Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכישת רכב חדש באזור ה80K

Metacor
שימו לב! השרשור הזה בן 4141 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

ההורים שלי מחפשים לקנות רכב חדש באזור ה80 אלף שקל.

השיקולים הם כאלו:

הרכב ישמש בעיקר לנסיעות של אחד ההורים לעבודה (יש לנו רכב כרגע מליסינג אז כל אחד יקח כל פעם רכב אחר). המרחק לעבודה של אחד מהם מהבית שלנו היא 30ק"מ לכל כיוון ולשל השני 15ק"מ.

הרכב צריך ליהיות אמין, בטיחותי ושהשימוש בו בסופו של דבר ישרוף כמה שפחות כסף (ז"א הוצאות על דלק וטיפולים כמה שפחות, ושישמור על ערכו כמה שניתן) - סה"כ כמה שפחות כסף מתבזבז על כל הסיפור ככה יותר טוב.

האפשרויות שלי נראו לאבא שלי הכי טובות ממה שהוא הסתכל זה הקיה ריו הידנית אם ה7 שנות אחריות שלה, אבל אני הבנתי שיש לה ירידת ערך מהירה. גם הפורד פייסטה נראת אפשרות סבירה אבל הדגם שלה כבר בן 4 שנים (לא יודע אם זה אמור ליהיות שיקולב בכלל).

אפשרות נוספת שמעניינת את אבא שלי היא הסיטרואן C3 האוטומטית - לפי מה שהוא אומר יש כרגע מבצע והיא עולה 89 אלף שקל (10,000 שקל הנחה) ולדעתו הכמה אלפים הפרש מהקיה שווים את ההשקעה.

אני אשמח אם תוכלו לייעץ לי בעניין :)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

קודם כל, אם אתם מחפשים להוציא כמה שפחות כסף על הסיפור אז אתם ממש לא בכיוון. רכב חדש כמעט תמיד יהיה יקר יותר לאחזקה מרכב משומש בן 3 בקטגוריה מקבילה. ירידת הערך שתספגו, כמה עשרות אחוזים ממחירו של הרכב במהלך שלוש השנים הראשונות, תקצץ את רוב מה שתחסכו על כמה תיקונים קטנים. שלא לדבר על עלויות ביטוח מקיף גבוהות יותר (במיוחד אם יש נהגים צעירים בבית). בקיצור, אם אתם רוצים לחסוך כסף לכו על משומש.

אבל בהנחה ואתם לא רוצים משומש -

קיה ריו ידנית היא אופציה טובה. אני לא יודע מאיפה הבאתם את זה שיש לה ירידת ערך גבוהה, מדובר בדגם חדש יחסית שעדיין לא יצא לשוק המשומשות ואף אחד לא יודע כיצד יתנהג שם. דגמים משומשים אחרים של קיה לא סובלים מירידת ערך גבוהה במיוחד בהשוואה לרכבים המקבילים של יונדאי.

שים לב שהאחריות ל-7 שנים בריו היא רק על הגיר והמנוע. אחריות מלאה ניתנת רק ל-3 השנים הראשונות, כמו אצל רוב היבואנים כיום. חיסרון - היא יקרה בכמה אלפי שקלים מהמתחרות הישירות.

פורד פיאסטה אכן מכונית די וותיקה וצפויה לעבור בקרוב מתיחת פנים. לא שזה משנה יותר מידי, פיאסטה ידנית היא אכן אופציה טובה ללקוח הפרטי.

אכן יש מבצע על סיטרואן C3, לא רק עכשיו אלא כבר די הרבה זמן. הרכב נחמד, אבל עם מנוע 1,600 סמ"ק וגיר אוטומטי 4 הילוכים היא בוודאות פחות חסכונית מהפיאסטה או מהקיה. רציתם להוציא כמה שפחות, לא? ואם כבר ירידת ערך בהקשר של קיה, דווקא לסיטרואן יש שם לא טוב בנושא שמירת הערך. לא שזה בהכרח נכון, רק שאני מנסה להבין את ההיגיון שמאחורי התאוריה שלכם.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

קודם כל אני נהג צעיר אבל אני לא הולך לנהוג על האוטו, ככה שהביטוח לנהג צעיר הוא לא שיקול פה.

על זה שיש לקיה ירידת ערך רצינית קראתי פה - שהפייסטה תשמור על ערכה הרבה יותר המקיה. אני מבין אז שאין אמת בדברים האלו?

בכל מקרה תודה על המידע. איזה אופציות טובות יש לרכב יד2 בקטגוריות האלו?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ביטוח מקיף לפנסיונר שנוהג ביאריס חדשה יקר מביטוח מקיף לפנסיונר שנוהג ביאריס בת שלוש שנים. זה שהוא לא נהג צעיר אומר שההפרש יהיה קטן יותר אבל לא יעלם לחלוטין.

אם אתם בכיוון של סופר מיני משומשת אז יש טונות של אופציות בשוק - מפיאט פונטו, דרך סוזוקי סוויפט ועד מיני קופר. רובן לא יהיו ידניות, כי הטרנד הידני נכנס רק לאחרונה לשוק הישראלי, אבל גם סיטרואן c3 במבצע היא לא ידנית אז כנראה שזה לא חובה ברשימת הדרישות שלכם. אם אתם מחפשים מינימום של הוצאות אחזקה, חפשו למשל איזו דייהטסו סיריון בת שנתיים בערך, עם כמה שפחות קילומטרים. מכונית קטנה, זולה לאחזקה וחסכונית יחסית בדלק.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 4141 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...