טעם להתחיל להתנצח, אנחנו טוחנים פה מים, לעולם לא נגיע להסכמה וזה בסדר גמור אבל תחדלו מהשנאה, תשמרו אותה

לאויבים האמיתיים שלכם.

''גם דברים פשוטים יכולים להיות טובים'' - אביה בת ה-10

CBR600RR-sold

z-750-crashed

wrx run by ecutek-sold

• תגובות 173
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

באחת הכתבות ראיתי שמחיר עלות הגדר הבטיחותית לאופנועים היא 250 ש"ח למטר.

בהתחשב בזה שאין צורך למגן את כל המעקות אלא בעיקר את אלה הנמצאים בעיקולים לדעתי זה לא מטורף.

פורסם
באחת הכתבות ראיתי שמחיר עלות הגדר הבטיחותית לאופנועים היא 250 ש"ח למטר.

בהתחשב בזה שאין צורך למגן את כל המעקות אלא בעיקר את אלה הנמצאים בעיקולים לדעתי זה לא מטורף.

תעשה טובה לחבר'ה ותדגים חישוב סביר לעלות הכוללת...

תודה!

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

אין לי מושג מאיפה להתחיל.

אבל אני בטוח שאם נחשב את האורך הכולל של המעקות בעיקולים (וגם לא כולם אלא בעיקר הבין עירוניים והיותר מוכרים כבעייתיים) זה לא יוצא סכום הזוי מדי, הרבה יותר הזוי לשפוך מיליונים על פרוייקט מצלמות שלא תורם לבטיחות בשיט.

פורסם
יבגני, שמתי לב שבאופן מגמתי, אתה מעלה בהודעות שלך איך כמעט נתקע בך קטנוע/אופנוע וכמעט הרגת ותמיד הרוכב אשם.

אתה יודע, פעם פעמיים שלוש, עוד אפשר להגיד ניחא אבל שזה כבר מגיע ל20 פעמים אולי תתחיל לחשוב שמשהו בך לא בסדר.

אני רוכב על אופנוע כבד בסופשים וביומיום על רכב פרטי, אני ממש אבל ממש לא זוכר אותי מגיע למצב שאני מורח קטנוען בכביש

או מחסיר פעימה בגלל אופנוע שחתך אותי. כמובן שיש חריגים בנוף, אבל ממש לא כמו שאתה מציג את זה.

אני אמנם תמיד בעד דעות מנוגדות כי זה גורם לדיונים מעניינים לרוב, אבל כשזה מגיע לאג'נדה שמונעת מתוך שנאה אז זה

כבר נהיה מכוער וצריך לחדול. לכן אני מציע לך, אם יש בך שנאה כלפי ציבור הרוכבים, עדיף ורצוי שתשמור את הדעות שלך לעצמך.

ואם אתה כזה פחדן בכבישים, אז גש למשרד הרישוי, מסור את הרישיון שלך ויאללה לאוטובוסים.

בברכה, הרוכב שחותך אותך כמו חולה נפש וגורם לך להחסיר פעימה :mm_nah:

ליאור, כשרוכב מתחיל לנסוע בנתיב לידי ועובר לנתיב שלי, אין פה הרבה מקום לאינטרפרטציה. ההבדל ביני לבין אחרים זה שאני באמת מעלה את הסיפורים האלו כאן. אתה לא מחסיר פעימה כשזה קורה לך? נהדר. מצידי אתה גם יכול לא להחסיר פעימה כשאתה קופץ בנג'י. ניצחת, אתה יותר אמיץ ממני. אבל לא זכור לי שבדיקות אומץ נדרשות כדי להוציא רשיון נהיגה. לוותר על הרישיון שלי? בכיף. אה רגע. אבל החלק השני בטענות שלי מתייחס לזה שאני כמעט נדרס, על ידי הבחור שהגיב מעלי וסיפר איך הוא נוסע על המדרכות ועוד מתעצבנים עליו בגלל זה. אז גם לוותר על הזכות שלי להתנייד ברגל? או שאולי אני פשוט ממציא? וזה בכלל לא עומד בסתירה לזה שבכל ויכוח כאן רוכבי דו"ג מסבירים איך ולמה בצמתים הם תמיד נדחפים אל מעבר הפס הלבן. הרי בכלל אין קשר לזה שמישהו עובר את הפס הלבן והולכי רגל שאמורים לחצות בשלב הזה כמעט נדרסים, נכון?

גם אני שם לב למגמתיות מסוימת בהודעות שלך ולעוד משהו בהקשר הזה: אתה לא קורא את מה שכותבים לך. אם תקרא תגלה שכתבתי בהודעה מעל שאין תחרות בין נהגים לבין רוכבים על מי יותר עבריין. גם אתה הרי כל פעם מעלה את אלו שמתגלחים\קוראים עיתון\ כל דבר אחר. אז מה? אז אני אשלול את מה שאתה כותב ואכתוב שבחיים לא ראיתי מישהו קורא עיתון בפקק רק כי זה פוגע לי באגו? נהגי המכוניות הם בפרוש לא פחות עבריינים מרוכבים. אין מה להתווכח על זה. מה שכן אפשר להתווכח עליו הוא הגישה מאחורי זה. בויכוח הקודם שנוהל על זה פה, שאתה יכול למצוא אותו בקלות רבה, 3-4 רוכבים קטנוע הסבירו לי בנימוס שהם קונים קטנןעים בשביל להיות עבריינים ומצפים ממני לתמוך זה\ להצדיק את זה. כל מי שלא מוכן לקבל את זה הוא כמובן "שונא אופנועים" ו-"פחדן". המצ'ואיזם שלך בהחלט מרשים אותי מאוד, בעיקר כשהוא מצטרף לאיומים החצי מרוזמים בויכוח הקודם ("לא כדאי לך להתקל בי בצומת" או משהו בסגננון). אבל הוא לא מבטל את הטענה העיקרית שלי: כשאתה מחליט לעשות מה שבא לך על הכביש, אל תתפלא אם יום אחד זה יסתיים באסון, לא משנה במה אתה נוהג - משאית, רכב פרטי או דו"ג.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

תגובה ל mill3er

אפילו שאתה קצת סותר עצמך בזה שמצד אחד אתה בטוח שזה זול ומצד שני אין לך מושג איך לחשב, אני מסכים איתך שסדר העדיפויות לא תמיד הגיוני.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם
אסור לך לנסוע עם אופנוע על מדרכה בלי קשר למבטים שנועצים בך. בשביל לנסוע יש לך כביש. רוצה לעלות על מדרכה? תוביל את האופנוע ביד.

לי לא קרו 20 מקרים ביום של קטנוענים עם משאלת מוות, אבל הם עדיין מקרים שכיחים. אפשר אפילו לומר שמדובר במקרה - 2 ביום - בד"כ של שליחים או נערים בני 16 שהרגע הוציאו רשיון לקטנוע. זה לא נעים לומר, אבל אם היה לי שקל על כל פעם שראיתי ברנש כזה מנסה לעקוף משאית / אוטובוס מימין כי הוא בטוח שהוא חכם גדול ובסוף צריך לקפוץ מהכלי כדי לא להימחץ הייתי מכסה לכם את ביטוח החובה.

גם אני לא הגעתי ל20 ביום, עדיין. יותר ל-2-3, שאתה זוכר אותם ליום שלם, כי הם כ"כ מרגיזים בנונשלנטיות שלהם.

ועוד 2-3 ביום של כאלו שאני רואה עולים על המדרכה בשביל לעוקף פקק, וכו' וכו'. כמובן שאני משוכנע שגם בעלי המכוניות היו עושיםאת זה, אם היו יכולים. אבל עדיין, יש איזה הבדל בגישה, כמו שכתבתי.

פורסם

כל הכבוד, תוציא מהקשר משפטים שאמרתי עם קורטוב של הומור. באמת מה כבר יקרה אם ניפגש בצומת??

אין לי צורך לקרוא את כל התגובות שאתה קורא, לא מתוך זלזול, פשוט אין צורך.

אגב, עם כל הקטנועים שנוסעים על מדרכות וחוצים קו לבן או לא יודע מה, כמה הולכי רגל נהרגו על ידי רוכבים וכמה על ידי רכבים?

לא שאני מצדיק רכיבה על מדרכות אבל אתה סתם מוציא מפרופורציות ומקצין.

אמרתי לך כבר שאני מכבד כל דעה של האחר, אבל לא כשהיא מונעת ממניעים לא ברורים.

אני שוב מזכיר לך שבמהלך השבוע אני מתנייד על רכב, יומיום בכבישים מהירים, ממש כמוך. אז אני כן רואה מה הולך בכבישים

ואני כן חווה את מה שאתה חווה אחד לאחד.

אגב, על איזה מצ'ואיזם אתה מדבר?? אני בכלל פמיניסט :)

''גם דברים פשוטים יכולים להיות טובים'' - אביה בת ה-10

CBR600RR-sold

z-750-crashed

wrx run by ecutek-sold

פורסם
כל הכבוד, תוציא מהקשר משפטים שאמרתי עם קורטוב של הומור. באמת מה כבר יקרה אם ניפגש בצומת??

אין לי צורך לקרוא את כל התגובות שאתה קורא, לא מתוך זלזול, פשוט אין צורך.

אגב, עם כל הקטנועים שנוסעים על מדרכות וחוצים קו לבן או לא יודע מה, כמה הולכי רגל נהרגו על ידי רוכבים וכמה על ידי רכבים?

לא שאני מצדיק רכיבה על מדרכות אבל אתה סתם מוציא מפרופורציות ומקצין.

אמרתי לך כבר שאני מכבד כל דעה של האחר, אבל לא כשהיא מונעת ממניעים לא ברורים.

אני שוב מזכיר לך שבמהלך השבוע אני מתנייד על רכב, יומיום בכבישים מהירים, ממש כמוך. אז אני כן רואה מה הולך בכבישים

ואני כן חווה את מה שאתה חווה אחד לאחד.

אגב, על איזה מצ'ואיזם אתה מדבר?? אני בכלל פמיניסט :)

נו ברור, כולנו פמיניסטים :)

המניעים שלי מאוד ברורים: אני רוצה לנהוג בכבישים בהם אנשים משתדלים להבין שיש עוד משתמשים בכביש חוץ מהם (או במילים אחרות, שתהייה כאן תרבות ותרבות מוטורית כלשהי). אני אישית משתדל, גם כשאני נוסע מהר, לנסוע בצורה כזו שלא תפריע לאנשים אחרים ובטח שלא תוביל למצב של תאונה. לצערי, יותר מדי אנשים בכבישי ישראל לא רק שלא מנסים אפילו לעשות את זה, אלא לא מבינים בכלל שיש להם אחריות על הנעשה בכביש (ולא תמיד המדינה \ תשתיות \ הנהג האחר אשמים).

ושוב, ברור שנהגי רכבים עושים גם את כל מה שאתה מתאר וזה לא שאני חושב שאנחנו פה בעולם של נהגים טובים ואופנוענים רעים. אני מקווה שתאמין לי שאני מתעצבן מנהג שקורא עיתון לפחות כמו שאני מתעצבן מקטנוע רוכב על מדרכה :)

פורסם
סלח לי, אבל מה שאתה ואומי5 כותבים זו אידאליזציה מיותרת של הרוכבים.

הבחור שכמעט נכנס בי עכשין עם הקטנוע שלו, ואחר כך דהר לרמזור, כדי לפנות מהנתיב שבכלל ממשיך ישר, לא עשה את זה כי הוא הרגיש שהוא בסכנה, אלא כי בשביל זה אנשים קונים קטנועים מלכתחילה; זוהי הדרך הזמינה והזולה ביותר להגיע מהר ממקום למקום, ללא תלות בפקקים. כאן הכל מתחיל ומסתיים.

כשאתה מגיע לפקק, גם אם אתה פוחד לעצור בסופו, אתה יכלו להתקדם רכב אחד, שניים, לא לעבור פקק של 15 רכבים לראש הטור. מצטער, זו לא "בערך" עבירה, זו עבירה די גסה ומעצבנת, שהפכה לסטדנרט כאן, כי אחרת לא תגיע מהר ליעד שלך כמו שאתה רוצה. כנל גם הרכיבה על המדרכה וכל שאר השטיקים שאתה מתרץ ומסביר פה. איך גם אתה יודע שאתה לא מפריע להולכי רגל? אותי אישית זה מפחיד לשמוע רעש של קטנוע מאחורי, כשאני הולך על המדרכה, או לראות אחד כזה עוצר סנטימר לידי על מעבר החציה. מפתיע אה?

ושוב, אין כאן תחרות מי יותר עבריין (למרות שמניסיון אישי, ברוב המקרים בהם כמעט נדרסתי זה היה על ידי דו"ג, שלא היה איכפת לו שרכב עצר לפני מעבר חציה, בדיוק כמו שלא איכפת לכם שעוצרים לפני רמזור אדום). יש כאן עניין של לקיחת אחראיות ותרוצים: אתם מתרצים את העבריינות שלכם, שפוגעת בכם יותר ממה שהיא פוגעת בכל אחד אחר, בכל דבר אפשרי, החל מנהגי המכוניות ועד לתשתיות הכבישים. בכנות, אני גם חושב שזה שרכב כמעט נכנס בך או נכנס בך כשעצרת בסוף הפקק נבע לא מזה שהרכב לא "ספר" אותך, אלא מזה שאף אחד פשוט לא מצפה מרוכב דוג לעצור בסוף הפקק, כמו שלא מצפים מאנשים לעצור ברמזור כשיש ירוק. זה מצב שאתם יצרתם, ולא אף אחד אחר.

לכולנו מגיעה תשתית סבירה וסלחנית, עד כמה שאפשר, בכבישים. כשבן אדם מחליט לעשות שטויות, באופן מודע, או חמור מכך - קונה כלי תחבורה כלשהו במטרה להיות עבריין באופן כזה שמסכן אותו, האחראיות היא עליו ולא אף אחד אחר. גם אם הכלי הזה חוקי ונמכר בצורה חושפית במדינת ישראל.

לא כל אחד בוחר לנסוע על קטנוע/אופנוע כדי להגיע מיעד ליעד יותר מהר אלא פשוט להגיע.

המהירות היא רק ייתרון והבטחתי לעצמי שאני לא נכנס לפאן הזה כי אין בשביל מה.

אל תשנה לי משפטים, אמרתי שאני נוסע על המדרכה תוך כדי התחשבות בהולכי רגל כדי להחנות. לא יותר מזה.

כמו שהזכרתי מקודם, לא אכפת לי לאחר, אני אוהב לנסוע על הקטנוע. אין שום עבירה על נסיעה במהירות נמוכה על המדרכה

במטרה להחנות/לרדת להשתלב בכביש, גם לא תראה משטרה אוכפת דבר כזה. אני לא צריך לתרץ שום דבר.

"אף אחד פשוט לא מצפה מרוכב דוג לעצור בסוף הפקק", אז תחליטו! מצד אחד אתה לא מצפה שאני יעצור אלא אשתלב בין נתיבים עד ראש הטור ומצד אחד אתם כועסים כשאני עושה את זה. לאחר מכן אתה אומר תעקוף רכב אחד שניים ואח"כ אתה אומר אבל לא את כל הטור כשמלכתחילה אתה אומר שזה מה שאתה מצפה.

ד"א מצטער שאתה מפחד מרעש של קטנוע, ובבקשה תפסיק להכליל את כל רוכבי הדו"ג.

אסור לך לנסוע עם אופנוע על מדרכה בלי קשר למבטים שנועצים בך. בשביל לנסוע יש לך כביש. רוצה לעלות על מדרכה? תוביל את האופנוע ביד.

לי לא קרו 20 מקרים ביום של קטנוענים עם משאלת מוות, אבל הם עדיין מקרים שכיחים. אפשר אפילו לומר שמדובר במקרה - 2 ביום - בד"כ של שליחים או נערים בני 16 שהרגע הוציאו רשיון לקטנוע. זה לא נעים לומר, אבל אם היה לי שקל על כל פעם שראיתי ברנש כזה מנסה לעקוף משאית / אוטובוס מימין כי הוא בטוח שהוא חכם גדול ובסוף צריך לקפוץ מהכלי כדי לא להימחץ הייתי מכסה לכם את ביטוח החובה.

סבבה, כשאתה נכנס לחניה הפרטית שלך בבקשה צא מהאוטו ותוביל אוטו עד לכניסה לשטח החניה.

לא אמרתי שאני חותך פקקים ורמזורים דרך המדרכה אלא רק עולה עליה כדי להחנות.

פורסם

רק תשים לב שיש הבדל קטן בין נסיעה על מדרכה לבין חניה פרטית

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם
רק תשים לב שיש הבדל קטן בין נסיעה על מדרכה לבין חניה פרטית

לרוב (לפחות בר"ג/ת"א) יש מדרכה בין הכניסה לחניה עצמה לבין הכביש.

פורסם
"אף אחד פשוט לא מצפה מרוכב דוג לעצור בסוף הפקק", אז תחליטו! מצד אחד אתה לא מצפה שאני יעצור אלא אשתלב בין נתיבים עד ראש הטור ומצד אחד אתם כועסים כשאני עושה את זה. לאחר מכן אתה אומר תעקוף רכב אחד שניים ואח"כ אתה אומר אבל לא את כל הטור כשמלכתחילה אתה אומר שזה מה שאתה מצפה.

ד"א מצטער שאתה מפחד מרעש של קטנוע, ובבקשה תפסיק להכליל את כל רוכבי הדו"ג.

.

לא אמרתי שאני מתעצבן מזה שאתה עוצר בסוף הפקק בשום שלב. גם לא ממש שיניתי לך משפטים. בסך הכל תהיתי למה אתה חושב שלא אמור להפריע להולכי רגל שנוסעים אחריהם, והסברתי לך שלי זה כן מפריע כהולך רגל, גם אם זה ל-2 שניות בשביל לחנות. סתם ככה, אם זה מעניין אותך, כשאני נכנס לחניה שלי וחוצה מדרכה, אני נותן להוכלי רגל לעבור ולא נוסע אחריהם \ במקביל אליהם, ותוהה למה הם מבוהלים. גם זה שאתה מספר על הולכי רגל שמסתכלים עליך במבט עצבני אמור לרמוז לך שאני לא חריג בזה שאני לא אוהב שנוסעים אחרי

די מיציתי את ההתצנחות, לילה טוב

פורסם
לא אמרתי שאני מתעצבן מזה שאתה עוצר בסוף הפקק בשום שלב. גם לא ממש שיניתי לך משפטים. בסך הכל תהיתי למה אתה חושב שלא אמור להפריע להולכי רגל שנוסעים אחריהם, והסברתי לך שלי זה כן מפריע כהולך רגל, גם אם זה ל-2 שניות בשביל לחנות. סתם ככה, אם זה מעניין אותך, כשאני נכנס לחניה שלי וחוצה מדרכה, אני נותן להוכלי רגל לעבור ולא נוסע אחריהם \ במקביל אליהם, ותוהה למה הם מבוהלים. גם זה שאתה מספר על הולכי רגל שמסתכלים עליך במבט עצבני אמור לרמוז לך שאני לא חריג בזה שאני לא אוהב שנוסעים אחרי

די מיציתי את ההתצנחות, לילה טוב

גם כשאני "נכנס לחניה" אני נותן להם זכות קדימה, לא משתלב ביניהם כמו נמלה בעדר.

גם אני אני נוסע אחרי מישהו, דבר שלרוב לא קורה, אני לא צופר או נותן גז כדי שיפנה לי את הדרך כי אני יודע

שזה מקומו ולא מקומי, אז אני מחכה. אם הוא נבהל, מצטער מעומק ליבי.

לגבי העצירה בפקק, צודק. אם אתם לא מצפים שאני יעצור בסוף הטור אל תשפטו כשאני מגיע לראשו.

אף אחד לא מתרץ עבריינות. זכותנו שתהיה תשתית שתתאים לכל משתמשי הדרך כמו שהזכרתי בהודעה הראשונה שלי.

לילה טוב.

• תוכן חדש...