Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5111 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קראתי בכתבה הזו משהו מעניין.

ציטוט:

"תוכנית חדשה להתמודדות עם בעיית העלייה בתוחלת החיים המערערת את יציבותן של חברות הביטוח."

עכשיו אני לא יודע אם לצחוק או לבכות. :roll:

ניסוח אומלל שכזה לא שמעתי מימיי.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

זהו, החלטתי שאני מושך את כל הכספים והיתרות שיש לי בכל הקרנות והביטוחים בארץ.

לא רק שהם הציגו תשואה עלובה בשנה האחרונה, השינויים בחקיקה עוד ישחקו את המעט שעוד יש לי שם.

איך עובד החיסכון לפנסיה בקנדה:

אתם פותחים חשבון בנק לחיסכון לפרישה, ועל אחריותכם להפקיד בו כספים ולנהל את הכספים בו.

לא חסכת? נדפקת.

חסכת? תקבל מהמדינה החזר מס בדמות צ'ק אותו תוכל לנצל לצריכה או לחיסכון נוסף/אחר.

1f u c4n r34d th1s u r34lly n33d t0 g37 l41d

פורסם

מבחינת חברות הביטוח זו אכן בעיה ,אני אומר כזה דבר :

-תחיה אורח חיים בריא ושמור על עצמך .

-בנוסף לחיסכון הפנסיוני ממקום העבודה חסוך עוד כמה שקלים בחודש בנוסף -רצוי להתחיל כמה שיותר מוקדם

אני למשל חוסך עוד 5% מהמשכורת כי ממש לא בא לי לעבוד עד גיל 67.

-מבחינת מקום העבודה : עדיף לבחור מסלול בטוח ויציב עם ריבית נמוכה מאשר לתת לטייקון דמי כיס.

Gn'f'R

פורסם

בעקבות הפרסום הזה, שאגב היה צפוי שיגיע, הגעתי להחלטה.

במקצוע שלי בדרך כלל המו"מ במעבר למקום עבודה חדש הוא על גובה השכר ועל האחוז שממנו תהיה הפרשה לסוציאליות.

החלטתי להבא להתפשר על ההפרשות הסוציאליות לטובת ברוטו גבוה יותר. אמנם זה פוגע גם בהפרשות לקרנות השתלמות, אבל אני

מעדיף לראות יותר בנטו ולחסוך בעצמי לפנסיה.

דרך אגב, החוק שמכריח אותנו לחסוך לפנסיה הוא טוב.

אבל לעשות את בחברות הפיננסיות שקיימות היום ולשלם את דמי הניהול שהם גובות זה עוד דבר שבגללו שווה לצאת לרחובות.

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם

זה לא דבר חדש. קרנות הפנסיה מעדכנות את מקדמי הקצבה כל פעם לפי תוחלת החיים.

חברות ביטוח לא יכולות לעשות את זה כי זה הסכם חוזי ולא עמית עם תקנון כמו בקרנות הפנסיה. המחיר שמשלמים על זה בחברות הביטוח הוא דמי הניהול הגבוהים מאוד.

לצער כולנו החוקר מחייב אותנו לחסוך אצלם ולכן האופציה של לפתוח חיסכון עצמאי לא קיימת.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
זהו, החלטתי שאני מושך את כל הכספים והיתרות שיש לי בכל הקרנות והביטוחים בארץ.

לא רק שהם הציגו תשואה עלובה בשנה האחרונה, השינויים בחקיקה עוד ישחקו את המעט שעוד יש לי שם.

איך עובד החיסכון לפנסיה בקנדה:

אתם פותחים חשבון בנק לחיסכון לפרישה, ועל אחריותכם להפקיד בו כספים ולנהל את הכספים בו.

לא חסכת? נדפקת.

חסכת? תקבל מהמדינה החזר מס בדמות צ'ק אותו תוכל לנצל לצריכה או לחיסכון נוסף/אחר.

בארץ (רוב) האנשים חיים על השקל ולא חוסכים חוץ מההפרשות האלו, בגיל פרישה ללא פנסיה שנחסכה הם יהפכו למעמסה על המדינה, ולכן מדינה מנסה להגן על האזרח מ"עצמו".

Jeep Grand Cherokee Trailhawk
Renault Megane RS Trophy

פורסם

רק שבדרך מעשירה חברות ביטוח ושאר מהמרים.

אני מעוניין להשקיע בעצמי את כספי הפנסיה באג"ח מדינה בלבד, ולא לשלם לאף אחד כשליש מהסכום עבור זה שהוא יהמר בכספי בבורסה. אין אופציה כזו.

:turn-l:
פורסם

yuvk - אתה אולי תחסוך, אבל יהיה יום שבו יהיה עליך קצת לחץ כלכלי ותפסיק לחסוך.

וכאשר תגיע לגיל 67 לא תדע אים למשוך נכון את חסכונותיך, ובגיל 75 תגלה שהם נגמרו, בעוד שלך מצפות עוד 10-15 שנות חיים שבהחלט יכולות להצריך הוצאות גבוהות.

לכן המדינה צודקת בכך שהיא מחייבת חסכון פנסיוני.

הבעיה היא שהמדינה מחייבת את החסכון בגופים פרטיים שקיומם הוא למטרת רווח ולכן הם גוזלים חלק גדול מהחסכון, במקום להפנות את החסכונות לגופים שמטרתם היא להגן על הגמלאים (ובדרך לתת גם שירותים נוספים, כגון ביטוחי אבדן כושר עבודה ושארים) ואשר אינם מושכים אחוזים כה גבוהים מהחסכון לצורך חלוקת רווחים לבעלים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אם אתם מרגישים צורך לחיות במדינה פטרנליסטית שאומרת לך כמה לחסוך ואיפה לחסוך, שיבושם לכם.

מי שלא חוסך - נדפק, ועצם העובדה שהוא נופל כנטל על המדינה זו תקלה חמורה (של אותו אדם, ולא של המדינה)

אנחנו לא ילדים קטנים, ואנחנו צריכים לחשוב על העתיד.

אנשים סומכים יותר מידי על ההפרשות שמנכים להם כחובה מהמשכורת, וחושבים שהכסף שמופרש עבורם מספיק לפרישה (והוא ממש לא).

קחו אחריות, זו הפנסיה שלכם.

פורסם

הכסף לא מספיק - אבל הוא הרבה יותר מכלום.

רוב האנשים לא יחסכו אם לא ישבו להם על התלוש.

בסופו של דבר מי שלא יחסוך יהיה לנטל עת המדינה - או , יותר נכון, עלינו.

אתה מוזמן לחסוך באופן עצמאי, ולהשאר קרח בגיל 65. אחד מיתרונות המדינה הפטרנליסטית הוא גם גיבוי במקרה של קטסטרופה. במדיניות שבה אתה דוגל את יכול להיות מושלך לכלבים.

לכן חובת החסכון הפנסיוני היא עניין חיובי וחיוני. לגבי הביצוע - אתה מבין שאני פחות מרוצה.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ירחמיאל - לך להיות מורה. יש למקצוע הרב חסרונות, אבל סיכוי טוב לצאת לפנסיה מוקדמת בגיל 55.

פורסם

יכול להיות שמדיניות חיסכון כפויה טובה עבור חלק מהאנשים, אבל היא גם רעה עבור חלק אחר מהאנשים.

בסופו של דבר, אני טיפוס שלא אוהב שאומרים לו מה לעשות ואיך לעשות. אני מעדיף את שיטת המקל והגזר - תחסוך - תקבל הטבות מס. לא תחסוך - תסתפק בקיצבת זיקנה נמוכה (שלה כולם זכאים), אבל תהפוך לנטל בעיקר על משפחתך ולא על המדינה.

ובוודאי אני רוצה את הזכות לנהל את הכסף שלי, מבלי שינקנקו אותי באחוזים רבים של עמלות (מההפקדות ומהצבירה) כמו בישראל

• תוכן חדש...