Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5134 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום.

בעיקבות ריבוי תקלות ברנו סניק שברשותי, אני מרגיש שהגיע הזמן להתקדם.

לפני שקניתי את הרנו (יד שניה מליסינג, שנתון 2006) הייתי בליסינג מהחברה בה אני עובד. בעיקבות עליית המיסוי וכמות נמוכה של קילומטרז' שנתי (באיזור ה 13000), עשיתי חושבים והחלטתי לקנות רכב יד שניה. השנתיים וחצי האחרונות היו מבחינתי שיעור מאלף על הרכב הזה, כאשר בממוצע כל 5 חודשים הייתה בו איזה תקלה, חלקן פשוטות וחלקן לא.

עכשיו אני חושב לחזור לליסינג, כאשר הרציונל הוא רכב חדש מתקלקל פחות, ולכן אני אשלם רק על טיפולים תקופתיים וביטוח/טסט ודלק.

שתי אפשרויות עליהן אני חושב:

1. ליסינג פרטי

2. ליסינג מהחברה

לכל אחד יתרונות וחסרונות - בליסינג פרטי אני משלם כסף מהנטו שלי מבלי לפגוע בחסכון הפנסיוני לדוגמה, ולעומת זאת בליסינג מהחברה לכאורה אין דאגות - הכל כלול במחיר.

מה אתם אומרים? האם ישנן עוד אפשרויות שלא חשבתי עליהן או משהו שפיספסתי? אני לא כל כך רוצה לקנות רכב יד שניה בגלל החשש מההיסטוריה של הרכב ומהטיפולים "הגדולים" שרכבים אלה עושים לאחר כשלוש שנים.

תודה,

בועז.

פורסם

שים לב שיש עכשיו חברות (למשל אוטוסנטר) שמוכרים מכוניות כולל שנתיים אחריות ותחזוקה.

ליסינג פרטי הוא למעשה חלופת אשראי בנקאי (אם כי יש חברות שמוכנות לדחוף גם טיפולים ותחזוקה לחבילה)

ליסינג מהחברה בקילומטראז' שלך לא ישתלם בשום מקרה.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

לפי דעתי הלא מחייבת:

אתה פשוט נפלת על רכב גרוע מיצרן שבמילים עדינות,אמינות זה לא הצד החזק שלו.

עכשיו גם למכור יהיה סיפור לא פשוט. חתונה קתולית.

ותחשוב על זה.

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם

אם תמכור את הסניק ותקנה רכב חדש בממון בנק\חברת ליסינג, ההפסד הכספי מירידת ערך שלו+אחוזים לגוף המממן יהיו הרבה יותר גבוהים מהסכומים ששילמת כל 5 חודשים על התיקונים בסניק.

רנו כבר הפסידה המון, לכן ירידת ערך שלה תהיה מתונה.

עכשיו תקבל סכום נמוך במכירה ותצטרך להוסיף המון \לקחת הלוואה גדולה.

נמאס לך מסניק? תמכור, תוסיף לרכב חדש יותר בשנתיים-שלוש, יותר אמין - זה הכי הגיוני בכמות הנסיעות שלך.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

מצטרף לוולאד אך גם מוסיף ח"ח לסוכן שהצליח להשחיל לך את הסניק מתחת לחגורה.

תמכור בזול (שווי שוק של כ 30 אלף) ואל תלך לטרייד אין בשום מקרה! גם ישחטו אותך במחיר וגם ידחפו לך עוד גרוטאה.

אתה גם לא צריך שום ליסינג.

תוסיף עוד כ 30 אלף ותקנה רכב נורמאלי. לא לזלזל אבל עכשיו זה זמן ממש טוב לקנות מאזדה 3 / קורולה לא רובוטית/ פורטה וכד' מיד 2 שאולי גם היו בליסינג - השוק מוצף, המחירים ברצפה והמכוניות אמינות ולא משקפות חצי מעלויות האחזקה של רנו.

בהצלחה!

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

פורסם

גם אני חושב שכדאי לקנות משהו פרטי ולא דרך ליסינג.

ממליץ בחום לחפש היטב, אני דווקא אוהב לרכוש רכב מבעלות פרטית מיד ראשונה, שתוחזק היטב, כאשר ישנה היסטוריית טיפולים ורואים שאדם פדנט תחזק את הרכב.

בהצלחה

פורסם

שתי אפשרויות עליהן אני חושב:

1. ליסינג פרטי

2. ליסינג מהחברה

לכל אחד יתרונות וחסרונות - בליסינג פרטי אני משלם כסף מהנטו שלי מבלי לפגוע בחסכון הפנסיוני לדוגמה, ולעומת זאת בליסינג מהחברה לכאורה אין דאגות - הכל כלול במחיר.

מה אתם אומרים? האם ישנן עוד אפשרויות שלא חשבתי עליהן או משהו שפיספסתי? אני לא כל כך רוצה לקנות רכב יד שניה בגלל החשש מההיסטוריה של הרכב ומהטיפולים "הגדולים" שרכבים אלה עושים לאחר כשלוש שנים.

תודה,

בועז.

בנוסף למה שכתבו כאן חברי הפורום האחרים, ברצוני לחדד נקודה נוספת שלדעתי פיספסת כאן.

כשאתה לוקח רכב בליסינג תפעולי ממקום העבודה שלך אתה משלם על אחזקת הרכב בכל חודש ובסוף התקופה (בדרך כלל שלוש שנים) חברת הליסינג לוקחת את הרכב ואתה עובר לחוזה הליסינג הבא.

לעומת זאת, כשאתה נכנס לעסקת ליסינג פרטי אתה משלם תשלום חודשי קבוע אבל לאחר שלוש שנים אתה נשאר עם 60 או 70 אחוז מהרכב שהם שלך. תהיה לך האפשרות להוסיף עוד כ-30 אחוזים משווי הרכב, בין אם בתשלום אחד ובין אם בפריסת מימון נוספת, ולרכוש את הרכב במלואו. זה הבדל מאוד מהותי, כיוון שאם בכל זאת אחרי שלוש שנים תהיה מרוצה מהרכב שרכשת תוכל תמיד להמשיך איתו הלאה ללא הגבלת זמן.

אכן, מה שzvit כתב נכון. אצלנו, ולדעתי גם בחברות אחרות, תוכל לרכוש רכב משומש עם אחריות מורחבת לשנים נוספות. כמו כן, אצלנו תוכל לקבל על חלק מהרכבים המשומשים גם חבילת טיפולים לכמה שנים כך שגם הטיפולים הגדולים כהגדרך יהיו מכוסים. אינני יודע אם הדבר קיים גם בחברות אחרות.

• תוכן חדש...