Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5182 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

בספטמבר האחרון קניתי פג'ו 207 חדשה, (נעזרתי רבות בידע שהצטבר בפורום)

לפני כמה ימים נדלקה לי מנורת אזהרה שעלי להוסיף שמן מנוע וכל זה אחרי מרחק של 8600 ק"מ בלבד

מיד קפצתי למוסך המרכזי בבני ברק ושם בכלל לא התרגשו מהעניין, המוסכניק אמר לי שזה תקין לחלוטין. הוא עשה בדיקה כלשהי וטען שאין דליפה ושרק היה צריך להוסיף ליטר שמן.

שאלתי אותו איך יכול להיות שבסוכנות אמרו לי שאין לי מה לגעת ברכב עד הטיפול 30,000. הוא חזר וטען שאין עם זה בעיה ושבספר רכב כתוב (או יותר נכון כוסת"ח) שהרכב יכול לאבד אד חצי ליטר לכל 1000 ק"מ.

מה אתם אומרים? זה נשמע לכם תקין?!?

פורסם

לדעתי לפי מה שקראתי בעבר, כלל וכלל לא. לא צריכה להיות בעיה של שמן בק"מ כל כך נמוך, אך אל תתפוס אותי במילה.. בקרוב אנשי מקצוע ישמחו לתת חוות דעת נסיונית

JL Audio

פורסם

אם הוא היה צריך להוסיף רק ליטר שמן - אז זה בהחלט תקין, גם אם מעט גבוה. צריכת השמן תרד משמעותית עם עליית הק"מ.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

למה אנשים חושבים שאם קונים רכב חדש זה פותר אותם מלבדוק שמן מים לפחות פעם בחודש (אני לא מדבר על כל שבוע אפילו) ? יחד עם הצ'ק בסוכנות משאירים שם גם חלק מההיגיון ? או שזה לא cool לבדוק שמן מים ברכב חדש דנדש ?

בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

פורסם

זה לא עניין של cool או לא.

רוב האנשים שקונים רכב חדש, אינם מודעים כלל לכך שעד שהמנוע "נפתח" קצת, צריכת השמן שלו גבוהה יחסית עד כדי צורך בהוספה מעת לעת (ההגיון אומר: רכב חדש - אין צורך להוסיף כלום, מה שידוע כלא נכון).

- כמובן שיש צורך לבדוק.

alfa 156 2.5.

פורסם
למה אנשים חושבים שאם קונים רכב חדש זה פותר אותם מלבדוק שמן מים לפחות פעם בחודש (אני לא מדבר על כל שבוע אפילו) ? יחד עם הצ'ק בסוכנות משאירים שם גם חלק מההיגיון ? או שזה לא cool לבדוק שמן מים ברכב חדש דנדש ?

אני חייב לציין שזאת הייתה אמירה מיותרת. לפי דעתי רוב האנשים לא רוצים להתעסק עם אוטו חדש מהצד המכני ובטח לא טיפולי שמנים. הרחבתם את אופקיי גם כן. תודה!

JL Audio

פורסם

אל תכעסו עליי אבל אני לא קונה כל כך את תשובותיכם חברים. להגיע למצב שברכב נוצר חוסר של ליטר שמן אחרי 9000 קמ לא הגיוני לאור העובדה שמדובר ברכב חדש לחלוטין. משהו שם פשוט לא תקין. גם אני הוצאתי רכב חדש וכבר כ 40 אלף קילומטר לא חסר גרם שמן. אני מציע לעקוב ביתר קפדנות אחרי הנקודה הזו כי אני פחד לחשוב כמה חוסר יהיה שהרכב יגיע ל 20 ו 30 אלף קילומטר. לדעתי מצב לא תקין. ולבדוק שמן זה ברור שצריך פעם בכמה זמן.

פורסם

עד כמה שאני מכיר, ידוע לי על רכבים חדשים ועל אזהרות לבדוק כל הזמן שמן מים, וצריכת שמן יחסית גבוהה בהתחלה, לא התחדש לי כלום.

בכל אופן, מומלץ לבדוק אחת לשבוע שמן מים, זו נטו עצלנות, סה"כ 20 שניות כל התהליך.

גם רכב חדש יכול לאבד שמן כתוצאה מאיזה גומיית פילטר קרוע או כל דבר בסגנון, קרו מקרים מעולם.

פיאט קופה 16VT - כי לא היה תקציב לפרארי

פורסם
עד כמה שאני מכיר, ידוע לי על רכבים חדשים ועל אזהרות לבדוק כל הזמן שמן מים, וצריכת שמן יחסית גבוהה בהתחלה, לא התחדש לי כלום.

בכל אופן, מומלץ לבדוק אחת לשבוע שמן מים, זו נטו עצלנות, סה"כ 20 שניות כל התהליך.

גם רכב חדש יכול לאבד שמן כתוצאה מאיזה גומיית פילטר קרוע או כל דבר בסגנון, קרו מקרים מעולם.

בהחלט הכל יכול להיות. גם רכבים חדשים יוצאים לא תמיד מושלמים. בכל מיקרה להמשיך ולעקוב ואפילו לבצע השוואה מול רכב מאותו דגם חדש כמובן לראות אם התופעה ידועה.

פורסם

בהרבה רכבים חדשים ישנה צריכה של שמן. אין מה לעשות, מפתיע אבל קורה. תמיד צריך לבדוק שמן ושאר נוזלים, יחד עם לחץ אויר וכו'. בדיקות תקופתיות שעושים לבד בבית!

פורסם

כמובן שפוטר ולא פותר, קורה.....

אני אומר, אל תסבכו את החיים יותר מדי. מי שיודע לקרוא המלצות בפורום על רכב כדאי שייקרא גם קצת את ספר הרכב. לבדוק פעם בחודש שמן ברכב חדש (ורצוי יותר מכך) לוקח 2 דקות. ללכת אחרי זה למוסך שלא לדבר על נזקים אפשריים למנוע, מריבות עם המוסך ועוגמת הנפש, זה לוקח הרבה יותר זמן והרבה יותר כאב ראש. אז מה עדיף ?

וחוץ מזה, רכב חדש - זה כיף לפתוח את המכסה ולראות את הכל נקי ומבריק מתחת. ואתם לא מכירים את האלה שעוד משוויצים ומנקים עם מטלית יבשה את האבק מהמנוע במכונית החדשה שלהם ( לרוב גילם 60+)

בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

פורסם
מה אתם אומרים? זה נשמע לכם תקין?!?

לא תקין. או לכל הפחות - חשוד למדי.

להגיע למצב שברכב נוצר חוסר של ליטר שמן אחרי 9000 קמ לא הגיוני לאור העובדה שמדובר ברכב חדש לחלוטין. משהו שם פשוט לא תקין... אני מציע לעקוב ביתר קפדנות אחרי הנקודה הזו כי אני פחד לחשוב כמה חוסר יהיה שהרכב יגיע ל 20 ו 30 אלף קילומטר.

גם אני חושב כך. אני עובד בחברה שבה לכולם יש רכבי ליסינג, כלומר חדשים, מתוצרות שונות. טרם נתקלנו בתופעה כזו.

אני במקומך הייתי פונה בכתב ליבואן ומתריע על הבעיה, ודורש תשובה בכתב ממנו, כדי שאם תהיה בעיה אח"כ תהיה לך נקודת פתיחה טובה יותר. כמו כן הייתי כמובן עוקב אחרי השמן בקפדנות מכאן והלאה.

דני

פורסם

יתכן שמפלס השמן ברכב, כשהוא יצא מהחברה לא היה במקסימום, אלא בחצי, ואז נצרך רק חצי ליטר.

בכל מקרה, צריכת שמן מוגברת באלפי קילומטרים הראשונים זה דבר תקין. לאחר סיום ההרצה ובמיוחד אחרי הטיפול הראשון הצריכה אמורה להתייצב ולהפוך לזניחה.

גם באוטו שלי ב 5000 קילומטרים הראשונים נצרך כ 500-700 סמ"ק שמן, לאחר מכן הצריכה התייצבה וכבר 150 אלף קילומטרים לא נצרך אפילו גרם אחד.

פותח השירשור, האם אין בדגם הזה מד גובה שמן דיגיטלי בלוח שעונים, כמו שהיה ב 206?

המד הזה די אמין ואפשר לסמוך עליו, כלומר לבצע בדיקה ידנית רק לעיתים.

פורסם

בדיקת נוזלים ברכב זה מלכלך לכן אנשים מעדיפים להתעסק עם סורק תקלות OBD שמתחבר לאייפון.

איזה כייף לי :)

פורסם
בדיקת נוזלים ברכב זה מלכלך לכן אנשים מעדיפים להתעסק עם סורק תקלות OBD שמתחבר לאייפון.

סורק תקלות שמיתחבר לאייפון?!

אשמח מאוד להרחבה בעיניין מרק.

• תוכן חדש...