Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סופה במדבר

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5105 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

יש סוגיה שמעניינת אותי מאוד

למה בארץ לא מייצרים ג'יפים של סופה לשוק האזרחי?

לא שאני ד"ר בכלכלה אבל אם ימכרו אנשים יקנו, אפשר יהיה למכור במחיר נמוך מרנגלר ומג'פים אחרים מה שמוביל לדבר הבא:

אנשים קונים>>>ביקוש גדל>>>מגייסים עובדים ישירים>>>מגייסים עובדים עקיפים>>>האבטלה יורדת>>>גאווה ישראלית>>>כולם מרוויחים

תודה,

עתיר

לעבודה פיג'ו 2008, לחיים אלפא 159 ולסופ"ש מרצדס W123

פורסם

תספור כמה אנשים עם ג'יפ (JEEP) אתה רואה בכביש? כמה מתוכם יורידו אותו לשטח?

מכירה של רכבים לצבא עוברת ללא מכס וללא מע"מ מה שמוריד את עלויות המוצר המוגמר משמעותית, תג מחיר לרכב כזה בשוק האזרחי להערכתי יעבור בשקט את רף ה300K ובינינו? למעט יכולות שטח הוא לא כזה נוח והוא לא כזה יפה אז מספר החתיכות שימכרו ממנו כנראה לא שווה את כאב הראש שבלהתעסק עם זה

פורסם

ראיתי כתבה על הסופה החדשה.

מה שמונע להוציא אותה לשוק אזרחי - מסים גבוהים שהופכים את הרכב ללא תחרותי.

פורסם

אל תשכח שצה"ל רוכש מארה"ב בכספי סיוע בזול - וכך מסיט את התקציב השקלי למטרות אחרות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אם אני מבין נכון, הסופה החדשה המכונה "לייט סטורם" היא רנגלר, אחד לאחד. המפעל בנצרת רק מרכיב. ההבדל היחיד הוא סרנים מחוזקים יותר ומתלים/בולמים שונים (מיועדים לעומס גבוה יותר).

לכן לחשה לי הציפור כי הכוונה לתמחר את הסופה בין הרנגלר הבסיסי לבין הרוביקון.

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

פורסם

פולו, תנחש מי נוסע על סופה 3 בגרסה אזרחי בצבע קרם ? (רמז: קוראים לו צבי נטע ... :wink: )

טומיגאן אתה טועה, רכב המיוצר/מורכב בישראל איננו פטור ממס, מס קניה מוטל על יבוא ועל ייצור מקומי ומע"מ חל על כל עסקה (למעט פירות וירקות ורכישה באיזור אילת). אם ירכיבו בתע"ר נצרת את הדוג' דארט' החדשה הם ימכרו יותר מאשר סופה אזרחית ...

פורסם
פולו, תנחש מי נוסע על סופה 3 בגרסה אזרחי בצבע קרם ? (רמז: קוראים לו צבי נטע ... :wink: )

טומיגאן אתה טועה, רכב המיוצר/מורכב בישראל איננו פטור ממס, מס קניה מוטל על יבוא ועל ייצור מקומי ומע"מ חל על כל עסקה (למעט פירות וירקות ורכישה באיזור אילת). אם ירכיבו בתע"ר נצרת את הדוג' דארט' החדשה הם ימכרו יותר מאשר סופה אזרחית ...

הכוונה הייתה שכיוון שזה נמכר למדינה אין המכס מחושב בסכום העסקה, אם הרכב היה נמכר לידים פרטיות אזי היה נכנס המכס לחישוב והיה מייקר את כל העניין בצורה קיצונית

פורסם

אולי כי אין לסופה מה להציע מול כל המתחרים. אפילו יהיה זול מאוד (והוא לא), עדיין קשה לצפות מכירות סבירות.

מה שטוב לצבא, המאפיינים, העלויות, האבזור (או העדרו), האחזקה - לא חייב להיות טוב ולא מתאים לשוק הפרטי.

עם כל הכבוד לתעשיה המקומית, גאווה ישראלית קשה למצוא ברכב כזה.

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם

אפשר להסב את הרכב לתחום האזרחי.

אני מאמין שיהיה קליינטים אם המחיר יהיה סביר

אני לא אומר 100K אבל 150K עד 180K יהיה סביר

אם אני לא טועה רנגלר בארה"ב עולה משהו כמו 35K$

מבחינת אינטרס לאומי, אם היה מישהו שפוי בממשלה אני מאמין שהעניין היה יכול ללכת טוב ואולי גם לייצוא.

פעם התעשיה בנצרת היתה ענפה...

לעבודה פיג'ו 2008, לחיים אלפא 159 ולסופ"ש מרצדס W123

פורסם

צריך להבין שהצבא כפוף לתנעי תעבורה ולתקן זיהום האויר.

ככל שהטכנולוגיה מתקדמת עדיף לקנות רכב מהיצרן המקורי .וכן עדיף לצבא לקנות מחול

פורסם
אל תשכח שצה"ל רוכש מארה"ב בכספי סיוע בזול - וכך מסיט את התקציב השקלי למטרות אחרות.

הסופות שצה״ל קונה אינן משולמות מכספי הסיוע האמריקני, הן אינן יכולות להיות משולמות מהסיוע האמריקני.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

בדיוק לכך כיוונתי. למרות שכבר כמה שנים שאיני משרת במילואים נראה לי שהסופה הפכה כלי יחסית נדיר - הצבא עובר להאמרים ולטנדרים שונים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

זה הרכב המושלם לשטח, אמין יחסית, אבל על הכביש, פשוט זוועה לסוע איתו, מיועד לשטח נטו.

אני אישית מידי יום נוסע על סופות צבאיות ונסעתי על מאות כאלה, הן מתפסות מסלולים תלולים ושטח קשה לאורך רצועת עזה לפחות ששם אני משרת, לעומתם הדוידים נגיד שמיוצרות ע''י LAND ROVER, מפוצציםם בתקלות והם חדשים דנדשים מהניילונים, הפסקתי לספור את מספר הפעמים שנתקעו לנו דוידים שהיו זקוקים לחילוץ.

עם הסופות זה פשוט לא קורה.

אבל עדיין לדעתי אין מה לעשות איתם באזרחות, אלא אם כן הקונה רוצה לבלות את רוב הזמן בשטח, כי לנסיעה מנהלתית ביום יום הסופה פשוט זוועתית, לא נוחה, רועשת,מקרקשת בתא הנוסעים ומה שלא תרצו.

Mercedes Benz CLA 200 8)

The best or nothing

פורסם

הניסיון שלי עם הסופות 2 הוא פשוט נוראי.

כבר שנתים וחצי עברו מאז שהתגייסתי אני לא זוכר שבוע שהסופה היתה בשטח ולא חזרה לשבועיים מינימום בחימוש.

המון המון תקלות ובלאי לא סביר בעליל.

יש אצלנו שתי סופות מד האוץ שלהן עומד על 90 אלף קילומטר לראשונה ו85 אלף בשניה.

ד"א,יש לי עוד כמה חברים ביחידות אחרות שמעידים את אותו הדבר.

• תוכן חדש...