Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5120 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב,

נספר בקצרה:

עברתי טסט לפני כמה ימים ונעצרתי היום ע"י בוחני מכון הרישוי - למי שלא מכיר זוהי טרנזיט בצד הדרך הכוללת מס' בוחני רישוי ושוטר

הבוחן בדק את הרכב ומצא שכבל הבולם הקדמי שלי תקול (קרוע) אמרתי לו שלא יכול להיות כי עברתי טסט לפני מס' ימים ואפילו דאגתי ללכת למכון הטסט הרבה לפני הזמן בשביל לתקן ליקויים אפשריים (חודשיים לפני !! )

במכון לא מצאו כלום פרט לפנס שהיה רעוע, סידרתי במוסך (פנס חדש כמובן) וחזרתי - האוטו עבר בדיקות בלמים וכ'ו.

הוא אמר שזוהי באמת לא אשמתי ודיבר עם הקצינת משטרה במקום, שורה תחתונה - הרכב הורד מהכביש עם חריגה ל 9 שעות שאוכל לתקן את המפגע בטיחות החמור הזה.

והקצינת משטרת בטובה אמרה שזה לא אשמתי נכון , אבל היא חייבת לתת לי קנס של 250-1000 שקלים, לאחר שיחה עם הבוחן היא נתנה לי 250 שקל קנס ... כמובן שעד עכשיו אינני מבין במה הואשמתי פה, הרי עברתי טסט לא ?

היא אמרה שאוכל להישפט, והלכתי ...

יש לי תגובה קטנה : לכל אלו ששונאים את הבוחנים האלו, אלו דווקא הצילו את החיים שלי (אבל למה קנס ? איפה האזרח אשם פה)

הגשתי בקשה להישפט מיד אחרי האירוע בסניף הדואר והלכתי לתקן את האוטו, מחר בבוקר אלך לעבור את הטסט מחדש.

אני פשוט אפרסם את המכתב שאני הולך לשלוח למשטרה מחר :

אל: מרכז פניות נהגים ארצי

רכב שמספרו : XX -XXX-XX להלן יקרא "הרכב"

מכון הרישוי מוסמך : מכון דרום – יפו ( מס' רישיון 002583 ) להלן יקרא "מכון דרום" או "מכון הרישוי"

מטרת הפנייה: בקשה לביטול דו"ח

נתוני המקרה:

1. בתאריך 20.6.2012 הרכב המדובר לעיל עבר טסט במכון דרום.

2. בתאריך 26.6.2012 בשעה 09:40, הרכב נעצר ע"י בוחני התנועה של משטרת התנועה למבחן כשירות.

3. בעמדה היו 2 בוחני תנועה והשוטרת _________

4. אבנר, בוחן התנועה, בדק את הרכב ומצא תחת הגלגל השמאלי כבל בלמים בלוי וקרוע בשכבתו החיצונית.

5. בוחן התנועה השב את תשומת ליבי למקרה והסכמתי איתו שכן לא צריך להיות מומחה על מנת להבין שזהו מפגע בטיחותי חמור ביותר.

6. הגבתי ואמרתי שהרכב עבר טסט לפני 5 ימים בדיוק (מצורף בזאת רישיון הרכב עם חותמת ותאריך הבדיקה במכון רישוי מומסך ב 20.6.2012

7. הבוחן הופתע מאוד לדברי ואמר שנושא זה יטופל על ידיו מול מכון הרישוי.

8. הבוחן קבע להוריד את הרכב מהכביש, והמליץ על קנס מינימלי.

9. כאשר שאלתי אותו על מה הקנס, איפה טעיתי ומה עשיתי לא בסדר נעניתי ע"י הבוחן והשוטרת במקום שלא עשיתי כלום, להיפך עשיתי הכל כמו שצריך ניגשתי לטסט לפני הזמן (חודשיים לפני) ואני לא מכונאי על כן אין שום סיבה שאוכל לזהות את הבעייה.

10. מכון הרישוי המוסמך, להלן מכון דרום , הוא האשם והנזק שיכל להיגרם כאן יכל לעלות בחיי אדם.

11. השוטרת אמרה שהיא "חייבת" לרשום לי דו"ח שכן הרכב לא בטיחותי על אף שזוהי אינה אשמתי, היא רשמה לי את הדו"ח המינימלי.

הליקויים תוקנו באותו היום, ישנם תמונות של הכבל הקרוע מהמוסך , והטסט עבר בשלום.

אני מבקש לבטל את הדו"ח שכן לא הייתה לי כוונה או יד בדבר, אם מכון הרישוי העביר את הרכב טסט עם ליקוי הבטיחות הנ"ל עליו לשאת בתוצאות ועל משטרת ישראל לנזוף ולטפל במקרה במלוא הרצינות.

בתודה,

...

רציתי לשמוע את דעתכם בנושא, כיוון ששלחתי כבר בקשה להישפט רציתי לדעת:

האם אפשר לבטל בקשה להישפט לאחר שנשלחה ? (חושב שאפשר להגיע להסדר עם המכון)

האם אפשר לתבוע את מכון הרישוי על עוגמת נפש (סיכון חיים) , אובדן יום עבודה , והטיפול במוסך (כל מערכת הבלמים הקדמית הוחלפה).

מזכיר לכם את מקרה משפחת אטיאס זכרונה לברכה, יותר מידי משחקים פה בחיי אדם.

פורסם

קודם כל כותבים "הסב" ולא "השב".

שנית, אתה עשית הכל בסדר, כל הכבוד על הסבלנות ועל הגישה הסלחנית, אני הייתי מתעצבן ממש.

הגשת בקשה להשפט, תעמוד מול השופט ותאמר לו את הדברים הללו כמו שכתבת, אינך אשם כלל.

בנוסף לאשמת מכון הטסטים, תוכל גם לתבוע אותו, על עוגמת הנפש, אובדן ימי עבודה, תשלום טסט מחדש וכו'.

במידה ולא יתבטל הדוח, תוכל גם לתבוע את סכום הדוח ממכון הטסטים.

אם אתה איש עסוק וחסר זמן, הייתי מציע לך לגשת לעורך דין תעבורתי, יקל עליך במידה רבה.

מזל שלא נגמר באסון.

בהצלחה!

פורסם

מה כוונתך -בולם זעזועים קרוע?

קח בחשבון שהבוחנים ממשרד התחבורה,מוצאים לפעמים שטויות ועושים מזה חגיגה.

אם מכון הטסטים ירצה לרצות את בוחני משרד התחבורה,תצטרך להחליף חצי אוטו.

עליך לטפח מוזרויותך מגיל צעיר,כדי שלכשתזדקן לא יחשבו שעף לך בורג.

פורסם

אני חושב ששווה לשלם 250 ש"ח ולא לבזבז עוד יום עבודה שעולה הרבה יותר בכדי להגיע לבית המשפט.

לפעמיים צדק יכול להיות יקר מאד.

Nir Goldman-Fux

פורסם

הכותרת שגויה.

לא קבלת קנס בגלל הבדיקה הלקויה, קבלת קנס בגלל פגם ברכב. מכון הרישוי הוא לא תחליף לתחזוקת הרכב וטיפול במוסך מוסמך.

לעניין עצמו איך במכון הרישוי לא עלו על זה, צריך לבדוק אם בכלל המכון הרישוי אמור לבצע בדיקה כזאת, או האם ייתכן שהכבל נמצא במגבלות ועל כן במכון הרישוי החליטו להעביר את הרכב.

מתי עשית טיפול שנתי לרכב במוסך?

איך גם במוסך לא התריעו בפניך שהכבל שחוק/לא תקין.

פורסם
הכותרת שגויה.

לא קבלת קנס בגלל הבדיקה הלקויה, קבלת קנס בגלל פגם ברכב. מכון הרישוי הוא לא תחליף לתחזוקת הרכב וטיפול במוסך מוסמך.

לעניין עצמו איך במכון הרישוי לא עלו על זה, צריך לבדוק אם בכלל המכון הרישוי אמור לבצע בדיקה כזאת, או האם ייתכן שהכבל נמצא במגבלות ועל כן במכון הרישוי החליטו להעביר את הרכב.

מתי עשית טיפול שנתי לרכב במוסך?

איך גם במוסך לא התריעו בפניך שהכבל שחוק/לא תקין.

בלמים הם חלק מהותי מהרכב וחייבים לעבור טסט, הם פותחים מכסה מנוע ומסתכלים לבדוק אם יש נזילות שמן על בולמי הזעזועים ועל כבל הבלם עצמו כמובן שהיו צריכים לעלות על זה - על כן הכותרת - התרשלות של מכון הרישוי עלתה לי פה בהרבה זמן וגם דו"ח

הרכב מטופל באופן שוטף, אך לטיפול שנתי הוא יכנס רק עוד חודשיים.

לא בודקים הכל במוסך אם אתה לא מבקש, ולא לקחתי את האוטו למוסך לפני הטסט - באתי בגישה של אם ימצאו משהו אני אתקן ...

פורסם

אם זה כבל בלם יד,אז אין מצב שהיית עובר טסט.

זה נקרע לך,ללא ספק,לאחר הטסט.

אתה הולך לבזבז זמן על הטלת רפש,במקום לשלם את

הקנס.כל שופט,בורר ,או מה שלא יהיה,יבין שלא במכון הטסטים האשם.

תפנה את המרץ שלך ויש לך הרבה,לדברים חיוביים.

עליך לטפח מוזרויותך מגיל צעיר,כדי שלכשתזדקן לא יחשבו שעף לך בורג.

פורסם

בודקים כושר בלימה בטסט ונזילות מערכת הבלמים, אני לא יודע מה עוד בדיוק בודקים.

האם אתה יודע מה בודקים בדיוק? או שאתה חושב שאתה יודע.

והבעיה שלך היא באופן מחשבה

באתי בגישה של אם ימצאו משהו אני אתקן ...

בגלל שכפי שציינתי, מכון הרישוי הוא לא תחליף לטיפול במוסך.

ואם היו עוצרים אותך לביקורת לפני הבדיקה במכון רישוי, את מי היית מאשים? את הרצפה העקומה?

האם אתה טוען שהכבל נשחק במידה כזאת מאז הטיפול האחרון שעשית במוסך?

לדעתי מי שהתרשל הוא דווקא המוסך שאתה מטפל בו, שכבר בטיפול שעשית לפני עשרה חודשים הוא לא התריע בפניך שיש שחיקה לא סבירה וכדאי להחליף את הכבל.

או שאולי הוא התריע בפניך ואתה אמרת, לא נורא נמשוך עוד שנה.

לא משנה מה התשובה, אך את הקנס לא קבלת בגלל בדיקה לקויה של מכון הרישוי, אלה בגלל טיפול לקוי ברכב.

פורסם

אם היו עוצרים אותו לפני שהוא ניגש לטסט אז הוא היה אומר "וואלה, תודה אנשים הצלתם את חיי" והוא היה אפילו מנשק את כל האנשים. מיכוון שהוא הלך לטסט ולא עלו על זה וחמישה ימים הוא נעצר וקיבל על זה קנס הוא עצבני ובצדק. לא דווקא על הקנס אלא על כך שהיה לו מזל. אם הבוחני הביטחות הללו לא היו שם הוא היה נוסע ככה ואולי הייתה נזילה ובלימת הרכב הייתה נפגמת. לכן הוא עצבני, שמכון הטסטים לא עלה על זה וזה היה יכול לגרום לתאונה.

בכל מקרה, לכן יצרני הרכב מפרידים את מערכת הבלימה לשניים. כלומר ברכב יש שני מערכות בלימה שאחריות על כל 2 גלגלים. זה תמיד הולך בניגוד גלגל ימני קידמי עם גלגל אחורי שמאלי או גלגל קידמי שמאלי עם גלגל אחורי ימני על מנת שכאשר בולמים יהיה מומנט מאזן. למי ששם לב יראה שבאופנוע כאשר יש דיסק אחורי וקידמי תמיד הם יהיה בצדדים מנוגדים. זאת בגלל שאנחנו לוחצים על הבלמים אנחנו מפעילים כוח. לכן ששני הבלמים עובדים הכוח מאוזן.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

העניין הוא אחר: גם בהנחה שמכון הטסטים התרשל בבדיקה, עדיין יש להוכיח שהכשל היה קיים כבר ביום שבו הרכב עבר את הטסט.

מכון הטסטים יכול לטעון להגנתו שבבדיקה הרכב היה תקין לחלוטין. האם יש לך דרך להפריך את הטענה הזאת?

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

היה פה בפורום, ממש לא מזמן שרשור שמישהוא קיבל הורדה על איזה בולם נוזל או משהוא כזה והוא טען בבית המשפט ש"הנהג הממוצע" לא אמור לזחול מידי יום מתחת לאוטו ולבדוק ליקויים, בשביל זה יש מכון טסטים.

בית המשפט קיבל את עמדתו.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

אני מעיר כבדרך אגב, אולי באמת על המכון היה לעלות על הבעיה הזאת. אבל מה שיקרה עכשיו זה גורם למונופול אחר, אם באמת יקנסו את המכון זה יגרום למכוני טסטים אחרים להחמיר עלינו יותר על כל דבר לכסת"ח.

פורסם

בית המשפט קיבל את עמדתו.

ו...?

השאלה היא מה קורה עם זה הלאה. אז יופי שאדם אחד שנלחם במערכת הוכיח משהו שזיכה אותו (ורק אותו). האם לא הגיוני שבעקבות כך תצא הוראה לא לתת קנסות על ליקויים שאינם בגדר "המשתמש הסביר"?

הגיוני מאוד לדרוש שתתקן את הליקוי, בעיקר אם זה ליקוי בטיחותי חמור שכזה, אבל למה להעניש אותך בקנס כספי נוסף על משהו שברור גם למשטרה וגם למערכת המשפט שהוא לא אשמתך?

מתניידת בפג'ו 206 1.4 ידנית שנת 2004 ( 1 2 3 4 5 )

פורסם

סיפור שלי בקצרה:

לפני טסט 2007 לא קיבלתי רישיון רכב , הלכתי לבדוק , אמרו יש לך הורדה מהכביש תברר באגף התנוע... תבצע בדיקה במכון טסט ואז תבוא שוב לקבל רישיון רכב.

באגף התנוע , קיבלתי הדפס של ליקויים : כתוב שעצרו אותי בחיפה :shock: ,בחיים שלי לא הייתי עם רכב זה בחיפה, והליקויים היו אותם ליקויים שהיו בשנה קודמת בטסט וכמובן תוקנו (גרמושקה גומי קרוע , קופלונג הגה וכו' ) :shock:. הייתי בהלם מוחלט.. הלכתי עברתי עוד פעם טסט - לביטול הורדה , קיבלתי רישיון רכב ... עברתי שוב טסט שנתי... ואז אני חושב לעצמי : יש הורדה , איפה הקנס?

הלכתי שוב לאגף התנוע ושאלתי שוטר אחראי איפה הקנס אולי תזכרו בזה בעוד כמה שנים ואז תשלחו מנופח ? וגם אני בטענה שלא הייתי עם רכב זה בחיפה וליקויים הם מטסט קודם ותוקנו . הוא הסתכל ואומר :הרכב הזה גם לא יגיע לחיפה וצוחק (סוברו E10).

אז אני אומר לו :תמחוק בבקשה את הורדה מהמחשב כי לא עצרו אותי מעולם ולא קיבלתי כנס וגם הליקוים פשוט העתיקו מטסט קודם ,וכדי לגלות אותם חייבים לעלות רכב , לא מאמין ששוטר זחל לי מתחת לרכב בעיר שלא הייתי שם.

בקיצור הוא מחק לי הורדה .....

אני שומר את כל הניירת שקיבלתי ממשטרה ואפילו רציתי להגיש תלונה ... אבל לא היה לי כוח להתעסק עם זה.

חבל שמיד לא דרשתי למחוק הורדה מהמחשב במקום טירטור מיותר .

• תוכן חדש...