Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5274 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוקר טוב לתושבי הפורום.

בהמשך להודעה שפרסמתי לפני כשבוע בנוגע למציאת רכב שכבר נרשם על שם היבואן, לקחתי לתשומת לבי את העצות שקיבלתי ועשיתי בדיקה בחברות הליסינג לחיפוש רכבי מיניוואן או מנהלים סטיישן, שנרשמו על שמם אך לא עברו שימוש.

בקל-אוטו מציעים מיניוואנים של פורד (גלאקסי ואסמקס) שנת 2011 שנרשמו על שמם ומחר אני נפגש עם נציג המכירות באחד הסניפים.

העניין הוא שמחיר לא נמסר לי בטלפון, ואני כן רוצה לעשות מן שיעורי בית קטנים (בעזרתכם) כדי לעכל ולהעריך את כדאיות ההצעה שאני אקבל מחר.

אלה מה, היבואן עדכן את מחירי 2012 וגם הדגמים עברו עדכונים מכאניים (ללא שינוי חיצוני), כך שאס-מקס 2011 נמכר קרוב ל190K ואילו ב2012 מחירו ירד ל175K, וגם על זה שהדגם החדש מצויד במנוע החדש של פורד, יותר חזק ויותר חסכוני.

זה לא שהדגם החדש לא יתן לי לישון בלילה, אני אסתפק גם בדגם הקודם, הכל תלוי במחיר.

איך מחשבים את המחיר?

מחירון לוי יצחק "שחט" את האסמקס הקודם כי ב-2012 הוא עבר עדכון, והמחירון שלו ל2011 עומד על 145, אם אני מוסיף לזה הפחתה של 10% בגין חברת ליסינג, זה מביא אותי ל-131?

כמובן שהמחירון הוא לא מחייב ומשמש מן נקודת ייחוס, השאלה היא האם במקרה הזה המחירון אכן מציאותי, ומחירו ההוגן של הרכב עומד על 130-135k?

תודה לעונים.

רונין-רוכב ללא אופנוע

פורסם

כעקרון כן אבל קח בחשבון שמה שהגדרת כ"עדכונים מכניים" מעגן בתוכו הבדל מאוד גדול בין המכוניות.

זו של 2011 היא דינוזאור מבחינת מכללי ההנעה. מדובר במנוע עתיק יומין חלש וזללן שיחד עם שידוך לא מוצלח לגיר אוטומטי עקב דרישת השוק המקומי יצר רכב די עגלתי. זה לעומת טכנולוגיה מתקדמת מאוד ב2012 שמניעה את הרכב בכבוד. אני לא בטוח שלמרות המחיר האולי מפתה הייתי נכנס לזה.

פורסם
כעקרון כן אבל קח בחשבון שמה שהגדרת כ"עדכונים מכניים" מעגן בתוכו הבדל מאוד גדול בין המכוניות.

זו של 2011 היא דינוזאור מבחינת מכללי ההנעה. מדובר במנוע עתיק יומין חלש וזללן שיחד עם שידוך לא מוצלח לגיר אוטומטי עקב דרישת השוק המקומי יצר רכב די עגלתי. זה לעומת טכנולוגיה מתקדמת מאוד ב2012 שמניעה את הרכב בכבוד. אני לא בטוח שלמרות המחיר האולי מפתה הייתי נכנס לזה.

כן הבנתי,

בכל מקרה יצא לי היום לדבר על הצעות נוספות, ובגדול הבנתי שהכל שונה מהצעה להצעה.

מצד אחד הציעו לי היום טויוטה ורסו ב120 (חדש 163).

מצד אחד מאזדה 5, במאיזור ה145K (חדש 160).

עם כבר מדברים על מיניוואנים, איך הגראנדיס?

רונין-רוכב ללא אופנוע

פורסם

היתה לי גראנדיס, לזמנה היא היתה נהדרת. רכב מרווח מאוד, עם שורה שלישית "אמיתית", כזו שגם מבוגר יכול לשבת בה. מזגן אחורי נפרד (נקודת תורפה רצינית בפורדים) והכי חשוב, התנהגות כביש טובה יחסית לגדלו. אבל גם הוא, כמו הפורדים של עד 2011 עתיק, דבר שהתבטא בעיקר בכח זמין וצריכת דלק גבוהה.

לענין המזגן, אני לא יודע אם שיפרו את הענין בשנים האחרונות אז קח מה שאמרתי בערבון מוגבל, נכון לשנת 2008 הוא היה רע מאוד והווה מבחינתי את הקש שבגללו לא בחרתי בSMAX אל מול הגראנדיס.

פורסם
היתה לי גראנדיס, לזמנה היא היתה נהדרת. רכב מרווח מאוד, עם שורה שלישית "אמיתית", כזו שגם מבוגר יכול לשבת בה. מזגן אחורי נפרד (נקודת תורפה רצינית בפורדים) והכי חשוב, התנהגות כביש טובה יחסית לגדלו. אבל גם הוא, כמו הפורדים של עד 2011 עתיק, דבר שהתבטא בעיקר בכח זמין וצריכת דלק גבוהה.

לענין המזגן, אני לא יודע אם שיפרו את הענין בשנים האחרונות אז קח מה שאמרתי בערבון מוגבל, נכון לשנת 2008 הוא היה רע מאוד והווה מבחינתי את הקש שבגללו לא בחרתי בSMAX אל מול הגראנדיס.

תודה רבה.

רונין-רוכב ללא אופנוע

פורסם
כן הבנתי,

בכל מקרה יצא לי היום לדבר על הצעות נוספות, ובגדול הבנתי שהכל שונה מהצעה להצעה.

מצד אחד הציעו לי היום טויוטה ורסו ב120 (חדש 163).

מצד אחד מאזדה 5, במאיזור ה145K (חדש 160).

עם כבר מדברים על מיניוואנים, איך הגראנדיס?

הוורסו רכב חביב לדעתי, פחות מינוואני ויותר משפחתי, מציע תנוחת ישיבה גבוהה מהרגיל ונוחה לדעתי, שטח חלונות גדול ותחושת שליטה טובה עקב המימדים הקומפקטיים. המרווח נחות מבפורדים אבל הרכב עצמו קטן יותר כך שזה מתבקש. האבזור לא רע בכלל ומהמשלוח האחרון של 2011 הרכב מגיע עם מסך מגע מקורי שכולל דיבורית בלוטוס עם שליטה מההגה ומצלמת רוורס מקורית מעל לוחית הרישוי. ב-120 אלף שקלים הוא נשמע לי אחלה עיסקה, אני מקווה שאוכל לסדר לעצמי אחד כזה כרכב הבא שלי מהעבודה.

פורסם

בתור אחד שנסע 60 אלף ק"מ על וורסו 2010 ועוד כ 10K ק"מ על וורסו דנדשה עם כל התוספות כמו שזה שמעליי הזכיר אני חייב להגיד שאני ממש אוהב את הרכב הוא מגיב היטב אני מאוד אוהב את התיבת הילוכים הרציפה שנותנת לך כוח מתי שאתה צריך והאמת,יש כוח! ויודעת לספק גם סל"ד מאוד נמוך בשיוט(1650סל"ד בערך על 100 קמ"ש) מנוע מאוד שקט חוץ מזה הרכב מאוד מאוד יציב לעומת המאזדה 5 שיצא לי לנסוע גם עליה קצת והיא נתנה לי הרגשה בסיבובים כאילו היא כל רגע עומדת לעוף במקומות שהוורסו בכלל לא מרגישה.

בסך הכל רכב נחמד התוספות של המסך והמצלמה באמת מוסיפות קצת.

ואני חייב לציין שהוורסו הישנה והחדשה הן מכוניות צבאיות ועל הישנה לפחות עברו חיים ממש ממש ממש לא קלים והראתה אמינות יוצאת מין בכלל לפחות עד 70K ק"מ שכשהגיע הזמן להחליפה.דרך אגב מבחינת דלק כיוון שהזכרתי שזה רכב צבאי אז הדלק לא ממש משחק פה וממש לא נוהגים עליה בחסכנות אבל המחשב מראה אכילה של סביב 1 ל9 ממוצע אבל בחסכנות אני מאמין שאפשר להגיע לממוצע של אחד ל11 במשולב לפחות.אם יש שאלות אשמח לענות.

פורסם

וואו, שוב תודה על התגובות הנהדרות.

נהגתי על הוורסו (נסיעת מבחן), יצאתי בהרגשה שמדובר בקורולה מגודלת, לטובה דווקא, אני מחזיק כרגע בקורולה, ואנחנו מאד אוהבים אותה.

אמנם עגלתית קצת, אבל מתלים מעולים ובידוד רעש מצוין.

עם זאת פסלתי את הרכישה של הוורסו בתור חדשה, היא פשוט לא שווה את ה163 שיוניון דורשים עלה, מחר אני הולך לאוויס להבין על מה מדובר, כמון שבמחיר יותר שפוי הוורסו בהחלט אופציה לא רעה כלל.

רונין-רוכב ללא אופנוע

פורסם

כמו שאמרתי ההרגשה היא באמת פחות מיניוואנית ויותר דומה לרכב משפחתי להוציא תנוחת הישיבה הגבוהה יחסית שדווקא חביבה עליי, בנוסף דשבורד

הביצוע של הגיר הרציף בטויוטה באמת צריך להיות שיעור לשאר החברות איך מייצרים גיר כזה, התגובה שלו בדרך כלל מהוססת ומעט איטית והוא גם גורם לרעש אבל החדש של טויוטה שמותקן גם באוונסיס, ראב 4 ובספייס וורסו באמת צמצם את החסרונות של הגיר לרמה של חוסר הפרעה והוא מגיב במיידית ולא גורם להרבה רעש. היתרונות הם צריכת דלק נמוכה בזכות סל"ד נמוך בשיוט ובכלל בכל שלב שהנהג לא מאיץ.

שבת שלום.

פורסם

חבר'ה, עדכון.

כל הסיבוב ביום שישי היה אכזבה אחת גדולה.

1. הורסו באוויס התברר לא 0 ק"מ מליסינג, אלה אחרי שנתיים כמעט של השכרה.

2. בקל-אוטו לא היה גלאקסי אלה רק SMAX ישן, שנמכר במחיר שערוררייתי של 190K, להזכירכם החדש עם מנוע ecoboost גיר חדש ואבזור עדיף נמכר אצל היבואן ב175K.

עוד שיעור שאין מציאות במחיים.....

רונין-רוכב ללא אופנוע

• תוכן חדש...