Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4970 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האם ישנה בעיה של עומס על השקע הבודד (חיבור של פלפונים לשקעים)?

אולי צריך להחלפיף לפיוז חזק יותר או להחליף (לסלול) כבל ישירות למצבר עם פיוז בדרך.

Nir Goldman-Fux

פורסם

תלוי מה אתה מתכנן להפעיל בעזרת המפצל.

אני חיברתי אתמול מטען למצלמה, GPS, ומטען לטלפון ועובד מעולה בלי בעיות.

תקפיד לקנות אחד איכותי ש"תופס" את המטען ולא משהו זול ב-3$ (כמו שאני קניתי ולא ממליץ)

חלומות גדולים ברכב קטן :wink:

פורסם

מפצל כזה הוא פתרון רע. גם ככה כל החיבור הזה עקום ובעייתי ביחס לזרמים שהשקע מסוגל לספק.

עדיף שתסלול לך חוט ייעודי עם נתיכים.

פורסם

שקע המצית ברוב הרכבים מסוגל לספק זרמים של עד 10 אמפר וגם קצת יותר. סה"כ צריכת הזרם של 3 מטענים לטלפונים סלולארים לא עוברת את 2-3 אמפר.

גם אם תחבר 3 מטענים עבור אייפון 4 צריכת הזרם במקרה הכי גרוע תהייה בסביבות 2 אמפר.

לשאלתך עבור אביב אנא ציין במדוייק איזה מכשירים אתה מתכוון לחבר לשקע וכמובן מהי צריכת הזרם שלהם.

איזה כייף לי :)

פורסם

חיברתי ציטה וולנטיין אחד וגיפיאס --- משום מה זה הפסיק לעבוד ונשרף לי הצ'יטה

על השם משתמש הזה יש כ4 אנשים שונים ו4 מכוניות שונות.

פורסם

אם כבר בקומבינציות חשמליות עסקינן אוסיף שאלה,

יש את ההממירים שמוכרים מ-12V ל-220V ואפשר לחבר אליהם צרכנים ביתיים. האם זה בעייתי או לא בריא לרכב מבחינת מערכת החשמל והטעינה להישתמש בממיר שכזה?

פורסם

אפשר לחבר כל עוד קו ההזנה שלהם מתאים, ההספק שלהם לא גבוה מידיי ולא מפעילים אותם מספיק זמן וגורמים לפריקת יתר של המצבר (פריקת יתר=נזק למצבר).

לשאלת פותח השרשור- אם בכוונתך לחבר צרכבים אלקטרוניים קטנים כאלו פיוז 3-5 אמפר יספיק. אין חובה לחבר ישירות למצבר. לרוב ישנם חיבורים רזרביים בבית הנתיכים שניתן להשתמש בהם.

פורסם
אם כבר בקומבינציות חשמליות עסקינן אוסיף שאלה,

יש את ההממירים שמוכרים מ-12V ל-220V ואפשר לחבר אליהם צרכנים ביתיים. האם זה בעייתי או לא בריא לרכב מבחינת מערכת החשמל והטעינה להישתמש בממיר שכזה?

ממיר כזה יכול לקחת די הרבה, תלוי כמובן בהספק שלו.

במקרה כזה תוכל להשתמש בו או לזמן קצר, או רק כאשר הרכב מונע.

כמובן שאם תשאיר מנוע בנזין פועל שעות רק כדי לפרנס ממיר תקצר את חייו.

פורסם

קודם כל יש לך את הפיוז של המצת ברכב, אסור להגדיל אותו בחיים.

דבר שני, יש לי את המפצל הזה, בחיים לא חיברתי יותר מידי מכשירים (אולי מחשב כף-יד (GPS) ואת הפלאפון שלי).

כמה מטענים של פלאפונים אתה יכול לחבר בלי בעיה, הם צורכים 1A בערך על מתח של 5V משהו כזה, ועל 12V השנאי שלו צורך קצת מאוד! (כמו שאמרו, אם תחבר 3 כאלה אולי תגרד את ה2A. (הפיוז ברכב לרוב נותן עד 10A).

הרכב זה לא תחנת כוח, אני לא רואה צורך לחבר יותר מידי מכשירים.

אה, ואתה המפצל שלי קניתי בגלל שבקוואליר המצת ליד ההגה וזה מפריע אם אני מחבר מטען.

עוד דבר חשוב, אם אתה מעשן, אל תחבר את המצת למפצל מצת, רק לחור המצת הראשי. (הוא גם לא יכנס למפצל אבל למען הסר ספק.)

• 5 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

מעלה מן האוב כדי לשאול:

1. האם מפצל שיזין גלקסי 1 וולנטיין בו זמנית הוא פתרון שאפשר לחיות איתו לאורך כמה חודשים עד להתקנות קבע, או שזה בבחינת סכנה?

2. אשמח לקבל המלצה על מפצל כזה שיהיה זול מחד אבל לא מסוכן מאידך.

הרכב הוא אלפא 156.

תודה רבה!

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

תראה גלקסי וכל מכשיר פלאפון אחר, בקושי צורכים זרם.

תלוי מה זה הוולנטיין הזה.

אני קניתי מהסופר אחד של סילבר-ליין, אבל במחשבה שניה, גם אחד מסין היה עושה את העבודה, העיקר שהוא נראה בנוי טוב.

לא מומלץ לטעון כל מכשיר בעל סוללה, מכל חשמל שהוא לא ביתי.

הרשת של הבית מאוד מאוזנת (בידיוק למדתי היום על עוד כמה תקנים של חברת חשמל).

כבר קרה לי שהחיים של הסוללה של הפלאפון, התקצרו עקב טעינה ברכב.

תאכלס, בגלל שמדברים על מפצל, זה כולה עוד כמה חיבורים מולחמים במקביל, בגלל זה אני אומר שגם אחד מסין בכמה שקלים יעשה את העבודה.

(מה שדופק את הסוללה זה או המטען (אם הוא לא מקורי\איכותי) או מתח חזק מידי שהמקור (מצת) מוציא).

פורסם
מעלה מן האוב כדי לשאול:

1. האם מפצל שיזין גלקסי 1 וולנטיין בו זמנית הוא פתרון שאפשר לחיות איתו לאורך כמה חודשים עד להתקנות קבע, או שזה בבחינת סכנה?

אין בעיה. כשאתה יוצא מהרכב תנתק משקע המצית.

• תוכן חדש...