Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4068 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני גר ביישוב מעבר לקו הירוק שמוגן באמצעות "הגנה היקפית" ע"י חברה אזרחית.

שכנה שלי הבחינה במישהו נכנס ונוסע ברכבה והתקשרה לחברת האבטחה לבקש שיסגרו את השערים ע"מ שיהיה אפשר לתפוס אותו.

המוקדנית שאלה יותר מדי שאלות, הגנב ברח והרכב לא נמצא מעולם.

חברת האבטחה הוחלפה עוד באותו היום והנהלים לטיפול במצבי קיצון רועננו.

אני צופה רבות בתוכנית "תעופה בחקירה" שהטיעון הראשי הוא שבודקים את הכשלים כדי למנוע תאונות דומות בעתיד. את חייהם של האנשים שקיפחו את חייהם בתאונה המחרידה לא ניתן להציל. השאלה היא אם המסקנות הוסקה ונהלים רועננו. (יכול להיות שכן - לפני כמה חודשים היה מקרה בכביש 6 שנגמר אחרת)

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

• תגובות 410
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
מזתומרת? זאת העבודה שלה!

כשאתה מתקשר למוקדן בחברה סלולרית, אתה מצפה ממנו שידע לעזור לך בכל הבעיות האפשריות שקשורות למערכת היחסים בינך לבין החברה הסלולרית, לא? (ועזוב שלרוב המוקדנים הם אאוטסורסינג ולא מבינים מהחיים שלהם). כשאתה מתקשר למוקדן של המשטרה, על אחת כמה וכמה אתה חייב לקבל תגובה מהירה וסופר-מקצועית. מוקדן של המשטרה, בעיני, צריך להיות אדם שעבר הכשרה משמעותית במגוון תחומים נרחב ככל האפשר. אם המשטרה לא מתייחסת ככה למוקדנים שלה, אז היא לא עושה עבודתה נאמנה (הפתעה הפתעה).

מוקדן של המשטרה צריך להיות מסוגל לנתח מצבים מורכבים במהירות רבה ובאמצעות מעט מאוד מידע, להבין את חומרת הבעיה שניצבת מולו ולדעת לאן לנתב אותה. ידע בסיסי עד נרחב בנושאים רבים כמו החייאה, כיבוי שריפות, מצבי נהיגה מסוכנים וכדומה הם גם חשובים כי אלו בדיוק השניות הקריטיות שיכולות להציל חיים.

מוקדנית, או שוטרת-קבלה, כשמה כן היא: סינון וניתוב שיחות. לסנן את המוזרים שמתקשרים לדווח שהם רואים אורות בשמיים ולטפל באלו שיש להם בעיות אמיתיות ולהדריך אותם כיצד לקבל את העזרה הדרושה (שליחת ניידת סיור לנקודה או הגעה לתחנה לצורך הגשת תלונה, וכו').

ברור למשטרה, וגם לנו, שהמוקדנית היא הראשונה "לגעת באירוע", ולכן נדרש ממנה להבין במהירות אם מדובר במצב חירום או לא, ולהפעיל את המערכת בהתאם.

מצד שני ברור לכולם, שהמוקדנית היא לא וויקיפדיה מהלכת לבעיות האדם והעולם. היא לא מסוגלת לתת מענה לכל בעיה שיפילו עליה, מאיבוד בלמים בירידות לטבריה ועד עצירות כרונית בשירותים של הקניון.

ישנם מקרי קיצון, כמו המקרה הזה, שבהם אין מה לעשות. רוע המזל בשילוב של חוסר ידע והבנה מכריעים את הכף.

אפרופו "תעופה בחקירה", ישנן טיסות במצבי חירום שמנהלות שיחות של שעות עם מגדל הפיקוח לפני שהן מתרסקות בים ומקפחות את חייהם של 300+ נוסעים.

פורסם

תמלול השיחה מאוד צורם לקריאה, הרגשה נוראית.

רוני, אין מה להשוות בין איש שירות בחברת סלולר שאמור לתת מענה לבעיות שמתעוררות אצל הלקוחות, זה תחום מאוד ספציפי ולנציג השירות תמיד יש את האפשרות לומר ללקוח "אני מבקש שתיתן לי זמן לבדוק לעומק את הבעיה ואחזור אלייך בהקדם".

אותה מוקדנית 100 חווה סיטואציות מגוונות מאוד, תחומים שונים מאוד ואתה לא יכול לצפות ממנה שתדע להדריך את אותה משפחה איך לתפעל את הרכב בצורה נכונה בסיטואציה שגם היא המוקדנית מבינה שזו סיטואציה של חיים ומוות ויש על כתפיה אחריות כבדה מאוד ולחץ עצום.

אפשר וצריך לבקר את ההתעסקות המיותרת בפרטים האישיים, זה בהחלט לא תרם ואף אולי בזבז זמן יקר.

דבר אחרון, מיותרת ההתעסקות ה"מזלזלת" באמונתה של גברת יהודית זכרה לברכה, כך היא ככל הנראה התחנכה וזה מה שהיא מכירה, זה אומנם לא תרם להצלת המצב אך מיותר לבוא ולזלזל באמונתו של אחר.

חבל שאלה היו תוצאות התאונה הנוראית הזאת, יתכן שהיתה דרך למנוע אותה אבל זה ספקולציות וקשה לבקר את אבי המשפחה על כך שלא ניסה לפגוע עם הרכב בעצמים שיכלו להאט את מהירותו- זו לא החלטה קלה לקבל כשאתה ברכב עם כל המשפחה שלך ושחס וחלילה לא נצטרך לבדוק בסיטואציה דומה איך אנחנו היינו מגיבים.

אגב, לא יודע אם המצב חירום בכביש 6 שנגמר בצורה מצויינת זה תוצר של הפקת לקחים כלשהם, משמיעת הקלטת השיחה כמה פעמים אני יותר נוטה לכיוון של שוטר מסור מאוד עם המון תושיה והמון המון קור רוח.

התחושה שלי היא שלאותה גברת בכביש 6 היה הרבה מזל שאותו שוטר (צמד שוטרים) היו במשמרת, לא בטוח ששוטרים אחרים היו מדריכים אותה באותה יעילות.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

חבל שאלה היו תוצאות התאונה הנוראית הזאת, יתכן שהיתה דרך למנוע אותה אבל זה ספקולציות וקשה לבקר את אבי המשפחה על כך שלא ניסה לפגוע עם הרכב בעצמים שיכלו להאט את מהירותו- זו לא החלטה קלה לקבל כשאתה ברכב עם כל המשפחה שלך ושחס וחלילה לא נצטרך לבדוק בסיטואציה דומה איך אנחנו היינו מגיבים.

בוודאי שהיתה! אם הנהג היה יודע לתפעל מכונית! היכולת שלו לתפעל את המכונית לא היתה צריכה לבוא בשלב של התחככות בעצמים, אלא בתחילת הירידה על ידי התאמת ההילוך או לפחות לאחר שהוא הבין (הוא הבין?) שהוא מתחיל לבשל את הבלמים. נהג שנוהג במכונית בלי שהוא יודע לתפעל אותה ומתנגש במשהו כתוצאה מכך - אשם.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
מזתומרת? זאת העבודה שלה!

כשאתה מתקשר למוקדן בחברה סלולרית, אתה מצפה ממנו שידע לעזור לך בכל הבעיות האפשריות שקשורות למערכת היחסים בינך לבין החברה הסלולרית, לא? (ועזוב שלרוב המוקדנים הם אאוטסורסינג ולא מבינים מהחיים שלהם). כשאתה מתקשר למוקדן של המשטרה, על אחת כמה וכמה אתה חייב לקבל תגובה מהירה וסופר-מקצועית. מוקדן של המשטרה, בעיני, צריך להיות אדם שעבר הכשרה משמעותית במגוון תחומים נרחב ככל האפשר. אם המשטרה לא מתייחסת ככה למוקדנים שלה, אז היא לא עושה עבודתה נאמנה (הפתעה הפתעה).

מוקדן של המשטרה צריך להיות מסוגל לנתח מצבים מורכבים במהירות רבה ובאמצעות מעט מאוד מידע, להבין את חומרת הבעיה שניצבת מולו ולדעת לאן לנתב אותה. ידע בסיסי עד נרחב בנושאים רבים כמו החייאה, כיבוי שריפות, מצבי נהיגה מסוכנים וכדומה הם גם חשובים כי אלו בדיוק השניות הקריטיות שיכולות להציל חיים.

שאני אבין, מה הפריע לך - שזלזתי במוקדן חסר האונים או באשה יראת האל?

תגובה מתנשאית וחסרת טקט..

פורסם (נערך)
בוודאי שהיתה! אם הנהג היה יודע לתפעל מכונית! היכולת שלו לתפעל את המכונית לא היתה צריכה לבוא בשלב של התחככות בעצמים, אלא בתחילת הירידה על ידי התאמת ההילוך או לפחות לאחר שהוא הבין (הוא הבין?) שהוא מתחיל לבשל את הבלמים. נהג שנוהג במכונית בלי שהוא יודע לתפעל אותה ומתנגש במשהו כתוצאה מכך - אשם.

אתה צודק ולא צודק.

נכון, כל אחד צריך לדעת לתפעל מכונית, אין על כך עוררין, אבל יש בעייה:

הנהג הממוצע לומד לתפעל מכונית במצב שגרה, כלומר נהיגה מנהלתית ללא לחץ.

יכול להיות שבאותם תנאים חסרי לחץ הנהג מתפעל את הרכב כראוי, מבצע את כל הפעולות בצורה נכונה ויעילה שאפילו אתה חן תגדיר נהג כזה כנהג טוב שיודע לתפעל את הרכב כהלכה.

ואז מגיע ה"מבחן האמיתי", אתה בירידות של טבריה עם רכב עמוס בבני משפחתך עם רכב שדוהר בירידות ומסרב לעצור.

אתה מדבר על בלמים שטוגנו אך תמליל השיחה למוקד 100 מצביע על דוושת גז תפוסה.

תיהיה אחלה נהג שבעולם, אם אתה נוסע על נניח 80 קמ"ש בירידה עם רכב בעל משקל עצמי גבוה שבאותה סיטואציה גם מלא בנוסעים ונתקעת דוושת הגז- לא מן הנמנע שגם אתה תטגן את הבלמים.

מכאן שהבנו שהבלמים כבר מטוגנים והרכב דוהר בירידה נכנס אלמנט מכריע לתמונה- פאניקה.

הפאניקה גורמת לך לחשוב בצורה לא רציונלית, היא גורמת לכך שאתה לא יכול לבצע כהלכה (או בכלל) פעולות שבתנאים נורמליים אתה מבצע "על אוטומט", היא גורמת לכך שגם כאשר אתה מנסה לבצע פעולה כהלכה היא מתבצעת בצורה מאוד מסורבלת ולעיתים ללא הצלחה.

שים לב לתוכן דבריה של יהודית ז"ל, הרי מובן שבשגרה היא לא מדברת כך אבל תחת הלחץ והפאניקה זה מה שיצא לה.

מאידך, יש צד שני למטבע, יש אנשים שדווקא תחת לחץ מתפקדים טוב יותר, האדרנלין שזורם להם בדם מכניס אותם לרמת פוקוס וחידוד חושים ופעולות שבמצב שגרה הם לא יכולים להגיע לרמה כזאת גבוהה.

בשירות הצבאי הקרבי אתה מתאמן מאות פעמים על שלל משימות- החל מהחלפת מחסנית, תפעול מעצור, תגובה למצב שנקלעת למארב, כיבוש יעד, הסתערות, ירי מדוייק ועוד.

גם שם אתה מתחיל את האימונים בצורה "סטרילית" מנהלתית- החלפת מחסניות ברחבת הפלוגה, תפעול מעצורים במטווח, לימוד תורת לחימה בכיתה.

משם עוברים לאימונים תחת לחץ שאמורים לדמות מצב אמת- ביצוע מטווח לאחר בוחן מסלול כדי לדמות עייפות וגוף מותש ורועד, כיבוש יעד תוך כדי שהמפקדים צועקים עלייך "יורים עלייך!!!!", אימונים רטובים, שימוש בבימוי אוייב, פיינטבול, אימונים מתגלגלים וכן הלאה.

ואז מגיע רגע האמת, אתה בהתקלות אמיתית עם מחבלים, או שאתה פועל על אותו "אוטומט" ומתפעל פקודות קשר\נשק כראוי וקם להסתער או שאתה פשוט קופא בפאניקה נוראית.

אתה יכול לעשות מאות קורסי נהיגה כולל כאלה שמדמים תפעול רכב במצב חירום- עד שלא תיהיה באותו מצב חירום ב-LIVE קשה לדעת איך תגיב.

עריכה אחרונה על ידי edan82

פורסם

אתה צודק ב100 אחוז, אתה לא יודע איך תפעל במצבי לחץ אבל לפחות אתה יודע מה לעשות, הנהג במקרה הנ"ל לא ידע מה לעשות וזו הבעיה.

חס וחלילה אני לא בא אליו בטענות, כי אני מאמין שלא הרבה מהנהגים הממוצעים היו יודעים מה לעשות.

צריך להתחיל ללמד אנשים בארץ איך לנהוג ולא איך לעבור טסט.

לדעתי ללמד אדם איך להאט רכב כאשר דוושת הגז תקועה/אין בלמים זה דבר בסיסי.

המקרה הנ"ל היה יכול להגמר אחרת אם הנהג היה מוריד הילוכים כבר מההתחלה.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

אבל זו בדיוק הנקודה אריק:

אתה יכול לדעת "מה לעשות" בתיאוריה ולתרגל את זה בלי סוף- זה לא אומר שבתנאי לחץ זה אכן יקרה.

לפחות 3 פעמים יצא לי להיות בסיטואציות של לחימה (שבאמת יורים עלי ועל חבריי לנשק) ומישהו נתקל במעצור בנשק ומסתבך עם התפעול שלו ולוקח לו חצי דקה לתפעל מעצור שבשגרה עם עיניים עצומות הוא מתפעל אותו ב-3 שניות.

קרה לך פעם שרבת\התווכחת עם מישהו וחצי שעה אחרי שנפרדתם כל אחד לדרכם חשבת עם עצמך ואמרת לעצמך "איך לא אמרתי לו _________"?

לא אמרת לו את אותו ______ כי במהלך הויכוח היית בסוג של לחץ והמוח שלך בכלל לא חשב על זה.

תסתכל על סירטונים של תאונות ברוסיה, 80% מהתאונות אתה יכול לצפות לפחות 5-10 שניות לפני התרחשותן והפתעה- הן עדיין מתרחשות.

איך אתה מצליח לקלוט את הסיטואציה שעומדת לקרות והנהג לא קולט אותה?

פשוט מאוד- אתה יושב בבית שלך עם כוס קפה ומגרבץ להנאתך תוך כדי צפיה בסרטון, שום דבר לא מציק לך בחיים ואתה רק אומר למסך "יא מטומטם, תאט, הרכב 100 ממך עומד להכנס לך לנתיב" ואכן כעבור כמה שניות\100 מ' הרכב אכן נכנס לנתיב ומתרחשת התאונה.

יש סבירות שהיא אפילו לא נמוכה שנהג הרכב (זה שבו מותקנת המצלמה) ראה גם הוא את התאונה שעומדת להתרחש, בניגוד אלייך שרואה את זה על כוס קפה וללא סכנה לגופך או לרכבך אותו נהג בסרטון אולי ראה את הסיטואציה שעומדת להתרחש ונלחץ.

הלחץ הזה לעיתים פשוט משתק אותך מצד אחד, מצד שני הוא גורם לכך שאותו נהג פשוט ננעל על הרכב בו הוא עומד להתנגש והוא לא רואה בכלל שיש לו 4 נתיבים לברוח אליהם או שמא חלילה ללחוץ על הבלמים.

קל מאוד לבקר ולקטרג מהצד, במציאות אלמנט הלחץ יכול לשבש אנשים לחלוטין, גם כאלה שמאוד מיומנים בתפעול הרכב.

ללא קשר אני מסכים איתך שיש בעיה בלימוד הנהיגה, הוא אכן מוכוון מעבר טסט ולא מוכוון הפיכתך לנהג מיומן.

אני לא מחשיב עצמי לאיזה נהג גדול אבל בהחלט יש לי ידע שהוא מעל הממוצע בענייני נהיגה ובטיחות בנהיגה ואני תמיד שמח לתת טיפים וללמד את מי שרוצה ללמוד.

פורסם

אתמול העלו לטלוויזיה את ההקלטות ב LIVE

בורות של השוטרים בתפעול המצב הזה. בכלל מזל שענו להם במוקד.

לא לגמרי בורות של הנהג בתפעול הרכב בחירום (ידע למשוך את בלם היד ולטגן את הבלמים ) אפילו אשתו מנסה לתת לו עצות מעשיות (פרט לקריאה למי שהיא מאמינה בו שיעזור להם ) תיתקע כאן רד לשם.

כולה להעביר להילוך סרק בתחילת המקרה, או הורדת הילוכים כדי שהרכב ייבלם במחיר שיילך המנוע או עד למנתק אם קיים ברכב הזה.

מי שמכיר את הדרך שהם עברו מצומת גולני עד לירידה של טבריה עצמה יודע שיש שם אפילו קטעים של עליונת שלא לדבר על לא מעט קטעים מישוריים.

הטוב מזה , תשדירים של מקרי חירום שונים ודרך הטיפול בהם נשמעים כל הזמן לפחות בגלגל"צ.

הייתי מצפה שיעלו כאלה בצורת סרטונים גם לטלויזיה (אור ירוק תממנו את אלה, לפחות יצא מכם משהו חיובי )

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם (נערך)
אתה צודק ב100 אחוז, אתה לא יודע איך תפעל במצבי לחץ אבל לפחות אתה יודע מה לעשות, הנהג במקרה הנ"ל לא ידע מה לעשות וזו הבעיה.

חס וחלילה אני לא בא אליו בטענות, כי אני מאמין שלא הרבה מהנהגים הממוצעים היו יודעים מה לעשות.

צריך להתחיל ללמד אנשים בארץ איך לנהוג ולא איך לעבור טסט.

לדעתי ללמד אדם איך להאט רכב כאשר דוושת הגז תקועה/אין בלמים זה דבר בסיסי.

המקרה הנ"ל היה יכול להגמר אחרת אם הנהג היה מוריד הילוכים כבר מההתחלה.

רק לידע הכללי שלכם-לאחר התאונה הזאת מורי הנהיגה בטבריה לוקחים כל אחד מהתלמידים שלהם לירידת ״מצפור״ (מקום התאונה) ומלמדים אותם לבלום את הרכב בשימוש המנוע בלבד.

חלק מהחברים שלי גם לימדו שם תרחיש של דוושת גז תקועה.

אין ספק הירידה הזאת הפכה לטראומטית עבור נהגי העיר ומזמן לא ראיתי נהגים שלוקחים את אותו העיקול במהירות שעולה על 50.

עריכה אחרונה על ידי GABIUBOGI

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

ההקלטה שהושמעה אתמול מזעזעת!

6 דקות שלמות !

אוזלת היד מצד המוקד מחרידה!

תנסו לחשוב על אנשים יקרים לכם שנקלעים לצרה ומחייגים למוקד 100 כמו שכל ילד לומד ושזו העזרה שהוא יקבל...

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

רק לידע הכללי שלכם-לאחר התאונה הזאת מורי הנהיגה בטבריה לוקחים כל אחד מהתלמידים שלהם לירידת ״מצפור״ (מקום התאונה) ומלמדים אותם לבלום את הרכב בשימוש המנוע בלבד.

חלק מהחברים שלי גם לימדו שם תרחיש של דוושת גז תקועה.

יפה מאוד. חבל שלא כולם מלמדים זאת.

אני למשל למדתי לנהוג על רכב ידני ומעולם לא הסבירו לי איך לנהוג על רכב אוטומט (למדתי זאת מנהגי מוניות, ותתפלאו אך יש מה ללמוד).

זה שאנחנו חובבי רכב ומכירים כל אלמנט לא אומר שכולם כך.

אגב, לגבי המקרה בכביש 6 - כאן המוקדנית העבירה את הטיפול במיידי לשוטר תנועה - לא בטוח שגם היא ידעה מה לעשות - או יותר נכון לא בטוח שזה תפקידה, אך היא הייתה מספיק חכמה להעביר את השיחה לטיפול מיידי.

נכון שלמוקדנית יש אלפי שיחות סרק, אך לאחר מספר ימים בתפקיד קל מאוד לזהות מי באמת בצרה מיידית.

פורסם

תנסו לחשוב על אנשים יקרים לכם שנקלעים לצרה ומחייגים למוקד 100 כמו שכל ילד לומד ושזו העזרה שהוא יקבל...

מסכים - יצא לי לשמוע מספר הקלטות של מוקד 100 שמנסים שם פשוט למלא טופס מקרה במקום באמת לנסות לעזור, פשוט מזעזע.

לי יצא מספר פעמים לטלפן, ויש לציין שהמקרים שלי מייד הועברו לטיפול, ותוך דקות קיבלתי טלפונים משוטרים להמשך טיפול.

פורסם

א'.

אומרים שאין אתאיסטים על מטוס שמתרסק - זאת אני אומר כפסטריאן.

המשפחה הייתה במצוקה וההורים רק ניסו לפי ניסיון החיים שלהם להגן על הילדים.

אפשר לדבר על האירוניה מאיפה הם באו וכו'. לא מעניין ולא רלבנטי.

ב', המוקדניות, ההתעקשות על לקחת פרטים לא רלבנטיים היא בעיה במשטרה כבר למעלה מ2 עשורים.

מאיישות את המוקדים הללו ברב המקרים בחורות צעירות וחסרות ניסיון. המשטרה צריכה להכשיר בצורה יותר טובה מאשר, נהלים נהלים ונהלים.

כי לפתוח תוכנה במחשב ולהקיש כמה מילים + לקשר טלפונית זה גם ילד יכול.

המשטרה צריכה לעזוב את הקטע של מדדים. כל קצין רוצה להתקדם וחייב מדדים. אני לא מדבר פה רק על המוקד אלא גם על סיור, תנועה וכו'.

Peugeot  5008 2023 

• תוכן חדש...