Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5118 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

אני נהגת חדשה, יש לי משפט בעוד חדשיים והמקרה הוא כזה:

לפני מספר חודשים גרמתי לסוג של תאונת דרכים, לא שמרתי מרחק מספיק מהרכב לפני שנעצר ברמזור אדום, הייתי על מהירות של 20 קמ'ש לערך ונתתי מכה לרכב שלפני, חשוב לציין שהמכה הייתה ממש לא רצינית ברמה של מכת חניה.

בדקנו שלא קרה שום דבר לאחד מכלי הרכב (ובאמת לא הייתה כל פגיעה) , שאלתי אותה אם היא צריכה עזרה רפואית או משהו והיא אמרה שהיא בסדר גמור ולא קרה כלום. הנהגת הייתה ממהרת לעבודה, שאלתי אותה איזה פרטים היא צריכה היא בקשה רק שם וטלפון וכמובן שמסרתי לה.

לאחר מס' שעות התקשרה אליי ואמרה לי ששוחחה עם בעלה וצריכה שאמסור לה את פרטי הביטוח כי כואב לה קצת הגב, הבנתי שהיא מעוניינת לסחוט כסף מהביטוח והיה ברור לי שבעוצמה הנמוכה שפגעתי בה אין שום סיכוי שהיא באמת נפגעה. בקיצור מאותו רגע סיננתי אותה, לא הייתי מעוניינת בתביעת ביטוח מיותרת ולא מוצדקת (היום בדיעבד ברור לי שזו הייתה טעות)

לאחר 3 חדשים בערך מתקשר אליי אחד שהציג עצמו כחוקר וניסה להוציא ממני הודאה בטלפון שפגעתי באותה נהגת ושהיו נזקי גוף ורכוש. כמובן שהמחשבה הראשונה שעלתה לי לראש שזה מישהו שקשור לאותה אישה שהייתה מעורבת בתאונה ומנסים להקליט אותי או משהו כזה, הכחשתי הכל ואז הוא זימן אותי לתת עדות, אמרתי שאבוא אבל לא הלכתי כי הייתה לי הרגשה שזה לא באמת מטעם המשטרה.

כשעברה השעה שהייתי צריכה להגיע למשטרה ולא הגעתי התחילו להתקשר אליי בערך 60 שיחות בשעה ממספר חסוי (ואני לא צוחקת!) כשכבר נמאס לי עניתי בסופו של דבר והוא הבהיר שוב שמדברים מהמשטרה ביקשתי ממנו שיפסיק להטריד אותי בטלפון ושאם זה באמת משטרה שישלח משהו שיעצור אותי כי בטלפון אני לא מאמינה לו וברגע של עצבים גם אמרתי לו "תדחוף את המשטרה ל..." (שאת המשפט הזה הגב הכניסו לכתב אישום שלי.

בסופו של דבר המשטרה השיגה את המס' של אמא שלי והבנתי שזה באמת חוקר ניגשתי להגיש עדות, כמובן שהם כבר באו בדעה שלילית עליי ויצאו מתוך נקודת הנחה שאני מתנהגת כעבריינית וגם אמרו לי את זה! בזמן שאני בסה"כ בחורה בת 19 שבחיים לא הסתבכתי עם החוק.

בחקירה התברר לי שאותה נהגת אמרה שהבת שלה הייתה איתה ברכב ושניהן נחבלו בגופם, חשבו לציין שלא ראיתי אף אחד ברכב חוץ ממנה.

בקיצור מסרתי עדות הכחשתי את השקרים שייחסו לי ובסופו של דבר נתנו לי שלילה לחדשיים וכעת יש לי משפט בעוד חדשיים.

בכתב אישום רשום שנעשו נסיונות מצידי לשבש חקירה, שהפרעתי לשוטר בתפקידו וגרמתי נזק גוף ורכוש (שכמובן כל אלו לא היו ולא נבראו)

הייתי רוצה לדעת מה מחכה לי במשפט ואיך לדעתכם שופט יתייחס לכזה דבר.

האם אני יכולה להפיל אותם בטענה שהתקשרו אליי מחסוי ולא שולחו לי שום מכתב רשמי?

האם יש סיכוי לפי חוקי הענישה שאקבל שלילה נוספת?

ברור שכתב האישום והחקירה נעשתה בצורה נורא חובבנית מבחינת המשטרה והרבה דברים כאן הם לא לפי הספר, השאלה שלי לפי הנסיון שלכם איך שופט ייתיחס לדברים האלו, והאם נחוץ שאקח עו"ד?

ועוד שאלה אחרונה, 3 חד' אחרי מועד המשפט נגמר לי הנהג חדש, אם אני ידחה את המשפט לתאריך שבו אני כבר לא נהגת חדשה, האם זה ישנה את ההתייחסות ואת הענישה???

מחכה לתשובה, מקווה שלא חפרתי יותר מידי :)

• תגובות 87
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני לא יכול לתת לך עצה משפטית, אבל עצה לחיים - תמיד להתייחס ברצינות לדברים כאלה. חברה שלי לפני כמה שנים פגעה בנהג מונית במהירות אפסית וגם לא קרה כלום למכוניות (או לו, כמובן), אבל הוא תבע אותה על פגיעות גוף והיא קיבלה שלילה של כמה חודשים, אפילו שהייתה מאוד קואופרטיבית לכל אורך הדרך. את עשית בדיוק להפך - התעלמת, סיננת ואפילו קיללת את המשטרה בפני החוקר. אני לא חושב שעשית משהו אחד נכון...

אני מעריך שבעקבות ההתנהגות שלך, יש סיכוי טוב שהשופט יחמיר איתך במשפט.

דבר ראשון את חייבת לקחת עו"ד. דבר שני, וזה גם העו"ד בוודאי יגיד לך, הוא לא לנסות להסיט את הדיון לכיוון אוזלת היד של המשטרה. השופט בוודאי לא יאהב את זה, וזה גם לא נכון. אני מניח שהוא יציע לך להיות קואופרטיבית, להתנצל על היחס למשטרה ולנסות ללכת על הכיוון של להוכיח שהצד השני משקר - שרק האמא הייתה ברכב, שהרכב לא נפגע (כהוכחה, גם הרכב שלך לא נפגע) ושהיא בסה"כ ניסתה לסחוט מהביטוח כספים.

קרוב לוודאי שתקבלי בכל זאת שלילה נוספת, תתכונני לזה.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

חשוב להדגיש שלא קיללתי אף שוטר או חוקר, בנאדם שמתקשר אלי מחסוי (לא משנה באיזה דרג הוא) בלי שום דבר רשמי לא יכול לבוא בטענה שניסיתי לשבש חקירה.. ומה שעוד יותר ערער לי את האמון שזה באמת חוקר זה העובדה שברגע שלא הופעתי הוא התקשר אליי נון-סטופ 60 שיחות... !

אתה עדיין חושב ששופט יאשים אותי בשיבוש בחקירה בזמן שמבחינתי לרגע לא הנחתי שזה שוטר?

פורסם

האם אני יכולה להפיל אותם בטענה שהתקשרו אליי מחסוי ולא שולחו לי שום מכתב רשמי?

ברור שכתב האישום והחקירה נעשתה בצורה נורא חובבנית מבחינת המשטרה והרבה דברים כאן הם לא לפי הספר, השאלה שלי לפי הנסיון שלכם איך שופט ייתיחס לדברים האלו, והאם נחוץ שאקח עו"ד?

כל כך צעירה וכבר יודעת לבקר את עבודת המשטרה, כל הכבוד.

כל אותם דברים שלטענתך "לא היו ולא נבראו" עומדים בסתירה למה שכתבת:

לא ענית לשיחות של המשטרה ואח"כ סירבת לבוא לחקירה - נסיון לשיבוש חקירה והפרעה לשוטר בתפקידו

קיללת את המשטרה - העלבת עובד ציבור

אם השופט יתרשם מן הסיפור שלך כפי שמסרת אותו כאן, את תורשעי ללא ספק. קחי עורך דין.

פורסם

סיננתח ולא עניתי שוב בגלל שהיא ניסתה מלכתחילה לסחוט כספים, הסינון מבחינתי היה כלפי אדם מטריד ולא כלפי אף שוטר או עובד ציבור, ותכלס בחוק ברגע שאני לא רואה תעודת שוטר מבחינתי הוא אזרח רגיל לכל דבר...לא?

פורסם

אל תיתממי. את יודעת ששגית בכך שסיננת אותה.

פגעת ברכבך ברכב אחר. חובתך למסור פרטים מלאים.

אילו היית מדווחת לחברת הביטוח שלך, היית יכולה למסור את גרסתך לגבי מידת הנזק.

את לא מוסמכת להחליט אם הייתה או לא הייתה פגיעה גופנית.

לגבי הזימון למשטרה: לאחר שזומנת טלפונית היית יכולה להתקשר למשטרה ולאמת שאכן מדובר בשוטר.

דיברת בחוצפה ובהתנשאות עם השוטר (גם אם לא היית בטוחה שמדובר בשוטר, זה ודאי לא מעשה נבון).

אמרת לו לבוא לעצור אותך, אמרת תדחוף את המשטרה ל...

אינך יודעת מה הוא החוק. דבריך "תכלס בחוק ברגע שאני לא רואה תעודת שוטר וכו'" הם שטות ילדותית.

עכשיו את מחפשת בפורום תמיכה להתנהגות שלך?

אני מקוה שתקבלי לקח הגון לחיים.

פורסם

לא רשמתי פה שאלה בכדי לקבל ממך הערות או הדרכות, שאלתי שאלה משפטית. מה בפועל קורה במשפט !

התגובות שלך לא רלוונטיות, תודה ויום טוב קומנדר..

פורסם

תודה רבה , אבל אני עדיין חושבת שהתגובה השניה שלך הייתה לגמרי לא במקום ובגישה ממש לא חיובית, אני לא חושבת שבזמן שאני שואלת שאלה מאד פשוטה אני צריכה לקבל הערות לגבי ההתנהגות שלי או הערכת מקצועית על רמת הילדותיות שלי!

פורסם
חשוב להדגיש שלא קיללתי אף שוטר או חוקר, בנאדם שמתקשר אלי מחסוי (לא משנה באיזה דרג הוא) בלי שום דבר רשמי לא יכול לבוא בטענה שניסיתי לשבש חקירה.. ומה שעוד יותר ערער לי את האמון שזה באמת חוקר זה העובדה שברגע שלא הופעתי הוא התקשר אליי נון-סטופ 60 שיחות... !

אתה עדיין חושב ששופט יאשים אותי בשיבוש בחקירה בזמן שמבחינתי לרגע לא הנחתי שזה שוטר?

את טועה. ועצם העובדה שהמשיכו לנסות ליצור איתך קשר אחרי שלא הופעת לחקירה - ובחוצפתך לא ענית להם - רק מוציא אותך יותר טיפשה. מצטער על המילים הקשות, אבל מה חשבת לעצמך? מה חשבת לעצמך כשלא הופעת לחקירה? כשלא ענית לטלפונים? כשחיכית שיתקשרו 60 פעם עד שענית?

יש פה עניין של הגיון פשוט. השופט לא יאמין לך לרגע שלא האמנת שזה שוטר "כי הוא התקשר מחסוי". זה בערך כמו לחשוב שהוא לא יכול לעצור אותך אם הוא לא חובש כובע. אל תשחקי אותה...

סיננתח ולא עניתי שוב בגלל שהיא ניסתה מלכתחילה לסחוט כספים, הסינון מבחינתי היה כלפי אדם מטריד ולא כלפי אף שוטר או עובד ציבור, ותכלס בחוק ברגע שאני לא רואה תעודת שוטר מבחינתי הוא אזרח רגיל לכל דבר...לא?

היא ניסתה לסחוט כספים מחברת הביטוח, לא ממך. נכון, זה על חשבונך והיא חתיכת חרא של בנאדם, אבל אם תתקעי את הראש באדמה זה בטח לא יעלם מעצמו. הנה ההוכחה...

והתשובה היא שאם מתקשרים אליך מהמשטרה ומבקשים להגיע לתחנה לצורך עדות, אז את צריכה להיות מטומטמת אם את חושבת שזה לא שוטר. מבחינתך הוא אזרח רגיל אם לא ראית תעודה...? איפה את חיה? בסרט הוליוודי?

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

לפי החוק אי אפשר לחייב אותך להגיע לחקירה בטלפון או בכתב או בכל דרך אחרת.

גם אם את יודעת שמדובר בשוטר זה לא משנה.

בלי קשר ,מכיוון שאת לא מכירה את חוקי המשחק את תמצאי את עצמך מורשעת בעבירה מאוד חמורה , כמו שמצאת את עצמך בשלילה מנהלתית בזמן שלא בטוח בכלל ששלילה כזו מוצדקת בנסיבות העניין.

פורסם

עורך דין ומהר. לפי התיאור שלך של המקרה ושל האישומים כנגדך, עבירת התנועה / התאונה הן הבעיה היותר קטנה שלך. ניסיון לשיבוש חקירה ? זה פלילי.

51 קג"מ :shock::lol:

פורסם

רבותי, אתם ממש לא בסדר, מה בסך הכל הבחורה ביקשה, קצת אמפטיה? גם זה קשה לכם? למה אתם חייבים לראות רק את השחור בכל הסיפור, למה לא להקל ולפרגן לבחורה?

תקשיבי תותי, הכל בסדר, אל תכנסי ללחץ רק בגלל שכולם נגדך, נהגת כשורה, לא היית צריכה להגיע לחקירה ובטח ובטח לא לענות לטלפונים. לדעתי את גם לא צריכה להגיע למשפט ואם בכל זאת את מחליטה ללכת, אין שום בעיה שתגידי לשופט שגם הוא יכול לדחוף את ספר החוקים ל........ ואם גם השופט יהיה נגדך, גם זאת לא סיבה לדאגה, פשוט אל תוציאי את פסק הדין שיגיע אליך בדואר רשום מסניף הדואר ואז ממש זה לא נוגע אליך.

החיים שלך דבש.

ארז רונן

• תוכן חדש...