Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5149 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

לצערי ה-I30 שברשותי נגנבה.

אני מתכנן לקנות I30 נוספת כי נורא אהבתי את האוטו הזה והוא מתאים לי מבחינת המחיר.

המיגון היחידי שהיה ברכב היה קודן, כפי שנדרש כחוק על-ידי חברת הביטוח.

כאמור - מסתבר שזה לא הספיק =/

לקנייה הבאה:

איך הייתם מציעים לי לשדרג את מיגון הרכב?

העלתי רעיון של מנעול הגה / מנעול ידית הילוכים+בלם יד...מה דעתכם? ועל מה מבין השניים הייתם הולכים (אולי שניהם)?

וסתם שאלה שמסקרנת אותי: איך הגנב הצליח להתניע את הרכב למרות קיום הקודן?

תודה רבה.

פורסם

כשהתקנתי לבקשת חברת הביטוח כספת לרכב שלי, המתקין אמר שזה הדבר היחיד שמגן על הרכב... הגנבים מגיעים עם מחשב רכב אחר. מרימים מכסה מנוע, מחליפים מחשב רכב ומניעים דרכו. במקום אחר ששאלתי אמרו שגם זה לא מגן על הרכב וכדאי לקנות ביטוח טוב בכל מקרה...

איך אתה יודע שהניעו את הרכב? לפי מה ששמעתי לא חסרים מקרים שהגנבים מגיעים עם גרר ופשוט לוקחים איזה אוטו שבא להם.

פורסם
כשהתקנתי לבקשת חברת הביטוח כספת לרכב שלי, המתקין אמר שזה הדבר היחיד שמגן על הרכב... הגנבים מגיעים עם מחשב רכב אחר. מרימים מכסה מנוע, מחליפים מחשב רכב ומניעים דרכו. במקום אחר ששאלתי אמרו שגם זה לא מגן על הרכב וכדאי לקנות ביטוח טוב בכל מקרה...

איך אתה יודע שהניעו את הרכב? לפי מה ששמעתי לא חסרים מקרים שהגנבים מגיעים עם גרר ופשוט לוקחים איזה אוטו שבא להם.

חניתי במקום מסודר, צמוד למדרכה, בין 2 מכוניות...

מה זאת אומרת "כספת" לרכב?

השיטה המוכרת היא לשבור את הפסלטיק שמתחת להגה ופשוט לשחק עם החוטים, לא? איך כספת תעזור במקרה הזה?

ומה אתה אומר על מנעול מוט הילוכים+בלם יד?

נניח שהם יצליחו להחליף את מחשב הרכב, כיצד הם יורידו אמברקס ויעבירו ל-D ?

תודה רבה.

פורסם

אספר סיפור שלי ומסקנות...

לפני שני נגנבה לי גולף TDI 2005 עם 70000 ק"ם, היא גם חנתה כמו שאתה מתאר. גנבים ימ"ש שברו זכוכית וכנראה החליפו מחשב במחשב פרוץ ,ברכב גם הייתה קודנית...

ועכשיו הכי מעניין : כאשר חיפשתי רכב הבא שלי יצאה לנסוע בגולף מדור קודם (MK4) ושם ראיתי אותה קודנית ... והכי מעניין שבעלים של גולף אמר לי להקיש מספר ולהפתעתי הוא היה אותו דבר....... כנראה מתקין שם אותו קוד בכל המכוניות.

בקיצור כשקניתי רכב הבא שלי ,שיניתי קוד והוספתי גם מנעול הגה בתקווה שגנב יעבור לרכב אחר (עדיף שימות במקום)....

אצלנו בשכונה סנדל לרכב הציל שקודה אוקטביה TDI אבל נראה לי לרכב רגיל (פחות מבוקש) זה מוגזם . יש מנעולים להגה גם עם רב בריח שחובקים הגה לגמרי וכו'

פורסם

סנדל רכב זה התעסקות? כמה זמן לוקח להרכיב אותו?

ומה אתה חושב על מנעול בין מוט ההילוכים ובלם היד?

למה בחרת דווקא במנעול להגה?

תודה...

פורסם

מנעול הגה רגיל קללפריצה. פשוט מנסרים את ההגה. יש מנעול הגה מסיבי שחובק את כל ההגה וננעל עם רב בריח, תעשה חיפוש בפורום לגביו.

ככלל, אם סתם מגיע גנב ורוצה לגנוב רכב, אז המיגונים הסטנדרטיים כמו קודן ונעול הגה והילוכים יכולים לגרום לו לדלג לרכב הבא. אם הרכב שלך סומן ע"י גנבים והם רוצים אותו ספציפית, שום דבר לא יעזור לך והוא ייגנב.

פורסם

לדעתי סנדל זה התעסקות (למרות שזה לוקח שניות , אבל לא ראתי את עצמי מתקין אותו כל פעם) חוץ מזה ,נראה לי, זה ייראה מוזר סנדל על i30 :shock: אולי לדיזל הייתי הולך על זה .

בחרתי דווקה במנעול הגה , כי היה יותר קל לבחור במגוון מנעולים (אחרים הייתי צריך לבדוק אם זה מתאים מבחינת גודל זווית וכו') . למרות שלגנב ייקח דקות בודדות לפתוח מנעול הגה פשוט (בעיה היא במנעול עצמו ולא בחומר שממנו עשוי מוט). אני חושב שכל מיגון נראה לעיין מרתיע וגורם לגנב לחפש רכב אחר (במיוחד אם זה רכב נפוץ) בלי מיגון כזה .

פורסם
לדעתי סנדל זה התעסקות (למרות שזה לוקח שניות , אבל לא ראתי את עצמי מתקין אותו כל פעם) חוץ מזה ,נראה לי, זה ייראה מוזר סנדל על i30 :shock: אולי לדיזל הייתי הולך על זה .

בחרתי דווקה במנעול הגה , כי היה יותר קל לבחור במגוון מנעולים (אחרים הייתי צריך לבדוק אם זה מתאים מבחינת גודל זווית וכו') . למרות שלגנב ייקח דקות בודדות לפתוח מנעול הגה פשוט (בעיה היא במנעול עצמו ולא בחומר שממנו עשוי מוט). אני חושב שכל מיגון נראה לעיין מרתיע וגורם לגנב לחפש רכב אחר (במיוחד אם זה רכב נפוץ) בלי מיגון כזה .

למה לא הלכת על מנעול בין ידית ההילוכים לבלם היד?

הרי שם כביכול אין דפנות לנסר כמו בהגה...

muu4mzwnyyzd.jpg

ובקשר למעולי הגה, ראיתי שיש כאלה ב-90 שקלים, ויש כאלה שמגרדים את ה-200 ש"ח.

נניח שאקנה מנעול הגה, לא אכפת לי להשקיע במנעול טוב, יש לך המלצה למנעול?

תודה:-)

פורסם
למה לא הלכת על מנעול בין ידית ההילוכים לבלם היד?

הרי שם כביכול אין דפנות לנסר כמו בהגה...

ובקשר למעולי הגה, ראיתי שיש כאלה ב-90 שקלים, ויש כאלה שמגרדים את ה-200 ש"ח.

נניח שאקנה מנעול הגה, לא אכפת לי להשקיע במנעול טוב, יש לך המלצה למנעול?

תודה:-)

דווקה אותו בחנתי (לא בדקתי בפועל) אבל חשבתי לעצמי הרי ראש של מוט הילוכים אפשר להוציא (מוברג) ואז פשוט מעלים ומוציאים זרוע של מנועל...

קניתי כזה http://www.wallashops.co.il/ws/a/ap.aspx?pi=1PI19116

אבל לא משתמש באזעקה - זה סתם שטויות רק אוכל בטריה וכל פעם להפעיל .....

לגיסי קניתי כזה http://www.alexsander.co.il/product.aspx?p_id=11897 (מונע ניסור הגה)

אבל מנעול עצמו בשניהם לא משהו חזק.

פורסם

כספת למחשב הרכב: כיום, במכוניות המודרניות יש מחשב ששולט בכל המערכות החשמליות ברכב ובכללן מערת ההצתה, משאבת הדלק וכדו'.

הרכב מגיע מהיצרן עם הגנה מקורית מובנית (אימובולייזר) שרק מפתח תואם עם קידוד המתאים יכול לפתוח ומאפשר גישה למחשב הרכב ומשם להתניע. כל מחשב רכב והמפתח שלו.

אז מה עושים הגנבים? מגיעים עם מחשב משלהם, פרוץ, ומחליפים את המחשב המקורי שברכב (זה שעם הקידוד) במחשב שהם הגיעו איתו, וככה הם מנטרלים את ההגנה המקורית, קצת משחקי סוויץ', מתניעים ונוסעים.

פה מגיעה ההמלצה להתקנת הכספת למחשב, שכן היא נועלת את המחשב ואת החיבורים שלו יחד ומונעת אפשרות לנתקו ולחבר אותו למחשב אחר. אך היא לא מונעת לגמרי את האפשרות להתנעה. יש עוד שיטות לגנוב.

מצטרף להמלצה על הסינדול של הרכב/ מנעול הגה איכותי.

קודנית זה בדיחה בכל הקשור להגנה נגד הגנבים. זה יותר מתאים להגנה נגד ילדים שלא יתניעו בטעות.

כמה אפשרויות מחיפוש אקראי בגוגל:

חובק הגה איכותי ורציני: כאן. אמנם יקר, אבל עדיף על מקלות הסבא האחרים שיש בשוק.

סנדל רכב: כאן.

בהצלחה.

עוד לא נולדה המלחמה שגבר יכול לנצח בה אישה, ולא לשלם מחיר יקר יותר בטווח הארוך.

פורסם
איך זה מונע ניסור הגה?

האמת זה לא מונע רק גנב יצטרך לנסר בשתי נקודות במקרה ותפשת הגה עם מנעול בצורה כזאת:

manul.jpg

פורסם

כמה אפשרויות מחיפוש אקראי בגוגל:

חובק הגה איכותי ורציני: כאן. אמנם יקר, אבל עדיף על מקלות הסבא האחרים שיש בשוק.

סנדל רכב: כאן.

בהצלחה.

מוצרים שלהם באמת נראים חזקים מאוד ....אך גם לא קטנים (חובק הגה) לכן אני שללתי את זה מבחירה.

פורסם

חובק ההגה הזה נראה קצת הזוי,הרי מסובבים את כל המיכלול עם ההגה בתוכו וזהו?

על מה זה נתפס וננעל?

פורסם
חובק ההגה הזה נראה קצת הזוי,הרי מסובבים את כל המיכלול עם ההגה בתוכו וזהו?

על מה זה נתפס וננעל?

לדעתי הוא סתם יסתובב (בלי הגה) , הוא לא תופס הגה (גם לא צריך), הוא מונע לתפוש הגה :roll:, חוץ מזה יש מוט בולט בצד שימנע סיבוב מלא

• תוכן חדש...