Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4992 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כיום נוסע על 206 1.4 ידנית, כבר הרבה שנים אצלי- מהנה מאוד,אמינה וכיפית וקשה "להיפטר" ממנה.

האישה רוצה אוטומט,וגם יש ילדה חדשה- אז צריך תא מטען נורמלי.

מתלבט בין טויוטה קורולה, לבין יונדאי I30 או I30CW , שנת 2008-2009.

חשוב לי תא מטען גדול,נוחות, צריכת דלק,אמינות וקצת איבזור (ליונדאי אין מחשב דרך)

בחברות ליסינג כמו אלבר מציעים רק דגמים פשוטים ובסיסיים. הI30 גרסה מפוארת יותר קורצת לי אבל יש רק בשוק פרטי והמחירים יקרים לתקציב.

שווה לקנות מחברה כמו אלבר שנותנים מחיר טוב, עושים טרייד אין על שלי, ונותנים אחריות לשנה על הכל? (מחזיקים I30CW)

מבחינת כוח וצריכת דלק- יש הבדל בין I30 רגילה ל CW ?

מה דעתכם?

תודה.

I30 CW

• תגובות 57
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ב-2008 ותחילת 2009 הקורולה שווקה עם גיר רובוטי, אם אתה מתעניין בכזו כדאי שתבצע נסיעת מבחן מקיפה טרם הרכישה.

לגבי היונדאי, הסטיישן נמכרה בדגם אחד ופשוט לכן גם מה שתמצא אצל המוכרים הפרטיים קיים גם בחברות הליסינג.

צריכת הדלק כמעט זהה וכידוע תלויה מאוד בצורת הנהיגה שלך.

לגבי אבזור, ליונדאי אין מחשב דרך אבל לקורולה אין חלונות חשמל מאחורה ואין גג שמש שהוא סטנדרט ביונדאי.

היונדאי מרווחת יותר ובעלת תא מטען גדול יותר, לגבי נוחות שתיהן לא מצטיינות, היונדאי נוקשה והקורולה קופצנית.

כדאי שתנסה לנהוג בשתי המכוניות ולראות מה מתאים לך.

בהצלחה.

פורסם

שלום טל ובוקר טוב,

יונדאי i30CW הינה מכונית משפחתית מצויינת - מרווחת, זריזה ובעלת תא מטען ענק ונח להטענה. כמובן שאתה גם נהנה ממוניטין האמינות של יונדאי, אך יש לבדוק שהרכב טופל בזמן (היסטורית טיפולים בחברה). חלק מן הרכבים ננהגו על ידי מתקינים שזה פחות מומלץ, לכן חשוב לוודא את העניין הזה בטרם הרכישה.

טויוטה קורולה משנים 2008-09, אני משער שמדובר בדגם הרובוטי (עד מאי 2009, אז נכנס הדגם האוטומט), גם הוא רכב מעולה, אך אליה וקוץ בה. הקורולה האוטומטית יקרה מאוד, גם כמשומשת. הגירסה הרובוטית זולה משמעותית, ותהיה מאוד חסכונית בדלק - אך יש לבצע נסיעת מבחן ולראות כי אשתך ואתה מסתדרים עם הגיר שכן לא כל אחד מוצא אותו נח. מבחינת אמינות אין לך מה לחשוש, הקורולה אמינה מאוד ותחזיק שנים על גבי שנים.

אשמח לענות על שאלות נוספות.

פורסם

תודה על התשובות, הכוונה לקורולה אוטומטית בלבד.הבנתי שיש 2009, זה מה שהציעו לי באלבר, ונתנו הנחה גדולה ככה שבתקציבים פחות אות יותר זה דומה ל I30.

מה הכוונה "ננהגו על ידי מתקינים?" אנשי מקצוע שחשבו שיש להם טנדר ?

תא המטען כ"כ משמעותי ב CW לעומת ה I30 הרגילה ? (כלומר ה I30 לא יספיק לי?)

ב206 יש לי תא מטען פיצי, אין לי טעם "לשדרג" לתא מטען לא כ"כ גדול.

אגב קראתי שיש הבדל בסחיבה לטובת ה I30 לעומת CW בגלל המשקל, זה נכון? (ותצרוכת דלק גרועה יותר)

I30 CW

פורסם

ההבדל בצריכת הדלק זניח, אנחנו מדברים פה על 40 ק"ג הפרש בין הדגמים.

מבחינת תא מטען - מדובר על 100 ל' לערך, כלומר כמעט 25% יותר. משמעותית יותר טוב.

ה-i30CW שימשה בחלק מהמקרים כרכב שירות של מתקיני תשתיות - אינטרנט, כבלים, לווין וכו'. כלומר שרכבים כאלה נשאו על גבם ציוד רב, לעתים גם סולם על הגג ונסעו קילומטרים רבים.

מה ההצעה שקיבלת באלבר לשני הרכבים?

פורסם

הטויוטה פחות דיסר אליי לפני שבאתי אליהם, רק אחרי פגישה איתם היא "נכנסה לי לרשימה".

יש לי מכר שעובד שם, הוא מחפש לי רק ק"מ נמוך מאוד, מה שלא אני לא מסתכל אפילו.

אז לרוב מה שק"מ נמוך סטטיסטית לא היה של מתקינים?

הם מוכנים לקחת את הרכב שלי בטרייד אין, אני מחפש משהו סביב ה 60 אלף.

I30 CW

פורסם

כמעט כל חברה תסכים לקחת את הרכב שלך בטרייד אין, זאת לא השאלה.

השאלה היא כמה כסף אתה מקבל על הרכב שלך בטרייד אין.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

הקורולות מדורות קודמים היו אמינות כמו סלע קיומנו. הדשבורד נחצב מגוש פלסטיק מוצק למרגלות הר פוג'י והפועלים שהרכיבו את הרכב ביצעו ספוקו אם הופיע תקלה משמעותית במכלולי ההנעה ברבע מיליון ק"מ הראשונים.

הקורולה הנוכחית לא מרגישה ככה. איכות ההרכבה משמעותית ירדה. אין נתונים מדויקים על תקלות, אבל כבר שמעתי תלונות משני אנשים שמחזיקים את המכונית - תלונות שלא אמורות להופיע בקורולה (חלק מרכזי של הדשבורד שפשוט התפרק ובעיות חשמל).

אני בכלל לא בטוח אם הקורולה הנוכחית תהיה אמינה יותר מה-I30.

לציין שאצלנו הרכב, מודל 2009, היה שנה וכמעט 20KKM (החל מ-40KKM) ללא תקלות משמעותיות (כמה נורות שהפסיקו לעבוד, גומיה בדלת הנהג שכל הזמן התפרקה והיה צריך להחזיק למקום).

בנוסף - טויוטה בגרסאות הליסינג לרוב הגיע עם אבזור מעליב ביותר ונוחות הנסיעה בינונית. לזכותה - מדובר ברכב גדול ומרווח יחסית לקטגוריה, אישית מצאתי את מושב הנהג נוח, תא המטען גדול (אצלנו שני ילדים - עם עגלת mutsy עצומת מימדים), המנוע חזק מאוד והגיר אמנם פרימיטיבי אבל פעולתו נעימה וקל לתפעל אותו ידנית במידת הצורך (מסילה משוננת). צריכת הדלק אצלנו במתווה מאוד עירוני ובנהיגה לא מאוד חסכונית - קצת פחות מ-1:10.

אם תמצא I30CW במצב טוב - הייתי ממליץ עליה, גם בלי מחשב דרך.

בנוגע לסיכון שדובר ברכב של מתקינים - לפני בדיקה רשמית של מכון - תבדוק שאין שפשופים או קימוטים בגג. שהריפוד בתא המטען לא בלוי ואז תסיר אותו ותראה שאין שפשופים או קימוטים על הפח/פלסטיק מתחת. תבדוק גם שהריפודים והחיפויים בתא הנוסעים שמורים. גם מצב בולמי הזעזועים יעיד על העומס שהרכב עמד בו.

פורסם

בקיצור מה שאתם אומרים לרדת מהקורולה?

אני רוצה CW רק בגלל תא מטען גדול ונוח יותר.

השאלה את ה I30 ה"רגילה" לא מספקת מבחינה הזו כרכב משפחתי? (יותר יפה מה CW לדעתי).

I30 CW

פורסם

ל-I30 האצ'בק תא מטען פחות שימושי משל הסטיישן אבל זה מאוד תלוי בך, לי אישית הרגילה הספיקה עם 2 בנות קטנות ותינוק עם עגלה אבל כמובן שחלק מהציוד עבר אל מתחת לרגלי הילדים במושב האחורי.

הסטיישן נעימה יותר לשימוש משפחתי והציוד יכנס אליה בקלות ובלי דחיפות ותכנונים מקדימים.

פורסם

גם בסוג העבודה שלי יש לי ציוד עזר קבוע איתי באוטו (אני צלם- אז יש חצובות, ועמודי תאורה) ככה שזה גם ככה יתפוס לי 30-40% מהתא מטען באופן קבוע.

בנתיים רק תינוקת אחת יש לי, אז מדובר על עגלה בלבד.מצד אחד אני תמיד יכול להחליף את האוטו כשבא לי, מצד שני אני לא אוהב להחליף רכב של שנה וחצי, אצלי רכבים לתקופה ארוכה.

* אגב משיחה עם מגרש רכבים הבנתי ש CW צבע לבן- רוב הסיכויים שהיה של עובד חברה,לרוב בזק.

ראיתי אחת כחול-גינס יפה, אבל 2010 שמעל התקציב...

I30 CW

פורסם

ה- i30 הרגילה וה- CW זהות מבחינת המכלולים, יש שונות מבחינת משקל, ואם תא המטען הגדול מלא אפילו חלקית – יהיו הבדלים בביצועים, אבל לא מהותיים. למשפחה מתרחבת – מדובר ברכב מעולה. גם הקורולה טובה מאד, ועם תא מטען נדיב, אבל לא בר השוואה ל- CW. מבחינת אבזור – די דומות, היעדר מחשב הדרך ביונדאי אינו משמעותי, לדעתי. קניה מחברת ליסינג טומנת ברובה לא מעט יתרונות – החל מפריסת התשלומים, אפשרויות הטרייד אין, האחריות וכו'. אל תתפשר אל איכות הרכב, דרוש את הסטוריית הרכב המלאה, קח את הרכב לבדיקה עצמאית שלך כדי לוודא את מצבו, ודרוש אחריות רחבה (אם ניתן אז ליותר משנה אחת). בהצלחה.

פורסם

אם i30, בין אם CW ובין אם לאו, למה לא מכלמוביל טרייד אין למשל?

תקבל את כל היתרונות שבקניה מחברת ליסינג (אחריות, התחייבות לטרייד אין, תנאי מימון וכו'), אבל תוכל לקבל שם גם רכבים פרטיים עם ק"מ הגיוני ולא בשמיים.

אגב, אני לא בטוח שהi30 וגרסת הCW זהות.

בפעם האחרונה שבדקתי לגרסה הרגילה יש 122 כ"ס, לCW יש 126 כ"ס.

הCW יותר שימושית בנושא תא המטען, יש לה זמני תאוצה עדיפים ממש במעט (מאיצה מהר יותר במאית השניה מהגרסה הרגילה), אבל גם הגרסה הרגילה יכולה אולי להתאים לצרכים שלך.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

כל בעל סוכנות אמר לי קורולה טובה יותר... אולי הם מסתכלים על סחירות יותר מאשר נוחות וטיב.

אלבר נותנים אחריות לשנה מנוע וגיר והתחייבות שלדה, וגם מימון.

מה זה אחריות מורחבת?

הבעיה שהסוכן אלבר אמר לי שהרכב נמצא בסניף אחר והוא אינו יכול להביא אותו,רק אחרי קנייה. אמרתי לו אני לא קונה בלי לראות ובלי לבדוק הוא מתעקב שהכל תקין,שאני יקנה ומקסימום לא טוב בבדיקה אני אחזיר בחזרה, או שיתקן ליקויים על חשבונם.

מה ככה זה עובד?

אגב יחסית ל2009 מעל 85-90 אלף נחשב הרבה?

I30 CW

• תוכן חדש...