Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5149 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 48
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אבל אתם שוכחים דבר אחד!

אם הברקסים מטוגנים הבלם יד כבר לא יעזור לכם כי גם הברקסים האחוריים רתחו, והבחור שצילם את הסרטון גם ציין שאחרי 3 בלימות הוא מתעייף.

שורה תחתונה? בלימת מנוע.

בוידאו שהכתב ההוא העלה (לא הגבתי בשרשור ההוא) הוא מרביץ לידית הילוכים ובמקביל מצלם את ה120 קמ"ש הלא חוקיים שלו.

מה שהוא לא שם לב (או טיפש מידי מכדי להבין) שהוא בכלל לא הוריד הילוכים, מחט הסל"ד הייתה על 2000!

פורסם

כל זאת בתנאי.... בלם היד שלך תקין ב-100% (או לפחות מעל 80%).

אני משער לעצמי שהניסוי הזה הגיע כתוצאה מהתאונה שקרתה לפני זמן מה עם המשפחה שהלכה לעולמה.. :\

בכל מקרה, לעניות דעתי.. ברגע שהבלמים שחוקים, גם בלם היד לא יוכל לבוא לעזר. ההבדל היחידי בין בלם יד לבין מערכת הבלימה של הרכב (ואני לא נכנס לפרטים) מתבססת על 2 דברים עיקריים - 1. בלם היד מופעל בדרך כלל על הגלגלים האחוריים (בשונה ממערכת הבלימה של הרכב שמופעלת על ארבעת הגלגלים) 2. הפעלת הבלם הינה מכאנית (ולא הידראולית בשונה ממערכת הבלימה של הרכב).

שורה תחתונה.... במקום למצוא פתרונות לכל מיני מצבי קיצון.. הייתי אומר שעדיף לטפל ברכב כמו שצריך ובזמן.

בכך מקטינים את האפשרות למצבי קיצון כאלו ואחרים.

עוד דבר... בלימת מנוע?! לא תמיד אפשרית!

נסעתי בלא מעט רכבים שפשוט במהירות מסויימת לא מתאפשרת האוםציה לשילוב הילוך נמוך יותר - פיזית אולי ההילוך משתלב בבורר ההילוכים, אך בגיר עצמו, לא נעשה שום שינוי (כמובן שמדובר ברכבים אוטומטיים).

פורסם

אנחנו לא שוכחים כלום, הבלמים הקדמיים הם אלה שמתחממים משמעותית יותר, לאחוריים תשאר עוד קצת יכולת, לבלימה אחת לפחות.

שלי התחילו להתעייף אחרי 3 בלימות, כשכל העומס עליהם, אבל הם עדיין עצרו, רק לקח קצת יותר זמן.

בלימת הילוכים לא תעזור לך, גם את הבדיקה הזאת עשיתי, אם כבר הגעת למהירות גבוהה בלי בלמים - המנוע זה לא מה שיעצור אותך. תוכל להוריד 10-20 קמ"ש במקרה הטוב, במקרה הרע תצליח לשמור על המהירות שלא תגדל.

בכל אופן הרעיון הוא שבלם היד זה הדבר הכי יעיל, הכי בטוח, והכי מיידי שצריך לנסות - לא עזר ? תמשיך לאופציות האחרות.

ברור שבמקביל לבלם יד כדאי להוריד הילוכים תוך כדי שהוא מאט כדי לעזור לו.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם
לא, צריך לבצע יותר עבודה לא יותר כוח.

תקרא לזה איך שאתה רוצה - בפועל צריך למשוך את הבלם יד הרבה יותר חזק - לא תמיד זה במסגרת הכוח שאתה מסוגל להפעיל ביד, זה כבר תלוי ברכב הספציפי. בכל מקרה זה יהיה יותר קשה מאשר במהירות נמוכה.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

למדתי משהו מהסרטון הזה - לא חשבתי שהרמה הדרגתית של הבלם יד תוכל לעצור את הרכב,

אלא רק רק הרמה פתאומית (וזו כבר תדאג לגרום לרכב להחליק מעט - מה שנכון).

בכל אופן ניסוי טוב מאוד וחשוב מאוד.

פורסם
אבל אתם שוכחים דבר אחד!

אם הברקסים מטוגנים הבלם יד כבר לא יעזור לכם כי גם הברקסים האחוריים רתחו, והבחור שצילם את הסרטון גם ציין שאחרי 3 בלימות הוא מתעייף.

שורה תחתונה? בלימת מנוע.

בוידאו שהכתב ההוא העלה (לא הגבתי בשרשור ההוא) הוא מרביץ לידית הילוכים ובמקביל מצלם את ה120 קמ"ש הלא חוקיים שלו.

מה שהוא לא שם לב (או טיפש מידי מכדי להבין) שהוא בכלל לא הוריד הילוכים, מחט הסל"ד הייתה על 2000!

120 קמ"ש ? אנחנו צפינו באותו סרטון?

צפיתי בו עכשיו שוב. (דה מרקר, כן?)

אני ראיתי 70 קמ"ש וכ 2500 סל"ד.

אני מעריך שזה הילוך 3 מתוך 4 או 3-4 מתוך 5.

אין שום סיכוי שהרכב לא נותן להוריד לשני (=סל"ד יותר גבוה, סביב 3500-4000) במהירות הזו.

למישהו יש הסבר הגיוני?

ההסבר היחיד שאני יכול לחשוב עליו הוא שהסרטון ערוך ומטעה בכוונה (!)

אני פשוט לא רואה אפשרות אחרת.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

הסרטון בוודאי ערוך אבל בטח לא מטעה בכוונה. שוט אחד של הכתב מנסה להוריד הילוכים. שוט שני של מד המהירות בזמן שיוט בלבד. סתם חוסר מחשבה של העורך.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

כל מי שדיבר על ברקסים מטוגנים, שתי נקודות חשובות-

רוב העומס נמצא על הבלמים הקדמיים, ולכן הם יהיו אלה שיתחממו יותר.

בבלימות ממושכות ברכבים סטנדרטים אחת הבעיות היא רתיחה של הנוזל ההידראולי, בעיה שמאבדת משמעות בשימוש בבלם יד, שלרוב יופעל באמצעות כבל.

לעומת מה שרואים בסרטון, מה יקרה ברכב עם בלם יד שעובד על הסרן הקדמי? הרפידות במקרה הזה באמת לא יתפקדו, ונעילה (גם אם קשה בהרבה להשגה) לא עלולה להוביל לסחרור מיידי?

מה חתימה? תתפשטי!

פורסם

נדירים מאד הרכבים שבהם בלם היד מפעיל בלמים קדמיים. כדאי שכל אחד יידע מה קורה ברכב שלו.

במקרה כזה מן הסתם בלם היד לא יועיל הרבה ובטח לא יצליח לנעול גלגלים, כי הבלמים הקדמיים לא עוצרים (שזו הבעיה המקורית).

וגם אם הוא ינעל - זה לא יוביל לסחרור, בכביש ישר לא יקרה כלום - הגלגלים יחליקו והרכב ימשיך ישר או עם סטייה קטנה,

בסיבוב יהיה תת היגוי (גם הרכב ימשיך ישר, רק שזה יהיה החוצה מהסיבוב).

זה מה שקורה ברכבים בלי ABS בבלימה חזקה עם הדוושה הרגילה.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

בנעילה של הגלגל הקדמי בתוך סיבוב אתה לא תקבל תת-היגוי. לדעתי אתה תקבל סחרור אגרסיבי.

באיזה רכבים יש בלם יד קדמי? אם אני זוכר נכון סובארו עובדים ככה, לא?

מה חתימה? תתפשטי!

פורסם

אז דעתך שגויה. בנעילת גלגלים קדמיים תקבל את האמ-אמא של התת היגוי. הרכב ימשיך ישר לגמרי, ממש כאילו ההגה אינו מסובב. אך העצירה תהיה קצרה מאוד.

אין קשר בין הכוח הדרוש לנעילת הגלגל ומהירות הסיבוב שלו.

אנרגיה הדרושה לעצירת הגלגל עצמו קטנה בערך פי 100 מהאנרגיה הדרושה להאטת כל הרכב תוך המשך הסיבוב של הגלגל. וכפי שהודגם בסרטון יש לבלם היד מספיק אנרגיה גם לעצירת כל הרכב.

ברור שהאנרגיה הדרושה לעצירת גלגל שמסתובב ב 40 קמ"ש קטנה (בערך פי 10) מאשר ב 130 קמ"ש. אך זה עדיין שום כלום ביחס לעצירת הרכב כולו. אז במקום עשירית שניה לנעילת הגלגל זה יקח שלוש עשיריות במהירות גבוהה יותר.

אני לא בטוח כמה מפסידים בעוצמת הבלימה עקב נעילת הגלגל. יתכן שבמקום 0.35 g של בלימה יהיה רק 0.30 . ההבדל העיקרי הוא קושי בנסיעה בכביש שאינו ישר כשהגלגלים נעולים.

כמובן זה יכול להסתיים בסחרור של הרכב, אך סחרור גורם לכל 4 הצמיגים להגרר על הכביש והרכב נעצר מהר מאוד. אופציה גרועה אך עדיפה מלעוף לתהום.

אם הבלמים כבר חמים דווקא עדיף לדעתי לנעול גלגלים. כך החום מתפתח בין הצמיג לכביש, ואילו הבלם אינו מתחמם כלל (למעט בשבריר השניה הראשוני הדרוש לנעילת הגלגל.).

יתכן וכוח הבלימה של בלם היד אינו מתחלק שווה בין צד ימין ושמאל, אך הדבר הזה דווקא כן נבדק בטסט.

בלימת המנוע בהילוך שני וסל"ד נמוך אולי אינה מיטבית, אך עדיף על הבלימה החלשה שיש בהילוך שלישי (בכל סל"ד שהוא בהילוך השלישי).

אצלי גם הדלקת מזגן מוסיפה מנה מורגשת של בלימת מנוע.

לגבי הנתון של 0.35 g , נשאלת השאלה האם המכשיר אופס במישור או בירידה. צריך לאפס בירידה.

פורסם

אני חושב שכל הסיטואציה ראויה למשפט:

חכם לא נכנס למצב שפיקח יודע לצאת ממנו.

נהג הגרנדיס העמיס על הרכב יותר נוסעים מהמתוכנן.

יש לזה משמעות קריטית בכל הקשור ליכולת הבלימה וההיגוי - גם בגלל המשקל וגם בגלל חלוקתו ברכב (גלגלים קדמיים/אחוריים).

לא זו בלבד, דווח על מהירות של 130 קמ"ש שזו צרה נוספת כאשר אתה נוהג ברכב עם עומס לא מתוכנן.

לא זו בלבד, הכביש היה עם ירידות.

בקיצור רשלנות על רשלנות.

בקיצור...מדובר בנהג לא אחראי. אחד כזה, שהזמין לעצמו את הצרה, מן הסתם לא טרח להתעניין בתרגולות חירום. אני מהמר גם שלא טרח לעשות בדיקות שהנהג הממוצע אמור לעשות באופן שוטף לרכב שמוביל את היקר לו.

סביר שמרבית תרגולות החירום עובדות טוב יותר כאשר הרכב עמוס בצורה שתוכנן אליו.

(ואם טעיתי ומדובר בשומאכר, יסלח לי היושב במרומים)

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

• תוכן חדש...