Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בעיה בגיר - מאזדה 323 שנת 97

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5002 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

ברשותי מאזדה 323 - שנת 97 גיר אוטומטי. לאחר נסיעה של כ 45 דקות עצרתי , ובעת התחלת נסיעה שמעתי רעשים מכיוון הגיר. לא הצלחתי להעביר מראשון לשני, או שבקושי החלפתי אם בכלל לשני והמשכתי בנסיעה לעוד כ 2 דקות לעבר חנייה. עצרתי את הרכב כדי לתמרן בחנייה, ולא הצלחתי לא להעביר להילוך אחורי ולא להילוך רגיל ל drive. המתנתי כ 3 דקות התנעתי את הרכב ואיכשהוא העברתי ל drive וסיימתי את תמרון החנייה. לאחר כ 30 דקות חזרתי לרכב בדקתי שמן גיר, ואכן היה שמן ולא היה חוסר! העברתי להילוך סרק, ולחצתי על דוושת הגז כשעברתי את 1000 סל"ד והגעתי ל1500 סל"ד שמעתי רעשים של חיכוך, ודפיקות. ניסיתי להעביר להילוך אחורי וקדמי, ושום דבר לא קרה הרכב לא זז !

שאלתי : נראה על פניו שיש בעיה בגיר ?! אם אכן כן מה עלי לעשות ? האם כדאי לשפץ ? או לשלוף ולהתקין גיר מייבוא ?

האם מישהוא יוכל להסביר לי מה רמת הסיכונים של שיפוץ מול החלפה גיר מייבוא אם בכלל? ומה הכי כדאי עבורי לעשות ?

מה טווחי מחירים של שיפוץ וגיר מייבוא ? מה עלי לברר ולשאול במקרה של שיפוץ ואו החלפת גיר מייבוא ? מה האחריות של שיפוץ והחלפת גיר מייבוא ?

האם אתם יכולים להמליץ לי על מכוני גירים, וגם על יבואנים של גירים ? האם יש טעם לבדוק את הגיר בסורק כדי לאבחן את הבעיה ?

אני יודע ששאני שואל שאלות למכביר, אולם אני די נואש. עוד דבר הגיר הנוכחי עשה 314000 ק"מ!

בברכה, ותודה

שאול

פורסם

זה בהחלט מאכזב ומשביז אבל להתייאש מזה -לא צריך עד כדי כך.

אם אתה גר קרוב לפ"ת או באיזור המרכז,פנה לספי בעל מכון לגירים אוטומטים צומת סגולה ובדוק איתו האם יש לו גיר משופץ במלאי או שהוא יוכל לשפץ את שלך.

לגבי מחירים,אני מעריך שבאיזור ה-4000-4,500 +- לשיפוץ.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

המחירים משתנים מרכב לרכב, אך שיפוץ ממוצע עולה כ3500 ועד 4500 תלוי ברכב כמובן. יכול להיות גם יותר.

מה עדיף ייבוא או שיפוץ?

ייבוא - זה בערך חתול בשק, אתה יודע שהגיר טוב אבל לא יודע מה עבר עליו ומי השתמש בו. כמובן שאורח החיים שלו יכול להיות ארוך אך גם קצר מועד באותה מידה.

שיפוץ גיר, מומלץ בעיקר למכוניות שהבעלים יודע בדיוק מי עבר עליו ומה עבר על הרכב והאם הרכב באמת היה ועודנו שמור.

שיפוץ גיר מהווה החלפה של מרבית (אם לא כל) המכלול הפנימי של הגיר, ברוב המקומות שמכבדים את עצמם ושמם עומד למרחוק יתנו לך גם אחריות יפה לשיפוץ.

אך דבר חשוב מאוד לפני הכל , להכניס את הרכב למכון גירים, לחבר סורק ולבדוק את התקלה. זה השלב הראשון, לא החלפת שמן ולא בטיח.

כשאתם מחפשים את המקומות המעניינים באמת!

👈 היסטוריה על המפה | :wave: פרוייקט טיגארט

• תוכן חדש...