Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5128 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכל חברי הפורום

:)

ככל הנראה בחודשים הקרובים אוכל לרכוש לעצמי רכב זול. אני נהג חדש והסכום כולל יישור קו צפוי להיות 10~15 אלף ש"ח. ידוע לי שהסכום הוא פעוט ושרכב טוב באמת לא צפוי לצאת ממנו. אני מחפש רכב ידני (חשוב שיהיה ידני) רצוי שלא ישתה יותר מידי אבל כל עוד הצריכה טובה מ1:11 יש עדיפות להנאה על פני חיסכון. רכב שצפוי לראות מוסך לעיתים קרובות הוא לא אופציה בשבילי.

לגבי יישור קו, האם הייתם מכלילים צמיגים כחלק מיישור קו? באילו מערכות מטפלים בד"כ ביישורי קו לרכבים בני 20? והאם זה מוגזם להשקיע על יישור קו מעל פי 2 משווי הרכב (מיצובישי לנסר 89~93, כ3K)?

הקטע הוא שמגיל קטן מאוד אהבתי את המיצובישי לנסר של ההורים, ונורא התאכזבתי כשהיא הוחלפה במאזדה 323. עם השנים אחרי כמה נסיעות (לא כנהג) בלאנסר ראיתי שאני באמת מתגעגע, אני מאוד אוהב את הקלילות שלו, הנוחות שלו, המראה שלו... לצערי אלה מילים פחות או יותר באוויר, כי אף פעם לא נהגתי באחת.

אז רציתי לשלב את האהבה ללנסר עם הרצון לגיר ידני ורציתי לשאול מה דעתכם על הרכב? האם אני צפוי לדעתכם לאכזבה בנסיעת מבחן או לחיוך על הפנים?

אשמח לקבל הצעות לאלטרנטיבות, כי בכל מקרה תכננתי להעביר את הלאנסר כמה שינויים קטנים של הקשחה והנמכה ממש קטנה, אולי 5ס"מ. יש עדיפות לרכב עם נטיות ספורטיביות, לא רכב מרוכך ומשוכך(לא מבחינת מתלים אלא תזזיתיות). חשובה מאוד האמינות ועל כן אני מוכן לאבד שנתונים ולהשקיע ביישור קו משמעותי (אלא אם ההיגיון שלי מטעה אותי והדבר לדעת חכמי הפרום שגוי).

אז לסיכום, כמה מתוך סכום של 13K להשאיר ליישור קו? על איזה מוסך לסמוך באיזור כפר סבא? המלצות לרכבים קלילים וספורטיביים ללא חשיבות למרכב, ודעות על הלאנסר :)

מחכה לתשובה, בתודה רבה מראש

אור.

פורסם

לא היה דרוש חיפוש מעמיק מידי בשביל לגלות כמה שטעיתי בעניין השנתונים... ראיתי שמציעים פה רכבים בני 10 בער למי שהציג תקציב דומה לשלי. אבל כנראה הזניחו את מחירו של יישור קו. ולדעתי לא משנה כמה שהרכב יהיה שמור, יישור קו מינימלי ככל שיהיה בכל זאת יידרש.

ואם לא, נשקיע את הכסף בפינוקים ;) צמיגים, פוליש ווקס מקצועי, ג'אנטים במידת הצורך ואי הערביות, חידוש ריפודים, כל דבר שעשוי לתרום להיגוי (אם יש דבר כזה, בוקסות פולאריתן קשור?) וכו'...

פורסם

אתה באמת מתכוון לקנות סופר לאנסר ב 2000 שקל, ולהשקיע פי 5 בשיפוץ שלה???

זה נראה לי מיותר לחלוטין, זה לא רכב כזה מיוחד,לא אספנות לא נדיר , לא שום דבר.

(כל אחד והשיקולים שלו, אבל עדיין) .

אתה יכול ב 15,000 לקנות פגו 206 או פונטו ,סטרואן סקסו, בשנתון 2000 בערך, וישאר לך עודף לישור קו, ותקבל רכב חסכוני בהרבה מהלאנסר, בטיחותי הרבה יותר, ואמין הרבה יותר.

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם

אני באמת מתחיל לחשוב כמוך ככל שאני קורא בפורום... אבל המחשבה שהובילה אותי היא שגם ככה מי יקנה את הרכב הזה עוד שלוש שנים? וד"א אני לא מדבר על סופר לנסר אלא על לאנסר (שים לב לשנתונים).

אז באמת אם תוכלו לייעץ לי על רכבים שבסכום שציינתי יוכלו לשלב גם אמינות אני מאוד אשמח. וגם הייתי רוצה לשמוע מכם עד כמה אפשר לעשות שינויים בקשיחות המתלים, חדות ההיגוי, תגובת דוושות, ושלל דברים מבלי להכנס למקצה שיפורים אסטרונומי, האם אלו דברים שניתנים לכוונון או לשינוי בהחלפת חלקים משניים?

פורסם

..."שינויים בקשיחות המתלים, חדות ההיגוי, תגובת דוושות"???

תגיד, אתה רוצה לקחת את המכונית הישנה שתקנה למירוצי ראלי?

נו באמת, אני מבין את התלהבותך, בכל זאת, מכונית ראשונה בחיים...ודווקא בגלל זה: לך על מכונית פשוטה, אמינה וחסכונית, שתספק לך כלי תחבורה יעיל מבלי לפשוט את הרגל (ואת היד)...דוגמא טובה: דייהטסו שרייד שנת 2000, יש ידנית, ואפילו יישאר לך כסף ליישור קו, צמיגים או טיפול גדול. ועוד משהו, לאחר שנה של שימוש, תוכל בקלות למכור אותה, ואפילו מהר ובמחיר טוב.

רוצה מכוניות יותר חזקות? יפניות משפחתיות. לא מזמן מכרתי מאזדה לנטיס 1999 ב-12 אלף שקל. זו מכונית פשוט נהדרת, אמינה ונוחה, וגם חזקה מספיק. צרכה אצלי 11.5 ק"מ לכל ליטר, זה נתון סביר בהחלט. ואגב, היא גם מאד מבוקשת בשוק המשומשות.

הכלכלה הישראלית אלצה אותי לעלות לארבעה גלגלים.

פורסם

אין שום מירוצי ראלי בתכנון, וגם לא מקצה שיפורים מטורף, בסך הכל רצון לקבל קצת יותר תקשורת ויציבות מהרכב... וכמובן שזה יתחיל בסט צמיגים איכותיים :) ואולי גם לא ימשיך בכלל.

ד"א החלטתי לעלות בשנתונים לטובת אמינות ובטיחות.

אפשר לנעול את השרשור, אני אפתח חדש יותר ממוקד.

• תוכן חדש...