Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5168 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
חברים, אתם שוכחים איפה אתם חיים?! - בישראל!

"דין פרוטה כדין מאה" - יופי שבעל המוסך התנצל ויופי שהתיקון היה על חשבון המוסך אבל נשאלת השאלה:

איך גורמים למקרים כאילו לא לחזור על עצמם?

אולי בדמוי נהלים?!

ממש כמו שמתקינים מחשב חדש לפני מכירה - יש דף ומסמנים מה בוצע - לא בדיעבד!

זו פשוט חוצפה שיכל היה שתסתיים בצורה רעה מאוד.

ואם מישהו היה נפצע?

צריך לדרוש מבעל המוסך לתת את המלא הדין והכנסת נהלים חדשים.

התחלת עבודה - סיים אותה!

אני הייתי מגדיל לעשות ונשאר לכל משך הטיפול במוסך (במידה וזה טיפול רגיש כמו בלמים).

אני תמיד עושה זאת, גם בכדי לעקוב וגם בכדי לילמוד.

אבל כמו שהמוסכניק שלי אמר, הוא לא אוהב זאת לרוב כי יש אנשים שמפטפטים עם המוסכניק שעובד, עם כל מיני שטויות וקוטעים את קו המחשבה שלו ויכולים ליגרום לו לישכוח להדק ברגים ודברים קטנים אחרים וכו'

לכן מי שנשאר לעקוב שלא יבלבל בשכל של העובד :-)

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

מן הסתם שהדבר יכל לקרות בכל מוסך, הרי אנחנו בני אדם ולא מכונות שלא טועות אף פעם.

בכל מקום שעובדים עם דברים הקשורים לבטיחות יש נהלים של אופי העבודה, ואם אין זה פשע!

הנהלים נכתבו על מנת שמקרים כאלה לא יחזרו על עצמם, הפעם הבחור הצליח לעצור- מה היה קורה אם הוא היה נוסע עם המשפחה בכביש מהיר שרמזור מתחלף לאדום למשל?!

אז נכון שבעל המוסך לקח אחריות אבל מה הוא היה עושה במקרה של תאונה לא עלינו!

בעל המוסך צריך להעביר הדרכות לעובדים לעבוד לפי נהלים מסויימים זאת האחריות שלו

אני אישית מתנחם בזה שלא קרה כלום והיה נזק לרכוש בלבד

פורסם
האחריות של בעל המוסך.

לא משנה איזה טיפול נעשה באוטו, ובמיוחד בטיפול במערכת בטיחותית חייבים לבצע QA .

בדיקת איכות היא בעצם חלק מהטיפול, וכוללת נהיגה ברכב עם בלימות בעומסים שונים, בדיקת נזילות ורמת נוזל בסוף נסיעה,

ועוד לפני כן, מעבר על כל בורג והידוקו במד-מומנט לערך הדרוש.

עצרת באמצע להפסקה ? סמן את הברגים שחוזקו, או להיפך את אלה שלא חוזקו, כך שתדע איך להמשיך מאותה נקודה,

אבל במוסכים בארץ הנהלים האלו לא מיושמים אף-פעם, אז אין פלא שקורות תקלות.

חאפרים.

+1

זאת לא GTI...

אני רק שאלה בבקשה,

במידה והרכב הזה היה עושה תאונה ולצורך העניין נכנס באיזו מרצדס S CLASS,

בשניה עולים על זה שסיבת התאונה היא ברשלנות המוסך.

האם הביטוח יתבע את המוסך על חלק מהסכום או על כולו!?

אשמח מאוד לדעת את שם המוסך בבקשה, אפשר גם בהודעה פרטית.

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם

אני לא מקבל את הגישה "מן הסתם שהדבר יכל לקרות בכל מוסך, הרי אנחנו בני אדם ולא מכונות שלא טועות אף פעם."

רשלנותו של המוסך במקרה זה היא פלילית. האירוע לא הסתיים עם נפגעים , אך זה אינו מקטין את האחריות של המוסך בסיכון חיים.

יש לבדוק האם המוסך ביצע בדיקת בלמים בנסיעה כפי שמתחייב לאחר טיפול כזה?

אני סבור שאירוע כזה לא צריך להסגר ברמת המוסך.

האירוע צריך להיות מדווח לאיגוד המוסכים ואם מדובר במוסך מורשה - ליבואן הרכב.

המטרה איננה ענישה נקודתית של העובד ששגה אלא כדי שתהליכים רשלניים לא יהפכו לנורמה מקובלת.

פורסם

אולי בדמוי נהלים?!

ממש כמו שמתקינים מחשב חדש לפני מכירה - יש דף ומסמנים מה בוצע - לא בדיעבד!

צריך לדרוש מבעל המוסך לתת את המלא הדין והכנסת נהלים חדשים.

התחלת עבודה - סיים אותה!

אני הייתי מגדיל לעשות ונשאר לכל משך הטיפול במוסך (במידה וזה טיפול רגיש כמו בלמים).

אתה חושב שאתה נמצא ביפאן?

אז יהיו נהלים ומהר מאוד העובדים יתחילו לחפף ולסמן אוטומטית. הדך היחידה היא שאחד יעשה והשני יבדוק ויסמן אבל השאלה היא אם אתה תהיה מוכן לשלם מחיר כפול לשעת עבודה (ואני מניח שהתשובה השלילית די ברורה).

במוסך שאני מטפל בו כל רכב עובר בדיקה מקיפה של כל המערכות לפני השחרור (כולל דברים שלא טופו כלל באותו הטיפול כמו ברגים תקועים בצמיגים, חגורות בטיחות, מפלסי נוזלים וכו'). בפעם הראשונה הם שחררו כיסא בטיחות ולא קשרו אותו כראוי חזרה. הערתי פעם אחת למנהל המקצועי של המוסך וזה לא חזר על עצמו.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אין לצפות שלקוח הבלתי מקצועי יהיה מבקר האיכות של המוסך.

גם בעל מקצוע לא היה יכול לבדוק את הידוק הברגים של הבלמים כאשר הגלגל מורכב במקומו.

אין ברכב מערכת חשובה יותר לבטיחות ממערכת הבלמים. לכן המוסך מחוייב בהקפדה מלאה, זה המינימום עבורו משלמים לבעל המקצוע. עבודה לפי הנוהל כבר מתומחרת בשעתון , ולכן לא מדובר בכסף, אלא באחריות.

פורסם

לא ברור מה רוצה פותח השרשור.

היתה בעיה המוסך לקח אחראיות וטיפל . סיפק רכב חליפי , ואפילו נהג שיקח ויחזיר את הרכב .

מה עכשיו ? רוצה עץ ריח כי הנהג עישן ברכב ?

פרסם את שם המוסך .

תקלות קורות אצל כולם , אחראיות לוקחים רק מעטים.

פורסם

העובד עישן באוטו של ע' בחזור.

למה ? כי הוא שם ז' .

כולנו יודעים את זה , ואלה הפנים של 95% מהמוסכים בארץ.

עובדים בזוהמה , הכל זרוק , הכל מלוכלך , עם סיגריה ביד וכוס קפה שחור על הגג של האוטו שהם עובדים עליו.

QA ? הצחקתם אותי.

לא לקח את התרופות שלו.

פורסם

קומנדר כנראה לא הבנת את כוונתי.

כונתי הייתה שכולם בני אדם וכולם טועים מדי פעם אנחנו לא מכונות!

בשביל זה יש נהלים שעובדים לפיהם ואם לא זה פשע!

לכתוב את זה יותר ברור או מודגש? 8)

ואני חושב שהבנתי על פי השירשור על איזה מוסך מדובר נחכה לפותח השרשור או למוסך אם הוא חבר כאן לתגובה בעניין

פורסם

למה ללכת רחוק? לפני משהו כמו שנתיים הכנסתי את הקטנוע שבזמנו היה לי (קימקו גרנד דינק 250) למוסך עקב תקר בצמיג הקדמי.

עזבו את זה שהמוסכניק כלל לא חיפש את החור אלא ישר החליף צמיג (ולמען הסר ספק, הצמיג היה במצב מצוין ובדיעבד גם התברר שהדליפה היתה מהוונטיל), בעודי נמצא במרחק של פחות מק"מ מהבית ובולם לקראת רמזור, לפתע נשמע קול שבר ומנוף הבלם הקדמי צנח.

למזלי נשארה לי יכולת בלימה מסויימת בזכות הבלם האחורי. הגעתי הביתה במהירות זחילה, חניתי ובדקתי מה קרה.

התברר שהמכונאי לא חיזק היטב את הקאליפר לאחר שהרכיב בחזרה את הגלגל, וכך זה היה רק עניין של זמן עד שהוא ישתחרר ממקומו, מה שאכן קרה.

התקשרתי למוסך ודיווחתי על התקלה. החוצפן הציע שאבוא אליו ברכיבה על הקטנוע תוך שאני משתמש רק בבלם האחורי. אחרי שהבהרתי לו שזאת אפילו לא אופציה, הכולירע נאות לשלוח לי גרר על חשבונו.

המוסך היה מוסך טורנדו בדרך חיל השיריון בת"א. לדעתי החאפר הזה כבר סגר את העסק, וטוב שכך.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

זה לא דבר שניתן לסלוח עליו , וזה גם לא עניין שלפיצוי יש איזו שהיא חשיבות , יש לתבוע את פיטורי הפועל ,מנהל העבודה שלו והבוחן שביצע את נסיעת המבחן לאחר התיקון (אם בכלל נערכה כזו)

Golf MK7 1.4 TSI Blue Motion

פורסם

רשלנות במוסכים זה לא משהו חדש, רק תחשבו אילו אנשים מגיעים לעבוד במוסך..

לפני מספר שנים קבעתי עם חבר להפגש לרכיבת אופניים בכרמל.

לאחר איחור של זמן מה הוא מתקשר אלי ומודיע לי שהוא תקוע עם האימפלה שלו בעליה של האוניברסיטה.

הגעתי אליו לבדוק אם אני יכול לעזור, חיפשתי קצת ולא בהנתי למה הרכב לא מניע.

ואז נשכבתי מתחת לרכב וראיתי מחזה מעניין.

הבעיה שבדיוק באותו היום הרכב עבר טיפול גדול בו החלופו גם את הפילטר דלק, רק מה, שכחו להדק את צינור הדלק בחיבור לפילטר (נמצא בצמוד למיכל הדלק).

וכך בעצם נשפך לו כל מיכל הדלק והשאיר שובל של ק"מ של דלק על הכביש (היה מיכל מלא, בערך 70 ליטר אאל"ט).

אני מניח שזה רק עניין שח מזל שהדלק לא התלקח עקב הטמפ' הגבוהה של האגזוז שנמצא לא רחוק משם.

פורסם
רשלנות במוסכים זה לא משהו חדש, רק תחשבו אילו אנשים מגיעים לעבוד במוסך..

תתפלא אבל הרבה אנשים טובים ואיכותיים מגיעים לעבוד בתור מכונאים גם בימינו.

איזה כייף לי :)

פורסם
לא ברור מה רוצה פותח השרשור.

היתה בעיה המוסך לקח אחראיות וטיפל . סיפק רכב חליפי , ואפילו נהג שיקח ויחזיר את הרכב .

מה עכשיו ? רוצה עץ ריח כי הנהג עישן ברכב ?

פרסם את שם המוסך .

תקלות קורות אצל כולם , אחראיות לוקחים רק מעטים.

ואם אותו בעל רכב לא היה מצליח לבלום כתוצאה מרשלנות העובד, מתנגש בעמוד ומת, ואחרי זה הייתה כתבה בוואינט על השיחה שלו עם מוקד המשטרה והיה נפתח פה שרשור של 15 עמודים על המקרה הזה, גם אז היית אומר "תקלות קורות אצל כולם"?

במזל אותו אדם נשאר בחיים לספר על המקרה, כי זה היה יכול בקלות להיות הפוך.

"המוסך לקח אחריות"?

זאת החובה של המוסך לפעול ככה. לא מצופה ממנו אחרת ולא צריך לתת לו פרס על זה.

אם כבר, אותו מוסך צריך לשלם פיצויים לבעל הרכב על רשלנות שבנס לא נגמרה במוות.

לפני שאני יוצא מהמוסך, אחד מהעובדים לוקח את האוטו לנסיעת מבחן כדי לבדוק שהכל, ובמיוחד הבלמים, בסדר. זה צריך להיות א' ב' בכל המוסכים.

גם קרה לי כבר שחזרו מנסיעת המבחן והעלו שוב את האוטו על הליפט כי משהו לא היה בסדר.

זה שהעובד עישן באוטו רק מראה כמה העובדים במוסך הזה שמים *** על הרכבים של הלקוחות שלהם.

• תוכן חדש...