Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5148 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחר התלבטות רבה המועמדים המובילים הם פיאט פונטו ספייס 2006 דינמיק או יונדאי גטס 2008...

לאחרונה ניתקלתי גם בסקודה פאביה שהרבה אנשים המליצו לי עלייה..

התקציב די גמיש ונע בין 30 ל40K בכללי אני רוצה שהרכב יהיה אמין חסכוני זריז ומתאים לנהג חדש בנוסף הוא חיב להיות אוטומטי.

תודה רבה :)

פורסם

אני מודה לכך שהוא יחיד זללן גדול אך עדיין רבים ממליצים עליו בשל הזריזות והכוח שלו..

בנתיים הפונטו בהובלה

אשמח לשמוע עוד חוות דעת על הסקודה פאביה

פורסם

מבין המכונית שציינת, יונדאי גטס היא הזולה ביותר לאחזקה והאמינה ביותר. מדובר במכונית שהיא די פשוטה, כלומר אין בה שכלולים ואבזור חשמלי כמו שיש למשל בפונטו כך שפחות דברים מתקלקלים בסופו של דבר. גם החלפים והמוסכים מעט זולים יותר בגטס. יתרון נוסף הוא שמדובר ברכב חדש יותר, כך שלרוב יהיה מדובר ברכב עם פחות בלאי וכתוצאה מכך גם אמינות עדיפה.

צריכת דלק של יונדאי גטס אכן אינה מאוד חסכונית אבל השמועות מוגזמות. צריכת דלק ממוצעת של גטס אוטומטית היא באזור ה-11 קילומטרים לליטר, שזה די סביר לקטגוריה.

בסביבות ה-40 אלף ש"ח תוכל למצוא את הדגם החדש יותר של הפונטו, כלומר הגרנדה-פונטו. זה הדור החדש של הפונטו, שנמכר גם היום. רכב שהוא בטיחותי יותר, מרווח יותר וגם חסכוני יותר בדלק בזכות הגיר הרובוטי שלו.

פורסם
מבין המכונית שציינת, יונדאי גטס היא הזולה ביותר לאחזקה והאמינה ביותר. מדובר במכונית שהיא די פשוטה, כלומר אין בה שכלולים ואבזור חשמלי כמו שיש למשל בפונטו כך שפחות דברים מתקלקלים בסופו של דבר. גם החלפים והמוסכים מעט זולים יותר בגטס. יתרון נוסף הוא שמדובר ברכב חדש יותר, כך שלרוב יהיה מדובר ברכב עם פחות בלאי וכתוצאה מכך גם אמינות עדיפה.

צריכת דלק של יונדאי גטס אכן אינה מאוד חסכונית אבל השמועות מוגזמות. צריכת דלק ממוצעת של גטס אוטומטית היא באזור ה-11 קילומטרים לליטר, שזה די סביר לקטגוריה.

בסביבות ה-40 אלף ש"ח תוכל למצוא את הדגם החדש יותר של הפונטו, כלומר הגרנדה-פונטו. זה הדור החדש של הפונטו, שנמכר גם היום. רכב שהוא בטיחותי יותר, מרווח יותר וגם חסכוני יותר בדלק בזכות הגיר הרובוטי שלו.

השאלה אם כדאי להשקיע ברכב כמו הגרנדה לרכב ראשון או להסתפק בפונטו ספייס 2006.

בנוסף,במדינה כמו שלנו שמחיר לליטר עולה יקר ואני תלמיד תיכון לא יכול לבזבז כ"כ הרבה כסף על זה,זה לא השיקול המכריע אך כאשר משוים את הפונטו לגטס הפונטו לוקחת בגדול !

הגטס גם פחות מאובזרת כלומר ללא ABS וכריות אוויר..מבחינת בטיחות הפונטו גם לוקחת.

היתרון היחיד של הגטס הוא שהוא חדש יותר למרות שניתן למצוא פונטו שמור ובמצב מעולה,הביצועים של הגטס יותר מהירים ויותר קל להחליף לה חלקים.

האם ישנם עוד מכוניות ממולצות בטווח מחירים זה ? :)

פורסם

זה לא נכון, יש גם רכבי גטס עם ABS ועם ארבע כריות אוויר. הכל תלוי ברמת האבזור של הרכב שתבחר. מבחינת בטיחות גם לגטס וגם לפונטו-ספייס יש 4 כוכבים במבחני הריסוק, כך שלשתיהן יש רמת בטיחות סבירה.

אם יש לך אפשרות להגיע לאזור ה-40 אלף ש"ח אז כדאי שתבדוק גם את דייהטסו סיריון מהצורה החדשה. גם זה רכב חסכוני מאוד, זול לאחזקה, אוטומטי ומתאים לנהג צעיר.

אופציה נוספת היא רנו קליאו האוטומטית. כאן כבר מדובר ברמה אחרת של בטיחות וביצועים (מנוע 1,600 סמ"ק). גם העיצוב לפחות לדעתי, הרבה יותר טוב.

פורסם

ללא ספק יש עדיפות לקחת את הגרנדה פונטו הרובוטית על פני גטס אוטומטית רגילה. בהנחה שאין שינויים משמעותיים בגיר הגיר של היונדאי משתהה ומאחר להעביר הילוכים ואתה מקבל רכב בזבזן שמגיע לסלדים מיותרים. אני לא חושב שהפאביה העדיפה תיכנס לך בתקציב.

לגבי השקעה, זה לא משנה נהג חדש או ישן, אתה רוכש עבורך אוטו וכמה שיהיה יותר חדש כך גם יחזיק אצלך יותר זמן. אני הייתי הולך על הגרנדה.

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם

הגרנדה הוא גדול מידי וזה מגיע לאזור ה40 עדיף כבר להשקיע ברכב אחר..

אני חושב שהמגרעה הכי בולטת לגטס היא הזבזבנות..בשל כך שהביטחון הוא אותו ביטחון יש הפרש של כ-5-8K בין 2 הרכבים (במידה ושניהם שמורים ) האם שווה להשקיע עוד כסף בשביל לקנות גטס או שעדיף לחסוך את הכסף לטיפולים בפונטו ודלק.

בנוסף,אשמח לשמוע עוד על הדייטסו סייריון :)

פורסם
לדעתי יונדאי גטס 2008 חסכוני אמין וחלקים זולים לעומת הפאביה שוק טוב לעומת הפיאט

שוק טוב?? תסתכל בכמה מוכרים את הרכבים הללו,הליסינג חיסל את המחירון של הרכב הזה.

לדעתי הספייס תהיה אופציה טובה,תודות לגיר היא חסכונית,לא נחשב ליקרה לתחזוקה,לא נסעתי על הגטס אחרי מתיחת פנים אלא רק לפני אבל היא אמורה להיות יותר חזקה מהפסייס,הבדל של כמעט 20 כ"ס.

לא רואה טעם להוסיף לגטס,עדיף לחסוף אותו לביטוח\טיפול\ישור קו.

הסריון אכן אוטו טוב,אמין די זריז רובם יהיו ליסינג אך ניתן למצוא ביד גם רכבים עם ק"מ הנמוך יחסית. זה באזור ה 35K ממוצע שנת 07,הספייס אמנם 2006 אך תוכל למצוא במחיר של 10K פחות ויותר אפילו.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

מצאתי ספייס דינמיק2006 יד 2 87 קילומטראז שמורה בקנאות האוטו היה רכב שני במשפחה ולכן לא נסע הרבה..בנוסף הרכב טופל כל 10K קילומטר עם קבלות..מצאתי את הרכב באתר של פיאט ולכן ראיתי בשרשורים שהוא כתב שם שהוא אדם מאוד רציני.

הבעיה שהוא לא מוכן לרדת ממחירון שזה 30K אומנם האוטו שמור מאוד אבל זה מחיר יקר..

מה דעתך,עדיף ללכת על הפונטו ולהוריד אותו לאזור ה28K או להוסיף לסייריון ?

פורסם

סריון וספייס עם כזה ק"מ לא פשוט למצוא,ועוד רכב עם קבלות, במיוחד לא איך שאותו אדם ממועדון פיאט שמר עליו,על כזה רכב עם קבלות והיסטריה שווה להוסיף.

מיותר לציין שאין לי שום קשר אליו.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

פיאט יותר רגישה להזנחה במיוחד בנושא של נוזל קירור,היא צריכה נוזל יעודי של פיאט ולא מי מהברז.

• תוכן חדש...