Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4997 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב ושבת שלום,

הזמנתי עכשיו מאיביי ערכה של מיקרופון מדידה ותוכנה תואמת, שילמתי 310$ כולל משלוח. האם אני אחוייב במכס/מיסים כלשהם?

האם יעזור לי אם אני אבקש מהמוכר שירשום על החבילה שערכה רק 150$? או בקיצור, מה כדאי לרשום על החבילה כדי להגדיל את הסיכויים לחמוק מהמכס האכזר? לצורך העניין אני אציין שהחבילה תהיה ממש קטנה, קצת יותר גדולה מקופסה של דיסק דיוידי.

– מבקש מראש לא להטיף לי על עצם זה שאני רוצה לחמוק מהמכס. כולנו יודעים כמה מוסד המכס בישראל בזוי.

תודה: )

פורסם

טבלת המיסוי מפורסמת באתר רשות המיסים.

המס על מיקרופון הוא כ-35%.

השולח יכול לרשום על החבילה מה שהוא רוצה - המכס לא מחוייב להתיחס למחיר זה ויכול לקבוע מס לפי טבלאות מחירים שבידיו, שלא בהכרח תואמות את המחיר ששילמת.

בקיצור - בתלות בשיטת המשלוח החבילה יכולה לעבור בדואר בלי כל ביקורת ואז לא תשלם דבר, אבל גם להעצר ואז יהיה עליך לשלם מס לפי דרישת המדינה. אם יש בידך קבלה על תשלום סכום נמוך משומת המכס אתה יכול להציג אותה ואולי תחסוך משהו.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אם החבילה תשלח דרך חברת שליחים כלשהי (FEDEX/UPS) או במשלוח EXPRESS משמע- EMS, החבילה תפתח בוודאות וכן תצטרך לשלם מיסים.

אם אתה להוריד כמה שיותר את הסיכוי להיתפס, בקש לשלוח דרך USPS FIRST CLASS או PRIORITY בלבד.

(OO=[iIIIII][iIIIII]=OO)

פורסם
אם החבילה תשלח דרך חברת שליחים כלשהי (FEDEX/UPS) או במשלוח EXPRESS משמע- EMS, החבילה תפתח בוודאות וכן תצטרך לשלם מיסים.

אם אתה להוריד כמה שיותר את הסיכוי להיתפס, בקש לשלוח דרך USPS FIRST CLASS או PRIORITY בלבד.

לא שנתי לב שמדובר במיקרופון מדידה. יתכן שאם החבילה תעצר תוכל להוכיח שמדובר בכלי עבודה ולא במיקרופון בידורי ואולי יוותרו על המכס ויהיה עליך לשלם רק מע"מ.

לפני שנים רבות נתקלתי בהבחנה כזו - מיקרופון שיועד למכשיר קשר הוצהר כציוד קשר ושולם עליו מס הרבה יותר נמוך מאשר על מיקרופון שנועד למערכות קול.

אין מקום לבקש מהמכן להצהיר הצהרה שקרית על ערך הפריט - מנסיוני הקטן למדתי שהמוכרים עושים זאת גם בלי בקשה מיוחדת, אולי מציינים את המחיר הסיטונאי שהם שילמו, אבל יתכן שהגדרת הפריט כציוד מדידה תהיה יעילה וגם לא תחטא לאמת.

הפריט האחרון שהזמנתי (פילטר למערכת קירור המים וייצור קוביות קרח למקרר, מוכר סיני) עלה $41, והמחיר המוצהר על האריזה היה $8. כלל לא אופתע אם יתברר שהרווח של המוכר עמד על $20-30 (הרי היו לו הוצאות אריזה ומשלוח) - ועדיין הקניה ברשת חסכה לי עשרות שקלים. גם פריט קודם שהזמנתי - שמשמש אותי לעבודה - עלה כ-$180 והמוכר האמריקאי ציין ערך $100.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
ערב טוב ושבת שלום,

הזמנתי עכשיו מאיביי ערכה של מיקרופון מדידה ותוכנה תואמת, שילמתי 310$ כולל משלוח. האם אני אחוייב במכס/מיסים כלשהם?

האם יעזור לי אם אני אבקש מהמוכר שירשום על החבילה שערכה רק 150$? או בקיצור, מה כדאי לרשום על החבילה כדי להגדיל את הסיכויים לחמוק מהמכס האכזר? לצורך העניין אני אציין שהחבילה תהיה ממש קטנה, קצת יותר גדולה מקופסה של דיסק דיוידי.

מבקש מראש לא להטיף לי על עצם זה שאני רוצה לחמוק מהמכס. כולנו יודעים כמה מוסד המכס בישראל בזוי.

תודה: )

למה בזוי? הוא צודק בהחלט. אריה דרעי אמר לפני כמה שאנחנו במדינת ישראל מתחלקים לשניים. אלה שאין להם ואלה שיש להם. משום מה הוא חושב שתפקידו הוא להיות רובין הוד. לגזול מאלה שיש להם מאחר שעבדו בזיעת אפם ולתת לאלה שאין להם מאחר שהם לא מאמינים בשימוש אמצעי מניעה ובתכנון המשפחה. תגיד את האמת, לא עושה לך טוב על הלב לדעת שאתה משלם מכס ובעצם מאפשר לכמה משפחות קשיי יום לגמור את החודש?

הרי מר ליצמן, סגן שר הבריאות בכבודו ובעצמו אמר " אבסורד ששני ההורים עובדים. מספיק שהאשה עובדת". אהה כן, והגבר ילך ללמוד תורה. אחר כך דרעי ידאג להם.

אז מי אמר שהמכס הוא אכזרי? הוא דווקא טוב לב, הוא עוזר לממן פרזיטים ואוכלי חינם מסכנים שלא גומרים את החודש.

דרך אגב העלית נקודה טובה. מיכוון שבארה"ב עדיין יש פרזיטים ואוכלי חינם (למען האמת 47 אחוזים מתושבי ארה"ב הם נתמכי סעד) מעניין כמה המכס שם.

הנה ליצמן בכבודו ובעצמו. אהה כן, הוא גם מתנגד לקיצוץ בקיצבאות הילדים אבל תומך בהורדת המע"מ על דירות למשפחות "חלשות" (בכיס או בשכל?).

http://www.mako.co.il/video-blogs-zohar-israel/Article-5f94f7b18d6ba31004.htm&sCh=3d385dd2dd5d4110&pId=565984153

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

החבילה אכן תשלח ב- USPS FIRST CLASS. הדבר נעשה כדי להוריד בעלויות, ועכשיו מתברר שיש לזה עוד יתרונות :)

לא שנתי לב שמדובר במיקרופון מדידה. יתכן שאם החבילה תעצר תוכל להוכיח שמדובר בכלי עבודה ולא במיקרופון בידורי ואולי יוותרו על המכס ויהיה עליך לשלם רק מע"מ.

זה אכן מיקרופון מדידה כמו שציינתי, ואני אזכור את דברייך המועילים כשאלך לשחרר את החבילה מהמכס, תודה.

• תוכן חדש...