Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5182 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אגב, כולנו למדנו תאוריה לרישיון, ועברנו מבחן.

יש שם סעיף שאומר חד משמעית לבצע בדיקת שמן כל יום!

אבל זה היה מזמן, מי זוכר..

פורסם

שלום רב,

יש לנסוע עם הרכב 20,000 ק"מ עד שטבעות המנוע יתאימו את עצמן לצילינדר. לאחר מכן תיפסק צריכת השמן המוגברת.

מקווה שעזרתי,

טוני מקבוצת טכנו טסט

פורסם
יתכן שמפלס השמן ברכב, כשהוא יצא מהחברה לא היה במקסימום, אלא בחצי, ואז נצרך רק חצי ליטר.

בכל מקרה, צריכת שמן מוגברת באלפי קילומטרים הראשונים זה דבר תקין. לאחר סיום ההרצה ובמיוחד אחרי הטיפול הראשון הצריכה אמורה להתייצב ולהפוך לזניחה.

גם באוטו שלי ב 5000 קילומטרים הראשונים נצרך כ 500-700 סמ"ק שמן, לאחר מכן הצריכה התייצבה וכבר 150 אלף קילומטרים לא נצרך אפילו גרם אחד.

פותח השירשור, האם אין בדגם הזה מד גובה שמן דיגיטלי בלוח שעונים, כמו שהיה ב 206?

המד הזה די אמין ואפשר לסמוך עליו, כלומר לבצע בדיקה ידנית רק לעיתים.

תודה לכולם על התשובות, הרגעתם אותי, אבל כמו שחלק אמרו זה עדיין נשמע מחשיד ואני אעקוב אחרי זה טוב טוב.

בוקי, אין בדגם הזה מד גובה שמן דיגיטלי, אבל יש הודעה בקונסולה שאומרת שצריך להוסיף שמן.

קראתי את הספר רכב כולו מיד כשקיבלתי את הרכב, קראתי בספר רכב שעד איבוד של 0.5 ליטר ל1000 ק"מ (!) זה תקין, זה פשוט נשמע לי כמו כסת"ח, כי מהמעט שאני ידעתי לא אמור להיות איבוד שמן בכלל. בסוכנות רכב אמרו לי כמה פעמים אל תבדוק כלום לא שמן לא מים עד הטיפול, גם במוסך הוא אמר שלא צריך לבדוק כי יש את הודעות התראה בקונסולה. בכל זאת בדקתי לחץ אוויר מים ושמן אבל במידה פחותה אחת לכמה חודשים. עכשיו אתחיל לבדוק הרבה יותר...

פורסם

לא רק במנועים האלו, תצרוכת שמן היא עניין אופייני למנועים חדשים והוא כמובן תלך ותפחת עם השימוש ברכב.

תצרוכת השמן משתנה כמובן בין היצרנים, סוגי המנועים ואופי השימוש ברכב.

ממליץ בשלב ראשון לא להתרגש ולעקוב באדיקות אחר תצרוכת השמן.

פורסם
קראתי בספר רכב שעד איבוד של 0.5 ליטר ל1000 ק"מ (!) זה תקין, זה פשוט נשמע לי כמו כסת"ח

בודאי שזה כסת"ח. חשבון פשוט יראה כי במשך 30000 ק"מ יאבדו בקצב זה 15 ליטר - מתוך 4 ליטר סה"כ...

אם המספר הזה היה דומה ולו במעט לצריכת השמן האמיתית, לא היה מרווח הטיפולים 30000 ק"מ, מפני שאף רכב לא היה מסוגל לנסוע אפילו 10000 ק"מ ללא הוספת שמן.

זה לא המצב.

דני

פורסם

הכסת"ח הזה דווקא במקום, כי הוא מאפשר ליבואן/יצרן לדחות דרישות לא מוצדקות לתיקון באחריות, כמו במקרה הנ"ל.

וגם בעומס קיצוני ונסיעה קבועה בסל"ד גבוה המנוע צירך שמן בכמות גדולה מהרגיל, זה לא אומר שצריך לרוץ ולהחליף מנוע.

בשום מקום לא כתוב שצריכת של 1/2 ליטר ל 1000 ק"מ היא צריכה ממוצעת בשימוש סביר לאחר הרצה.

כתוב עד ל-..

זה גם לטובת הלקוח, אני לא בטוח שהלקוח היה רוצה שיתחילו להחליף או לשפץ מנוע באוטו חדש לגמרי, והסעיף הזה מאפשר לו לקבל פרופורציה.

פורסם
הכסת"ח הזה דווקא במקום

אתה צודק. אני בסך הכל רציתי להסביר שהצריכה בפועל אינה 1/2 ליטר ל-1000 ק"מ...

דני

פורסם

אגב, במכוניות חדשות עם מרווח טיפולים ארוך היצרנים בהחלט לקחים בחשבון את העובדה שבין הטיפולים מפלס השמן עלול לרדת מתחת למינימום עקב צריכה טבעית, ולכן נוספו נורות התראה למפלס שמן נמוך, בנוסף לנורת התראה ללחץ שמן נמוך שקיימת פחות או יותר מרשאית ימי המכונית.

• תוכן חדש...