Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קו מקוטע עבה

ד ו ד
שימו לב! השרשור הזה בן 4523 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

כולנו מכירים ומבינים את כוונת המחוקק לגבי הסימון של קו מקוטע בכביש. בכבישים קיים גם סימון של קו מקוטע עבה שנראה בדרך כלל באיזורי צמתים, חיפשתי פרשנות משפטית שמאחורי הסימון העבה ולא מצאתי. מישהו יכול לפרש, להסביר ובעיקר לתת לינק לגיבוי. כל זאת בעקבות שיחה לוהטת עם חבר. .

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

המשמעות מהדוגמא שהעלית ברורה עובדתית, הנתיב הולך ומצטמצם. יש דוגמא נוספת לקו מקוטע עבה המפריד בצומת לדוגמא בין הנתיבים לפנייה שמאלה לבין נתיבים לאלה שממשיכים ישר. עדין לא ברור לי מה קובעות תקנות התעבורה לגבי התנאים בכביש בהם מותר לחצות קו מקוטע עבה בכלל ובהתחשב בתנועה .

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

נכון, ואם תשים לב אותם נתיבי פניה הופכים לנתיבי השתלבות.

נתיב פניה שלא מצתמצם לאחר הפניה מסומן בפס מקוטע כפול.

עד כמה שאני יודע אין תקנות מיוחדות, הסימון השונה נועד אך ורק לעדכן אותך בהתפתחויות בהמשך הדרך על מנת שלא תופתע.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

קו עבה מסמן נתיב מתפצל.

אם אתה בכביש עם חמשה-שה נתיבים, ומגיע לצומת, הסימון בין הנתיבים הממשיכים ישר יהיה קו מרוסק רגיל.

הנתיב הפונה ימינה - יהיה קו מרוסק עבה צפוף.

כנל גם בנתיב משתלב.

אם אתה מגיע מנתיב משתלב - ההפרדה בינו לבין הקיימים תהיה בקו מרוסק עבה צפוף.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מצאתי תמוה ברשת שמציגה את מה ששאלת.

ד ו ד מה היה הויכוח בשיחה בינך לבין החבר?

ל'

431.jpg

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

נצל"ש. נתקלתי בקו מקוקו כפול. מי יודע מה הפירוש? תודה.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

מעוניינים לעזור לחתולי הרחוב? מחפשים מתנה מיוחדת?

סבונים 100% טבעי ובעבודת יד- כל ההכנסות קודש לטיפול בחתולים. דברו איתי.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני נתקל באחד הרבה, בשומת שילת, כשבאים מכיוון עטרות.

יש פס מקווקו כפול שתוחם נתיב מתחלף, אך אני לא יודע אם זו כל מטרתו של הקו.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אז זהו, יש ברשת הסברים על משמעות קו מקוטע עבה או מלבני בלשון הנוהל אבל אף מילה בעניין הויכוח עם החבר. למעשה החבר עמד על כך שרכב המתקדם במסלול לפנייה המסומן בקו מקוטע עבה אמור לתת זכות קדימה לרכב המבקש להכנס לפנייה מנתיב שכן שכיוונו ישר . לטעמי זו עבירה בכל מקרה למעט אם לא מתקימת הפרעה לתנועה. בקטע כביש המסוים שדברנו עליו יש עומס לא נורמלי ו"חכמים" שמכירים את השטח פשוט נדחפים, לדעתי זו חוצפה שלא לדבר על עבירת תנועה . בקיצור גם אם לא בדיוק מבינים את משמעות הסימון או התמרור , השכל הישר יכול מאד לעזור לנו להגיע הביתה רגועים לעומת שיפשופי צבע או משהו גרוע מכך לאלה ששומרים על זכותם בדרך.

שנה טובה ובטוחה לכולם, בעיקר לתרגל נהיגה רגועה וסלחנית באוירה המטורפת והטורפת בכבישי המדינה

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 4523 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...