Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

אטמור-כדאי?


dany
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5294 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שמעתי וקראתי שהוא מבזבז פחות חשמל למרות שלא כל כך מפריע לי,הכי חשוב זה זמינות המים החמים כל רגע.

הדוד שלנו דולק חצי שעה ומספיק למקלחת וחצי אולי.

השאלה העיקרית שלי היא האם יש אפשרות להרכיב אטמור על צינור המים שמגיע לברז ולא אחרי ברז המים?

הבנתי שצריך אחד ממש חזק. אין לי צורך שיחמם את המים לכל הדירה אלא רק למקלחת.

אין לי בעיה להתיישב על הקו שמגיע למקלחת(צנרת SP).

 

האם שווה השקעה?התעסקות?לעשות יישור קו לדוד?:-o

 

תודה מראש.

HU:PIONEER 5850MP,COMP:RAINBOW DREAM LINE SLX265,AMP1:JBL 75.4,AMP2:BAZOOKA ELA60.2

 

 

פורסם

אתה רציני?

 

יש לך מים למקלחת וחצי אחרי חצי שעה הדלקה בימים כאלו קרים ואתה מתלונן?.

 

תנסה להתקלח באטמור שגוף החימום שלו 5K וואט ייקח לך הרבה יותר חשמל וזרם המים ברחצה יהיה חלש.

כי ככל שאתה מגביר את זרם המים טמפרטורת המים יורדת ואם אתה אוהב להתקלח במים חמים תצטרך להתרחץ בזרם חלש.

 

קח בחשבון בהתקנה של אטמור צריך קו חשמל ישיר ללוח עם חוטים 3X2.5 והארקה טובה העלות של המכשיר זניחה.

בדרך כלל מתקינים אטמור על יציאה בודדת ולא הזנה ראשית של מים חמים.

פורסם

כן, יש אפשרות להתקין אטמור לפני ברז המיים, לי יש אחד כזה במטבח, כך בחשבון שדגם כזה יקר יותר.

לדעתי בשביל להתקלח צריך לקחת אטמור עם הספק גדול ואינני בטוח עד כמה הדבר אפקטיבי.

פורסם

כמו שאמרו לפני, אולי יהיו לך מים חמים זמינים, אבל זה תמיד טרייד-אוף בין הטמפרטורה של המים ועוצמת הזרם..מנסיון, תענוג זה לא. הייתי מעדיף לחכות טיפה/לשלם טיפה יותר בשביל להתקלח במקלחת רגילה.

פורסם

אני יכול רק להמליץ.

אם קונים ראש שמוציא זרם יותר חזק אז בעיית הזרם נפתרת (ראש שיש אפשרות לבחור מצבים עם יותר לחץ).

מחמם את המים מיד ולטמפרטורה שאפשר להכין תה, בחיים לא הדלקתי דוד יש לי אטמור כבר שנים מהדגמים הישנים השתדרגתי עד החדש.

פורסם

להורים שלי היה אטמור במקלחת חלק מהתקופה שגרתי איתם. זה פתרון סביר.

טמפרטורת המים חמימה אך לא יותר מזה. אם אתה אוהב לצאת אדום מהמקלחת זה לא הפתרון בשבילך.

מה זה החיים לעומת עקיפה טובה? :borg:

חרא של צלם

פורסם

לא יודע איזה אטמור היה להם אבל בוודאות (אני גם יכול לצלם את עצמי מתקלח בתור הוכחה אם בא לך) הוא מחמם מאוד (אם רוצים אז אפילו יותר מדי) ואני אוהב להתקלח במים רותחים אז אם לי זה הרבה זה אמור להיות מעבר למספיק לאדם הממוצע.

פורסם

התקנו בעבודה אטמור 3K אני חושב. (לפני כ 5 שנים)

כמו שאמרו. בזרם סביר היה מים חמים. אולי אפילו מעוד.

בלחץ רגיל. המים היו חמימים.

 

ולכן. במידה ויש לך דוד שמש תקין. תעשה ישור קו כמו שאמרת. (ניקוי טוב בתוך הדוד. ניקוי לפלנג'. ולחמם המהיר.)

ובמידה ויש לך קולט שמש. כמובן גם אותו. במידה ואין . תתקין אחד. במקום האטמור.! יחסוך לך אלפי שקלים!!.

 

היה לי דוד חשמלי.

היה דולק כל יום בין 15 ל 30 דקות. למקלחת.

התקנתי קולט שמש. והיום הדוד דולק 15 דקות בשבוע בלחץ!!

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

פורסם

היה לי מתקן חימום בגז - יוצא יותר יקר מחשמל.

היתרון של חימום בגז הוא, חימום מים בן רגע. זרם המים בלחץ טוב.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

לנו יש אטמור כבר קרוב ל10 שנים.

בגלל שיש לנו קולט שמש, ביום חורפי שהיה בו ממש מעט שמש האטמור מוציא מים חמים מאוד ובזרם טוב. אני חוזר מהעבודה בסביבות חצות ותמיד יש לי מים רותחים.

בימים הקרים של החורף, גשמים והטמפ' בחוץ ממש נמוכה כאשר המים לא מתחממים מהשמש, ל4 נפשות אנחנו נוהגים להדליק את הדוד החשמלי ל15-10 דקות שזה מספיק לאטמור להוציא מים רותחים.

 

ביום חורפי ללא עזרה של קולט שמש או דוד חשמלי האטמור לא שווה הרבה והמים יוצאים פושרים ולהתקלח פשוט סבל.

פורסם
לנו יש אטמור כבר קרוב ל10 שנים.

בגלל שיש לנו קולט שמש, ביום חורפי שהיה בו ממש מעט שמש האטמור מוציא מים חמים מאוד ובזרם טוב. אני חוזר מהעבודה בסביבות חצות ותמיד יש לי מים רותחים.

בימים הקרים של החורף, גשמים והטמפ' בחוץ ממש נמוכה כאשר המים לא מתחממים מהשמש, ל4 נפשות אנחנו נוהגים להדליק את הדוד החשמלי ל15-10 דקות שזה מספיק לאטמור להוציא מים רותחים.

 

ביום חורפי ללא עזרה של קולט שמש או דוד חשמלי האטמור לא שווה הרבה והמים יוצאים פושרים ולהתקלח פשוט סבל.

 

 

כל יום לומדים משהו חדש.

 

האמת אף לא חשבתי על פיתרון כזה לחימום מהיר של מים כאשר האטמור הינו מאיץ בלבד.

עד היום לא ראיתי התקנה כזו של אטמור אחרי דוד שמש.

 

יש כאלו שיש להם דוד חשמלי קטן (45-60 ליטר) שמותקן בטור אחרי דוד שמש כאשר הדוד הגדול (שמש) לא מחובר לחשמל.

בימים שצריך להדליק דוד הדוד הקטן מתחמם (מן הסתם מהר יותר) וחוסך חשמל וזמן חימום.

×
×
  • תוכן חדש...