Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5128 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אתחיל ברשותכם בהקדמה קטנה לבעיה:

בחג שבועות, אני ומשפחתי נסענו לנופש בצפון עם רכב סוזוקי ליאנה 2003. בכל מהלך הנסיעה המזגן עבד ללא הפסקה.

בעודנו בנסיעה, שמתי לב שישנם מים מתחת לשטיח בצד הנהג.

חשבתי שכנראה מדובר בסתימה של צינור המים העודפים, או בנזילה כלשהי מצינורות הרדיאטור הפנימי.

לאחר בדיקה שביצעתי, הופתעתי לגלות שהנזילה באה מכיוון מיכל המים העודפים עקב חתך קטן שנגרם כנראה מהחלפת צינור גומי ברדיאטור הפנימי בעזרת כלי חד, כנראה סכין יפנית. ככל הנראה, בעל מקצוע נעזר בסכין יפנית ע"מ לחתוך את צינור הגומי ולהחליפו. הסכין כנראה גרמה לחתך קטן קרוב למיכל המים, ומים יוצאים משם.

אני לא מבין את בעלי המקצוע שלא שמים לב לזה שהם גורמים נזק, ועוד יותר מוזר- למה יצרן הרכב שם את הצינורות קרוב מאוד ליחידת המזגן, שבהחלפתם יכול להגרם נזק ?!

יש פתרון חוץ מהחלפת כל היחידה (שבטח תעלה הון :))

תודה!

פורסם

גם לי יש את אותה בעייה, גם שהמזגן עובד נוזלים מים לתוך הרכב. אמרו לי שזה סתימה בצינור מי העיבוי ופשוט צריך לפתוח אותה.

פורסם

הצינור לא סתום. וכדי להיות בטוח נשפתי לתוכו, לא הורגשה שום סתימה.

הבדיקה שלי נעשתה בצורה ממש מעמיקה.

כמו שאמרתי- הממצאים הינם חתך בפלסטיק קרוב למיכל המים.

מה ניתן לעשות במקרה כזה?

תודה

פורסם

אצלי הוא ממוקם מתחת לתא הכפפות בצד שמאל, קרוב ליחידת המזגן. זהו צינור גומי שחור, די בולט לעין. כמובן שצריך קצת להתכופף לכיוונו ומומלץ להצטייד בפנס

פורסם

עדכון ובעיה נוספת שצצה:

מסתבר שבעבר החליפו רדיאטור פנימי ללא פרוק הדש-בורד, פשוט חתכו את צינורות האלומניום, "הלבישו" את הרדיאטור החדש ושמו צינורות גומי עם בנדים :|.

הרדיאטור נכנס במעין מסילה, כך שאחרי הוצאת הבנדים וחיתוך צינורות הגומי, ניתן לשלוף אותו מהמסילה החוצה.

יש לציין שאין שום מכסה או בידוד לרדיאטור עצמו, כך שבהפעלת קירור/חימום/איוורור יוצא משם משב חום קבוע לכיוון הרגליים של הנהג, גם כאשר המזגן לא מכוון לאיזור הרגליים !

האם הדבר תקין?

האם צריך להיות איזשהו מכסה שסוגר על הרדיאטור ומונע את יציאת האוויר החם הקבוע? או שמה בעיית בידוד מסביב לרדיאטור?

למה ישנו משב אוויר חם קבוע גם כאשר המזגן אינו מכוון לרגליים? האם יש בעיה בבורר המצבים של המזגן?

תודה על העזרה

פורסם

כפי שאני מבין מדבריך החליפו מאייד והיה צורך לפרק דש ולא פירקו ? אני לא זוכר בראש באים אכן צריך לפרק דש בליאנה, אבל אים זה המצב אתה צריך לקנות מארז למאייד מפירוק או חדש לפי רצונך ולהחליף את מארז המאייד אפילו אם צריך לפרק דש. אחרת זה יגרום לך לריקבונות וחלודה ברכב. רצוי להתיעץ עם מזגניסת אמין.

.

:evil:סייג לחוכמה שתיקה :brickwall:
  • תוכן חדש...