Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5197 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

לאחרונה רכשתי קאמרי 2009 יד-2, הרכב פשוט מדהים אך ישנה בעיה אחת, הסאונד פשוט חרא!

אין לי מושג אם אלו הרמקולים המקוריים אשר הגיעו עם הרכב או שהבעלים הקודם "צ'יפר" אותי ברמקולים "משודרגים" אך ללא ספק התוצאה ברורה!

הרמקולים נראים פשוט עלובים, מצורפת תמונה.

אני מבקש המלצה לסט רמקולים חליפיים אשר יתאימו לקאמרי.

אין לי כוונה להתקין מגבר.

האם החלפת הרמקולים אכן תתן לי את השיפור המיוחל (אני מניח שכן)?

על איזה רמקולים הייתם ממליצים?

לגבי מידות הרמקולים זה כבר משהו באמת מוזר, מסתבר שגם הקידמיים וגם האחוריים הם באותה המידה והיא 6X9 :shock:

מי לעזעזל חשב על הרעיון הגאוני להתקין 6X9 מקדימה, מה הסיבה לכך?!

מקדימה קיימים גם טויטרים 65ממ על פי האתר הנ"ל: http://answers.yahoo.com/question/index?qid=20080405092909AA2hhBI

האם אני צריך להחליף את כל הרמקולים או להסתפק בסט איכותי מקדימה?

התקציב הוא לא יותר מ-800 ש"ח עם אפשרות לרדת :lol:

(כפי שאתם מבינים זה לא עניין של יכולת תקציבית, פשוט לא בא לי להשתגע על זה..)

אשמח לעזרה!

camry 2009 speakers.jpg

פורסם

מגנט כזה קטן אומר רמקולים מקוריים.

תביא רמקולים 69*9 באזור ה200 עד 300 שקלים בשביל לתת קצת נפח באס.

ב500-600 שקלים הנותרים אני הייתי ממליץ על מוראל טמפו\פולס 6.5 אינטש מקדימה.

כשיהיה לך יותר תקציב תשקול ברצינות להגביר על בסיס הגברה חיצונית.

תהנה - רכב מפנק ברמות, חבל שבארץ הוא עולה כמו רכב פרימיום.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

תודה על התגובה המהירה, משום מה היה לי הרגשה שאתה תגיב ראשון :lol:

אכן רכב מפנק, אבל מה זה הרמקולים האלו?? :shock: טויוטה פישלו כאן בגדול.

אפילו בקורולה 2003 שהייתה לי שמעו טוב יותר...

לגבי קומפוננט 6.5 מקדימה, בדקתי וזה מצריך "בניה" [פקקטה לוח דיקט אובאלי עם חור באמצע], דבר שמסבך את ההתקנה ומיקר אותה ללא פרופורציה לטעמי.

לדוגמא היום הייתי בחנות מסויימת בצ'ק פוסט [חיפה] שרצו על התקנה מסוג זה 250 ש"ח.

יחד עם מורל מקסימו יוצא 800 ש"ח [אצלם].

השאלה אם אין סט 6X9 קומפוננט שיתן סאונד טוב מקדימה?

האם בכלל כדאי לשדרג גם את הרמקולים מאחור או שלהשקיע את כל הסכום בסט טוב מקדימה?

כרגע יש כבר טויטרים מקדימה [מקורי], האם ניתן להשאיר אותם ולהתקין 6X9 רגיל ואיכותי מקדימה?

נניח סט של אלפיין SPG69C3

אגב, מה ההגיון מאחורי 6X9 מקדימה?

פורסם

6*9 מקדימה לדעתי יש רק בלנדקרוזר של טויוטה - ההגיון הוא הרבה יותר באס בקדמת הרכב.

סט קומפוננט 6*9 מאוד נדיר - היה בארץ פעם של מקרום וגם ראיתי אחד של SIGNAT אבל זה מיותר לחלוטין.

אני מציע שכרגע תתקין דווקא את הסט קומפוננט 6.5 עם ההתקנה שציינת ב800 שקלים.

כשיהיו לך בין 200 ל400 שקלים נוספים - תחליף את ה6*9 מאחורה למשהו נורמאלי יותר.

גבר - קנית קאמרי 2009, אני בטוח שהוצאת הון לא קטן על הרכב הזה - עד כמה שזו בהחלט הוצאה, אלו הם הסכומים המינימליים בשביל שתוכל להנות מכלשהו משהו.

עוד מאמץ קטן.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

תתפלא, אבל גם בקאמרי יש 6X9 מקדימה, ואגב זה לא מוסיף שום דבר מבחינת הבאס, לפחות לא הרמקול הספציפי שקיים ברכב.

יש כמה סטים של 6X9 קומפוננט, ךדוגמא ה- rockford P1692S.

האם הם שווים את המחיר שלהם?

או שעדיף את האלפיין 6X9 ולהשאיר את הטוויטר המקורי של הרכב?

לא בא לי לדחוף כל מיני חתיחות דיקט לדלתות הרכב, אבל אם אין ברירה אז נבדוק גם את האופציה הזו.

האם סט קומפוננט של אלפיין 6.5 כגון SPS610C יהיה איכותי יותר מהמורל המדובר או הרוקפורד 6X9 המוזכרים מעלה?

הכוונה היא להזמין אותם מחו"ל, המחירים כאן יקרים מידי..

אשמח להמלצה לחנות באזור חיפה קריות.

פורסם

לדעתי תנסה קודם כל רמקולים 6*9 אחרים - אני חושב שהתוצאה צריכה להיות טובה - תבדוק אולי יש לך שם איזו פאזה הפוכה באחד מהם...

Pioneer TS-X150

פורסם

לאבא של חברה שלי יש קאמרי 2010, אני נוהג על הרכב דיי הרבה, נהגתי עליו מהמרכז לצפון ל3 ימים של טיול וחזור, וסופ"שים וכאלה.

קודם כול תתחדש, רכב מפנק למרות שאישית הפנים שלו מרגיש לי לא טירוף.

אבל דווקא על המערכת יש לי רק דברים טובים להגיד, ביחס למערכת מקורית היא טובה מאוד! מרעידה את האוטו ושומעים ממש טוב.

אולי לא ברמה של מערכת ב20000 שקל אבל טובה.

יכול להיות שהחליפו לך את הרמקולים?

אישית אני מרוצה לחלוטין ממה שהמערכת הזאת נותנת, וכשאני נוהג אני גם מחבר אותה לנגן MP3 שלי ע"י כבל AUX.

פורסם
לאבא של חברה שלי יש קאמרי 2010, אני נוהג על הרכב דיי הרבה, נהגתי עליו מהמרכז לצפון ל3 ימים של טיול וחזור, וסופ"שים וכאלה.

קודם כול תתחדש, רכב מפנק למרות שאישית הפנים שלו מרגיש לי לא טירוף. תודה

אבל דווקא על המערכת יש לי רק דברים טובים להגיד, ביחס למערכת מקורית היא טובה מאוד! מרעידה את האוטו ושומעים ממש טוב.

אולי לא ברמה של מערכת ב20000 שקל אבל טובה.

יכול להיות שהחליפו לך את הרמקולים? יכול להיות, גם אני חושד קצת.. מצד שני, יכול להיות שלאבא של חבר שלך יש את המערכת המשופרת עם רמקולים של JBL (אם הוא ביבוא אישי). מה גם שיכול להיות שההגדרה שלך למערכת טובה קצת שונה משלי, אני אוהב לשמוע בווליום נמוך ולמצוא שם עומק ופירוט.

אישית אני מרוצה לחלוטין ממה שהמערכת הזאת נותנת, וכשאני נוהג אני גם מחבר אותה לנגן MP3 שלי ע"י כבל AUX.

לדעתי תנסה קודם כל רמקולים 6*9 אחרים - אני חושב שהתוצאה צריכה להיות טובה - תבדוק אולי יש לך שם איזו פאזה הפוכה באחד מהם... לבדוק פאזות בקידמיים יהיה קצת קשה, יש לפרק את כל חיפוי הדלתות (מטופש, למה לא עושים גרילים מתפרקים כמו פעם?!). לגבי ניסיון של רמקולים 6X9 אחרים, זה נראה לי הכיוון הנכון, השאלה עם איזה סט להתחיל, הקידמי או האחורי. הנטייה שלי היא להתחיל בקידמי אבל אולי אני טועה?

עדכון:

היום בבוקר בדרך לעבודה הכנסתי דיסק של Gorillaz ונשמע דיי עלוב, חסר עומק ופירוט.

ואז התחלתי לעלות בעוצמה, ועליתי, ועליתי, ועליתי...

ומה מסתבר, בעוצמה גבוהה שומעים סבבה, יש פירוט טוב, הטוויטרים עובדים מצויין ויש בס חזק מאוד!

ועכשיו לבעיה, אני לא אוהב לשמוע בווליום גבוה, טוב אולי לפעמים, אבל לא בדרך קבע, זה לא נראה טוב כשהגעתי לעבודה.. :oops:

כל זה אומר לי של-HU יש פוטנציאלי מעולה אבל הבעיה היא באמת ברמקולים אשר דורשים לעלות הרבה בווליום בכדי להפיק מהם תועלת.

איזה רמקול 6X9 יתן לי באס נקי ועמוק ופירוט טוב כבר בעוצמה נמוכה (רמקול מוזיקלי)?

אני יודע שחברי הפורום לא "משתגעים" על 6X9 בלשון המעטה, אבל תעשו מאמץ, זה מה שמתאים לרכב שלי, גם מקדימה.. :-o

על איזה חברה להתפקס, Alpine, Focal, Rockford, Morel, Infiniti??

האם להחליף גם את הטויטרים מקדימה, אם כן אז לאילו?

ואשמח גם להמלצה לחנות טובה באיזור חיפה-קריות.

אגב, שווה לייבא רמקולים מחו"ל?

פורסם

ב6*9 הייתי מנסה להשיג סרווין ווגה או אלפיין טובים

תחפש את הSIGNAT שדיברתי עליו ואת הMACROM הם באים בתצורת סט קומפוננט.

לדעתי - תמיד אפשר לעשות "שיפצור" לרמקול 6*9 ולהחליף לו את הטוויטר למשהו הרבה יותר טוב ובדרך גם לשפר לו קצת את ה"קרוס" אובר.

אבל זה יהיה הרבה מעבר לתקציב שלך.

אני באופן אישי הייתי משקיע במקומך את ה800 שקלים האלה על מגבר 2 ערוצים כולל התקנה.

Pioneer TS-X150

פורסם

על הרדיו דיסק המקורי רשום במקרה JBL?, לא יודע איך בארץ אבל אצלי בקאמרי יש את המערכת "פרמיום" שהיתה בתוספת מחיר וכללה מגבר מקורי ורמקולים של JBL, במידה ויש לך גם מערכת JBL אז המגבר יושב מתחת למושב של הנוסע הימיני.

אני החלפתי את המערכת כי הרמקולים JBL המקוריים היו קרועים מאחור וגם הסאונד לא הספיק לי כי בכל הרכבים שהיו לי היה אפטר מרקט.

2013 TOYOTA VENZA LIMETED 3.5 V6

HU: Clarion NX501, AMP1:HIFONICS Brutus 1610d,AMP 2:JL AUDIO XD400 4,Component:Cerwin Vega v-max 65, SUB: JL AUDIO 12W6V2

פורסם

ב6*9 הייתי מנסה להשיג סרווין ווגה או אלפיין טובים

תחפש את הSIGNAT שדיברתי עליו ואת הMACROM הם באים בתצורת סט קומפוננט. מצאתי ברשת רק את ה- Macrom אבל לא 6X9. האם הם טובים ומתאימים לי באופן מיוחד או שאתה ממליץ עליהם בעיקר כי הם קומפוננט?

אם רק בגלל שהם קומפוננט אז יש רמקול 6X9 קומפוננט של Rockford, איך הם?

מה גם שאני לא בטוח שכל כך נחוץ קומפוננט אם כבר יש טוויטר מקורי ברכב (שעל פי הקישור שצרפתי בהודעה הראשונה הוא בגודל 65ממ, נראה לי מוזר אבל גם 6X9 מקדימה נראה לי מוזר, אז...)

לדעתי - תמיד אפשר לעשות "שיפצור" לרמקול 6*9 ולהחליף לו את הטוויטר למשהו הרבה יותר טוב ובדרך גם לשפר לו קצת את ה"קרוס" אובר. אין לי מושג על מה אתה מדבר, אז כנראה זה מעבר לצרכים שלי.

אבל זה יהיה הרבה מעבר לתקציב שלך.

אני באופן אישי הייתי משקיע במקומך את ה800 שקלים האלה על מגבר 2 ערוצים כולל התקנה. מגבר לא בא בחשבון, הייתי שם בעבר ולא בא לי לחזור לזה. מה גם שכאחד שלא שומע בווליום גבוה אני לךא מבין מה התועלת ממגבר.

אם זה לקבל הגברה איכותית יותר מהמקור (מוכר לי מקולנוע בייתי), אני חושב שהיא לא תנוצל עם הרמקולים פקקטה המקוריים.

על הרדיו דיסק המקורי רשום במקרה JBL?, לא יודע איך בארץ אבל אצלי בקאמרי יש את המערכת "פרמיום" שהיתה בתוספת מחיר וכללה מגבר מקורי ורמקולים של JBL, במידה ויש לך גם מערכת JBL אז המגבר יושב מתחת למושב של הנוסע הימיני. מהתמונות אתה יכול להבין שזה לא JBL (הרמקול), כתוב עליו רק made in china :?

אני דיי בטוח שבארץ לא הוצעה אפילו האופציה למערכת משודרגת של JBL.

היי, סה"כ זה רכב דיי פשוט וזול, כולה 240K ש"ח... :x

אני החלפתי את המערכת כי הרמקולים JBL המקוריים היו קרועים מאחור וגם הסאונד לא הספיק לי כי בכל הרכבים שהיו לי היה אפטר מרקט.

אלפיין מצאתי רק את הדגם SPG69C3 בעלות של 400-600 ש"ח (תלוי באיזו חנות וירטואלית).

על סרווין ווגה שמעתי דברים לא מחמיאים, אבל אני אשמח לשמוע עוד חוו"ד, האם הם משתווים לאלפיין?

איפה Focal נכנסים במשוואה, האם הם יתאימו לצרכים שלי?

איך מורל בהשוואה לרמקולים המוזכרים מעלה, האם הם טובים גם ב-6X9? (יש להם רמקול 6X9 קואקסיאלים עם קרוס חיצוני, כאילו קומפוננט).

לצערי לרכוש רמקולים לרכב בארץ (לפחות באזור שלי) זה קצת כמו לקנות חתול בשק, אין שום מקום שאפשר להאזין לכמה סוגי רמקולים שונים ולהשוות..

יש מישהו שמוכר (ומחזיק במלאי) רמקולים של אלפיין באזור הצפון?

האם יש סיבה שהם ממש לא נפוצים (בניגוד ל-HU של אלפיין), האם זה רק בגלל המחיר?

פורסם

הרמקולים של MACROM הם בעצם מוראל דוטק בתחפושת עד כמה שזכור לי.

העניין הוא ש6*9 מוראל מייצרים רק את הפולס - שהם לא רעים בכלל ובהחלט אמליץ עליהם.

לגבי מגבר - אז זהו - בדיוק כאן הטעות שלך.

אתה רוצה להנות מסאונד "מלא" בווליום נמוך נכון? -> זה בדיוק אחד היתרונות של הגברה חיצונית - אם כי לא חובה, מספיק שתנחית את הטוויטרים קצת ע"י תוספת נגד בטור (צריך לעשות ניתוח קטן לרמקול אבל במקרה הזה, מדובר על גרושים) ואתה תוכל להגביר יותר את המידבאס של ה6*9 (החלק שאחראי יותר על תחום הבאס) מבלי שהטוויטר יצעק ואתה תשמע בווליום נמוך יותר - יותר טוב.

הייתי מציע לך לבנות LPAD בהנחתה של 6 דציבל ב4 אוהם -> סה"כ שני נגדים על כל טוויטר, ביקור קטן במעבדת אלקטרוניקה שירכיבו את הכל ואחרי זה לגשת למתקין שיחבר את הרמקולים החדשים.

Pioneer TS-X150

פורסם

מנסיון עם סרווין וגה 6X9 במגש האחורי ברכב זהה אני לא הכי ממליץ, במחיר שלהם יש רמקולים טובים יותר, הם לא רעים אבל ציפיתי ליותר

לצערי אין לי פה מפגשים שאני יכול לשמוע בהם לכן רכשתי משהו שהיה נראה לי, אבל אינפיניטי קאפא לדעתי היו נשמעים טוב יותר.

אולי סדרה גבוהה יותר שלהם הייתה טובה אבל 6X9 היו רק מסדרת VEGA, הקומפוננט הקידמי לא רע כי הוא מסדרת V-MAX

2013 TOYOTA VENZA LIMETED 3.5 V6

HU: Clarion NX501, AMP1:HIFONICS Brutus 1610d,AMP 2:JL AUDIO XD400 4,Component:Cerwin Vega v-max 65, SUB: JL AUDIO 12W6V2

פורסם

האמת היא שאני מדבר על סרווין ווגה מסדרת HED הישנה שבעצם, כבר מזמן לא מיוצרת -> הם, מכל ה6*9 היו באמת טובים בעיניי.

Pioneer TS-X150

פורסם

אני יכול למכור לך את הרמקולים המקורים שהיו לי בפוקוס (2008) לדעתי בין הרמקולים היותר טובים שאפשר לקבל מהיצרך .

לפי מה שאתה מסביר הם יספקו אותך מאוד:oops:

HU: Clarion CZ702 AMP 1 : Celestra FA475x

AMP 2: Phoenix Xenon 400.1 Sub: Seas Lotus

COMP : Ground Zero Uranium

[h=1][/h]

• תוכן חדש...