Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5150 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
הבחור בסרטון של דה מרקר אומר שהברירה היחידה להתחכך במשהו אך זה לא נכון.

בנוגע לבלם יד - הגלגלים האחוריים לא אמורים להינעל ואז בעצם תווצר החלקה? או שזה קורה רק במהלך פנייה?

יש דרגות לידית, זה לא הכל או כלום. אם תמשוך חזק הגלגלים האחוריים יינעלו. אם זה כביש ישר גם זה לא יהיה נורא כל כך, הרכב פשוט ימשיך קדימה עם גלגלים אחוריים נעולים, אולי יקבל זוית קטנה, ברגע שתשחרר הוא יתיישר.

בסיבוב זה ברוב המקרים יגרום להחלקה וספין. שגם זה כנראה עדיף על להמשיך לדהור בירידה בלי בלמים.

בכל מקרה - אם עושים את זה באופן הדרגתי לא מגיעים לנעילה, וגם אם מגיעים לנעילה לשניה - אפשר לשחרר ולהמשיך לבלום.

בגדול ככל שהמהירות יותר גבוהה הרגישות לנעילה יורדת - דרוש הרבה יותר כוח במשיכה של הידית כדי לנעול את הגלגלים.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

• תגובות 48
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

גם אני עשיתי את הניסוי הזה בכדי להראות לאישתי איך הרכב בולם רק בעזרת בלם היד, בירידה תלולה עם 4 אנשים ברכב, עשיתי זאת על כביש ציבורי ללא רכבים מלפני או אחרי במהירות קצת נמוכה מזאת שבסירטון, הרכב בלם הרבה יותר טוב ממה שחשבתי שהוא יבלום, ההבדל היחידי ביני לפותח השירשור הוא שאני כל הזמן החזקתי את הכפתור של בלם היד לחוץ בכדי שבמיקרה שגלגל ננעל שאני אוכל ישר לשחרר לחץ מבלם היד

פורסם

ההוא מדה מרקר פשוט סחט את הבלם יד, והגיע למצב של נעילה וגם שומעים את זה.

זה הכי גרוע שיש, הביאו לכתב שאין לו מושג מה הוא עושה את הניסוי הזה.

פורסם
תודה על הסרטון ועל הניסוי.

איך אני יכול לתרגל את זה? איך איפה ומתי להתחיל? יש לי רישיון בסה"כ שנה.

שום סיבה לתרגל את זה. מדובר במצב חירום מאוד מאוד מאוד קיצוני ונדיר ויש עשרות מצבי חירום הרבה יותר שכיחים שכדאי לך לתרגל לפני כן (בקורס נהיגה מתקדמת).

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

בעבר לצערי ניסיתי זאת במהירות נמוכה מאוד אבל (45 קמ"ש)

אין ספק שצריך לדעת איך לעשות את זה.

אבל שאפו על הסרטון . היה נחמד יותר אם היית מוסיף קריינות הדרכתית לסרטון.

סיאט מי - בציר 2014

----------------

הבלוג שלי

פורסם

אני די בספק ביכולת הבלימה של בלם יד, שאינו מתוגבר להזכירכם, ברכב עם משקל כולל של כ-2.3 טון, בירידה, עם בלמים רותחים.

אבל כן, ברמת העיקרון, בלם יד הוא בלם חירום.

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

פורסם

יבצע מבהלך כזה > בום גלגלים אחוריים נעולים ב-120 קמ"ש > בום הבחור נבהל > בום ספין > בום

נראה לך שבלם היד שלך באמת יכול לנעול את הגלגלים ב-120 קמ"ש?

אפילו הבלמים ההידראוליים הקדמיים שלך לא ינעלו את הגלגלים בכזו מהירות, שלא לדבר על בלם היד...

Porsche 911 GT2

BMW 335i 2011

Mini Cooper JCW 2009 - GONE

BMW M3 2006 - SOLD

פורסם

ההוא מדה-מרקר קודם כל קבע את המטרה (להוכיח ששום דבר לא עוזר) ואז ביצע מה שביצע.

מצפייה בסרטון שלו רואים בבירור שלמרות ההצהרה שלו (שלא מועיל בלם היד) הרכב בהחלט מאט משמעותית. מספיק להסתכל על הנוף בחלון ושמים לב לזה.

גם המסקנה שלו לגבי הורדת הילוכים מגוחכת.

הוא בדק במהירות בה בלימת המנוע הכי פחות אפקטיבית מכל המהירויות האפשריות - כמה קמ"שים מעל הגבול של ההילוך הראשון.

הפער בין ראשון לשני הכי גדול כלומר זו המהירות בה הסל"ד בהילוך הנמוך ביותר האפשרי הוא הכי נמוך = בלימת מנוע הכי פחות חזקה.

אבל בסופו של דבר מסתמן שהבעיה של הגרנדיס ז"ל היתה בדוושת הגז, לא?

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

כן, רק לא ברור מה האינטרס שלו לקבוע שבלם יד לא עוזר ולהתעלם מהמציאות..

אגב - סתם בשביל המידע - מדדתי עם האייפון את התאוטה. בבלימה חזקה עד הABS עם הדוושה התאוטה היא 0.8G בערך.

עם הבלם יד משהו כמו 0.35G, אפשר טיפה יותר.

המהירות אגב יורדת אקספוננציאלית - אפשר לראות את המחוג בסרטון, בהתחלה יורד לאט אבל ככל שהמהירות יורדת קצב ההאטה עולה.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם
נראה לך שבלם היד שלך באמת יכול לנעול את הגלגלים ב-120 קמ"ש?

אפילו הבלמים ההידראוליים הקדמיים שלך לא ינעלו את הגלגלים בכזו מהירות, שלא לדבר על בלם היד...

די כבר עם השטות הזאת, בהיעדר כוח הצמדה (down force), אין קשר בין המהירות לכמות האחיזה.

אם כבר אז במהירות גבוה יותר תהייה פחות אחיזה, אבל בהבדל שולי.

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

פורסם

זה לא כזה שטות, בהקשר של בלם היד - המגבלה לנעילה היא לא האחיזה של הצמיג אלא כוח הבלימה.

תסכים איתי שצריך להשקיע הרבה יותר כוח כדי לעצור גלגל שמסתובב מהר לעומת גלגל שמסתובב לאט.

מאחר ובלם היד לא מתוגבר - הכוח הזה מגיע מהיד שלך בלבד. אצלי לפחות קשה לי מאד מאד להגיע לנעילה במהירות גבוהה, לעומת זאת במהירות נמוכה זה די פשוט.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

• תוכן חדש...