Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שמן גיר,איך למה וכמה?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5255 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוקר אור,

מדובר בטויוטה אונסיס 2008,בעוד 1000ק״מ הרכב צריך להיכנס לטיפול של 135K.

מתי מגיע הזמן שבו צריך להחליף?

למיטב הבנתי מחליפים חלקית בלבד שמן גיר?

האם זה מומלץ אם מעולם לא עשו זאת ברכבי?

אין לי שום בעיה בגיר,והוא עובד חלק למעט במעבר בין הP לD או לR רק לאחר התנעה כשהרכב קר,אפשר להרגיש קפיצה קטנה במעבר בניהם,אחרי דקה שהרכב מונע זה נעלם.

אשמח לעצות.

תודה.

פורסם

בעיקרון אין זמן החלפה "נורמלי" לשמן גיר. רוב היצרנים מיצרים תיבות הילוכים אוטומטיות שמוגדרות כ sealed for life-שלא נוגעים בהן. שמן לא מחזיק לנצח, איכותי או לא. החלפת שמן גיר תלויה במבנה שלו-יש מכונות שיכולות להחליף שמן גיר החלפה מלאה עקב עבודתן במעגל סגור-הן שואבות בואקום את השמן הישן ומכניסות שמן חדש למערכת (הסגורה).

אם אין למוסך מכונה שכזו, ההחלפה מתבצעת ע"י ריקון השמן דרך בורג מיוחד. לא כל השמן יוצא בהחלפה, אלא נשאר חלק בממיר המומנט ובין גלגלי השיניים, ולכן המהדרין אומרים שמבצעים החלפה נוספת אחרי 5000 ק"מ ע"מ להכניס כמה שיותר שמן טרי למערכת.

לגבי התקלה שלך-השמן עדיין לא הגיע לכל החלקים הנעים בהתנעה הראשונה, ולכן מורגשת הקפיצה. לשאלתך האם להחליף את שמן הגיר? דעתי האישית-אני הייתי עושה זאת, על מנת לשמור על פעולה חלקה של תיבת ההילוכים אם אתה רוצה להשאר עם הרכב הרבה זמן. קח בחשבון שיש תיבות הילוכים שבהן החלפת שמן גיר אחרי קילומטרז' גבוה גורמת להופעה של בעיות חדשות בגיר עם גלגלי שיניים שחוקים-עקב העובדה שהשמן החדש עובר בצורה חלקה יותר מהשמן הישן וה"מלוכלך".

שוב, העניין לשיקולך. אצלי ביאריס (גיר רובוטי עם קלאץ' ששונה מתיבה אוטומטית במבנה) החלפתי אחרי שנתיים והעברות ההילוכים השתפרו-אפילו בהתנעת בוקר ההילוכים עוברים מהר במצב ידני, לא צריך ללחוץ חזק עם הידית וההעברות רכות כמו חמאה :-D.

פורסם

תודה על התשובה המפורטת.

בגלל התופעות שהזכרת על החלפת השמן והופעת בעיות חדשות,הבנתי שעדיף לבצע החלפה חלקית בלבד ובכך למנוע בעיות חדשות.

אני צודק?

פורסם

החלפה חלקית שלאחריה החלפה נוספת אחרי 5000 ק"מ לדעתי תהיה מספיקה, הקילומטרז' שלך גבוה.

כפי שרשמתי-אם אתה מתכנן להשאר עם הרכב עוד כמה שנים טובות, זה יעשה רק טוב וישמור על המכלולים.

• תוכן חדש...