Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5061 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום וברכה

ברשותי מונדיאו שרכשתי לפני כמה חודשים

בזמן הרכישה קיבלתי בדואר מתנה תלוש לשמן מנוע ומסנן שמן מנוע חינם בטיפול ראשון במוסך היבואן

ביקרתי היום במוסך והם אמרו שצריך טיפול 120 כיון שהרכב עבר 96 חודשים אפילו שהוא עשה רק 55k

בקיצור בדקו והחליטו שרק צריך להחליף נוזל בלמים וכל השאר תקין

שילמתי 574 שקל: זמן עבודה לטיפול 120: 336 ש"ח

זמן עבודה להחלפת נוזל בלמים: 112ש"ח

שמן מנוע ומסנן :חינם

שמן בלמים : 42 ש"ח

מע"מ

השאלה היא אם במוסך שאינו מורשה יבואן כבר הייתי משלם אותו הדבר

(אני חדש בתחום ורצה לדעת מה לעשות בפעם הבאה)

תודה גדולה לעונים

פורסם

התשובה לשאלתך היא - כן. אולי אפילו פחות (כ100-200 שח פחות)

בכל מקרה, כיוון שהיה לך את הקופון אז עדיף לשלם טיפה יותר ולעשות במורשה. לפעמים הבאות (כל עוד אין ברשותך קופון) כדאי לחשוב פעמיים.

בהצלחה

פורסם
התשובה לשאלתך היא - כן. אולי אפילו פחות (כ100-200 שח פחות)

בכל מקרה, כיוון שהיה לך את הקופון אז עדיף לשלם טיפה יותר ולעשות במורשה. לפעמים הבאות (כל עוד אין ברשותך קופון) כדאי לחשוב פעמיים.

בהצלחה

אני רוצה להבין, במוסך רגיל היו עושים לי את הבדיקה חינם ? (זה לקח להם די הרבה זמן , הם גם פירקו את כל הגלגלים)

תודה

פורסם
אני רוצה להבין, במוסך רגיל היו עושים לי את הבדיקה חינם ? (זה לקח להם די הרבה זמן , הם גם פירקו את כל הגלגלים)

תודה

איפה שמעת על מישהו שעובד בחינם? שני הדברים לא הולכים יחד ובצדק.

על איזו בדיקה אתה מדבר? לא רשמת שום דבר על בדיקה בפוסט המקורי...

אני מסיק כי אתה מדבר על בדיקת בלמים עקב ההתייחסות לפירוק גלגלים, אז דע כי בעת החלפת נוזל בלמים ישנו צורך בפירוק כל הגלגלים לצורך ריקון הנוזל מהמערכת (זה על פי השיטה המסורתית - היום לרוב נהוג להשתמש במכשור ייעודי לשאיבת הנוזל)

פורסם

זה דיון עקר.." כתבתי שהם בדקו ולקחו 336 על זמן עבודה " -לא אומר כלום.

אם לא תפרט ממש לא נדע. מכל מקום ברור שבמינימום החליפו שמן מנוע+פילטר ושמן בלמים כולל ניקוז. זה טיפה יקר

אבל יתכן שעשו פעולות נוספות כמו פרוק ובדיקת מצתים וכו...

:evil:וולו הנאה אחורית 6 צילינדר 164 960 .
פורסם
שמן בלמים : 42 ש"ח

זהו מחיר של בקבוק 1 של חצי ליטר

שמן בלמים - כרגיל לא ביצעו החלפה מלאה.

פשוט שאבו קצת מהמיכל והוסיפו חדש.

זמן עבודה להחלפת נוזל בלמים: 112ש"ח

זה עבור שאיבה והוספת נוזל ?

גם עושים חצי עבודה (כאילו מחליפים נוזל) וגם גובים עבור זה כסף.

פורסם
זה דיון עקר.." כתבתי שהם בדקו ולקחו 336 על זמן עבודה " -לא אומר כלום.

אם לא תפרט ממש לא נדע. מכל מקום ברור שבמינימום החליפו שמן מנוע+פילטר ושמן בלמים כולל ניקוז. זה טיפה יקר

אבל יתכן שעשו פעולות נוספות כמו פרוק ובדיקת מצתים וכו...

זה בדיוק הנקודה !!! שלאדם כמוני שלא מבין כלום במכוניות אין שום מושג מה עושים לו במוסך, ותמיד ישאר לי החשש שתפרו אותי.

בקבלה שהם נתנו לי רשום : טיפול 120k או 96 חדשים -- זמן עבודה -1.20 .

מאיפה לי לדעת מה זה אומר ? גם אם אני יעמוד לו על הראש אין לי מושג מה הוא עושה, (לא יודע איך נראה מצת:oops:)

בקיצור יבורך משמים האדם שיכתוב מאמר הדרכה בסיסי לבורים כמוני ולרבים כמותי...

עד אז השם יעזור...

פורסם
איפה שמעת על מישהו שעובד בחינם? שני הדברים לא הולכים יחד ובצדק.

על איזו בדיקה אתה מדבר? לא רשמת שום דבר על בדיקה בפוסט המקורי...

אני מסיק כי אתה מדבר על בדיקת בלמים עקב ההתייחסות לפירוק גלגלים, אז דע כי בעת החלפת נוזל בלמים ישנו צורך בפירוק כל הגלגלים לצורך ריקון הנוזל מהמערכת (זה על פי השיטה המסורתית - היום לרוב נהוג להשתמש במכשור ייעודי לשאיבת הנוזל)

כדי לנקז אויר מפיטמות הניקוז אין שום צורך להוריד גלגלים. על ליפט זה עניין של כמה דקות בלי להוריד כלום אלא רק לסובב פתיחה בבורג הניקוז כל כמה פימפומים שמישהו יושב ברכב וסגירה של הבורג וכך חוזר חלילה עד שאין אויר כלל. ולהוסיף נוזל בהתאם.

ועדיין לא מבין על מה הגיעו לשעה ועשרים של טיפול שביחד עם החלפת הנוזל בלמים מגיע גג לשעה בלחץ ובלי הקפה והסיגרייה כמובן. אבל זה מורשה שאין הרבה מה לצפות במחיר שניכנסים אליו.

פורסם
כדי לנקז אויר מפיטמות הניקוז אין שום צורך להוריד גלגלים. על ליפט זה עניין של כמה דקות בלי להוריד כלום אלא רק לסובב פתיחה בבורג הניקוז כל כמה פימפומים שמישהו יושב ברכב וסגירה של הבורג וכך חוזר חלילה עד שאין אויר כלל. ולהוסיף נוזל בהתאם.

ועדיין לא מבין על מה הגיעו לשעה ועשרים של טיפול שביחד עם החלפת הנוזל בלמים מגיע גג לשעה בלחץ ובלי הקפה והסיגרייה כמובן. אבל זה מורשה שאין הרבה מה לצפות במחיר שניכנסים אליו.

אז זהו - הם כנראה אפילו לזה לא הגיעו.

עם בקבוק של חצי ליטר אי אפשר להחליף את כל נוזל הבלמים.

• תוכן חדש...