Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5167 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אוקיי אני לא יודע מי אשם,אז ככה:

אני נכנס לכביש דו סטרי שאפשר להחנות בו בצד ימין של הדרך,בקיצור מה שקרה זה שהיה פאביה לפני(אני הייתי מאחוריו) שנכנס כזה לכיוון החניה ואני אחריו נוסע,הפאביה נסע לאט כזה ועבר לנתיב הימיני(לכיוון החניה),אני ממשיך לנתיב השמאלי ופתאום הפאביה נכנס בי בגלל שהוא החליט שהוא עושה פרסה בכביש הזה(אני צפרתי לו להזהיר אותו ואז הוא נכנס בי).

עכשיו יש לי 2 שאלות:

1.מי אשם?

2.החלפתי עם הבן אדם פרטים והבוס שלו(בעל הרכב) הסכים לשלם ביננו על הנזק בלי לערב את חברת הביטוח,הוא אמר לי ככה:

"תשמע אני ישלם לך על הדלק תבוא איתי לבדוק כמה יעלה לך הפחחות ואני ישלם לך והוא זרק סכומים כאלה: "500 800 כמה שיעלה" "

עכשיו מה שווה לי לעשות לדבר עם הביטוח או לסכם את זה עם הבן אדם?

תמונות:

8103042.JPG

9569540.JPG

4433878.JPG

9655110.JPG

פורסם

קשה לפסוק בכזה דבר.

מצד אחד הבחור עם הפאביה לא הסתכל למראה ועשה פרסה במקום

ומצד שני אתה לא שמרת מרחק מספיק בשביל להגיב

בקשר לשאלה ב2 -דיבורים לא עוזרים בתאונות תחתים אותו על חוזה +תקליט אותו או תצלם אותו ,אחכ לך איתו לפחח תראה מה סכום הנזק -תקן-וסע לשלום.

פורסם

קח את פרטי הביטוח והנהג.אם הוא לא יעמוד במילתי תבע אותו דרך הביטוח.

opel astra,כבר מרגישים יותר טוב

פורסם

אני מנסה להבין משהו: כביש שני נתיבים והנהג של שקודה עשה פרסה מנתיב הימני?

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

לי היתה תאונה בתנאים מאוד דומים (הרכב שלפני האט ונצמד לימין, התחלתי לעקוף והוא חתך שמאלה לכיוון חניה פנויה :x ), ובלי הודעה באשמה של הנהג השני מאוד קשה להוכיח מי אשם. במקרה שלי, היה לי ביטוח מקיף וחברת הביטוח שלי אמרה לי שבכלל לא בטוח שהצד השני יצא אשם אם אני אתבע את הביטוח שלו ועדיף לי לתבוע את המקיף שלי. כך עשיתי, ולאחר בדיקת שמאי הרכב שלי הוכרז כטוטל לוס (מגאן 2002 עם מחירון 16K).

בקיצור, על תרוץ לביטוח כי יש סיכוי טוב שתצא בלי כלום.

אם תצליח, תחתים אותו על נייר שהוא מודה באשמתו (או שתקליט אותו מודה). לאחר מכן, תלך איתו לבדוק עלות של תיקון ושים לב גם לאיכות העבודה של הפחח שהוא מציע לך להשתשמש בשירותיו.

עכשיו, אם משהו לא מוצא חן בעיניך: אם הוא חתם לך, תוכל להגיד לו שלא מתאים לך ולתבוע את הביטוח שלו, ואם לא חתם, תיקח את הסכום המקסימלי שהוא מסכים לתת לך, תוסיף את הסכום הדרוש ולך לפחח שתבחר.

פורסם
קשה לפסוק בכזה דבר.

מצד אחד הבחור עם הפאביה לא הסתכל למראה ועשה פרסה במקום

ומצד שני אתה לא שמרת מרחק מספיק בשביל להגיב

בקשר לשאלה ב2 -דיבורים לא עוזרים בתאונות תחתים אותו על חוזה +תקליט אותו או תצלם אותו ,אחכ לך איתו לפחח תראה מה סכום הנזק -תקן-וסע לשלום.

רציתי להחתים אותו על חוזה והוא לא רוצה,מה לעשות?

קח את פרטי הביטוח והנהג.אם הוא לא יעמוד במילתי תבע אותו דרך הביטוח.

לקחתי את כל הפרטים

אני מנסה להבין משהו: כביש שני נתיבים והנהג של שקודה עשה פרסה מנתיב הימני?

בדיוק עשה פרסה בכביש ולא הסתכל,זה היה חושך הייתי גם עם אורות דלוקים

לי היתה תאונה בתנאים מאוד דומים (הרכב שלפני האט ונצמד לימין, התחלתי לעקוף והוא חתך שמאלה לכיוון חניה פנויה :x ), ובלי הודעה באשמה של הנהג השני מאוד קשה להוכיח מי אשם. במקרה שלי, היה לי ביטוח מקיף וחברת הביטוח שלי אמרה לי שבכלל לא בטוח שהצד השני יצא אשם אם אני אתבע את הביטוח שלו ועדיף לי לתבוע את המקיף שלי. כך עשיתי, ולאחר בדיקת שמאי הרכב שלי הוכרז כטוטל לוס (מגאן 2002 עם מחירון 16K).

בקיצור, על תרוץ לביטוח כי יש סיכוי טוב שתצא בלי כלום.

אם תצליח, תחתים אותו על נייר שהוא מודה באשמתו (או שתקליט אותו מודה). לאחר מכן, תלך איתו לבדוק עלות של תיקון ושים לב גם לאיכות העבודה של הפחח שהוא מציע לך להשתשמש בשירותיו.

עכשיו, אם משהו לא מוצא חן בעיניך: אם הוא חתם לך, תוכל להגיד לו שלא מתאים לך ולתבוע את הביטוח שלו, ואם לא חתם, תיקח את הסכום המקסימלי שהוא מסכים לתת לך, תוסיף את הסכום הדרוש ולך לפחח שתבחר.

הוא אמר לי לבחור פחח,מכירים משהו טוב ויקר עם עבודה מקצועית בבאר שבע?

והוא לא חתם לי על אף מסמך.

• ספונסר פורום
פורסם

הוא לא אמור גם לחתום (אם תקרא את הפוליסה שלך תראה שגם חברת הביטוח שלך לא ממליצה לעשות את זה).

זה שהוא מבקש ממך להביא הצעה לתיקון זה כבר אומר שהוא מודה באשמה, רק תדאג להקליט את זה כדי שאם דעתו תשתנה בעתיד אז יהיו לך הוכחות.

לגבי ההמלצה למוסך, פנה אל רפי ממרכז שירות עמיגל אשר יושבים ברחוב הפלדה 15 ב"ש.

המוסך הינו מוסך מורשה לרכבי רנו-ניסאן אך הם מטפלים בכל סוגי הרכב.

פורסם

אם הוא נכנס בך בזמן שהוא עשה פרסה (שמותרת לו באופן עקרוני אבל חובת הזהירות עליו) אז ברור שהאשמה עליו. אין כאן שום עניין של שמירת מרחק מצדך אם הוא נכנס בך מהצד. בעל הבית לא יחתום לך על הודאה. גם חברות ביטוח עצמן כאשר הן נותנות פיצוי הן מחתימות אותך שזה "ללא הודאה באחריות מצידן" ושלך אין תביעות נוספות מהן. אם הוא מסכים לשלם, תביא לו הצעת מחיר מהפחח ושישלם אותה. תוודא שאין ירידת ערך. אם יש, תתבע גם את זה. הסיבה שהוא לא רוצה לערב את הביטוח זה בגלל שכל תביעה מייקרת את הפרימייה לשנה הבאה (מה שנקרא - העדר תביעות) וממילא יש לו השתתפות עצמית ככה שלא שווה לו לערב את הביטוח ויותר זול לו לסגור איתך. תסביר לו את הדברים האלה שיבין שאתה מבין אותם בדיוק כמוך ואם הוא לא ישא בנזק ובירידת הערך, אתה תובע את הביטוח שלך ושהם יחליטו מה לעשות איתו.

תדאג לשמור תמונות של הפגיעה כדי שתוכל להסביר במכירה למה יש צבע חדש ושמדובר רק בפח ולא בשלדה.

פורסם

נראה לי כי אפילו אלפייה לא תכסה את עלות התיקון, צביעה בלבד מתומחרת בכ 400 ש"ח ויש כמובן את פו"ה דלת ופחחות (וזאת בהנחה וח"ח ונעילה לא נפגעו). לעיתים מעדיפים להחליף את כל הדלת בדלת מפירוק כדי להוזיל את מחיר התיקון, בכל מקרה אם יש לך כ"א בדלת וודא עם הפחח כי היא לא נפגעה.

סע למוסך פחחות לפי בחירתך, (ולאו דווקא בב"ש) בקש הצעת מחיר בכתב לתיקון, שלח אותה לנהג הפוגע ובקש שירשום צ'ק לפקודת מוסך הפחחות. אם הוא יסרב אז פנה בתביעה לביטוח שלך ובנוסף תבע אותו בביה"ד לתביעות קטנות על סכום אובדן ההנחה על חוסר תביעות קודמות שלך. נראה לי כי יהיה לו כדאי לשלם לך ישירות במקום לתת לביטוח שלו לשלם כי ההנחה על חוסר תביעות קודמות שלו וההשתתפות העצמית יהיו אי-אלו אלפי שקלים.

פורסם

המלצות לפחחים

1. מירו ממוסך מירו. שווה לקבל ממנו הצעת מחיר לתיקון.

2. כאן בפורום המליצו גם על פחחי השלום.

3. מוסך גבי פחחות.

לדעתי שווה לך להסתובב בין פחחים שונים, ולבדוק מה הם מציעים. אולי יש דלת מפירוק... וכך נחסכת עבודת הפחחות.

בהצלחה.

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

במחיר של 800 ש"ח תצליח להשיג אולי רק בשטחים.

עבודה טובה שתחזיק כמה שנים תעלה לך כפול.

עוד סיבה להנות מ"תדלוק עצמי" : הריח של הדלק :-)

גם אם התפוח נפל רחוק מהעץ הוא בכל זאת תפוח ולא אגס

פורסם

אל תתקרב לביטוח.

היה לי בדיוק מקרה כזה, נהג אותת ימינה (!) ועצר בצד ימין (!) בכביש שאנשים בדרך כלל חונים בצד ימין. עקפתי אותו משמאל והוא שבר שמאלה בחדות ממש בהפתעה (סיוט שאני לא מאחל לאף אחד...) ונכנס בי בדלת.

דרך הביטוח הגענו לבית משפט, והשופט קבע שהוא לא אשם. כנראה אי אפשר להוכיח במקרה כזה שלא נסעתי מהר בפראות מצד שמאל ועקפתי אותו בחדות, אי אפשר להוכיח שהוא אותת ימינה, ובקיצור - אם הוא נותן לך 800 ש"ח, קח את זה בשני ידיים וסע למוסך מושיתו שהמליצו כאן עליו. הוא הכי מקצועי שאני מכיר, עבודה מעולה ומחירים סבירים.

בתאריך 8.6.2023 בשעה 13:37, discoTD5 כתב:

כל פעם שיש לך דעה מוצקה על משהו, תרשום בדיוק את ההיפך. ככה תטעה פחות. 

פורסם

איזה שטויות.

לשם מה הוא משלם ביטוח? אם הביטוח נעשה דרך סוכן (ולא ביטוחים ישירים למיניהם) כדאי להרים טלפון, לשאול ולפי זה לקבל החלטה. ה 800 ש"ח האלה הם בדיחה בהשוואה למה שסוכן הביטוח יכול להוציא מחברת הביטוח של הנהג הפוגע.

פורסם

אני מציע להקליט אותו.

לחתום הוא לא מחוייב ולכן הוא לא חתם.

לך ל2 פחחים ותן לו את 2 ההצעות מחיר.

אני חושש שהם יהיו בסביבות 1400 שח.

תמיד תוכל לאיים שתלך לחברת הביטוח (זה בעצם מה שהכי מפריע לבחור).

בהצלחה.

• תוכן חדש...