Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5109 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוקר טוב,

הרכב: קסרה 2 מנוע 2000 סמ"ק בנזין.

רצועת האלטרנטור יצאה ממקומה כ- 5 דקות לפני שהגעתי לעבודה, ההגה נהיה קשה ונדלקה נורת ביקורת של המצבר.

הגרר יכול להעביר את הרכב לירושלים רק מחר, כך שאצטרך להגיע הביתה בכוחות עצמי ולמצוא דרך להגיע מחר לעבודה.

יצוין, כי ברכב מותקן מצבר של שנפ בן שנה.

האם לדעתכם ניתן להשלים נסיעה של 45 דקות מראשון לציון לירושלים ללא אלטרנטור או שהרכב ייעצר בדרך?

פורסם

ההגה אומנם קשה מהרגיל, אך רך מספיק בכדי לאפשר נסיעה בטוחה.

נסעתי באוטו 5 ד' אחרי שנדלקה הנורה, אם הייתי סבור שהרכב לא בטיחותי לא הייתי שואל בכלל.

פורסם

מדובר בבנזין כך שאת האלטרנטור אתה צריך לספק מתח לסליל ההצתה ומשם לפלאגים שלא לדבר על זה שהמצבר ייתפרק לחלוטין והנזק הכספי ישלש עצמו. כמו כן חיישנים ברכב נחוצים מתחים מסויימים כך שאם אתה לא רוצה שהם ייפגעו או שיידלקו לך לאחר מכן אז...פשוט תיגרור או שתביא מישהו עם רצועה שיסדר לך בשטח.

פורסם

נסעתי באוטו 5 ד' אחרי שנדלקה הנורה, אם הייתי סבור שהרכב לא בטיחותי לא הייתי שואל בכלל.

ניסית לעשות סיבוב/פנייה חדה עם הרכב במהירות נמוכה ללא תיגבור הגה הכוח ? אם לך זה קל כנראה יש לך זרועות חזקות (אפשר טלפון בבקשה :-D).

אל תיסע עם הרכב.

איזה כייף לי :)

פורסם

לפני כמה שנים נסעתי ברכב ישן עם קרבורטור כ 80 קילומטר עם אלטרנטור מנותק. חלק מהנסיעה בתנועה איטית, הנסיעה ארכה כשעה ו 20 דקות. חלק מהזמן מגבים ואורות ראשיים פעלו.

בסוף הנסיעה כביתי את המנוע והוא לא הניע יותר, המצבר היה פרוק לילוטין.

אפשר להניח שברכב מודרני עם צריכת חשמל גדולה יותר ולא תוכל לנסוע 45 דקות על מצבר בלבד, במיחוד אם המצבר לא חדש וטעון 100%.

ולגבי הכוח שצריך להשקיע, כדי לסובב הגה ללא תגבור:

לפחות ממה שיצא לי לנסות, בהחלט אפשרי לנהוג.

הבעיה כאן היא בכך, שאתה רגיל לתגובות מסויימות מגלגל ההגה, ובמצבים קריטיים הגה לא מתוגבר עלול להפתיע אותך. לכן אני לא ממליץ לאף אחד לנהוג עם תקלה בתגבור הגה.

פורסם
לפני כמה שנים נסעתי ברכב ישן עם קרבורטור כ 80 קילומטר עם אלטרנטור מנותק. חלק מהנסיעה בתנועה איטית, הנסיעה ארכה כשעה ו 20 דקות. חלק מהזמן מגבים ואורות ראשיים פעלו.

בסוף הנסיעה כביתי את המנוע והוא לא הניע יותר, המצבר היה פרוק לילוטין.

אפשר להניח שברכב מודרני עם צריכת חשמל גדולה יותר ולא תוכל לנסוע 45 דקות על מצבר בלבד, במיחוד אם המצבר לא חדש וטעון 100%.

ולגבי הכוח שצריך להשקיע, כדי לסובב הגה ללא תגבור:

לפחות ממה שיצא לי לנסות, בהחלט אפשרי לנהוג.

הבעיה כאן היא בכך, שאתה רגיל לתגובות מסויימות מגלגל ההגה, ובמצבים קריטיים הגה לא מתוגבר עלול להפתיע אותך. לכן אני לא ממליץ לאף אחד לנהוג עם תקלה בתגבור הגה.

צריכת הזרם של רכב מודרני הינה גדולה בעשרות אחוזים מרכב יישן ללא מחשבים. רק בשביל לסבר את האוזן צריכת הזרם של רשת המחשבים עשוייה להגיע ל-20 אמפר לכן לא הייתי נוסע יותר מ-15-10 דקות עם אלטרנטור תקול.

איזה כייף לי :)

פורסם

לדעתי עדיף לך להכניס את האוטו למוסך בירושלים, להחליף רצוע זה לא מסובך מידי.

תתקשר לכמה מוסכים תבקש הצעת מחיר, תוך שעה +- תצא משם

אני אוהב אותך.

סע לאט, סע לאט.

פורסם
צריכת הזרם של רכב מודרני הינה גדולה בעשרות אחוזים מרכב יישן ללא מחשבים. רק בשביל לסבר את האוזן צריכת הזרם של רשת המחשבים עשוייה להגיע ל-20 אמפר לכן לא הייתי נוסע יותר מ-15-10 דקות עם אלטרנטור תקול.

זה בדיוק מה שרשמתי, לא?

אגב, יש לי קרוב משפחה בחו"ל, בעל רכב אספנות משנות ה 60. אין ברכב שום דבר חשמלי, חוץ ממערכת הצתה.

הוא טוען שהצליח לעבור יותר מ 200 קילומטר על מצבר בלבד.

פורסם

אני תמיד אומר שהכי טוב זה לבחון את העניין משפטית ולא טכנית, נניח שילד ושמו מרפי יקפוץ לכביש ויפגע האם הנימוק הנ"ל

יתקבל ע"י השופט או שהנהיגה במודע ברכב עם בעיה בהגה זו נהיגה רשלנית ופושעת?

מעניין מה היה ממליץ בוחן התנועה המשטרתי...

כבר לא:sad: HONDA SILVERWING INTERSTATE 82

HARLEY DAVIDSON 1000 1982 :-)

פורסם

לפני שנים רבות נסעתי ככה עם פיאט 127 ספורט מראש הנקרה עד רעננה. בלי להדליק רדיו, מינימום איתותים וברקס (בלימת מנוע), חימום פנימי מופעל ברמזורים כדי לקרר את המנוע ולמנוע ממאוורר הרדיאטור להדלק, תדלוק עם מנוע פועל כדי להמנע מהפעלת סטרטר נוספת. הגעתי, ובשביל הספורט - גם התניע שוב.:lol:

למען הסר ספק - אני לא ממליץ לנסות. הצתת פלטינות ממשיכה לפעול במתח מצבר נמוך למדי.

:turn-l:
פורסם

סובארו ג'אסטי 1.0 ידני קרבורטור - ללא רצועת אלטרנטור,400 ק"מ... כמובן בלי אורות :shock:.

יעני,אשדוד ערד - ערד -ב"ש- ערד - אשדוד ...הייתה לי גם רצועה בבגאז' וגם מצבר בחינם... אבל הסקרנות :twisted:

פורסם

רשת המחשבים צורכת מעט מאוד, אולי אמפר שתיים, אבל משאבת דלק, סלילי הצתה, מזרקים זה כבר סיפור אחר.

פורסם

אם יש לך ביטוח בחברת גרירה אתה יכול להזמין ניידת שירות ויחליפו לך רצועה במקום שאתה נמצא, תאלץ לשלם עבור חלקים בלבד..

נכתב מניסיון עם ביטוח שגריר, אותה תקלה בדיוק בכביש 4..

ליאור

• תוכן חדש...