Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יש חשמלאי באולם?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5062 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני גר ברחובות ויש לי מזגן עם שקע חיצוני שנמס.

יש המלצה למישהו אמין באזור שלי ושיהיה גם פנוי?

או שהם מנפחים כבר בטלפון את התקלה (רק שמעו שנמס השקע ישר ווע ווע), או שאין להם זמן עד סוף החופש, או שמדובר בהזויים שחושבים שאני המשטרה ואני מנסה להוציא עליהם מידע בטלפון.

אני לא סתם מבקש חשמלאי, הייתי מטפל בזה לבד אבל השקע הזה מתחבר ל-2 כבלי חשמל ולא ברור לי למה, לכן אני מעדיף לתת לחשמלאי להתעסק בזה.

אגב, למה זה קורה? זה עבד יפה במשך 15 שנה עד שהתחיל לצאת ריח שרוף מה שהביא להמסת השקע.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

נראה שיש שני כבלי חשמל בגלל שאחד הזנה והשני ממשיך לנקודה נוספת.

אם מסקנה זו נכונה זה יכול אולי להסביר למה השקע נמס, במידה ושני הצרכנים (ושניהם "כבדים") עבדו ייתכן שהיה עומס שגרם להתחממות המוליכים ומכאן הדרך קצרה להמסה של השקע.

סיבה נוספת להתחממות יכולה להיות בגלל שאחד מהמגעים התרופף דבר שגרם למגע לא טוב ומכאן להתחממות.

עכשיו, לא שאני ממליץ לחשמלאי לא מוסמך להתעסק עם חשמל, אבל עם קצת רצון וידע אפשר להחליף לבד את השקע.

פורסם

האמת, מאז שניתקתי את התקע מהשקע של המזגן, יש צרכן שהפסיק לעבוד גם הוא, יתכן שהניתוק הזה קרע את אחד החוטים בתוך השקע.

השאלה מה לגבי התקע של המזגן, אין ניתן לקבוע את מצבו? אני לא יודע מה נחשב תקין ומה לא.

in the face

with a chair

פורסם

אתה מדבר על השקע או על התקע שאתה לא יודע מה מצבו?

לגבי התקע, יש תקעים רגילים ויש תקעים "חכמים" שיש בהם מנגנון שיודע לזהות הפסקת חשמל ורק לאחר פרק זמן מה מפעיל מחדש את המזגן.

אם מדובר על תקע "חכם" באמת חבל להחליף אותו סתם בגלל שהוא יקר יחסית, תקע פשוט עולה גרושים יחסית וכדאי להחליפו אם אתה חושש.

תקע "חכם" תזהה באמצעות כפתור שיש עליו ונוריות שמעידות על מצב פעיל או מצב במתנה.

נ.ב

דעתי זו נכונה גם לגבי שקע פשוט או שקע "חכם"

פורסם

איזה חכם, הוא בן איזה 14,זה מיני מרכזי מוסתר כמובן בתוך בניה גבס.

השקע מת אין פה שאלה החוטים אפילו מפוחמים שם.

in the face

with a chair

פורסם

לא בטוח שזה הוא, אבל ישנו חשמלאי בשם יואל ברחובות - בחור ירא שמיים ואמין שלוקח מחיר הוגן.

מחר בבוקר אבדוק עם אבי מה המספר שלו ואעדכן אותך.

קקטוסולר ידנית

פורסם

אם בכל זאת תתפוס יזמה ותחליט להחליף לבד:

חשוב לבדוק כל שינוי גוון בחוטים, בשקע ובתקע.

אם אתה בספק, החלף.

לגבי חוטים, אם ניתן לקצר ועדיין לחבר, מה טוב. אחרת שקול החלפת החוטים לכל אורכם, מה שלא תמיד פשוט לביצוע. ככל שניתן עדיף להמנע מהארכות למיניהן - כל חיבור הוא מקור לבעיה ומקטין אמינות.

מבחינת איכות, לאחר חשיפת הקצוות של החוטים עדיף ללחוץ עליהם תותב מתכתי דק (מוצר הנימכר בפרוטות) כדי להבטיח מגע איכותי ולמנוע קריעת גידים בזמן הידוק הברגים בשקע/תקע. זה כמובן לא מתייחס לחוטים בעלי מוליך אחד אלא לחוט גמיש מרובה גידים, אם קיים.

לא יודע איזה שקע חדש תרכיב אבל עקרונית עדיף לחבר את החוטים באופן סימטרי. אם 2 חוטים מתחברים לאותו חיבור בשקע, כדאי שאחד יהיה מכל צד של הבורג המהדק כדי שהפיסה הלוחצת לא תתעוות ויובטח מגע אופטימלי.

ככל שאתה יכול יש להבטיח שכניסת החוטים לתוך השקע לא תהייה תחת לחץ, כלומר שהחוטים לא ישאפו לכופף את המחברים בשקע. זה משפיע במיוחד בחוטים בעלי חתך 2.5 ממ"ר ויותר.

ואחרון חביב, במיוחד בשקעי מזגן הפועלים שעות רבות ברציפות ותחת עומס גבוה עדיף לבדוק אחת לכמה זמן את חיזוק החוטים. זה יבטיח אריכות ימים וימנע שריפות.

יוסי

פורסם

טוב, יואל היה פה, הבנאדם עובד לפי הספר, פשוט מעולה!

סידר הכל כמו שצריך בצורה יפה ואפילו המליץ להניח קרמיקה מתחת לשקע\תקע למקרה של שריפה עתידית שזה לא ישרוף משהו מסביב.

מומלץ!

יואל ג'רסי - חשמלאי מוסמך

052-826-259-3

in the face

with a chair

• תוכן חדש...