Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5169 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 66
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
מעניין אם הייתם לוקחים כהיברידית את הונדה אינסייט או טויוטה אוריס הייבריד שזולות בכמעט 30 אלף שקלים, האם החישוב היה משתנה בצורה משמעותית או לחלופין כדיזל את האוקטביה או הג'טה שמחירן קרוב לשל הפריוס.

חשבנו על זה לא מעט. בסופו של דבר בחרנו ברכבים האלו כי:

האוריס ההיברידית משווקת בישראל ב"חצי כוח", נמכרו כמה עשרות של רכבים ואין לה פרסום רשמי.

הונדה אינסייט באמת מעניינת אבל על הנייר היא פחות חסכונית מהפריוס (21.8 קילומטרים לליטר באינסייט, 25.5 קילומטרים לליטר בפריוס).

אוקטביה דיזל גם יקרה מהפלואנס דיזל וגם פחות חסכונית ממנה (על הנייר, כן?).

אני חושב שהמסקנה הכי חשובה של המבחן הזה היא שדיזל אוטומטי זאת כבר לא מילה גסה. אם פעם הייתי כותב בפורום ייעוץ שרכב דיזל משתלם רק למי שנוסע 30 אלף קילומטרים בשנה ומעלה אז היום אני יודע שזה פשוט לא נכון. רכב דיזל חוסך כסף גם למי שנוסע חצי מזה.

והמסקנה האישית שלי? רכב דיזל-היברידי-רובוטי כנראה יהיה הדבר הכי חסכוני בעולם :lol:

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

מבחן מצויין, לא פספסתם שום פרט בעלויות.

היות שבימים אלה אני מחפש רכב חדש אבל לא אחד מאלה שנבחנו אשמח לקבל את הטמפלייט של המבחן שלכם, לאסוף ולהכניס את הנתונים הדרושים כדי לקבל עלות כוללת ל 3 שנים של הרכבים שאני שוקל.

פורסם

כתבה מצויינת!

ואני שוב שואל למה לא מייבאים ארצה סופר מיני ידניות עם דיזל קטן? (רמז- האוצר! אם 20 אג'= 800M לאוצר אז דיזל של 1:25 יעשה להם אולקוס!)

עשיתי חישוב לפי הנוסחה הירוקה לפונטו החדשה דיזל 1.3 75כ"ס והיא ניכנסת לקבוצה 4! ועולה ממש קצת מהגירסה הידנית 1.2 שנימכרת בארץ!

סופר מיני דיזל ידנית תעשה פה מהפכה כמו שסיאט עשתה עם האיביזיה הידנית בהתחלה! ויכולה להיכנס למועדון ה79K ולישבור שוק!

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם
יש סיבה למה הפלאונס החשמלית לא נבחנה בנוסף?

או שמדובר כאן על מבחן של רכבים שותי דלק?

ניתן להכניס את הפלואנס החשמלית להשוואה רק מהכיוון של צריכת הדלק אל מול התשלום החודשי הקבוע.

בוא נבדוק את זה מול הפלואנס דיזל:

עלות הרכישה של הפלואנס החשמלית כמעט זהה דיזל.

עלות התשלום החודשי לבטר פלייס לחבילה של 20000 ק"מ בשנה היא כ-1000 שקלים.

על 20000 ק"מ בשנה תשלם כ-615 ש"ח לחודש (לפי 75 ליטר לחודש - 1665 ק"מ לחודש - 20000 לשנה) על דיזל.

אנחנו לא ממש יכולים להעריך מה תהיה ירידת הערך של החשמלית וגם לא לדעת מה מחיר הטיפולים אבל אני מניח שההפרש לא יהיה משמעותי.

בקיצור, בהנחה שההנחות האלה יתממשו, מדובר בהבדל של כ-13860 שקל על פני 3 שנים לטובת הדיזל.

אם חס וחלילה תסע פחות מ20K, ההבדל אפילו יהיה משמעותי יותר.

אם מחירי הדיזל על פני השנים האלה יעלו 9 שקלים לליטר בממוצע, תוריד 2160 ש"ח מהסכום הזה.

בהתחשב בעובדה שבדיזל תאלץ לתדלק מקסימום פעמיים בחודש בעוד שאת החשמלית תאלץ לחבר כל יום לתקע ומדי פעם להיכנס לתחנת החלפה, זה לא נשמע לי דיל כזה משתלם.

פורסם
חשבנו על זה לא מעט. בסופו של דבר בחרנו ברכבים האלו כי:

האוריס ההיברידית משווקת בישראל ב"חצי כוח", נמכרו כמה עשרות של רכבים ואין לה פרסום רשמי.

הונדה אינסייט באמת מעניינת אבל על הנייר היא פחות חסכונית מהפריוס (21.8 קילומטרים לליטר באינסייט, 25.5 קילומטרים לליטר בפריוס).

אוקטביה דיזל גם יקרה מהפלואנס דיזל וגם פחות חסכונית ממנה (על הנייר, כן?).

אני חושב שהמסקנה הכי חשובה של המבחן הזה היא שדיזל אוטומטי זאת כבר לא מילה גסה. אם פעם הייתי כותב בפורום ייעוץ שרכב דיזל משתלם רק למי שנוסע 30 אלף קילומטרים בשנה ומעלה אז היום אני יודע שזה פשוט לא נכון. רכב דיזל חוסך כסף גם למי שנוסע חצי מזה.

והמסקנה האישית שלי? רכב דיזל-היברידי-רובוטי כנראה יהיה הדבר הכי חסכוני בעולם :lol:

היה באמת מבחן מעניין, אני מקווה שהפריחה של פלחי השוק הזולים יותר והקאמבק של הגיר הידני יובילו גם להגעת דגמי דיזל ידניים שקיימים גם בגרסאות חסכוניות במיוחד כמו ליין הבלו של פולקסוואגן.

הכיוון האישי שלי הוא הייבריד ואם לא ישתבשו לי התוכניות לקראת החורף הבא אני אחליף את היונדאי בפריוס משומשת או אוריס חדשה.

פורסם

בהתחשב בעובדה שבדיזל תאלץ לתדלק מקסימום פעמיים בחודש בעוד שאת החשמלית תאלץ לחבר כל יום לתקע ומדי פעם להיכנס לתחנת החלפה, זה לא נשמע לי דיל כזה משתלם.

אבל מכונית חשמלית לא מזהמת... או שכן? (אולי המכונית לא, אבל בשביל לספק לה חשמל צריך לזהם, לא?)

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

האמת היא שגם אני מעט התפלאתי בתחילה על שמירת הערך הטובה יחסית של הרנו. במיוחד כשכולנו "יודעים" שרנו זה "זבל צרפתי" די חד פעמי, שאולי אפשר לקנות אבל ברור שאי אפשר למכור ( ולמי שקופץ ובכדי לחסוך לעצמי הסבר נוסף, מדובר בלשון סגי נהור ). אלא שבמחשבה נוספת מדובר אחרי הכל ברכב דיזל מאוד מרווח ונוח ומאוד מאוד חסכוני, אז למה שלא יהיו לו קופצים ואפילו לא מעט, מה עוד שאני מתקשה להאמין שיש מספיק מאלו בשוק המשומשות בכדי לגבש עמדה ביחס למחיר שלו.

פורסם
אבל מכונית חשמלית לא מזהמת... או שכן? (אולי המכונית לא, אבל בשביל לספק לה חשמל צריך לזהם, לא?)

כל עוד החשמל שנמכר לך לא מיוצר ממקורות אנרגיה "נקיים" כמו השמש, רוח וכיו"ב אז גם החשמל מזהם.

המצב אומנם טוב יותר כי זה קורה מארובה מרכזית אחת שזורקת את הזיהום גבוה לשמים ולא במרכזי אוכלוסיה אבל בתאכלס, זיהום יש.

פורסם
גרסאות חסכוניות במיוחד כמו ליין הבלו של פולקסוואגן.

אין סיכוי שהליין "בלומושן" של VW או הליין "גרינליין" של סקודה יגיעו לארץ. זה לא יסתדר מבחינת משרד האוצר מבחינת ההכנסות ממיסוי על הדלק- המכוניות האלה חסכוניות מדי (בייחוד דגמי ה-1.2TDI של הפולו).

הלוואי שאתבדה. אם מביאים- אני רץ להיות הראשון בתור בכניסה לסוכנות כדי להזמין 3 כאלה (כמובן אם יזכו למחיר שפוי).

עוד לא נולדה המלחמה שגבר יכול לנצח בה אישה, ולא לשלם מחיר יקר יותר בטווח הארוך.

פורסם
העניין מבחינתי הוא גם הפחתת התלות בנפט עד כמה שניתן מבלי להיות תלוי בטובות של שי אגסי ולכן רכב היברדי הכי מתאים לדעתי.

התפיסה שלך מוטעת.

אתה רוצה להפחית את התלות בנפט ולכן בוחר רכב היברידי, אבל הרכב ההיברידי עדיין משתמש בדלק ולפי המבחן גם לא באופן היעיל ביותר.

לכן הבחירה בשבילך היא מהגאן שצורכת פחות דלק מהפריוס ולכן מקדמת אותך למטרתך.

זה שהרכב היברידי לא הופך אותו לפחות תלוי בנפט, במקרה זה אפילו להפך.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם
ד"א ג"אז היברידית משלבת מחיר רכישה נמוך (יחסית לג"אז וחסית להיברידי), צריכת דלק נמוכה, ושמירת ערך תאוריטית, ועם ממלאת חור בקטגורית של הסופר מיני הלא מיוצגת.

מחיר רכישה נמוך? ג'אז היברידית חדשה עולה 117K ואין הנחות.

לעומת זאת ניתן לרכוש סופר מיני אוטומטית במבצעים היום סביב 88k-92k (קורסה, i20, c3, 207 ועוד).

אני בספק גם אם מחיר הדלק יאמיר ל-10 ש"ח, שבטווח של 3 שנים ההפרש בחיסכון בדלק יגיע ל25K.

פורסם

אז מה? פריוס יקרה מיונדאי I30 ב 40K והיא במבחן, כי בהוצאה מודדים ירידת ערך ולא ערך התחלתי, ציינתי במפורש שזה זול יחסית לג"אז ויחסית להיברדיות, היא ההיברידית הכי זולה, והג"אז 1.4 הכי זולה.

• תוכן חדש...