Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4101 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברשותי קליאו B ידנית 2001. בזמן האחרון החלה לי בעיה. כשאני נוסע מחוץ לעיר אחרי 20 דק' נסיעה בערך ההילוך ה5 עובר לי לניוטרל. (הידית קופצת לניוטרל בלי שאני יגע בה) ואז שאני מכניס שוב חמישי היא יוצאת די מהר, ואני צריך לינסוע ברביעי.

גם יש מין שריקה בהילוך חמישי, כשאני נותן גז. ושאני עוזב אז השריקה מפסיקה.

שאלתי כמה מוסכים. חלק אמרו לי שזה הקלאץ', חלק שהלך הגיר, וחלק שצריך לכוון תגיר.

מה לדעתכם הבעיה?

פורסם

השריקה מעידה על מחסור בשמן גיר ברוב המקרים

הגיר יוצא החוצה כי כנראה נשברו טבעות הסינכרון

בעיה שבכדי לאבחן סופית את התקלה צריך לפרק את הגיר, ומכיוון שמדובר בהילוך 5 צריך לפרק את הגיר כולו

פעם Clio b 2001 ידנית/Clio b Sport MK2 2003/פיאט פונטו 98

מגאן RS 225 למכירה

פורסם

לדעתי בגיר רנו הידני, ההילוך החמישי נמצא תחת המכסה בגיר שפונה

לכיוון הגלגל. ייתכן שלצורך הבדיקה אין צורך לפרק, אולם ייתכן שכדי לתקן

יהיה צורך לפרק גיר.

פורסם

יש מצב שהבעיה בכל זאת בקלאץ'? כי כשאני בעמידה הילוך חמישי מחזיק תקלאץ' ונותן גז אין שריקה ורק בנסיעה נשמעת השריקה

פורסם

קודם בודקים מפלס שמן גיר, ואח"כ אם תקין או עדיין לא נפתר לאחר שמשלימים אפשר לתקן את ההילוך החמישי גם בלי להוריד את הגיר, בניגוד למה שנרשם כאן קודם.

גש מוסך מורשה של רנו כי כולם מכירים את הגיר הזה בעיניים עצומות.

• 3 שנים מאוחר יותר...
פורסם (נערך)

שלום לחברי הפורום,

אני חבר חדש מאוד וטרי לגמרי בפורום, נרשמתי ממש הרגע אחרי שהמון זמן רציתי לעשות את זה.

נתקלתי בבעיה זהה (הילוך חמישי יוצא לניוטרל) ולכן חשבתי להוסיף מספר שאלות נוספות ולקבל עצות מכם.

אשמח אם מי שקורא את ההודעה המאוחרת שלי לשרשור הנ"ל יוכל לענות מנסיונו.

ברשותי רנו קליאו B ישנה, דגם RXT, מודל 2001, נפח מנוע 1400 סמ"ק (75 כ"ס, תצורת 8V), תיבת הילוכים ידנית. רכב מצויין, נוח, נוסע נהדר ואמין מאוד, חסכוני בדלק (1:15 ממוצע בחישוב שלי) ומשרת אותי נאמנה כבר 5 שנים תמימות בהיותי סטודנט (בלי בעיה אחת אפילו, בחיי!).

לפני כחודש לערך, ההילוך החמישי שלי החל לשרוק (רעש של מטוס נוחת שנשמע כמו רצועה שמחליקה על איזה פולי)... לא ייחסתי לרעש הנ"ל חשיבות מיוחדת (בכל זאת רכב ישן, עוד מעט 15 שנים על הכביש), למרות שהרעש החדש הפריע לי מאוד והדליק נורה אדומה מנצנצת.

לפני כמספר ימים ההילוך החמישי החל לצאת להילוך סרק (ניוטרל) במהלך נסיעה בכביש המהיר, בצורה ספונטנית ואקראית, תמיד כשדוושת התאוצה (גז) לחוצה והרכב בנסיעה מהירה.

הרכב עדיין נוסע ועדיין משלב להילוך חמישי, רק שמחליק ממנו פה ושם ונדמה לי שההחלקה הזו מחמירה ככל שאני נוסע בו יותר.

קצת נלחצתי ומיד הגעתי לפורום המדהים הזה להתייעץ.

חפרתי כמה שיכלתי בפורום והגעתי לשרשור הנוכחי ולשרשורים נוספים באותו עניין:

1. "רעש מוזר כשאני נוסע בהילוך חמישי. הלך הגיר?"

2. "הילוך חמישי קופץ (לאחר חיפוש)- קליאו ספורט 2001"

ככה שאני מנסה לעקוב אחרי כללי הפורום ולא לפתוח נושא חדש באותו עניין.

שוחחתי טלפונית עם ניצן ממוסך "שאפט" (שעליו הומלץ פה רבות), שאמר לי שהוא לא מטפל בבעיה כי אין לו חלקים.

שוחחתי טלפונית גם עם מוסך "המכונן" (מורשה רנו-ניסאן, גם עליו הומלץ פה כמה פעמים) שאמרו שמטפלים בבעיה כזו, אבל רק עלות הבדיקה לרכב בכדי להבין מה הבעיה תעלה 380 ש"ח. מיותר לציין שאני חושש מהעלות הנוספת שתתלווה לתיקון/שיפוץ גיר אצלם אם תידרש, היות וזה מוסך מורשה והם ידועים כיקרנים.

מה לדעתכם, בתקווה מנסיונכם האישי עם רכבים מסוג דומה בעלי תיבת הילוכים ידנית (רנו קליאו, רנו מגאן, רנו קנגו וכו'), עליי לעשות?

האם לגשת למוסך "המכונן", לשים את הרכב בבדיקה ולהכין את כרטיס האשראי לנזק רציני?

מישהו התנסה, ממליץ, טיפל או מכיר באופן אישי מכון לשיפוץ גירים ידני? אולי שווה לי לגשת ישירות למכון גירים ולטפל שם בבעיית הגיר אצל אמן מומחה ולא לשים את הגיר בידיו של מכונאי "כולבוייניק"?

אציין שאני מתגורר בת"א, מחפש מוסך/מכון גירים באזור המרכז, אבל מוכן להרחיק קצת כדי לקבל שירות טוב ומקצועי ובתקווה שזול (אני סטודנט).

אציין שבכל הזמן שהרכב ברשותי לא הוחלף שמן גיר (המליצו לי לא להתעסק עם זה במוסך מורשה בזמנו כשביררתי, אמרו שאם אין בעיה לא לגעת בכלום). אגב, בלי קשר, גם לא הוחלף נוזל בלמים או נוזל הגה הידראולי בכל הזמן שהרכב ברשותי.

אשמח לתשובות ולייעוץ...

תודה רבה לכולכם!

דודו.

עריכה אחרונה על ידי DAHUJI
פורסם (נערך)

מעדכן לגבי החוויה האישית שלי עם התקלה הנ"ל שטופלה ותוקנה...

(בסופו של דבר - גומיה קרועה של הצירייה השמאלית, ושדרכה נזל רוב שמן הגיר מתיבת ההילוכים הידנית... הגומיה הוחלפה, שמן גיר מולא מחדש... התקלה לא שבה לבינתיים).

התקלה טופלה במוסך שאפט המומלץ מאוד בפורום (חומה ומגדל 22, ת"א) - הוספתי גם חוות דעת שלי על הטיפול במוסך.

תודה לכולם :-D

דודו.

עריכה אחרונה על ידי DAHUJI
  • תוכן חדש...