Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5076 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם!

לאחרונה התחדשתי בפורד פוקוס 2006 1.6 טרנד!

למרות שהרכב עבר טיפול של 145000 לפני הקנייה ולמרות שהוא עבר טסטס לפני שבועיים העברתי אותו בדיקה וכמובן שעלו כמה דברים רציניים והמון דברים שוליים.

תקלות:

צינור שמן הגה מטפטף - עדיפות עליונה לתיקון - לדעתו לתקן עוד היום!

בלמים קדמיים - להחליף רפידות וגם זה הוא רשם עם עדיפות

צמיגם אחוריים - הוא לא הבין איך הוא עבר טסט ככה, לדעתו המצב ממש לא טוב.

אגזוז משחרר גזים מסויימים - לדעתו יש בריחה של גזים שלא עוברים במסנן אלה מבמעטה של האגזוז , צריך ללכת לאגזוזן, לא משהו שיכול לעצור אותי בצד הדרך אבל זה לא אמור לעבור טסט.

כל השאר דברים משניים שיכולים לחכות

לדעתו כל תיקונים (כולל המשניים) יעלו 2800 ש'ח

הפנים: פשוט שמור לתדהמתי! הדבר היחידי שאני מצאתי עד עכשיו (שיכול להפריע לפעמים) זה כפתור הווליום של הרדיו שלפעמים מוריד את הווליום במקום להגביר.. אבל זה מובן ובאמת סביר.

כפתור הלחיצה של האנד-ברייק שנפל אבל עדיין יש במה ללחוץ כמו שצריך בשביל להפעילו כראוי!

קודם כל הייתי רוצה לקבל הצעה למוסך מורשה באזור באר- שבע שאוכל לתקן שם הכל בפעם אחת

דבר שני הייתי רוצה לדעת איך אני יכול להוסיף כניסת AUX לרדיו (הדבר הכי כמעט הכי חשוב שיש ברכב נכון להיום!)

תודה רבה לכולם!

פורסם

לא תמיד כדאי ללכת למוסך שעושה הכל, עדיף כל מוסך ומה שהוא טוב. (גם הסיכוי שתיפול יותר קטן, כי אתה הולך לשתי מוסכים לדוגמא ולא אחד).

לגבי האגזוז, סבבה משחרר גזים אז מה קרה, נמות?

יש לך שנה עד לטסט הבא, תנצל את זה ואת המזומנים. (לא נראלי משהו קריתי אם הוא עבר טסט לפני שבועיים, כי זה בעיה שמחמירה לאט לאט, משמע שהיא קיימת תקופה ברכב, ובטסט לא הזיז להם העניין הזה.)

לגבי כבל AUX, אולי יש ברכב מוכן, אולי יש אופציה.

תבדוק הכל מהכל.

במידה ואין, ואתה מפחד עכשיו ללכת לעשות משהו "פיראטי" (אילתור כלשהו), אני עשיתי ברכב שלי כאבל AUX בעזרת משדר FM.

קניתי 5 מטר כאבל AUX וקניתי גם משדר FM מסין (30 שקל) וגם שתי בתי-בטריות זוג סוללות AA.

פשוט הלחמתי את הבתי בטריות למשדר, הוצאתי חוט חשמל (קטנים של 12V ככה) מהגוף של המשדר וחיברתי אותו לשלד של האנטנה בתוך הרכב, פירקתי פאנלים של הדלתות (האנטנה שלי יושבת בבגאז'), והרצתי את הAUX עד לתא נוסעים.

התוצר יצא שאני משטלת על כל תחנה באיכות מעולה (עדיף תחנות חלשות או ריקות), והחיסרון היחיד שכל שבוע צריך להחליף סוללות. (שמתי נטענות GP 2700). היתרון הוא שלא חיבלתי ברכב חוץ מפירוק והרכבה של כמה פאנלים והסכום השקעה נמוך! (70 שקל סוללות ומטען, 30 משדר, בתי בטריות מאיביי בערך 15 שקל, כאבל 5 מטר היה לי אבל אמור לעלות איזה 30 שקל.)

באלך קישורים ומדריכון שלי, תגיד אני יביא לך.

פורסם

הייתי בקריית הרכב אסולין (מורשה פורד ומאזדה)

לגבי הצינור:

הוא הראה לי את הצינור שהוא הולך מאזור המנוע על לאזור הרדיאטור וחזרה, אני לא יודע אם זה זה בכלל א שהוא מאכיל אותי שטויות..

הוא הציע לי להחליף אותו לחדש מקורי (כי אין חלפים) ב650 ש'ח לפני מע'מ ולפני עבודה (עוד 300 ש'ח).

הבוחן שעשה לי את הבדיקה במונדיאל אמר שזה אמור לעלות לי 300-400 ש'ח לא יותר מזה.

איפה המחיר ההזוי הזה??

לגבי הברקסים:

אני יודע שאני צריך להחליף את הדיסקים (לא רפידות) והוא הציע לי חלפים ב150 ש'ח לאחד (כמובן לפני מע'מ ועבודה).

ת'כלס הברקסים עושים את העבודה באופן נאמן מאד (ניסיתי ובדקתי שהוא מגיע לנעילה, עד שהABS מתחיל לעבוד והכל היה תקין).

לגבי האגזוז הוא התחיל לומר לי שזה תלוי איפה הבעיה, באזור המנוע שזה הממיר הקטליטי או שזה באמצע או ביציאה של האגזוז.

לפני שיצאתי מהמוסך הוא אמר לי שהוא שומע טיקי באזור המנוע ושזה נראה לו משם ותיקון באזור הממיר עולה כמה אלפים.

לדעת האיש מהמוסך, הברקסים והצינור יעלו לי 2000 ש'ח כולל הכל.. שזה קצת מאד יקר!

הבוחן טען בבדיקה של הטיפולים הללו שזה כולל 4 צמיגים חדשים יעלה לי 2800 ש'ח.

אני לא יודע למי להאמין...

באיזה טיפולים כדאי ללכת למוסך מורשה ולאיזה לחפש מוסכים רגילים?

אני אשמח לקבל דעות כי אני אבוד עצות

פורסם
הייתי בקריית הרכב אסולין (מורשה פורד ומאזדה)

לגבי הצינור:

הוא הראה לי את הצינור שהוא הולך מאזור המנוע על לאזור הרדיאטור וחזרה, אני לא יודע אם זה זה בכלל א שהוא מאכיל אותי שטויות..

הוא הציע לי להחליף אותו לחדש מקורי (כי אין חלפים) ב650 ש'ח לפני מע'מ ולפני עבודה (עוד 300 ש'ח).

הבוחן שעשה לי את הבדיקה במונדיאל אמר שזה אמור לעלות לי 300-400 ש'ח לא יותר מזה.

איפה המחיר ההזוי הזה??

לגבי הברקסים:

אני יודע שאני צריך להחליף את הדיסקים (לא רפידות) והוא הציע לי חלפים ב150 ש'ח לאחד (כמובן לפני מע'מ ועבודה).

ת'כלס הברקסים עושים את העבודה באופן נאמן מאד (ניסיתי ובדקתי שהוא מגיע לנעילה, עד שהABS מתחיל לעבוד והכל היה תקין).

לגבי האגזוז הוא התחיל לומר לי שזה תלוי איפה הבעיה, באזור המנוע שזה הממיר הקטליטי או שזה באמצע או ביציאה של האגזוז.

לפני שיצאתי מהמוסך הוא אמר לי שהוא שומע טיקי באזור המנוע ושזה נראה לו משם ותיקון באזור הממיר עולה כמה אלפים.

לדעת האיש מהמוסך, הברקסים והצינור יעלו לי 2000 ש'ח כולל הכל.. שזה קצת מאד יקר!

הבוחן טען בבדיקה של הטיפולים הללו שזה כולל 4 צמיגים חדשים יעלה לי 2800 ש'ח.

אני לא יודע למי להאמין...

באיזה טיפולים כדאי ללכת למוסך מורשה ולאיזה לחפש מוסכים רגילים?

אני אשמח לקבל דעות כי אני אבוד עצות

שלום לך.

לגבי הצמיגים ניראה לי שהוא הפריז קצת במחיר,מהי המידה שאתה צריך?

פורסם

האמת שאין לי מושג מה גודל הצמיגים...

יותר מזה אני שכחתי כל מה שהסבירו לי בנהיגה מונעת, יש הסברים על איך קוראים את הכתוביות של הצמיגים? אני ממש אשמח לקורא וללמוד זאת שוב..

תודה

פורסם
האמת שאין לי מושג מה גודל הצמיגים...

יותר מזה אני שכחתי כל מה שהסבירו לי בנהיגה מונעת, יש הסברים על איך קוראים את הכתוביות של הצמיגים? אני ממש אשמח לקורא וללמוד זאת שוב..

תודה

שלום,

הקוטר של הצמיג שלך אמור להיות 195/65-15.

בהצלחה.

להלן חמשת הרכבים הנגררים ביותר לשנת 2013-2014

פז'ו וסיטראן-מזדה-רנו-פורד(קונקט)-יונדאי

פורסם

קודם כל מזל טוב תתחדש :-) .

ועכשיו לענייננו:

4 צמיגים ב2800 זה כמעט כפול מהמקובל.

לא מחליפים סתם צנרת רדיאטור בטח לא במחירים האלה.

אין משמעות ל"מקורי" גומי זה גומי וצנרת רדיאטור צריכה לעמוד בחום ובלחצים מסוימים(אם מחליפים צריך להקפיד על צינור איכותי שלא יתפוצץ אחרי שנה-יש זבל בשוק).

אני מבין שקנית עכשיו רכב ואתה "מתלהב", לא לרוץ סתם למוסכים ולשחרר כסף על מה שלא צריך במחירים הזויים.

תעשה יישור קו סביר בהתאם לצורך ולטיפולים הקודמים שהרכב עבר ובצורה הדרגתית שלא תשאר עם חור בכיס.

לגבי יישורי קו ,בצע חיפוש בפורום דנו בכך הרבה.

פורסם

לא מדובר בצינור רדיאטור.

בתוצאות מכון הבדיקה רשום שמדובר בנזילת צינור שמן הגה.

במוסך הוא הראה לי איפה הצינור עובר - מקדמת הרדיאטור..

לפי דעת הבוחן זה צריך לעלות עד 400 ש'ח ולא יותר מזה (מדובר במכון מונדיאל בבאר שבע)

2800 ש'ח מהווים טיפול ל:

דסקיות בלמים

צינור שמן הגה

2 צמיגים אחוריים חדשים (כי רק הם שחוקים)

וטיפול לאגזוז

ראיתי שמישהו התבלבל למעלה...

ד'א..

הלוואי שהייתי מתלהב... זה רכב שני בבית ואני פשוט מתבעס על כל הוצאה על הרכב.

הוא פשוט מסיע אותי לעבודה וחזרה.. כל השאר ברכב העיקרי בבית (יונדאי I35 שנת 2012)

אני פשוט רוצה לסיים עם התיקונים שצריך

פורסם
לא מדובר בצינור רדיאטור.

בתוצאות מכון הבדיקה רשום שמדובר בנזילת צינור שמן הגה.

במוסך הוא הראה לי איפה הצינור עובר - מקדמת הרדיאטור..

לפי דעת הבוחן זה צריך לעלות עד 400 ש'ח ולא יותר מזה (מדובר במכון מונדיאל בבאר שבע)

2800 ש'ח מהווים טיפול ל:

דסקיות בלמים-עד 500 ש"ח

צינור שמן הגה-אם זה גומי כמה עשרות ש"ח עלות הצינור+150 עד 200 ונוזל הידראולי(כמות קטנה)

2 צמיגים אחוריים חדשים (כי רק הם שחוקים)-עד 800 ש"ח

וטיפול לאגזוז-איזה טיפול?

ראיתי שמישהו התבלבל למעלה...-אכן:-)

ד'א..

הלוואי שהייתי מתלהב... זה רכב שני בבית ואני פשוט מתבעס על כל הוצאה על הרכב.

הוא פשוט מסיע אותי לעבודה וחזרה.. כל השאר ברכב העיקרי בבית (יונדאי I35 שנת 2012)

אני פשוט רוצה לסיים עם התיקונים שצריך

המחירים שנתתי הם מקובלים בגדול, אל תתפוס אותי במילה זה תלוי בסוג הרכב במוסך אם החלפים מקוריים או לא כמו כן לגבי הצמיגים יש טווח רחב של סוגים ומחירים נתתי את העלויות ה"סבירות".

תן עדיפות לצמיגים ולצינור הגה ,האגזוז יכול לחכות.

• תוכן חדש...