Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מנוע Excelsior V-TWIN

R24
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5253 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני כמה חודשים ראיתי תמונה שצולמה בארץ בסוף שנות ה-90 של מנוע כזה,בקיבוץ באזור הקריות,

מענין אותי לדעת אם מישהו מכיר אופנוע כזה בארץ ? והאמת זה גם מעורר את השאלה; מה האופנוע העתיק ביותר שנמצא בארץ?

158963.jpg

פורסם

אקסלסיור V2 בנפח 1000 סמ"ק היה אופנוע בריטי צבאי (היה מפעל הרכבה גדול גם בארה"ב) במלחמת העולם הראשונה וסביר שהובאו לפה עם הכיבוש ב-1917-8.

למיטב ידיעתי (לא ממש מעודכן) האופנוע העתיק ביותר בארץ שנוסע עם רשיון הוא BMW מודל 1928. הוצג באחד מכינוסי האופנועים הקלאסיים בשנות התשעים.

העדות הקדומה ביותר שאני מכיר לאופנועים בארץ היא זו - צולמה בתחילת שנות העשרים והמבנה ברקע הוא תחנת הרכבת בבית שאן. האופנוע לא מזוהה - נראה לי דאגלס או אקסלסיור חד-צילינדרי בטכנולוגיה של תחילת המאה ה-20: העברת כח עם רצועה לגלגל מניע ענק, שלדה דמוית אופניים עם מיכל דלק גלילי תלוי.

16_ot.jpg

פורסם
אקסלסיור V2 בנפח 1000 סמ"ק היה אופנוע בריטי צבאי (היה מפעל הרכבה גדול גם בארה"ב) במלחמת העולם הראשונה וסביר שהובאו לפה עם הכיבוש ב-1917-8.

למיטב ידיעתי (לא ממש מעודכן) האופנוע העתיק ביותר בארץ שנוסע עם רשיון הוא BMW מודל 1928. הוצג באחד מכינוסי האופנועים הקלאסיים בשנות התשעים.

העדות הקדומה ביותר שאני מכיר לאופנועים בארץ היא זו - צולמה בתחילת שנות העשרים והמבנה ברקע הוא תחנת הרכבת בבית שאן. האופנוע לא מזוהה - נראה לי דאגלס או אקסלסיור חד-צילינדרי בטכנולוגיה של תחילת המאה ה-20: העברת כח עם רצועה לגלגל מניע ענק, שלדה דמוית אופניים עם מיכל דלק גלילי תלוי.

16_ot.jpg[/QUOT

האופנוע בתמונה הוא טריומף 550 מאמצע שנות העשרים. לגבי האופנוע העתיק ביותר בארץ זכור לי שבאחד הארועים ברידינג לפני מספר שנים היה אופנוע קטן נפח מ1911 מעניין לאן נעלם.

יוני מ"יוני אופנועים" בירושלים 0505244105

פורסם

שפו על הזיהוי. בדקתי בספרות - צודק, סימנים מזהים אופייניים הם מכסה התמסורת התחתון עם המגרעת במרכזו (בין גל הארכובה ל-מה? אולי דינמו?) והאגזוז השטוח מתחת לקיקסטארט. רק מה, שנת המודל שלו היא 1915 וזה מתיישב עם הצורה הכללית של האופנוע. התמונה בוודאות צולמה במחצית הראשונה של שנות העשרים.

פורסם

יפה,נראה כמו תייר,אולי חצה מירדן או שירד מהרכבת, כמה הרבה אפשר ללמוד מתמונה אחת כמעט בת 100 :-)

פורסם
שפו על הזיהוי. בדקתי בספרות - צודק, סימנים מזהים אופייניים הם מכסה התמסורת התחתון עם המגרעת במרכזו (בין גל הארכובה ל-מה? אולי דינמו?) והאגזוז השטוח מתחת לקיקסטארט. רק מה, שנת המודל שלו היא 1915 וזה מתיישב עם הצורה הכללית של האופנוע. התמונה בוודאות צולמה במחצית הראשונה של שנות העשרים.

אם יוני לא יזהה מי יזהה...?

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם
לפני כמה חודשים ראיתי תמונה שצולמה בארץ בסוף שנות ה-90 של מנוע כזה,בקיבוץ באזור הקריות,

מענין אותי לדעת אם מישהו מכיר אופנוע כזה בארץ ? והאמת זה גם מעורר את השאלה; מה האופנוע העתיק ביותר שנמצא בארץ?

הב,מ,וו אכן 28 אך לפי מה שאני יודע ללא רישיונות .היו דגמים כאלה בארץ וגם אופנועי בי,אס,אי עם מנוע בצורת V.

• תוכן חדש...