Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5115 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חברים. היום הייתי בבריכה בקיבוץ בחן ובחיפוש חנייה הרכב שלי קיבלת מכה בחלק התחתון הימני הקדמי מאבן שהייתה על העפר. לאחר יציאה מהקיבוץ נסעתי יחסית מהר (סביב ה-40 קמ"ש) ולא שמתי לב לבאמפר שהיה בדרך - מהבאמפרים הרחבים והדי גדולים. הבאמפר לא היה ממש גבוה אך בכל זאת הרכב "קפץ" עליו. לאחר הפעם הראשונה שהייתי צריך להאיט לפני פנייה/עצירה ברמזור - האצתי מחדש ופתאום שמעתירעש שנשמע כמו "חירחור" מהחלק התחתון של הרכב. זה רעב שמתחיל עם הנסיעה ומפסיק באיזור ההגעה ל-40-50 קמש. מן הסתם שבמהירות גבוהה לא שומעים כלום. כמובן שגם בפניות שומעים את הרעש. התכופפתי לבדוק את האוטו ולא ראיתי כלום חוץ מאולי מוט הצירייה שכנראה היה זה שחטף את המכה מהאבן והוא היה קצת משופשף בחלקו (מוט צירייה שמתחת לנוסע ליד הנהג). הרכב הינו גרנדה פונטו 2008 ולפני כן לא הייתה לי שום בעיה מכנית איתו.

יש למישהו מושג מה יכולה להיות הבעיה?

פורסם

תרים את הרכב באויר בחלקו הקידמי עם ג'קים, וסובב את הגלגלים עם היד תראה אם אתה שומע משהו. אם לא שומע עדיין סובב ותפנה את הגלגלים עם ההגה ותראה אם נישמע משהו. בצע זאת רק אם יש לך לפחות 2 ג'קים בכל צד למען הבטיחות שלך. חזור עם תוצאות.

פורסם

אוקיי.. בוצעה בדיקה. גלגל ימין (צד נוסע) הצליח להסתובב חצי סיבוב ונתקע. לא ניתן להזיז אותו לא קדימה ולא אחורה (כשהאוטו על ג'ק) ביצעתי בדיקה גם לגלגל השמאלי והוא זז חלק גם קדימה גם אחורה.

אני קצת חושש מזה שהגלגל נתקע - מה זה אומר? יש אפשרות ליסוע בצורה הזאת או שמחר על הבוקר לקחת את הרכב למוסך?

פורסם
אוקיי.. בוצעה בדיקה. גלגל ימין (צד נוסע) הצליח להסתובב חצי סיבוב ונתקע. לא ניתן להזיז אותו לא קדימה ולא אחורה (כשהאוטו על ג'ק) ביצעתי בדיקה גם לגלגל השמאלי והוא זז חלק גם קדימה גם אחורה.

אני קצת חושש מזה שהגלגל נתקע - מה זה אומר? יש אפשרות ליסוע בצורה הזאת או שמחר על הבוקר לקחת את הרכב למוסך?

בדקת שאתה בניוטרל מתי שאתה מזיז אותם? כי אם אתה על הילוך או על פאריקנג הגלגלים לא יזוזו.

פורסם

כמובן שהייתי על ניוטרל. חוץ מזה זה פיאט גרנדה פונטו רובוטית ככה שאין בכלל בתיבה הרובוטית הילוך פארקינג (חונים בניטרל).

חשוב לציין שהגלגל של הנהג זז חלק קדימה ואחורה בדיוק באותם תנאים שבדקתי את הגלגל התקוע. המכה מהאבן הייתה בצד ימין מקדימה ככה שההערכה שלי שזה הנזק.

יש לך מושג מה יכול לתקוע ככה גלגל? אני לא מבין גדול במכניקה של רכבים אבל לפי מה שקראתי זה יכול להיות צירייה/דיפרנציאל/או משהו אחר אולי?

אני יכול ליסוע עם הרכב במצב הזה? שוב אני מדגיש יש רעשים חזקים מתחת לרגלי הנוסע בערך בתחילת נסיעה עד מהירות של 40-50 קמש.

פורסם

יש מצב שניפגע הדיפרנציאל ואם הוא מכיל שמן יש מצב שמהמכה פשוט השמן נזל והדיפרנציאל לא מתפקד טוב. תיסתכל טוב טוב על האיזור שם תראה אם יש כיתמי שמן למיניהם. בכל מיקרה זה לא נישמע הכי טוב ואני ממליץ לא לנסוע ברכב שלא ייגרם נזק חמור יותר ופשוט להגיע בגרירה למוסך.

פורסם
הימור-מערכת הפליטה חטפה מכה.

מקווה שלא גרמת נזק לממיר...

הבחור טוען שהוא לא מצליח לסובב את הגלגלים הקידמיים אז מה הקשר למערכת הפליטה?

פורסם

טוב. אז אתמול הייתי במוסך מקסיקו בנתניה. זה מוסך אחד הותיקים בנתניה וההתמחות שלו זה כל מה שקשור בפרונט,ומערכת מתלים. הסברתי לבעל המוסך את הבעיה (משה) הוא העלה את הפיאט על ליפט ולא ראה כלום. לא מכה, לא משהו שהתעקם, ולא שום דבר אחר. הוא לקח את האוטו לנסיעת מבחן ביחד איתי וכמובן שמרפי מלמעלה ציחקק עליי ולא היה שום רעש. הרכב נסע חלק. בדק בפניות,במהירות איטית, במהירות גבוהה ואין רעש. הוא אמר לי שזה משהו שיכול להיות קשור לגומיות ויש לזה אלף כיוונים ובגלל שהוא לא מתעסק עם זה והוא לא רוצה שאני יצא בנזק ושיתחיל להחליף חצי רכב אז הוא שחרר אותי ואמר שאני יהיה רגוע כי זה לא בעיה בטיחותית. הוא טען שהרכב בטיחותי לגמרי ואני יכול ליסוע עד שהרעש יתגבר ויגיע למצב שכל הנסיעה אני שומע רעש והמצב חמור מאוד רק אז יהיה אפשר לאבחן את הרעש ולטפל בו.

כמו ששיערתם - אחרי שיצאתי מהמוסך הרכב חזר להשמיע את התיקתוקים המוזרים כאילו מתכת מתחככת במתכת אחרת או בפח מתחת לרכב במצבים מסוימים (לא כל הנסיעה).

בערב נסעתי מנתניה לת"א והרכב לא השמיע רעש לשניה אחת בזמן הדרך. בחזור הוא כבר הרעיש.

מישהו יכול לעזור לי???

אגב הבדיקה שעשיתי לגלגל הנוסע ושהוא לא הסתובב כנראה לא בוצעה טוב. היום הרמתי את הרכב על ג'ק ובדקתי את שני הגלגלים הימניים כי שמתי לב שבעיקר ובפניות שמאלה הרכב מרעיש חזק לא מצאתי כלום והגלגלים תיפקדו היטב.

מישהו יכול לעזור לי???

פורסם

מסביב לצלחות הבלמים יש מגן מתכת,שאם מקבל מכה או שאבן קטנה נלכדת בו

יכול להשמע גרגור כפי שאתה מתאר.

ניתן בעזרת מברג בין הצלחת למגן לישרו.

עליך לטפח מוזרויותך מגיל צעיר,כדי שלכשתזדקן לא יחשבו שעף לך בורג.

• תוכן חדש...