Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5013 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תגיד, אתה אמיתי?

חיזבאללה בצרות של החיים, כל העולם השיעי בקריסה אחרי שנות הזוהר של שנות ה 90 עד אמצע שנות ה 2000, הם מנסים לעשות כאן איזו מניפולציה זולה ואנחנו נופלים לתוכה?

נניח, רק נניח שכל מה שהם טוענים הוא נכון. טס מזל"ט/כטב"מ/מל"ט, מה שזה לא יהיה מעל כמה בסיס או שניים ובסוף הופל.

אז מה?

השיגו משהו שאי אפשר להשיג בחינם בגוגל? לא.

המל"ט שרד? לא.

תקפו משהו? לא.

את חיסול מורנייה הם כבר נקמו? לא.

מאגרי תחמושת מתפוצצים בדרום לבנון סתם כך. עשו משהו? לא.

וכל זה, בתסריט הכי חיובי, שהכל פעל על פי תוכניותיהם. אני בכלל לא בטוח שזה המצב.

שי

166, קאפה, GTV, קופה.

• תגובות 104
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כשמל"ט נמצא 40 דקות באויר ולא מורידים אותו,אז כן,אני אמיתי.

אי אפשר לדעת מה הם השיגו,נצטרך להמתין בעתיד ולראות בעצמנו.

פורסם

ונניח שהוא היה 40 דקות מעל שטח ישראל (כי באויר הוא היה הרבה יותר זמן מזה, בוודאות, ולהבנתי מעל שטח ישראל הוא היה כנראה קרוב יותר ל 20 דקות.).

אז להצליח להפיל כטב״מ אחרי 40 דקות זה הישג טוב או רע? לפי מה אתה מעריך את ההצלחה או הכישלון?

שי 

166, קאפה, GTV, קופה.

פורסם

לטענת האירנים, מזל"טים שלהם חולפים מעלינו כבר זמן רב...:roll:

אירן: המל"ט הוכיח שלישראל אין יכולות הגנתיות

היום, כבר אי אפשר לדעת לאיזו פרופגנדה להאמין, לשלהם (אל ג'זירה ומקבילו הישראלי ynet או בשמו המלא- LieNet) או לשלנו (דובר צה"ל) :?.

בדבר אחד האירנים כן צודקים ועל כך אין ויכוח אפילו בישראל:

לישראל, אין עומק הגנתי (גיאוגרפי), לאירנים, יש.

במקביל הם ממשיכים לתקוף את מערכת הבנקאות האמריקאית בלוחמת מחשבים.

פראיירים, הם לא.

כל מי שחושב, שאם יהיה סיכסוך בינינו, הוא יהיה קל ומהיר, צפויה לו הפתעה. השאננות לא בריאה.

אתה מחזיק עדיין ברכב עם מנוע TSI שנגמר לו האחריות? שמע, ביצים של שור.

תברח מהבית, תפיל הכל על אישתך.
פורסם

.

דווקא זה יחסית פחות מטריד מהסיבה שאמנם אין לנו עומק הגנתי אבל להם אין זרוע ארוכה אמיתית להגיע לישראל פרט לטילים ארוכי טווח.

מצד שני לאירן יש עומק הגנתי ולישראל יש זרוע מספיק ארוכה כדי לפגוע בה בהמון דרכים ובכל נקודה.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
...פרט לטילים ארוכי טווח.

לא אמרת כלום,הא? :lol:

זו בדיוק הבעיה, הם, עם חבריהם מצפון ומדרום (ויש שמועות שגם הגדה תשלוף הפתעות בעימות הבא), מכסים את כל תא השטח שלנו.

מצד שני לאירן יש עומק הגנתי ולישראל יש זרוע מספיק ארוכה כדי לפגוע בה בהמון דרכים ובכל נקודה.

יכולים לגרום להם הרבה נזק, זה נכון, לפגוע בהם בכל נקודה? רחוק מהאמת.

דווקא לך אני מרגיש לא נעים להגיד את (מתוך הערכה אליך, לידיעותיך ולהבנתך הגאוגרפית), אבל אני מציע שתפתח שוב אטלס ותראה כמה גדולה היא אירן.

גם אם האמריקאים יכנסו לסיפור, זו עדיין לא תהיה מלחמה של יום יומיים, אלה משהו גדול בהרבה.

פורסם
מסכים,

זו הסיבה שבשלב מסויים פרשתי (למרות שאיני יוצא חיל האויר).

גם אני לא יצא חי"א, ודווקא בגלל זה, הדיון מעניין.

כחולי הדם, אפורי המדים, נגועים בחטא היוהרה: ננצח בקלות, אנחנו הצבא הטוב בעולם....(העתק והדבק את הנאום הרגיל של השאננות פה :lol: ).

דווקא אנשים עם הרגליים בקרקע (תרתי משמע), מסוגלים לראות עוד זווית.

הלוואי ואני טועה והם צודקים, אבל אני לא 100% רגוע ש"יהיה בסדר".

פורסם

בסופו של יום, ארוע המזל"ט הזה, בין אם משמעותי או בין אם לא, התחיל כדור שלג מתגלגל:

ההערכות שלנו, ההתבטאויות של האירנים ושל החיזבאללה וגם תשומת לב של באן קי מון, שבד"כ אפילו לא משתין לכיוון שלנו.

עוד לא ראינו את סוף הסיפור של המזל"ט.

מזכ"ל האו"מ: שיגור המזל"ט עלול להצית מלחמה.

פורסם

גם הסורים היו בטוחים שהכור שבנו ממוקם בעומק המדינה (מה שאתה קורא לו עומק הגנתי).

זה מאוד עזר להם כשמערכות ההגנה שלהם שותקו.

מה אני בא להגיד לך?

נכון, לישראל אין עומק אסטרטגי אבל לאיראנים אין יכולות ארוכות טווח למעט טילים וצוללות.

מצד שני, לאירן יש עומק אסטרטגי אבל לישראל יש יכולות ארוכות טווח נכבדות.

וכן, לישראל יש את היכולת לפגוע בכל נקודה באירן, תמיד תזכור שאירן מוקפת במדינות שישמחו לסייע לישראל בסיום התכנית הגרעינית האירנית.

תזכור שגם כיום, יש מדי פעם פיצוצים מסתוריים בכורים האירנים.

למען הסר ספק, לא מזלזל לרגע באירנים ואם אתה שואל אותי הם האיום הרציני היחיד על ישראל, אבל צריך גם להכניס דברים לפרופורציות:

אני לא מתרשם או מתרגש מחיזבאללה שמאיים לכבוש את הגליל, אני גם לא מופתע מיכולות חמאס בעזה כי כבר מעל 10 שנים ידוע שעזה עברה לבנוניזציה וכל מה שקיים בלבנון קיים גם בעזה, זו הנחת המוצא.

סוריה מוכיחה גם בימים אלה שיש לה חרא של צבא עם נאמנות מוטלת בספק למשטר, גם זה לא חדש והם לא באמת איום על ישראל.

גם כשמדברים על מלחמת לבנון השניה צריך להכנס לפרופורציות, זו אומנם לא המלחמה הכי מבריקה של צה"ל עם המון כשלים פיקודיים אבל בסופו של דבר ישראל סיימה את המלחמה עם אבידות מינימליות וחיזבאללה ספג פגיעה קשה מאוד בארגון שלו, וזה במלחמה שצה"ל היה "בהילוך שני" מבחינת מיצוי יכולות ושימוש בנשקים.

אבל ההישג הכי גדול מהמלחמה זה במסקנות שנבעו ממנה:

כוחות השריון לא מאומנים מספיק והטנקים פגיעים מדי מה שהביא להגברת האימונים ולפיתוח מערכת מעיל רוח שמאוד מתסכלת כיום את חמאס.

הבנת האיום מחיזבאללה ולמידת הארסנל הצבאי שלו.

ההבנה של חיזבאללה שעם כל הרעש והצלצולים של סוריה ואירן- ביום הדין הוא נותר לבדו.

היכולות של צה"ל קיימות בהחלט, רק צריך שכמה אנשים בצבא יתעוררו ויבינו את האיומים הקיימים- כשזה מובן יש איך לטפל בהם.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
לדעתי הבעיה בכלל פיקודית.

לדעתי, ברמה התפעולית יש קושי בתהליכי בקרת הייצור של טיל הסיידוונדר וברמה האסטרטגית, שיתוף הפעולה בין צה"ל לפיקוד האירופי ההאסטרטגי של צבא ארה"ב לוקה בחסר.

למרות זאת, מקורות פנימיים רמזו לי שפשוט הסנדוויץ' פסטרמה של הגזלן כל כך טוב, שהרב"ט שיושב ליד המסך הירוק נטש את עמדת הרדאר והלך להביא באגט (עם הרבה חריף), והוא התעכב 40 דקות בגלל התור.

קורה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

הגזלן ג'ינג'י? אולי הרב"ט ג'ינג'י?

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

כמה הערות:

נכון, לישראל אין עומק אסטרטגי אבל לאיראנים אין יכולות ארוכות טווח למעט טילים וצוללות.

לדעתי כל חיל הים של האיראנים יכול להיות מושמד על ידי נושאת מטוסים אחת של ארה"ב. לכן, כל האיומים על לסגור מיצר כזה או אחר הם בעיקר חרטא לתקשורת, והתקשורת (בעיקר בישראל) אוהבת להפחיד. המסר העיקרי הוא - לא צריך להאמין להפחדות, משום שבלעדיהן לא הייתם רואים חדשות מחר...

גם כשמדברים על מלחמת לבנון השניה צריך להכנס לפרופורציות, זו אומנם לא המלחמה הכי מבריקה של צה"ל עם המון כשלים אבל ההישג הכי גדול מהמלחמה זה במסקנות שנבעו ממנה:

כוחות השריון לא מאומנים מספיק והטנקים פגיעים מדי מה שהביא להגברת האימונים ולפיתוח מערכת מעיל רוח שמאוד מתסכלת כיום את חמאס.

הבעיות חמורות. מערכות דומות כבר היו ואף נמכרו לחו"ל, אבל אצלנו חשבו שלא צריך... זה קצת מזכיר את הבעיה הפיקודית בנושא המל"ט, רק בהיבט אחר.

היכולות של צה"ל קיימות בהחלט, רק צריך שכמה אנשים בצבא יתעוררו ויבינו את האיומים הקיימים- כשזה מובן יש איך לטפל בהם.

יש איזשהו אי-שיוויון בסיסי בין הציוד של הלוחמים הרגילים לבין היחידות המיוחדות, שלטעמי האישי הוא גדול מידי. וזה בא לידי ביטוי בהרבה מקומות.

לדעתי, ברמה התפעולית יש קושי בתהליכי בקרת הייצור של טיל הסיידוונדר וברמה האסטרטגית, שיתוף הפעולה בין צה"ל לפיקוד האירופי ההאסטרטגי של צבא ארה"ב לוקה בחסר.

למרות זאת, מקורות פנימיים רמזו לי שפשוט הסנדוויץ' פסטרמה של הגזלן כל כך טוב, שהרב"ט שיושב ליד המסך הירוק נטש את עמדת הרדאר והלך להביא באגט (עם הרבה חריף), והוא התעכב 40 דקות בגלל התור.

קורה.

כתבתי "לדעתי", ואתה רשאי להסיק מזה מה שאתה רוצה. קורה. אגב, עוד "לדעתי", זה שדווקא לא אצל הרב"ט היתה הבעיה, ולכן ה"לדעתי" הראשון. גם זה קורה. ;-)

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

• תוכן חדש...