Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5089 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני ממש לחוץ וחייב עזרה , לפני שנתיים חבר הרכיב אותי ושנינו היינו מתחת לגיל 18 , לנהג היה ביטוח מקיף , ומכיוון שלא היה לו 18 ולא היה לו אישור להרכיב הביטוח איננו תקף עלי , הוא תבע על רכוש , יצא צודק וקיבל מחירון על האופנוע , בעוד שאני תובע על נזקי גוף , עכשיו העורך דין דורש ביטוח חובה של הנהג , הנהג מפחד מעליה בפרמיה או שהמדינה תתבע אותו.

האם בעל האופנוע יצא בנזק כלכלי או בשלילת רישיון עקב התביעה שלי??

פורסם

מה עניין שמיטה אצל הר סיני?

אם נפגעת תדרש את הפיצויים שמגיעים לך בגלל שאתה זקוק להם, בגלל הוצאות שהיו לך, מגבלות רפואיות וכדו', ומה איכפת לך מפרמיה של הנהג שעלותה זניחה לעומת הנזק שנגרם לך.

או שייתכן שיש מחשבה במדינה (לא שלך חס וחלילה) שכיסי חברות הביטוח מספיק עמוקות בשביל לתבוע אותם גם אם אין הצדקה.

פורסם

נזקי גוף תובעים מביטוח חובה ולא מביטוח מקיף.

סביר שאתה לא תובע 1,000 שקל בנזקי גוף, כך שעליית הפרמיה ממש לא מהווה שיקול.

אני מניח שנזקים שנגרמו לך מתומחרים לפחות בעשרות אלפי שקלים שאתה אמור לקבל.

שלח את חברך להתייעץ עם עו"ד לעניני תעבורה ולאחר שיקבל חוו"ד, תוכל לשקול האם אתה מוותר על כל התהליך או נותן לעו"ד להמשיך לעבוד.

הנושא קצת יותר מורכב מאשר רק עליית הפרמיה:

האם בכלל היה מותר לו להרכיב?

אם היה אסור, האם ביטוח החובה מכסה זאת למרות הכל?

אם ביטוח החובה לא מכסה, האם חברך יאלץ לשלם מכיסו הכל?

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

זה מה שאני שואל,רציתי לדעת האם הוא עלול להיפגע מבחינת רישיון או מבחינה כלכלית מכיוון שהרוכב הוא אדם קרוב אלי.

פורסם

1. הודעתם במשטרה על התאונה?

אם לא, אז לפני תביעת ביטוח החובה צריך לבצע זאת. ולא ברור מה יחשבו עליכם כשתדווחו על תאונה מלפני שנתיים.

2. עצם תביעת הביטוח חובה לא תתניע תהליך פלילי/תעבורתי נגד הנהג. ההודעה במשטרה - בהחלט עשויה להפעיל תהליך כזה.

3. אתה בכל מקרה זכאי לקבל את מלוא הטיפולים הרפואיים והפיצוי הכספי מחברת הביטוח.

4. צריך לברר אם תהיה להם עילה לתביעת שיבוב נגד הנהג בגלל שלא היה מורשה להרכיב. לדעתי לא. אבל אני לא עו"ד.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם
1. הודעתם במשטרה על התאונה?

אם לא, אז לפני תביעת ביטוח החובה צריך לבצע זאת. ולא ברור מה יחשבו עליכם כשתדווחו על תאונה מלפני שנתיים.

2. עצם תביעת הביטוח חובה לא תתניע תהליך פלילי/תעבורתי נגד הנהג. ההודעה במשטרה - בהחלט עשויה להפעיל תהליך כזה.

3. אתה בכל מקרה זכאי לקבל את מלוא הטיפולים הרפואיים והפיצוי הכספי מחברת הביטוח.

4. צריך לברר אם תהיה להם עילה לתביעת שיבוב נגד הנהג בגלל שלא היה מורשה להרכיב. לדעתי לא. אבל אני לא עו"ד.

אין לו מה לתבוע את חברת הביטוח כי נהג אופנוע מתחת לגיל 18 אין לו ביטוח על נוסעים ואסור לו להסיע נוסעים ע"פ חוק

הוא צריך לתבוע אישית את בעל האופנוע כי שום חברת ביטוח לא תתן לו אגורה על זה שבעל הרכב הרכיב אותו בלי ביטוח

פורסם

דני,

זה נכון שאסור היה לו להסיע נוסעים ולכן כתבתי בתגובתי שרצוי שהנהג יתייעץ עם עו"ד לתעבורה.

יכול להיות שלמרות שאסור היה לו להרכיב, עדיין יש כיסוי - זה לא אומר שחברת הביטוח לא תתבע את נזקיה מהנהג.

עו"ד שמטפל בתביעת הביטוח של הנוסע, לא בדיוק מתעניין בנהג וגורלו. אם הפול לא ישלם, אולי קרנית תשלם.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

המגיב שמעליי צודק.

לא אחת ניתנו פסקי דין שקובעים שגם אם הנהג נהג שלא עפ״י תנאי הרישיון (נסע בלי מלווה לדוג׳ או הרכיב למרות שאסור לו במקרה הזה) במידה וביטוח החובה שלו היה בתוקף - כל מי שנגרם לו נזק גופני (!!) זכאי לפיצוי!

חברת הביטוח / המדינה (אם תיאלץ לשלם) לא תוותר ותתבע את הנהג על הנזקים הכספיים שנגרמו לה.

לגבי המשטרה זה עניין שבו אני לא בקיא אבל קח בחשבון שהבחור בעצם מודה שהרכיב למרות שאסור לו.

ואם באמת הרישיון של הרוכב שקרוב אליך יקר לו, ו/או מצבו הכלכלי והחובות שיכולים להיווצר לו, עדיף שייקבע פגישה בהקדם עם עו״ד לענייני תעבורה ולא יישלח אותך לברר באינטרנט.

• תוכן חדש...