Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5141 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום כולם

אני חייב לשתך אתכם בזה - היום נסעתי לבסיס במעלה אפריים, ובנסיעה עם 161 של חברת אפיקים, האוטובוס פשוט התחיל לבעור באמצע נסיעה!

האש פרצה את הבידוד של המנוע וחדרה לתא הנוסעים. במזל, אף אחד לא ישב בצמוד לווילון המיגון ולכן לא נכווה.

מה נסגר עם אפיקים?! זה האוטובוס השלישי בשנה האחרונה! שניים נשרפו כליל, ואת זה אני והנהג כיבינו בזמן (מה גם שהמטפים לא היו הכי הכי...).

האוטובוס, למי שמכיר, אוטובוס ממוגן של אגד לשעבר, מולבש כמובן (מיגון שהורכב על האוטובוס, אפטרמרקט ולא במפעל) מסוג MAN על מרכב ברק 21 של מרכבים (בן 14 כבר לפי דברי הנהג).

שילוב של החום של הבקעה, החום של המנוע, גילו, ועליה תלולה עשו את שלהם. בנס, לא היו נפגעים (חוץ מהיד שלי שהתמלאה ברסיסים מהשמשה של המטפים - שאפילו חבטה עם קנה של M-16 לא הזיזה להן, עד שהנהג נזכר שיש לו פטיש שמשות).

תמונות אני אעלה כשהפלאפון שלי יחליט שהוא מוכן.

עדיפות לשפשוף עצמי בבית ולא אצל בעלת מקצוע

צריך גם קרם אני מאמין.

:roll::lol::oops:

פורסם

אמנם לא נתקלתי בשריפה, אבל במהלך השירות הצבאי בטירונות ובאימון מתקדם, לפחות פעם בחודש קו 948 מירושלים לבקעת הירדן

היה שופך מנוע והיינו מחכים שעות לאוטובוס חלופי.

תמיד היו הממוגנים שעושים בעיות.

חברת אגד עשתה את הקו הזה ב2006, היום אין לי מושג כבר מי עושה את הקו.

''גם דברים פשוטים יכולים להיות טובים'' - אביה בת ה-10

CBR600RR-sold

z-750-crashed

wrx run by ecutek-sold

פורסם

כל הקווים מי-ם לבקעה של אגד. מאריאל לבקעה - של אפיקים.

צריך גם קרם אני מאמין.

פורסם

תן לי לנחש (: VOLVO ?

בעבר היה שרשור עצום על העניין בפורום תחבורה ציבורית בתפוז , עם סטטיסטיקות שלא מעט אוטובוסים עולים באש הינם מתוצרת וולוו , ישנו דגם שהופיע כנפוץ מאוד בסטטיסיקה והיה B10B אם אני זוכר נכון.

לפי מה שאני זוכר מכל השיחות שבוצעו בעניין, שיש צינור שמן שמתלהט במהלך מאמץ (עליות וכו') ובכך הוא נוגע במקום דליק ומפה נוצרת האש. וולוו אז תיקנה את התקלה באוטובוסים כמה שזכור לי, אבל לא סגור על כך.

כשאתם מחפשים את המקומות המעניינים באמת!

👈 היסטוריה על המפה | :wave: פרוייקט טיגארט

פורסם

בשרשור "רק משאיות מעניינות אותי" בפורום אספנות אצלנו יש דיון ארוך בנושא האוטובוסים הממוגנים.

השורה התחתונה היא שלאורך השנים לקחו כל מיני אוטובוסים שלא מיועדים לתוספת המיגון הכבד ותקלות ושריפות זה עניין שבשגרה. נראה כי הפתרון המתבקש הוא בניית רכב ממוגן על בסיס משאית ולא על בסיס שלדת אוטובוס שכנראה חלשה ורגישה יותר לעודף משקל.

אגב, סתם מעניין אותי, האם קיימת עוד מדינה \ מקום בעולם בו יש אוטובוסים ממגונים (ממגוני ירי)?

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אוטובוסים של אסירים ברחבי העולם. רק אסירים.

צריך גם קרם אני מאמין.

פורסם
בשרשור "רק משאיות מעניינות אותי" בפורום אספנות אצלנו יש דיון ארוך בנושא האוטובוסים הממוגנים.

השורה התחתונה היא שלאורך השנים לקחו כל מיני אוטובוסים שלא מיועדים לתוספת המיגון הכבד ותקלות ושריפות זה עניין שבשגרה. נראה כי הפתרון המתבקש הוא בניית רכב ממוגן על בסיס משאית ולא על בסיס שלדת אוטובוס שכנראה חלשה ורגישה יותר לעודף משקל.

אגב, סתם מעניין אותי, האם קיימת עוד מדינה \ מקום בעולם בו יש אוטובוסים ממגונים (ממגוני ירי)?

איתמר.

לרוב לא באופן רשמי , אבל יש אוטובוסים משויינים בעיקר צבאיים וכאלו של בתי הסוהר...

יש פה את הסרטון של האוטובוס הממוגן הישראלי , האוטובוס הנ"ל נמכר גם לחו"ל למיטב ידיעתי

http://www.merkavim.co.il/upload/defender.wmv

כשאתם מחפשים את המקומות המעניינים באמת!

👈 היסטוריה על המפה | :wave: פרוייקט טיגארט

פורסם

לשאלת מישהו כאן - האוטובוסים המולבשים הם בעיקר וולוו B10B ומאן ברק 21.

לגבי הדיפנדר - התגלו בו תקלות חוזרות ונשנות בגיר, במנוע ובמה לא. כל נהג שנסעתי איתו בדיפנדר מתלונן עליו. אולי לנוסע הוא הכי נוח בקטגוריה, אבל לנהג הוא סיוט.

הוא מאיץ כמו צב צולע, בועט כמו שחקן כדורגל מזדקן, וצורח כמו ז*)% ברחוב.

צריך גם קרם אני מאמין.

פורסם

פריצת שריפה באוטובוסים בארץ , שאינה נדירה וכמובן אוטובוסים תקועים בצידי דרכים עקב כשלון מערכות אינה גזירה משמיים או

כשל תכנוני של היצרן. הכל מתמצה בסיבה מאוד פשוטה : אחזקה ירודה והזנחה , בין אם ממקצועיות לוקה או רצון לחסוך.

חלק לא קטן נופל על הנהגים - רובם לא נגשים כלל לחלק האחורי של המנוע לבדיקות בסיסיות ויזואליות ואחרות. בד"כ רק שהמכונה

נכנסת למוסך עקב טיפול יזום או תקלה חמורה מישהו בכלל רואה מה קורה בחלק האחורי...

פורסם

את האמת אני לא מתפלא כל כך.

האוטובוסים בארץ לא מי יודע מה לרוב.

אני נוסע הרבה על 461 מלוד לצריפין ולכיוון השני, תמיד על הקו הזה יש איזה אוטובוס שחוק עם גיר שנוקש בצורה מחרידה בכל העברת הילוך, מקרקש בצורה נוראית, רועד ומרעיש.

אז באמת שאני לא מתפלא על אוטובוס בוער.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

דוקא המארס דיפנדר יותר חזק מהמארס הרגיל (420 כ"ס לעומת 340 כ"ס).

מהוולוו B10B זכור לי הרבה פעמים מקרים שהאוטובוס התחמם/נתקע.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם
אתה משרת בחטמ''ר אפרים =)? כל כך שנאתי את המקום, שמח שעכשיו אני יושב באוגדת עזה...

אני משרת בעוצבת הפלדה במעלה אפריים.

לגבי המארס - היו גם מארס רגילים שהולבשו. הדיפנדר מחליף אותם. הדיפנדר הוא גם פיתוח של מרכבים. ישנם שני דגמים למארס דיפנדר - עד 2009 ומ-2009. עד 2009 הם עם מנוע חלש יותר, גיר רובוטי שבקושי מזיז את האוטובוס, ובאופן כללי גרוע.

מ-2009 המנוע חזק ותר, גיר ידידותי יותר (העברה חלקה יותר) ונוח יותר. אבל עדיין הנהגים לא סובלים אותו. אבל לעומת הברק 31 הממוגן - שגם הוא מתמגן לו במפעל של הארגז (בדומה לדיפנדר) הדיפנדר גן עדן לרגליים.

יש לי כתבה שמשווה בין השנים על המחשב. אני אסיים אותה ואעלה אותה. היא היתה אמורה להיות מיועדת למגזין, אבל בסוף לא אהבו אותה.

צריך גם קרם אני מאמין.

פורסם

לא נראה לי שפטיש שמשות היה עוזר לך עם השמשות הממוגנות (אם לזה התכוונת)

אם התכוונת לשמשה של המטף, פשוט בועטים חזק!

• תוכן חדש...