Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4890 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כרגע אני מחכה שהקצינת קישור תחזור אליי כדי שאוכל לדלות יותר פרטים.

ואתה באבמת מאמין שהיא תחזור אלייך בקרוב?

אם לא תפעיל לחץ על המערכת שום דבר לא יזוז.

תנסה אולי להסתכל על זה בצורה אחרת. במידה וכן תעשה מילואים, הסיכוי שיזמנו אותך לקראת סוף הלימודים/ סמסטר ב׳, יהיה נמוך יותר.

למכירה: AR.DRONE

גודש :roll:

פורסם

בוקר טוב,

אני משרת במילואים ביחידה קרבית משנת 1998.

מניסיוני, באמת הדרך הטובה ביותר היא שיחה עם המפקד הישיר - מפ או מקביל לו.

הדרך למצוא אותו - באמת תמשיך לנסות את הטלפון שנמצא על הצו. אם לא קיבלת תשובה מפקידה אחת, אולי הבאה אחריה תסע.

דרך נוספת - נסה כאן - http://www.aka.idf.il/MILUIM/templates/home.asp

אתר מילואים של הצבא. יש בו קישורים וטלפונים שדרכם אולי תצליח להשיג את מבוקשך.

לדעתי תנסה להימנע מולת"ם בשלב ראשון. כמפקד אני אומר לך בעדינות שלא רואים בעין יפה את הנושא. אבל באותה נשימה אם אתה לא מצליח בדרך אחרת תגיש ולת"ם.

בתחילת דרכי כסטודנט אי שם בשנות ה90 המאוחרות, ביליתי את השבועיים הראשונים של מכינה אוניברסיטאית בגבול עזה.

מיותר לציין שהיה קשה להשלים. אבל לא בלתי אפשרי...

בהצלחה ושירות נעים.

עופר

פורסם
מי דיבר על מיקומים? תן סיבה שבאיזשהו מקום ברשת יהיה כתוב איזה סוגי אימונים יש בבסיס מסוים.

לגבי ג', תהיה רציני רגע, בשביל מה לפעול בצורה כזאת? ואז במקום להתחשב בי פעם הבאה שאני אקבל צו זה יהיה דווקא בתקופת מבחנים.

חוץ מזה עד כמה שאני יודע ג' לא מונע ממך להתייצב ביום הראשון.

בכל הסדיר שלי לא הוצאתי גימלים כי פשוט לא הייתי צריך אותם, מה לעשות אני כנראה שייך לאסכולה הישנה שנחשבת למטומטמת היום.

גם אני בסדיר שלי הוצאתי רק שבוע ג' אחד אחרי תאונה שעשיתי

ולא חיפשתי את הדבר הזה כי לא הייתי זקוק לו , אבל במילואים זה אחרת .

אתה שולח ביום הראשון לפקס

ואז הרופא הצבאי מאשר\ לא מאשר , כבר עברו יומים שלושה ,

אם הוא לא מאשר אתה מוזמן אליו לאשר אותם ואז הוא מאשר.או שאתה ממשיך את יתר הימים שנשארו לך .

תנסה ללכת בדרך הישרה זה תמיד עדיף , תפנה למפקד שלך תראה אם הוא משחרר אותך \ אם לא ולתם .

בדרך כלל פעילות של שבוע לא משחררים.

לקצין שרשם שלא רואים את זה בדרך יפה ,

אני יכול להגיד לך שזה לא בסדר , ולתם זה חלק מהליך שהצבא המציא , אם חייל שלך קיבל ולת"ם (ודרג גבוה ממך ) אישר אותו , אתה צריך להבין שכנראה הייתה סיבה מוצדקת, ואתה לא צריך להסיק השלכות לגבי המשך השירות של אותו חייל .

אבל אני לא מנסה לתקן מקום עקום , כי לא ניתן .

הכל תלוי עד כמה אתה לא רוצה ללכת למילואים האלו , והקווים האדומים שאתה מציב לעצמך .

mustang 67 GT, 302 engine t5

• 5 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

תורי הגיע ואני שוקל צעדים.

שאלה בנוגע לולתם, לכמה ימים יכולה הוועדה לקצר את השירות? (האם יש רף תחתון, לדוגמה עד 10 ימים)

האם הוועדה יכולה לבטל בכלל?

האם נהוג לפצל תעסוקה או שזה נגזרת של כוח אדם למול משימות ויכול לקרות מצב בו אשרת את כל החודש אליו קיבלתי צו?

הלך הסמסטר..:-(:cry::bigcry:

פורסם

בכל יחידה זה קצת אחרת.

בגדול מזמנים את כולם לאל"ל, ואז רואים לפי הכמות אם אפשר לפצל.

אני כסטודנט באחד הקווים התנדבתי להשאר את היציאות של סוף שבוע ושהנשואים ועצמאיים יצאו אמצע שבוע.

ככה אתה מפספס פחות הרצאות.

תבדקו במוסדות שלכם בדרך כלל יש הטבות לאנשי מילואים כמו שיעורי עזר ופטור מהגשות.

כמה ששעורי עזר נשמע למסכנים, כשיושב איתך סטודנט מצטיין משנה מעל, אתה מקצר את זמן ההבנה של החומר לרבע. זה מאוד מאוד עוזר לחזרה ממילואים. כמובן שאת רוב העבודה עדיין תצטרך לעשות לבד.

יאללה עוד שעתיים מבחן אחרון בתואר !!

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם

אומי שיהיה בהצלחה!

אלו באמת הצעדים שאני שוקל להשאר את כל החגים והסופשים כדי לא לפספס הרצאות.

את העניין הזה אני אנסה לסגור עם המ״פ מראש. במידה ולא, עניין הולתם עדיין לא ברור לי. אשמח להסבר, תודה.

פורסם

א) אומי שיהיה המון בהצלחה.

ב) אני לא יודע כמה מה שיש לי להוסיף שווה, אחרי הכל היה זימון ראשון ואני לא כל כך מנוסה. דיברתי עם הקצינת קישור והסברתי לה שאני לומד ואשמח אם יעבירו את המילואים לכל תאריך שהוא חופש מהלימודים, ואם אין אפשרות כזאת אז לא להזיז את התאריכים (העדפתי לפספס שבוע בתחילת שנה ולא באמצע). שבועיים של שיחות כל יומיים-שלוש שכל פעם ענו לי "בטיפול", הגיע התשובה המיוחלת - המילואים שלך בוטלו, הצו ביטול בדרך.

בתמציתיות - תנסה לבקש יפה, גם ככה שיחות טלפון זה חינם בימינו.

פורסם

אין אפשרות להזיז, זה תעסוקה פעם בשלוש שנים. אני לא הסטודנט היחיד כך שביטולים לא יהיו.

השאלה שלי היא לגבי ולתם, האם בסמכות הוועדה לבטל מילואים?

אם לא אז אין טעם להגיש אני מעדיף להגיע להסדר כלשהו עם המ״פ לגבי פיצול/לבוא רק לסופ״שים וחגים לא כולל אל״ל שזה חובה.

פורסם

לפי מה שהבנתי ולתם יכולים לעשות מה שבא להם, הם יכולים לבטל/לדחות אבל ברגע שפנית אליהם אתה עלול למצוא את עצמך מסומן ביחידה בתור אחד שלא מתחשבים בבקשות שלו יותר.

אני מקווה שאני לא מטעה פה, הבנתי שולתם יכולים לשנות את התאריך פעם אחת בלבד, התאריך החדש שקובעים ולתם לא משתנה יותר, מקווה שאני טועה.

• תוכן חדש...