Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5025 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
הרכב שלך כמו שאתה מתאר ללא שום נזילות, עבר את רוב חייו בשמן "חצי" סינטטי, עבר כבר ק"מ מכובד ולכן אין שום תועלת בשינוי סוג השמן. כל שינוי כזה לא יועיל אלא רק יכול להזיק לראיה אתה מוזמן לבוא ולראות מה ביצעתי ברכב כדי לתקן את כל הנזילות. (ולא הם לא היו לפני המעבר לשמן בצמיגות נמוכה יותר). אל תחפש לך הוצאות מיותרות שלא יביאו לשום תועלת. רוב היצרנים ממליצים על טווח מסוים של צמיגויות ולא על צמיגות אחת ספציפית וגם לאורך השנים יכולים לבוא עדכונים מצד היצרן.

סופו של עניין שום נזק לא יקרה לרכב אם תמשיך בשגרת הטיפולים הקבועה ע"י שימוש בשמן של המוסכים המורשים לעומת זאת בשינוי סוג השמן ישנו סיכון שלא שווה לקחת.

יש אנשים שחולקים על מה שאתה אומר, אבל אין ספק שהביעות שאתה מתאר באמת עלולות לקרות ברכב שלי,

ויכול להיות שלא.

מה שכן אני לא יודע עם לפחות שמים לי במוסך מורשה שמן של דייהטסו 10w40 חצי סינטטי, האם השמן הוא פשוט ולא איכותי?

בחברה אומרים שהוא מאוד איכותי ולשים רק אותו,

שמנים של ״דלקול״ ו״פז״ באמת מיתיימרים להית שמנים באיכות נמוכה?

יכול להיות שהשמן כן באיכות טובה? מי יודע :-/

• תגובות 100
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
מצטער שלא הבנת, כנראה לא הסברתי את עצמי נכון. אז ננסה שוב בצורה פשוטה יותר.

בדרגת צמיגות של שמן ישנן שתי צמיגויות. הראשונה עם האות האנגלית W שמבטאת את הצמיגות של השמן כאשר המנוע קר (בדרך כלל קר מתייחס לטמפ' של 40 מעלות צלזיוס כאשר עושים ניסוי במעבדה).

המספר השני מייצג את הצמיגות של השמן כאשר המנוע חם והגיע לטמפ עבודה ( במעבדה זה 100 מעלות צלזיוס). עד כאן מובן?

נניח שיש לך במנוע שמן 10W-40 כלומר צמיגות 10 כאשר המנוע קר וצמיגות 40 כאשר המנוע כבר נמצא בטמפ העבודה שלו ועובד בצורה חלקה.

אין בעיה לעבור להשתמש בשמן בעל צמיגות 5W-40 כי כאשר עוברים לשמן עם צמיגות יותר נמוכה בטמפ שהמנוע קר הדבר מקל על זרימת השמן במערכת והגעתו ביותר מהירות לחלקים הקריטיים שעובדים ללא שמן.

לעומת זאת, מה שצריך לשים עליו ייתר תשומת לב הוא לא "לשחק" על דעת עצמנו עם הצמיגות של השמן כאשר הוא נמצא בטמפ עבודה. אם היצרן מבקש 10W-40 או 5W-40 לא הייתי מעיז לעבור לשמן עם צמיגות 5W-30 שזה אומר צמיגות 5 כאשר המנוע קר וצמיגות 30 כאשר המנוע חם ובטמפ העבודה שלו.

אין צורך לעשות מעבר הדרגתי למשל מ 15Wל 10Wל 5W ולבסוף ל 0W. פשוט ככה יצא.

היצרן אצלי מבקש 15W-40. מיכוון שזה היה לפני מעל 16 שנים ומאז יצאו כבר שמנים יותר טובים עברתי ל 10W-40 חצי סינטטי. היה לי לפני זה 15W-40 מינראלי בדרגת SN API שהיא הדרגה המתקדמת ביותר היום. מיכוון שהוסבר לי ששמן מינראלי עם כל הכבוד לדרגת ה SN הוא עדיין שמן מינארלי וככזה יש לו המון חסרונות אז עברתי ל 10W-40 על בסיס סינטטי. מיכוון שההפרש בין ה10W-40 ל 5W-40 סינטטי מלא לא מה שיהפוך אותי לעני או עשיר אז אני שוקל להשתמש בשמן כזה בפעם הבאה. לגבי שמן 0W-40 זה כבר אולי מוגזם מדיי. בסך הכל מדובר ברכב שלי עם מנוע לא מי יודע מה מתקדם, ישן בתכנון אבל מאוד אמין. לכן שמן סינטטי מלא 0W-40 שהיום מחירו בשוק הוא לא ממש זול נראה כמיותר לחלוטין במקרה של הרכב שלי. 5W-40 יעשה את העבודה טוב מאוד.

בקיצר, "שחק" עם הצמיגות של המנוע שהוא קר לא כאשר הוא כבר חם ועובד עגול.

בכדי לסיים את הדיון הזה מבחינתי ובשביל השקט הנפשי שלך, פעם הבאה תעבור לסינטטי מלא 5W-40 למרות שהיצרן מבקש 5W-30 ותראה איך המנוע מגיב לזה. למרות שהשמן המומלץ הוא 5W-30 מעבר ל 5W-40 סינטטי מלא מ 10W-40 חצי סינטטי זה בהחלט עדיף יותר.

תבדוק בספר רכב שלך, בדרך כלל היצרן נותן כמה אפשריות לשימוש בשמן וכמובן את השמן שנמצא בעדיפות ראשונה אצלו בתור שמן לרכב. ייתכן שהיצרן שלך ממליץ גם הוא על 5W-40 במידה ושמן 5W-30 אינו בנמצא.

תודה רבה על ההסבר המפורט,

צמיגות 5w40 לא מופיעה כלל בספר רכב שלי,

השאלה בכלל היא האם יש טעם להתייחס בצמיגויות,

בהתחשב בכך שהיצרנים שינו את המלצותיהם במשך השנים ואיכות השמן השתפרה פלאים

לעומת שנים קודמות.

חבל שאי אפשר לקבל תשובה חד משמעית איזה שמן במצב הנוכחי באמת יהיה הכי יעיל למנוע ישן :-/

את התשובה אף אחד אף אחד לא יודע באמת.

פורסם

אלו שחולקים עליי הם בעלי מקצוע בענף הרכב? יש להם נסיון יומיומי או שהם פשוט קוראים מאמרים ומסמכים במחשב ויוצאים בקביעות?

השמנים של חברות הדלק מצויינים ועומדים בתקנים, יש להם אריזות פשוטות ולא כ"כ "מושכות" וזה תוצרת הארץ אז "מכונאי" מקלדת שבקושי עשו טיפול לרכב של השכן יצאו בקביעות שהשמן לא שווה כלום.

האוטו שלך יכול לעשות גם עוד 200 אלף עם השמן של פז.

פורסם

השמנים של החברות הישראליות בתקנים מעל API-SG הם טובים ( יש שיתוף פעולה ונציגות עם חברות אחרות ידועות בעולם )

ומשתמשים בהם במוסכי היבואנים לאחר שעברו את אישור יצרן הרכב .

אני מבין כי כרגע אין לך בעיות במנוע עם השמן הנוכחי , לכן לדעתי אתה יכול להשאר איתו .

אבל - יש אפשרות לבקש הן במוסכי החברה והמוסכים הפרטיים שמן 10W-40 אחר איכותי

של חברה בין-לאומית כגון - ESSO , AGIP , Eurol , MOBIL וכו' , וסביר שזה יעלה יותר .

והאפשרות הנוספת -

אתה יכול לבצע ניסיון ולעבור לצמיגות 5W-40 סינטטי מלא - אבל לעקוב אחר התוצאות , רעשים , אכילת שמן וכו' .

אם אין בעיות - הרווחת , אם יש בעיות חזור ל 10W-40 .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם
השמנים של החברות הישראליות בתקנים מעל API-SG הם טובים ( יש שיתוף פעולה ונציגות עם חברות אחרות ידועות בעולם )

ומשתמשים בהם במוסכי היבואנים לאחר שעברו את אישור יצרן הרכב .

אני מבין כי כרגע אין לך בעיות במנוע עם השמן הנוכחי , לכן לדעתי אתה יכול להשאר איתו .

אבל - יש אפשרות לבקש הן במוסכי החברה והמוסכים הפרטיים שמן 10W-40 אחר איכותי

של חברה בין-לאומית כגון - ESSO , AGIP , Eurol , MOBIL וכו' , וסביר שזה יעלה יותר .

והאפשרות הנוספת -

אתה יכול לבצע ניסיון ולעבור לצמיגות 5W-40 סינטטי מלא - אבל לעקוב אחר התוצאות , רעשים , אכילת שמן וכו' .

אם אין בעיות - הרווחת , אם יש בעיות חזור ל 10W-40 .

אייל .

אני מבין, בכל מקרה אני צריך לחשוב מה אני עושה,

כרגע אני נשאר עם השמן ששמו לי במורשה ( החלפתי לפני שבועיים)

יש מצב שפעם הבאה אני יעבור ל-10w40 מחברה מוכרת למרות

שעדיין לא עליתי על זה אם השמן של דייהטסו ״פז״ נחשב לשמן איכותי או לשמן זבל :-/

מה שאני כן יודע זה שהוא קיבל את השמן הזה מ-0 ועד 200,000 ק״מ והמצב של האוטו ביחס לשנה

הוא טוב, אין נזילות, הכל עובד, מזגן מקפיא, אוטו שקט וחסכוני, הילוכים עוברים חלק, בסלדים נמוכים

האוטו מרגיש קצת חלש אבל זה ידוע בדגם של ה-102 כ״ס, בין 3500-4500 סל״ד האוטו טס וסוחב יפה בעליות קשות.

סה״כ אני מאוד מרוצה מהאוטו, הוא קל לנהיגה ונוח ואני הולך לבלות בחברתו לפחות בשנתיים הקרובות.

לכן חשוב לי שהאוטו יקבל את הטוב ביותר.

מעניין מה יגיד מנהל מוסך מרכזי של דייהטסו בחו״ל על מעבר לשמן 5w30 או 5w40 משמן חצי סינטטי 10w40? חח

תודה על התשובות אחי :-)

פורסם

כמה שמן אתה צריך בכל מילוי?

יש לRP שמן סינטטי מלא בצמיגות שלך 10W40 ב60 שקל לכמעט ליטר.

למרות שאני לא מחובבי השמנים בארץ- אני גם לא מחשיב את השמן שלהם לזבל, אולי הם לא הטופ שבטופ אבל הם גם לא שמן ממוחזר של פלאפליה (אני מקווה :-) ).

אין טעם להחליף כרגע את השמן אם רק שמת אותו לפני כשבועיים, תיסע איתו מס' חודשים ואז תחליף לשמן אכותי יותר.

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

"ככל שתדע יותר ילד, אתה רק תבין פחות"

אני מדבר ברצינות, אני הגעתי למסקנה שאני מעדיף לא להיכנס לזה יותר.

9-10 כלי רכב שלנו בעסק טופלו בשמני פז, מהזולים ביותר ובפילטרים חליפיים.

כולם עברו את 500 אלף ק"מ עד שנמכרו, האחרונה אצלו עם 670 אלף והזרוע נטויה, לא היו בעיות מיוחדות ולעולם לא נפחתו מנועים.

חבל שאנחנו לא עושים בדיקות כאלו לפני שאנחנו מכניסים זבל לפה, כמו בורקס וכו'.

לדעתי, תמשיך בשמן שיש לך וסגור את הסיפור.

פורסם
"ככל שתדע יותר ילד, אתה רק תבין פחות"

אני מדבר ברצינות, אני הגעתי למסקנה שאני מעדיף לא להיכנס לזה יותר.

9-10 כלי רכב שלנו בעסק טופלו בשמני פז, מהזולים ביותר ובפילטרים חליפיים.

כולם עברו את 500 אלף ק"מ עד שנמכרו, האחרונה אצלו עם 670 אלף והזרוע נטויה, לא היו בעיות מיוחדות ולעולם לא נפחתו מנועים.

חבל שאנחנו לא עושים בדיקות כאלו לפני שאנחנו מכניסים זבל לפה, כמו בורקס וכו'.

לדעתי, תמשיך בשמן שיש לך וסגור את הסיפור.

סבבה אחי תודה על המידע, בנתיים השמן חדש אז יש לי זמן לחשוב

על אופציה אחרת משמן 10w40.

מה שכן התחום הזה מאוד מעניין .

פורסם
כמה שמן אתה צריך בכל מילוי?

יש לRP שמן סינטטי מלא בצמיגות שלך 10W40 ב60 שקל לכמעט ליטר.

למרות שאני לא מחובבי השמנים בארץ- אני גם לא מחשיב את השמן שלהם לזבל, אולי הם לא הטופ שבטופ אבל הם גם לא שמן ממוחזר של פלאפליה (אני מקווה :-) ).

אין טעם להחליף כרגע את השמן אם רק שמת אותו לפני כשבועיים, תיסע איתו מס' חודשים ואז תחליף לשמן אכותי יותר.

יש לך מידע מקצועי ואמין ששמנים של קסטרול או ליקווי מולי יותר טובים מרויאל פרפל?

כל השמנים מהסידרה הזאת נחשבים לאיכותייים יש הבדלים זניחים באיכות השמנים ואף אחד לא יודע

באמת מה החברה עם השמנים הכי איכותיים.

פורסם

אף אחד לא יודע כי אף אחד לא יכול לדעת.

חברות השמנים שומרות את ה"מתכון" שלהן קרוב לצלחת ולא מפרסמות אותו, מין הסתם.

חברות מסויימות כן מפרסמות את קבוצת שמן הבסיס או רושמות מי יצרן חבילת התוספים - זה תורם לאמינות ויכול להשליך על איכות השמן הסופית.

כדי לדעת מהו השמן הטוב ביותר לרכבך יש לשלוח דגימות שמן למעבדה לאחר כל החלפת שמנים. זה לא ריאלי ובלתי אפשרי לדגום את כל השמנים בעולם. ללכת על שמן מיצרן גדול וסדרה גבוהה העומד בצמיגות ובתקן הנדרש לרכבך זהו ההימור הטוב ביותר. קשה לי להאמין שחברה גדולה תייצר שמן זבל.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
מצתרף לשרשור בנוגע לשמש סינטטי:

מהיכן ניתן להשיג שמנים סינטטים (5W40) בצפון בזול?

תודה.

חנות מומלצת עם מגוון שמנים ברמות הכי גבוהות,

מספקת שירות משלוחים לכל הארץ במחירים הוגנים:

http://www.autostore.co.il

בבקשה וחג שמח.

פורסם

לסיכומו של פוסט די מעניין, אם ננתח את רוב התגובות

בנושא, ניתן להסיק שברכב ישן כמו שלי, שלא ניתן לדעת

מה מצבו של המנוע אלה לשער שהוא במצב נקרא לזה סביר+

עדיף לא לקחת סיכון במעבר לשמן מסיכה נמוכה קרי סינטטי מלא,

לא שווה להתגרות במנוע ולגרום לנזילות מיותרות מה שרוב הסיכויים עלול לקרות ברכב ישן

שקיבל לאורך כל ה-200,000 ק״מ שמן בצמיגות 10w40 חצי סינטטי.

יכול להיות שכולנו טועים ומעבר לשמן 5w40 או יותר נכון שמן 5w30 סינטטי מלא

באמת יהיה יותר טוב לרכב ולא יגרום לנזילה קטנה אחת מי יודע :-/

מה שכן אנשים שקוראים את הפוסט שפתחתי,

תקפידו להיצמד תמיד להוראות יצרן ולוו דווקא להוראות יבואן,

שלפעמים מציעים צמיגויות גבוהות לרכבים חדשים או

שמנים מינירליים, הכוונה מכוונת לאנשים שיש ברשותם רכבים עם ק״מ נמוך

שנחשבים לדי חדשים.

מה שכן, כנראה פעם הבאה אני יפנק תרכב בשמן באותה צמיגות אבל מחברה איכותית:

קסטרול, ליקווי מולי, רויאל פרפל.

:-)

פורסם

עשית סלט ממה שנאמר לך כאן. במהלך השרשור נגענו בשתי סוגיות:

1. סוג שמן הבסיס: מינרלי, חצי סינטטי או סינטטי מלא.

2. צמיגות השמן: 10W40, 5W30.

אין שום בעייה במעבר לסינטטי מלא וזה אף מומלץ. כן הוזהרת שלא לשנות את הצמיגות (לפחות לו את זה שבטמפ' העבודה, ה"40").

מעבר לשמן מנוע סינטטי מלא 5W40 יעשה רק טוב למנוע. אתה עלול להסתכן במעבר לשמן (ולא חשוב אם הוא מינרלי או סינטטי) דק יותר כמו 5W30.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
מצתרף לשרשור בנוגע לשמש סינטטי:

מהיכן ניתן להשיג שמנים סינטטים (5W40) בצפון בזול?

תודה.

ראה את החתימה שלי, שלח לי הודעה פרטית. מבטיח לך שלא תתאכזב.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

• תוכן חדש...