היי,
אני נהגת חדשה, יש לי משפט בעוד חדשיים והמקרה הוא כזה:
לפני מספר חודשים גרמתי לסוג של תאונת דרכים, לא שמרתי מרחק מספיק מהרכב לפני שנעצר ברמזור אדום, הייתי על מהירות של 20 קמ'ש לערך ונתתי מכה לרכב שלפני, חשוב לציין שהמכה הייתה ממש לא רצינית ברמה של מכת חניה.
בדקנו שלא קרה שום דבר לאחד מכלי הרכב (ובאמת לא הייתה כל פגיעה) , שאלתי אותה אם היא צריכה עזרה רפואית או משהו והיא אמרה שהיא בסדר גמור ולא קרה כלום. הנהגת הייתה ממהרת לעבודה, שאלתי אותה איזה פרטים היא צריכה היא בקשה רק שם וטלפון וכמובן שמסרתי לה.
לאחר מס' שעות התקשרה אליי ואמרה לי ששוחחה עם בעלה וצריכה שאמסור לה את פרטי הביטוח כי כואב לה קצת הגב, הבנתי שהיא מעוניינת לסחוט כסף מהביטוח והיה ברור לי שבעוצמה הנמוכה שפגעתי בה אין שום סיכוי שהיא באמת נפגעה. בקיצור מאותו רגע סיננתי אותה, לא הייתי מעוניינת בתביעת ביטוח מיותרת ולא מוצדקת (היום בדיעבד ברור לי שזו הייתה טעות)
לאחר 3 חדשים בערך מתקשר אליי אחד שהציג עצמו כחוקר וניסה להוציא ממני הודאה בטלפון שפגעתי באותה נהגת ושהיו נזקי גוף ורכוש. כמובן שהמחשבה הראשונה שעלתה לי לראש שזה מישהו שקשור לאותה אישה שהייתה מעורבת בתאונה ומנסים להקליט אותי או משהו כזה, הכחשתי הכל ואז הוא זימן אותי לתת עדות, אמרתי שאבוא אבל לא הלכתי כי הייתה לי הרגשה שזה לא באמת מטעם המשטרה.
כשעברה השעה שהייתי צריכה להגיע למשטרה ולא הגעתי התחילו להתקשר אליי בערך 60 שיחות בשעה ממספר חסוי (ואני לא צוחקת!) כשכבר נמאס לי עניתי בסופו של דבר והוא הבהיר שוב שמדברים מהמשטרה ביקשתי ממנו שיפסיק להטריד אותי בטלפון ושאם זה באמת משטרה שישלח משהו שיעצור אותי כי בטלפון אני לא מאמינה לו וברגע של עצבים גם אמרתי לו "תדחוף את המשטרה ל..." (שאת המשפט הזה הגב הכניסו לכתב אישום שלי.
בסופו של דבר המשטרה השיגה את המס' של אמא שלי והבנתי שזה באמת חוקר ניגשתי להגיש עדות, כמובן שהם כבר באו בדעה שלילית עליי ויצאו מתוך נקודת הנחה שאני מתנהגת כעבריינית וגם אמרו לי את זה! בזמן שאני בסה"כ בחורה בת 19 שבחיים לא הסתבכתי עם החוק.
בחקירה התברר לי שאותה נהגת אמרה שהבת שלה הייתה איתה ברכב ושניהן נחבלו בגופם, חשבו לציין שלא ראיתי אף אחד ברכב חוץ ממנה.
בקיצור מסרתי עדות הכחשתי את השקרים שייחסו לי ובסופו של דבר נתנו לי שלילה לחדשיים וכעת יש לי משפט בעוד חדשיים.
בכתב אישום רשום שנעשו נסיונות מצידי לשבש חקירה, שהפרעתי לשוטר בתפקידו וגרמתי נזק גוף ורכוש (שכמובן כל אלו לא היו ולא נבראו)
הייתי רוצה לדעת מה מחכה לי במשפט ואיך לדעתכם שופט יתייחס לכזה דבר.
האם אני יכולה להפיל אותם בטענה שהתקשרו אליי מחסוי ולא שולחו לי שום מכתב רשמי?
האם יש סיכוי לפי חוקי הענישה שאקבל שלילה נוספת?
ברור שכתב האישום והחקירה נעשתה בצורה נורא חובבנית מבחינת המשטרה והרבה דברים כאן הם לא לפי הספר, השאלה שלי לפי הנסיון שלכם איך שופט ייתיחס לדברים האלו, והאם נחוץ שאקח עו"ד?
ועוד שאלה אחרונה, 3 חד' אחרי מועד המשפט נגמר לי הנהג חדש, אם אני ידחה את המשפט לתאריך שבו אני כבר לא נהגת חדשה, האם זה ישנה את ההתייחסות ואת הענישה???
מחכה לתשובה, מקווה שלא חפרתי יותר מידי